Ei tea, millisest reisist jutt, aga 05.11 kell 13.52 rongis röökis ka kaks titte teineteise vôidu :D. Üks ühes vagunis, teine teises. Oli paras piin, aga jäin ellu.
Kunagi lendadin 4-5 tunnist lendu ja seal oli üks suurem tegalane, nii 4-5-aastane, kes kàis mööda lennikit ja kolkis vahekàigus kôndides inimesi rusikaga. Õhkutôusul ja maandumisel keeldus istumast, röökis enamuse aega lennust. Ilmselt oli tal mingi diagnoos, sest vanemad ei keelamud teda kordagi. Lennusaatja karjus lôpuks vanemate peale, et need lapse kasvôi maandumise ajaks istuma suruksid, sest ta jooksis sel ajal karjudes vahekàigus. Vot see oli küll jube kogemus. Ônneks oli pàevane lend, kõrvatropid natuke aitasid. Ega teagi, Mis nende karjujatega teha? Tuleb àra kannatada, kui sihtpunkti jôuda tahad.
Esileht › Pereelu ja suhted › Titt röökis Tallinn-Tartu rongis terve sõidu aeg
Teema: Titt röökis Tallinn-Tartu rongis terve sõidu aeg

Mind häirivad ka paljud asjad. Mõni kuulab valjult mingit saadet/videot/multikat. Mõni vahutab terve tee nii, et hinge ka ei tõmba, ainult üks lakkamatu jutuvada käib. Mõni rögiseb ja köhib nii, et lämbumise äärel. Lahendus on kõrvaklapid. Igasugused sulelised ja karvased mahuvad ühte ühistranspordivahendisse ära ja närvirakud jäävad ka alles. Pole mõtet keema minna asjade pärast, mida sa ei saa kontrollida.

Last ignoreeriv ema ajaks mind marru. Ma ei kõhkleks talle paari karmimat sõna öelda. Kui ma aga näen, et ema annab endast parima, tegeleb, püüab leida tühjema vaguni, naeratab vabandavalt kõrvalistujatele, siis mis teha. Mu enda lastest kolm olid sündinud kahe aasta sees ja autoraha polnud. Oli ka vaja sõita rongiga pikki otsi. Sai tollaste rongide tamburis seistud või kokkupandaval matkatooli peal istutud, sest 40 teist inimest ON OLULISEMAD kui meie neljakesi. Nüüd vist tambureid enam ei ole, aga emad, kes on maailmanabad ja ei vaigistagi lapsi, on inimestena ebameeldivad. Kui ka see vaigistamine ja tegelemine ei aita, siis vähemalt on selge, et ema PÜÜAB.

Wow, pane siin kasvõi pool foorumit kinni, napakad kolivad lihtsalt oma teemadega teise alafoorumitesse. 😀 Paar sarnast titeteenat on juba varasemalt siin olnud ka.

Last ignoreeriv ema ajaks mind marru. Ma ei kõhkleks talle paari karmimat sõna öelda. Kui ma aga näen, et ema annab endast parima, tegeleb, püüab leida tühjema vaguni, naeratab vabandavalt kõrvalistujatele, siis mis teha. Mu enda lastest kolm olid sündinud kahe aasta sees ja autoraha polnud. Oli ka vaja sõita rongiga pikki otsi. Sai tollaste rongide tamburis seistud või kokkupandaval matkatooli peal istutud, sest 40 teist inimest ON OLULISEMAD kui meie neljakesi. Nüüd vist tambureid enam ei ole, aga emad, kes on maailmanabad ja ei vaigistagi lapsi, on inimestena ebameeldivad. Kui ka see vaigistamine ja tegelemine ei aita, siis vähemalt on selge, et ema PÜÜAB.
sa pole tõesti ammu rongiga sõitnud, tallinn-tartu liinil ei ole ammu enam tühjemaid vaguneid.
ja kaugeltki ei mõista ma seda, kuidas kaasreisijatele teatri etendamine probleemiga last aitaks. sest sina ju kõrvalt vaadates ei tea, mis on tegelik põhjus, võtad isikliku väga ammuse kogemuse etaloniks ja pead ainult seda õige ja mõeldavaks.

