Huvitav, kas siis õpetatakse lastele varaselt teistega mttearvestamist? Iga täiskasvanud inimene peaks aru saama, et selline jooksmine naabreid häirib, eriti kui lapsevanem ise müdinal kaasa tormab.
Vabandust, aga kõik lapsevanemad pidevalt koolitavad lapsi teatud kohtades, et see uisapäisa ei jookseks, näiteks tänavale auto alla. Vaatamata pidevale õpetamisele, kinnistub see õpetus olenevalt lapsest 3- 4-ndaks eluaastaks. Kooli alustatakse 7 aastaselt just seetõttu, et enne seda pole enamik lapsi võimelised rahulikult paigal istuma. Vanemad õpetavadki oma lapsi aga ega lapsepõlv asjata ei kesta 18 aastat, õpetamine on pikk- pikk protsess ja ei toimi sõrmenipsuga ja paari korraga.
Täiesti nõus viimasega.
Muidu ma ei ole kindlalt majainimene ega korteriinimene. Aga seda olen mõelnud, et küll on hea, et lapsed on saanud majas elades vabamalt olla ja ka toas jooksmine pole olnud mingi probleem. Looduse poolest on loodud mingis vanuses laps peaaegu kogu aeg liikuma (et lihased areneks) – ja hakata selle sunnile kogu toasoleku aja meeleheitlikult vastu töötama oleks kurb ja nüri. Seda enam, et innukus liikuda väheneb vanuse lisandudes niikunii, istuvad tegevused hakkavad tunduma huvitavamad – ja varsti on vaja juba õueskäimise tähtsust rõhutama hakata/trenn leida, et elu liiga istuvaks kätte ei läheks. Aga sinnamaani, kuni lapsel on veel tohutu agarus kogu aeg joosta – no taeva pärast, las jookseb!
Kui teemaalgataja ülemised naabrid lapsega õues ei käi, pole see muidugi hea. Aga samas, kui nad ka rohkem õues käiksid – ma ei usu, et teemaalgataja seisukohast midagi muudaks.
Nii et siiski, teemaalgataja – see on normaalne. Võibolla sulle tüütu, aga siiski normaalne. Kui jooksumüra toimuks öörahu ajal, siis võiks kaevata.