Esileht Pereelu ja suhted Titt röökis Tallinn-Tartu rongis terve sõidu aeg

Näitan 15 postitust - vahemik 121 kuni 135 (kokku 135 )

Teema: Titt röökis Tallinn-Tartu rongis terve sõidu aeg

Postitas:
Kägu

Nad räägivad foorumis, et laps karjub ja häirib, aga tegelikult nad ei selgita, missugust distressi see põhjustab.

Kuidas saab üks ema seda mitte ise teada? Kui mitte detsibelle, siis seda, et imiku ja väikelapse nutt on juba algselt eriti häiriv, sest loodus on on selle nii loonud. Kuna sülalpsel pole muid ellujäämismehhanisme, siis nad sõltuvad nö signalisatsioonist, et märku anda oma asukohast ja vajadustest. Kui üks ema seda ka ei tea, et iga sülelapse nutt ajab iga (peaaegu) normaalse naisterahva instinktid nii üles, et ta ei saa magada ega mitte kuulata, siis sel emal ei peaks emadusega asja olema. Meestga sama, aga vähem intuitiivsel tasemel, siin pigem sama lugu nendega, kes ise isad. Või kel lihtsalt normaalne kuulmine.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuidas saab üks ema seda mitte ise teada? Kui mitte detsibelle, siis seda, et imiku ja väikelapse nutt on juba algselt eriti häiriv, sest loodus on on selle nii loonud. Kuna sülalpsel pole muid ellujäämismehhanisme, siis nad sõltuvad nö signalisatsioonist, et märku anda oma asukohast ja vajadustest. Kui üks ema seda ka ei tea, et iga sülelapse nutt ajab iga (peaaegu) normaalse naisterahva instinktid nii üles, et ta ei saa magada ega mitte kuulata, siis sel emal ei peaks emadusega asja olema. Meestga sama, aga vähem intuitiivsel tasemel, siin pigem sama lugu nendega, kes ise isad. Või kel lihtsalt normaalne kuulmine.

Kuidas saab selline ema, keda kirjeldad sünnitada?

Mind see kirjeldus ei häiri, sin dhäirib. Siis ma küsingi. Et kuidas ta ei tea, et ei tasu sünnitada?

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

kes pakkus lapsele vaatamiseks-mängimiseks oma võtmeid või telefoni, kes tahtis anda küpsist või banaani,

Väga nunnu, aga miks pidid võõrad sinu last lõbustama? Ma oleksin sellisele reisile läinud endasuuruse koti lõbustusvahenditega, võtmetest telefoni, mängude, raamatute ja ma ei tea milleni. Või mis oleksin. Läksigi, minu lastest kolmas oli selline püsimatu. Kaasas oli alati terve arsenal, alates krabisevatest paberitest kuni värvipliiatsite, näpunukkude ja pildiraamatuteni.

Tsiteerisid mind.

Ei olekski võõrad inimesed pidanud minu last lõbustama, aga kuna seda siiski tehti, siis olin  ülitänulik ja samas ka meeldivalt üllatunud.

Pooleaastasele lapsele värvipliiatseid ei tulnud mul tõesti pähe kaasa võtta, aga kui arvad, et ma lapse kisa lihtsalt eirasin, siis sa eksid. Kuna sõit oli ootamatu, siis kotitäit mänguasju ma kaasa pakkida ei märganud jah, aga kui oleks olnud muid võimalusi, siis poleks ma last üldse kaasa võtnudki.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pooleaastasele lapsele värvipliiatseid ei tulnud mul tõesti pähe kaasa võtta, aga kui arvad, et ma lapse kisa lihtsalt eirasin, siis sa eksid. Kuna sõit oli ootamatu, siis kotitäit mänguasju ma kaasa pakkida ei märganud jah, aga kui oleks olnud muid võimalusi, siis poleks ma last üldse kaasa võtnudki.

Värvipliiatsid nii väikese lapsega, 9-24 kuud, mina võtan lapsega sõitmiseks kaasa endale, et temale joonistada, kuigi ma ei oska. Mänguasju ei märganud kaasa pakkida?