ja kaugeltki ei mõista ma seda, kuidas kaasreisijatele teatri etendamine probleemiga last aitaks. sest sina ju kõrvalt vaadates ei tea, mis on tegelik põhjus, võtad isikliku väga ammuse kogemuse etaloniks ja pead ainult seda õige ja mõeldavaks.
Viisakas ema tahaks aidata last JA kaasreisijaid. Kui nad nevad, et ema püüab, neis ei ärka sleline raev. Sa nimeta seda teatriks, mina nimetan seda ema kohuseks. Püüda kõigest väest, et mu lapsel hakkaks parem ja püüda ka seda, et keegi ei oleks häiritud minu pkskõiksest suhtumisest. Umbes sama põhjus, miks ma ei lase oma 11-kuusel lapsel restranis kõrvallauas istujat saiaga pilduda, kuigi see aitaks tal paigal püsida. J

Viisakas ema tahaks aidata last JA kaasreisijaid. Kui nad nevad, et ema püüab, neis ei ärka sleline raev. Sa nimeta seda teatriks, mina nimetan seda ema kohuseks. Püüda kõigest väest, et mu lapsel hakkaks parem ja püüda ka seda, et keegi ei oleks häiritud minu pkskõiksest suhtumisest. Umbes sama põhjus, miks ma ei lase oma 11-kuusel lapsel restranis kõrvallauas istujat saiaga pilduda, kuigi see aitaks tal paigal püsida. J
sinu jutte lugedes kangastuvad mulle olukorrad, kui last kõva häälega korrale kutsutakse, ikka nii, et kõrvallaua inimesed hästi kuuleks, kuigi sootuks mõjusam on vaikselt lapse tähelepanu taunitavalt tegevuselt kõrvale juhtimine.

sinu jutte lugedes kangastuvad mulle olukorrad, kui last kõva häälega korrale kutsutakse, ikka nii, et kõrvallaua inimesed hästi kuuleks, kuigi sootuks mõjusam on vaikselt lapse tähelepanu taunitavalt tegevuselt kõrvale juhtimine.
TA postitusest nähtus, et ema ignoreeris. Minu postitus oli sellele vastuseks. Sootuks mõjusam oleks lapsega tegeleda. Ja täpselt seda ma ka kirjutasin:
Last ignoreeriv ema ajaks mind marru. Ma ei kõhkleks talle paari karmimat sõna öelda. Kui ma aga näen, et ema annab endast parima, tegeleb, püüab leida tühjema vaguni, naeratab vabandavalt kõrvalistujatele, siis mis teha. /…/…sest 40 teist inimest ON OLULISEMAD kui meie neljakesi.

TA postitusest nähtus, et ema ignoreeris. Minu postitus oli sellele vastuseks. Sootuks mõjusam oleks lapsega tegeleda. Ja täpselt seda ma ka kirjutasin:
tegeleda nii, et see ikka kõikidele kaasreisijatele kaugelt nähtav oleks?
teemaalgataja hinnangut ema tegevusetusele ma puhta kullana võtta ei saa. inimene, kes nõuab nutva titega esimeses suvalises peatuses väljumist, ei ole last lähedalt näinudki.

Lapsed on lapsed. Eile tegi LuxExpressis kõigileetenduse hoopis täiskasvanu. Lennujaamast tuli peale jakukkus ühe vanainimese peale röökima: See siin om minu koht, minge minema! Vanainimene ütles õnnetult ja vaikselt vastu: “Ma ei tea, mulle ütlesid bussijuht ja tütar, et 9 on minu koht”.”Ei, minatahan oma koha peal istuda!”, jätkas see naine vägga inetul sõmaval toonil ja nii valjusti, et ilmselt oli tal soov, et lennujaamas see ka kuulda oleks. Oleks siis buss tühi olnud, istekohti oli küll ja veel aga mammi aina nõudis, et ta peab just seal istuda saama, kus see vanainimene on. Korrutas aina, et ta on 24h juba sõitnud. Keei ütles ka, et see on tema probleem, et teised pole süüdi. Vanainimene siis õnnetult palus lähedalistuvaid, et kas nad oskavad telefonist pileti välja võtta, et tema ei oska, tütar teab kuidas seda teha. Üks lähedal istuv naine astus ta kaitseks siis välja, öeldes, “te ei aja teda sellelt kohalt minema”. Mutt sõimas vastu “ma olen 24h sõitnud, ma tahan oma koha peal istuda”. Lõpuks vanainimene läks ise teise koha peale. Nii kahju oli temast. Mutil oli kaasas teismeline poiss, sel oli nägu nagu tahaks teisel planeedil olla. Ega siis terror veel ei lõppenud. Keegi Maris helistas röökurmutile. Siis sai bussirahvas jälle kuulda, kuidas ta 24h sõitis ja… Nagu sellest veel vähe oleks, kiskus mutt saapad jalast. Võite 7 korda arvata kas bussi viskas keegi kera haisujuustu! Algul ajas jalad vahekäiku, lõpuks korjas juustud istme peale. Ja nii ta Võru poole sõitis… Mingi titekisa on selle kõrval köömes.

