Joon presskannu kohvi. Aga siin mõned viimased teemad teevad selle päris maha, eriti kolesterooli mõttes. Ka mul on see kõrgevõitu.
Googeldades leidsin, et tervislikuma variant on aeropressiga kohvi teha.
Kas siin on selle kasutajaid? – Kas on siis maitse parem? On see üleüldse parem?
Milline on hea kohv?
Nt mulle maitseb Löfbergs Kharisma (kangem) – kas sellest on mingit paremat varianti, kvaliteetsemat?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 05:24
Aeropress toimib ju samal meetodil kui presskann – vesi surutakse läbi kohvipuru ja vahet ei ole, kas seal on õhuvahe või mitte. Parem maitse sõltub ikka inimese enda maitsemeelest. Mõni ülikvaliteetne asi ei pruugi üldse tegelikult maitseda. Pead proovima erinevaid variante, siis saad teada.
Joo sellist kohvi nagu tahad. Aga vaata kogused üle, kui tervis nii palju muret teeb.
+5
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 06:47
Kohvi saab teha kahel viisil, kas kohvipuru vees leotades (press, päti, türgi) või rõhu abil veeauru kohvipurust läbi surumine (espresso). Viimane peaks kolesterooli osas olema parem.
Sa ei pea ostma kallist Jura masinat, piisab “bialetti tüüpi” mokakannust, on ka elektroonseid variante. Selleks on küll vaja ka espresso kohvipuru.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 12:41
No sellel aeropressil käib ka mingi filter kuuhugi sõelale ette ja sellest siis pressitakse vesi läbi.
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 13:15
Palun lugege, mida teadlased kirjutavad – toidus sisalduv kolesterool ei mõjuta vere kolesteroolitaset.
+2
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 13:49
Mina olen aeropressi kasutaja, kes läks presskannult sellele üle. Kinnitan, et maitse on tunduvalt parem.
Suurim eelis presskannuga võrreldes on paberfilter, millest kohv läbi käib ja mis väidetavalt siis ebatervislikud ühendid kinni püüab.
Ka mulle maitseb Löfbergs. Aga joon selle ökovarianti, sest lugesin, et kohvi kasvatamisel kasutatakse päris palju keemiat. Ökokohv on väga maheda maitsega ja kui seda olin proovinud, siis tavakohv jäi kappi seisma.
Ka mulle maitseb Löfbergs. Aga joon selle ökovarianti, sest lugesin, et kohvi kasvatamisel kasutatakse päris palju keemiat. Ökokohv on väga maheda maitsega ja kui seda olin proovinud, siis tavakohv jäi kappi seisma.
Kohvi mahedus sõltub selle röstimisastmest mitte sellest, kas uba kasvatati ökolt või mitte.
+5
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
12.11.2023 21:54
Vaatasin neid aeropresse – neid juba päris palju erinevaid. Isegi espresso jaoks. On oavamaid ja kallimaid.
Milline teil on ja millist soovitaksite?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.11.2023 15:49
Mis Aeropressi filrtite läbimõõt on? on kellelgi kohe käepärast ja saab mõõta?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
17.11.2023 10:08
Tervislikumaks kohv on vast kofeiinivaba kohv. Aga ma pean ütlema, et mina seda ei joo. Proovisin, kuid ütleme siis nii, et olen sõltuv tavapärasest kohvist.
Tervislikumaks kohv on vast kofeiinivaba kohv. Aga ma pean ütlema, et mina seda ei joo. Proovisin, kuid ütleme siis nii, et olen sõltuv tavapärasest kohvist.
ma ei tee üldse maitsel vahet – joon kofeiinivaba espressot kui kuskil on valikus, ja üht head Rootsi lahustuvat ka.
Joon presskannu kohvi. Aga siin mõned viimased teemad teevad selle päris maha, eriti kolesterooli mõttes. Ka mul on see kõrgevõitu.
Googeldades leidsin, et tervislikuma variant on aeropressiga kohvi teha.
Kas siin on selle kasutajaid? – Kas on siis maitse parem? On see üleüldse parem?
Milline on hea kohv?
Nt mulle maitseb Löfbergs Kharisma (kangem) – kas sellest on mingit paremat varianti, kvaliteetsemat?
Proovi Paulig Barcelona kohvi ( oranž pakk ). Jõin ka varem Kharismat aga lõpuks enam ei tundnud kohvi maitset 🤷🏼♀️ joon Jura automaadi kohvi. Aga Pauligi Barcelona on nii pehme ja jõulise maitsega 😃 lemmik kohvi hetkel. Eriti hästi sobib see latte ja muude piimakohvide jaoks.