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Värvipliiatsid nii väikese lapsega, 9-24 kuud, mina võtan lapsega sõitmiseks kaasa endale, et temale joonistada, kuigi ma ei oska. Mänguasju ei märganud kaasa pakkida?

Sa oled kindlasti väga tubli ema, aga minu jaoks oli tol hetkel oluline hädavajalik kaasa võtta ja bussile saada, mänguasjad jm lapse lõbustamiseks ei tulnud tõesti meelde.  Nagu juba.kirjutasin, siis tegemist oli ootamatu, kuid hädavajaliku sõiduga.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa oled kindlasti väga tubli ema, aga minu jaoks oli tol hetkel oluline hädavajalik kaasa võtta ja bussile saada, mänguasjad jm lapse lõbustamiseks ei tulnud tõesti meelde.  Nagu juba.kirjutasin, siis tegemist oli ootamatu, kuid hädavajaliku sõiduga.

Lapsega pikalt sõitmisel ongi mängu- ja meelelahutusvahendid IGA EMA jaoks hädavajalikud kaasa võtta. https://hq.bepolite.eu/campaigns/detail/21565õõrad ei pea prillnägusi, varjukujusid, telefone, naljakaid hääli, plaksumänge, käpikumänge jms pakkuma, sest sa ise emana nagu ei tulnud selle peale.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa oled kindlasti väga tubli ema, aga minu jaoks oli tol hetkel oluline hädavajalik kaasa võtta ja bussile saada, mänguasjad jm lapse lõbustamiseks ei tulnud tõesti meelde. Nagu juba.kirjutasin, siis tegemist oli ootamatu, kuid hädavajaliku sõiduga.

Lapsega pikalt sõitmisel ongi mängu- ja meelelahutusvahendid IGA EMA jaoks hädavajalikud kaasa võtta. https://hq.bepolite.eu/campaigns/detail/21565õõrad ei pea prillnägusi, varjukujusid, telefone, naljakaid hääli, plaksumänge, käpikumänge jms pakkuma, sest sa ise emana nagu ei tulnud selle peale.

Sry, aga lõpeta juba see inisemine. Mul oli vaja kiiresti Võrumaale jõuda, kuna mees ja üks lastest olid avarii tagajärjel haiglasse sattunud ja pidin tegelema sõidukõlbmatuks muutunud auto ja samuti autos olnud, kuid õnneks terveks jäänud alaealise lapsega.  Ei tulnud jah selles olukorras mängu- ja meelelahutusvahendite kaasapakkimise peale.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa oled kindlasti väga tubli ema, aga minu jaoks oli tol hetkel oluline hädavajalik kaasa võtta ja bussile saada, mänguasjad jm lapse lõbustamiseks ei tulnud tõesti meelde. Nagu juba.kirjutasin, siis tegemist oli ootamatu, kuid hädavajaliku sõiduga.

Sry, aga lõpeta juba see inisemine. Mul oli vaja kiiresti Võrumaale jõuda, kuna mees ja üks lastest olid avarii tagajärjel haiglasse sattunud ja pidin tegelema sõidukõlbmatuks muutunud auto ja samuti autos olnud, kuid õnneks terveks jäänud alaealise lapsega. Ei tulnud jah selles olukorras mängu- ja meelelahutusvahendite kaasapakkimise peale.

Normaalne ju. Kas teiste inimeste telefonid ja hüpitamised olid kuidagi spets sinu jaoks kaasas. Ei. Need olid kaasas ka sul. Kasutanud siis neid.

+1
-8
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Sry, aga lõpeta juba see inisemine. Mul oli vaja kiiresti Võrumaale jõuda, kuna mees ja üks lastest olid avarii tagajärjel haiglasse sattunud ja pidin tegelema sõidukõlbmatuks muutunud auto ja samuti autos olnud, kuid õnneks terveks jäänud alaealise lapsega. Ei tulnud jah selles olukorras mängu- ja meelelahutusvahendite kaasapakkimise peale.