Nii et kui te ei tea, mis toimub karjuva titega ema peas ja kui piinlik tal on, palun ärge eeldage, et see kõik on raamatu järgi toimiv protsess väikese inimesega.
Miks sa regulaarselt imikutega kauglende sooritad? Ma täitsa tõsiselt tahaksin teada, mis häda see on. 12 tundi lend, 6-kuune imik, kes oli juba eelnevalt korduvalt lennanud?
Meil on kaks kodu. Ja nii väikest ma ei jäta ju endast maha.

Ei ole mina näinud sellist asja, et laps nutab ja ema loeb raamatut. Alati on ema üritanud last rahustada. Ja ei saa aru, miks see lapse nutt siis nii jubedalt häiriv on, rongis loen raamatut ja ei pane tähelegi. Või siis TA ostku kõrvaklapid.

kui beebi nutab ja kussutamine ei aita, siis nii on ja kannatame ära. Aga kui ca viieaastane pool lennureisi meie taga jalgadega mu tooli seljatuge tagus, ajas küll väga tigedaks. Korduv palve emale-vanaemale ei muutnud midagi.

Nii et kui te ei tea, mis toimub karjuva titega ema peas ja kui piinlik tal on, palun ärge eeldage, et see kõik on raamatu järgi toimiv protsess väikese inimesega.
Miks sa regulaarselt imikutega kauglende sooritad? Ma täitsa tõsiselt tahaksin teada, mis häda see on. 12 tundi lend, 6-kuune imik, kes oli juba eelnevalt korduvalt lennanud?
Meil on kaks kodu. Ja nii väikest ma ei jäta ju endast maha.
Olgu või 3 kodu, see ei ole vabandus teiste häirimiseks

Röökivatest tittedest kordades sagemini näeb ebaviisakaid täiskasvanuid. Mis värk neil meestel on, et kohe kui buss hakkab sõitma, siis kukuvad vetsu vahet voorima ja oh neid aroome, mis sealt kuudist tulevad ja mida teised taluma peavad.

Ja titemamma vahtis pealt. Läksin teise vagunisse ja ka seal oli mingi titt ees. Miks peab titega rongis sõitma? Või kui ongi väga vaja, siis tuleks tite röökima hakkamisel järgmises peatuses välja minna ja uut rongi oodata!
See pole normaalne, kui mingi titemamma laseb oma vääksul 2h teisi häirida ega midagi ette ei võta.
Istu kodus oma titega kuniks ta käituma õpib..
Kui rong ei sobi, lähed maha, ootad järgmist rongi ja mõtled järgi. Miks peavad teised sinu järgi toimima. Tee ise seda, mida soovitad ?

Alati ei reisita ju lõbu pärast. Näiteks võis emal või beebil olla vajadus minna eriarsti vastuvõtule.

Ja titemamma vahtis pealt. Läksin teise vagunisse ja ka seal oli mingi titt ees. Miks peab titega rongis sõitma? Või kui ongi väga vaja, siis tuleks tite röökima hakkamisel järgmises peatuses välja minna ja uut rongi oodata!
See pole normaalne, kui mingi titemamma laseb oma vääksul 2h teisi häirida ega midagi ette ei võta.
miks sõidab endast lugupidav isik rongiga?? Sa oled vaene , et autot ei oma???????????????????????????

