Mul pole iial mingit päevamenüüd, jooksvalt vaatan, mis pihku satub (mida külmkapis parasjagu on) või kuidagi käigu pealt otsustan, mida täna süüa teha. Mõnikord harva mõtlen ka ühe päeva ette.
Mul on kodus hulk varusid, kuivaineid, sügavkülmas asju, maitseaineid, mingid elementaarsed toiduained külmkapis, a la munad, piim, juust, kartulid-porgandid jms.
No ja siis sisetunde järgi teen mõnikord salatit, teinekord praadi, pajatoitu, suppi. Oleneb sellest kui kiire päev on. Kiiremal päeval pastaroad või pizza (ostan sügavkülmutatud pizzatanast, eesti pagar). Valmispizzasid ei osta iial, need on söödamatud minu jaoks. Isegi Peetri pizza enam ei kõlba, viimati proovisin seda kuu aega tagasi, see oli lihtsalt kohutav käkk.
Aga poolfabrikaate sööme ka, suitsuvorsti, sinki, laste viinereid, kalapulki.
Ma arvan, et mingit sellist “tõeliselt tervislikku menüüd” ei ole olemas, kuna ainult menüüga sa ei saavuta midagi. Seal on alati veel mingi 100 muud asja, mis mõjutavad su enesetunnet ja kaalu. Näiteks see, kui hästi/halvasti sa magada saad. Kui magad halvasti, ja kui unega on kogu aeg probleeme, siis söö nii tervislikult kui tahes, aga tervis läheb rappa ikkagi. Kehakaal tõuseb ka halva une tõttu, mitte ainult kehva menüü tõttu.
Liigutamine aitab ka, isegi väikesed jalutuskäigud, aga neid peaks päeva jooksul olema regulaarselt mitu. Kui mul koer ära suri ja ma enam iga päev kolm-neli korda väljas jalutamas ei käinud, siis võtsin ludinal 7 kilo juurde, kuigi ma ei olnud mingi koerasportlane, vaid need tiirud olid pigem sellised 15 minutit ümber maja argipäevadel.