Normaalne ju. Kas teiste inimeste telefonid ja hüpitamised olid kuidagi spets sinu jaoks kaasas. Ei. Need olid kaasas ka sul. Kasutanud siis neid.

Ma küll pole see sama ema.

Aga sa vist nagu ei suuda mõelda. Kui inimene kirjutab, et ta perel oli avarii ning kiirustas nende juurde. Ilmselt oli ema paanikas ning stressis. Laps ka tunnetas seda. Seega oli ka laps rahutum. No ja muidugi sellises olukorras on sul peas sada muud mõtet kui mingid võtmed ja telefon. Ei tule ehk kohe sellepeale et neid lapsele pakkuda, et teda lõbustada. Antud olukorras olid võõrad inimesed lapsele lõbu pakkumises parim mis olla sai.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sõitnud 3 h bussiga Tallinnast Tartusse koos kolme koolieelikuga, üks rinnalaps. Haiglast helistati, et emal kopsutromb, tulge kohe, lootust ei ole, saate ehk hüvasti jätta. Ei saanud 🙁 Küll ei kujuta ette, et poleks leidnud seda kaht minutit, et haarata imiku tavaline vankrikott, panna kaasa talle söök, jook, visata sinna sisse mähkmed, paar pisiasja. Muidugi suurematele lastele kampsunid ja mingeid tegevusasju. Rooooops, tõmbasin lihtsalt käega spordikotti hunniku mingeid asju laualt ja midagi kapist. Laua pealt paar õuna, külmikust paki jogurtit. Endal polnud aega rinnahoidjatki selga panna, aga lastega ikka nagu ilma elementaarsete asjadeta ei lähe. Noh, aga emad on erinevad.

+2
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

No vot. See oled sina. Aga inimeste pingetaluvus ja stressitase on erinevad. Mõni inimene ei suuda kriisiolukorras midagi mõelda. Teine jällegi teab täpselt mis ja kuidas.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõni inimene ei suuda kriisiolukorras midagi mõelda.

Siis ei olnud sel kuuekuusel ka ju midagi süüa kaasas 🙁 juhuks, kui närvidega piim ära kaob. Kes nii närvis on, neil juhtub…ega riideid teisi ega mähkmeid.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta ju kirjutas, et hädavajalik oli kaasas. Ja 6 kuune saab alles rind kui oli rinnalaps. Üldiselt osad 6 kuused ei söö veel püreed vaid maitsevad alles mingi lusika täie. Kui oli pudeli peal siis ju on kirjas, et hädavajalik oli kaasas aga mitte mänguasjad. Ju siis oli lapse toit kaasas.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaua te tõmmate selle ema kallal? Oli mis oli.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen sõitnud 3 h bussiga Tallinnast Tartusse koos kolme koolieelikuga, üks rinnalaps. Haiglast helistati, et emal kopsutromb, tulge kohe, lootust ei ole, saate ehk hüvasti jätta. Ei saanud 🙁 Küll ei kujuta ette, et poleks leidnud seda kaht minutit, et haarata imiku tavaline vankrikott, panna kaasa talle söök, jook, visata sinna sisse mähkmed, paar pisiasja. Muidugi suurematele lastele kampsunid ja mingeid tegevusasju. Rooooops, tõmbasin lihtsalt käega spordikotti hunniku mingeid asju laualt ja midagi kapist. Laua pealt paar õuna, külmikust paki jogurtit. Endal polnud aega rinnahoidjatki selga panna, aga lastega ikka nagu ilma elementaarsete asjadeta ei lähe. Noh, aga emad on erinevad.

ütleme kõik koori, et oled väga tubli! aga see tähendab, et lõpetad nüüd selle eneseupitamise ära.

+2
-2
Please wait...

Näitan 15 postitust - vahemik 121 kuni 135 (kokku 135 )

Esileht Pereelu ja suhted Titt röökis Tallinn-Tartu rongis terve sõidu aeg