Nutma purskasin siis, kui peale 7 tunnist seismist tõusid lausa kaks briti prouat, et nad seisavad ise mu titega ja hoiavad vaheldumisi, et ma saaks istuda ja ampsu süüa.
Hea näide, kui erineva suhtumisega on inimesed.
Ühelt poolt sellised lahked prouad ja äärmusena teemaalgatajasugused tähtsust täis tüübid, kes midagi tea, aga ette kirjutama, kuidas tited peaks ja kuidas emmed peaks, on küll kõvad. Jutt on neil sageli sama lapsikult enesekindel ja isekalt mõistmatu nagu väikestel lastel (keda nad ei salli). Kui lapse puhul on lapsikus veel arengutasemega seletatav (kui teda suunata, areneb ta sellest edasi), siis täiskasvanud inimese puhul võiks see arengufaas juba ammu seljataga olla…
Tittedege aastaid kodus peesitanud emmed ja pensionäridest prouad tõesti võivad endale kusagil 10+ tundi kestval lennult sellist taidlemist lubada, aga samal lennul on ilmselt rohkem neid inimesi, kes lendavad hoopis tööasjus. Kui ees ootab nt nädal raskeid koosolekuid vms, siis on veidi keeruline enne seda veel mingil “meil on kaks kodu” ringi lendaval emmel aidata titte kussutada. Magada tahaks.

Nutma purskasin siis, kui peale 7 tunnist seismist tõusid lausa kaks briti prouat, et nad seisavad ise mu titega ja hoiavad vaheldumisi, et ma saaks istuda ja ampsu süüa.
Ühelt poolt sellised lahked prouad ja äärmusena teemaalgatajasugused tähtsust täis tüübid, kes midagi tea, aga ette kirjutama, kuidas tited peaks ja kuidas emmed peaks, on küll kõvad. Jutt on neil sageli sama lapsikult enesekindel ja isekalt mõistmatu nagu väikestel lastel (keda nad ei salli). Kui lapse puhul on lapsikus veel arengutasemega seletatav (kui teda suunata, areneb ta sellest edasi), siis täiskasvanud inimese puhul võiks see arengufaas juba ammu seljataga olla…
Tittedege aastaid kodus peesitanud emmed ja pensionäridest prouad tõesti võivad endale kusagil 10+ tundi kestval lennult sellist taidlemist lubada, aga samal lennul on ilmselt rohkem neid inimesi, kes lendavad hoopis tööasjus. Kui ees ootab nt nädal raskeid koosolekuid vms, siis on veidi keeruline enne seda veel mingil “meil on kaks kodu” ringi lendaval emmel aidata titte kussutada. Magada tahaks.
Ära kekuta. Sinu koosolekud ei ole tähtsamad kui tema titt.
Lapsed on lapsed. Eile tegi LuxExpressis kõigileetenduse hoopis täiskasvanu. Lennujaamast tuli peale jakukkus ühe vanainimese peale röökima: See siin om minu koht, minge minema! Vanainimene ütles õnnetult ja vaikselt vastu: “Ma ei tea, mulle ütlesid bussijuht ja tütar, et 9 on minu koht”.”Ei, minatahan oma koha peal istuda!”, jätkas see naine vägga inetul sõmaval toonil ja nii valjusti, et ilmselt oli tal soov, et lennujaamas see ka kuulda oleks. Oleks siis buss tühi olnud, istekohti oli küll ja veel aga mammi aina nõudis, et ta peab just seal istuda saama, kus see vanainimene on. Korrutas aina, et ta on 24h juba sõitnud. Keei ütles ka, et see on tema probleem, et teised pole süüdi. Vanainimene siis õnnetult palus lähedalistuvaid, et kas nad oskavad telefonist pileti välja võtta, et tema ei oska, tütar teab kuidas seda teha. Üks lähedal istuv naine astus ta kaitseks siis välja, öeldes, “te ei aja teda sellelt kohalt minema”. Mutt sõimas vastu “ma olen 24h sõitnud, ma tahan oma koha peal istuda”. Lõpuks vanainimene läks ise teise koha peale. Nii kahju oli temast. Mutil oli kaasas teismeline poiss, sel oli nägu nagu tahaks teisel planeedil olla. Ega siis terror veel ei lõppenud. Keegi Maris helistas röökurmutile. Siis sai bussirahvas jälle kuulda, kuidas ta 24h sõitis ja… Nagu sellest veel vähe oleks, kiskus mutt saapad jalast. Võite 7 korda arvata kas bussi viskas keegi kera haisujuustu! Algul ajas jalad vahekäiku, lõpuks korjas juustud istme peale. Ja nii ta Võru poole sõitis… Mingi titekisa on selle kõrval köömes.
Miks te lasite siis tal ülbitseda…pannud ta paika. Eestlane ongi tihti lammas, ainult siin on kõva kaebama. Teinud juustuhaisu kohta irooniline märkus, küll mõjunuks.
Röökivatest tittedest kordades sagemini näeb ebaviisakaid täiskasvanuid. Mis värk neil meestel on, et kohe kui buss hakkab sõitma, siis kukuvad vetsu vahet voorima ja oh neid aroome, mis sealt kuudist tulevad ja mida teised taluma peavad.
See on tõsi. Kui naine nii teeks, siis mida häbistamist sellele järgneks. Neil pole vist 20 senti, et bussijaamas WC-s ära käia.

