See on. Kahe otsaga asi. Kui ema tõesti ignoreeris ja laps röökis, on põhjust pahameeleks. Kui see nüüd nii oli.
Mina olen väga tihe lennureisija ja on olnud üks lend, kui keskmine laps oli 6-kuune ja ta lihtsalt nuttis ega jäänud vait. Kõht täis, mähe kuiv, silitasin, pakkusin lutti, ei midagi. Kusjuures selleks hetkeks juba palju lennanud imik, mitte kunagi mingit trianglit.
Ma olin nii stressis, et häirin teisi reisijaid ja lõpuks, kui turvavöö valgus kustus ja tohtis püsti tõusta, tõusin ja hoidsin last süles. Silmapilk jäi vait ja magas. Nii kui istusin, hakkas uuesti nutma. Rohkem ei proovinud, seisingi püstijalu keset vahekäiku, üsna raske laps süles. Minu kõige suurem hirm oli teisi häirida, ehkki mitte keegi midagi pahasti ei öelnud.
Nutma purskasin siis, kui peale 7 tunnist seismist tõusid lausa kaks briti prouat, et nad seisavad ise mu titega ja hoiavad vaheldumisi, et ma saaks istuda ja ampsu süüa. Laps oli vait ka võõraste kätes ja magas edasi. Selline headus ja märkamine võtab meenutades veel tänagi silma niiskeks.
Tegu oli 12 tunnise kauglennuga ja ei enne ega pärast pole ükski mu lastest kunagi lennukis või kusiganes transpordivahendis karjunud. Aga näed, sel korral oli mingi asi, mida ma tänaseni ei tea, mis teda häiris.
Nii et kui te ei tea, mis toimub karjuva titega ema peas ja kui piinlik tal on, palun ärge eeldage, et see kõik on raamatu järgi toimiv protsess väikese inimesega.