Koosolekud ei ole tähtsamad, aga need ka ei sega ei seda ema ega tema titte, samal ajal kui tema oma röökiva titega sisuliselt puhkusereisi tehes segab tööasjus lendavaid inimesi vägagi. See emme jõuab kohale ja läheb magama. See teine, kes lennukis tema titekisa pärast magada ei saanud, läheb tööle. Tal ei ole vabandusi, et sorry, näeme päev hiljem ma lähen magan ennast välja hotellis.

Koosolekud ei ole tähtsamad, aga need ka ei sega ei seda ema ega tema titte, samal ajal kui tema oma röökiva titega sisuliselt puhkusereisi tehes segab tööasjus lendavaid inimesi vägagi. See emme jõuab kohale ja läheb magama. See teine, kes lennukis tema titekisa pärast magada ei saanud, läheb tööle. Tal ei ole vabandusi, et sorry, näeme päev hiljem ma lähen magan ennast välja hotellis.
miks peaks lennukis magama?

Ilmselt provokatsioon.
Aga kui tõsiselt rääkida, siis tuimalt pealt vahtida, kui titt röögib, on muide, emal kõige raskem. Raskem kui suvainimesele, kellel emostsionaalne side lapsega puudub. Nii et vähetõenäoline, et lausa midagi ei teinud. Aga on olukordi, kus laps ongi mingi ebamugavuse tõttu (gaasid, on väsinud, aga ei leia und) ja ka näit. süles kiigutamine ei rahusta last piisavalt. See ongi raske, kuid mis teha. Kõik on alustanud elu titena ehk kõik me oleme endised tited ja praegused tited on jällegi tulevased suured inimesed…
Siis tuleb järgmises peatuses maha minna ja seal oma titega edasi tegeleda.
Tallinn-Tartu rongist läheb suvalises peatuses maha? Opakas oled või?

Nuttev titt lennukis äratab pigem kaastunnet, tal võib olla kõrvad valusad või paha olla, aga midagi ette võtta ei oska. Olen ise kõrvavaluga lennanud ja oleks ka heameelega röökinud, kui see aidanud oleks kuidagi 🙁 Ja ei ole näinud vel vanemat, kes kohe mitte midagi ette poleks võtnud nutva lapsega ei bussis, rongis ega lennukis, ikka on neil endil kõige halvem ja piinlikum, kui midagi ei aita ja kaasreisijad jõllitavad vihaselt veel lisaks, mõni tuleb sõimama ka (teemaalgataja on selleks liiga arg, temasugune pigiatsb suu kriipsuks ja sappi tuleb valama alles hiljem ohutusse kohta täiesti asjassepuutumatute inimeste peale, temasugusest pole olukorras mingit klaarijat ja parem ongi, sest lastega tegelemsel tast mingit kasu pole nagunii, ta pole last lähedalt näinudki).
Kellel on nii närvid läbi, et ülejäänud ühiskonnaliikmed (lapsed, vanurid, algajad autojuhid, vaatame, kes veel) pidevalt endast välja ajavad, võiks teha teistele ja endale teene ja pehmete seintega ruumis omaette istuda. Ja kui peab välja minema, vaja võtta keela alla paar rahustit, vähe kangemat kui validool, validool sellisele enam ei aita. Normaalsematele inimestele on välja mõeldud kõrvaklapid, -tropid jms, mis aitavad häirivat müra (titest veel hullemad on lõugavad, üle bussi telefoniga rääkivad, tülitsevad ja/või joobnud täiskasvanud näiteks) summutada .

Justnimelt, igasugused vihased pröökajad või rämedad haisukotid on sada korda hullemad kui titekisa!
Mulle sattus viimasel lennureisil selja taha üks kohutava hingeõhuga mees. Nagu ta suu lahti tegi, lõi istme vahelt mulle pahvakas rõvedat haisu ninna. Ja nii terve reis. Täielik piin! Sellise hambahaisuse vanamehe asemel oleksin nõus röökivat titte kas või ise süles hoidma!

Kui sa nii kõva ärimutt oled, siis võta endale äriklassi pilet! Ja peaksid endale ka mürasummutavaid kõrvaklappe suutma lubada.

Ja titemamma vahtis pealt. Läksin teise vagunisse ja ka seal oli mingi titt ees. Miks peab titega rongis sõitma? Või kui ongi väga vaja, siis tuleks tite röökima hakkamisel järgmises peatuses välja minna jaut rongi oodata!
Kui sa avalikus kohas inimeste keskel hakkama ei saa, ära kodust välja roni.
Või siis osta üheotsa pilet kuule, kui maa sinu ootustele ei vasta.

Ei ole mina näinud sellist asja, et laps nutab ja ema loeb raamatut. Alati on ema üritanud last rahustada. Ja ei saa aru, miks see lapse nutt siis nii jubedalt häiriv on, rongis loen raamatut ja ei pane tähelegi. Või siis TA ostku kõrvaklapid.
Oi, mina olen küll näinud. Minule ajas võõras laps restoranis käe möödaminnes minu taldrikusse, võttis sealt kartuli ja viskas sellega minu sõbrannat. KAKS korda. Kusjuures enne jooksis ta kiljudes mööda restorani ja kiskus üht pikajuukselist daami juustest. Emme istus tahvlis ja poole sõnaga ajas vist oma õe või sõbrannaga juttu.
Lennukis sai üks ema väga pahaseks, kui tema laps oksendas oksekotti ja pani selle vahekäiku maha, käruga tagurdav stjuardess astus sellele otsa ja okse pritsis ta jalgadele. Emale öeldi paar sõna. Veid aja pärast poiss, kellele see lirts väga meeldis, valas teise oksekotti mingid söögijäägid ja poetas taas vahekäiku, kusjuures üle ema, st ema istus vahekäigu pool. Kui mu mees naisele ütles, et palun koristage see ära, siis ema vastas, et kui teid segab, koristage ise.
Pikal öisel lennuk suure lennukiga, mis oli umbes kaks kolmandikku täis ainult, jättis ema imiku umbes 3. ritta tooliga ja kolis is eumbes 21. ritta ja keeras risti sinna magama. Mingi saksa daam püüdis teda äratada, sai sõimata.
Kaks esimest olid eestlased, kolmada rahvust ma ei tea, sest ei kuulnud teda rääkimas, aga kuna ta lendas meiega juba ka Tallinn-Frankfurt ja ma nägin tema käes Eesti passi, oli kas eestlanna või eesti kodanik vähemalt.

Olen see eelmine, kes kolm juhumit kirja pani. Muidugi polnud lapsed süüdi, nad on vaid lapsed. Süüdi olid igasuguste vanemlike oskusteta ja teiste inimeste vastu austuseta emmed. Nagu ka algses jutus (kuigi TA jutt on provo)

miks peaks lennukis magama?
Päriselt ei ole kuulnud, et mõni lend on pikem kui 3-4 tundi? Sellest oled kuulnud, et maailmas ei olegi kell igal pool sama, aka ajavahe?

Esileht › Pereelu ja suhted › Titt röökis Tallinn-Tartu rongis terve sõidu aeg