mida ampsate, kui näiteks ülinäljasena südaööl koju saabute või enne trenni minekut nt 5 tundi pole süüa jõudnud.
südaööl ülinäljasena võin saabuda kuskilt peolt, kus süüa ei olnud, aga tõenäoliselt siis tantsiti. vahet pole, mida ma siis söön – olen kõvasti kulutanud. kui peaks olema juhtunud nii, et ikka pole tantsinud või pikalt jala käinud, siis kõigepealt söön mingi õuna, pirni või mandariini. siis hakkan edasi vaatama – kas on midagi üldse on veel vaja.
kui peaks tõesti juhtuma, et pole 5 tundi enne trenni söönud, siis banaan. kui banaani pole, õun ikka mul kuskil on. kontoris on mul näiteks ka rukkipala. aeglaselt mäludes pool viilu või viil tõstab veresuhkrut päris hästi.
ma ei pea end ülitervislikult toitujaks, vaid suht tervislikuks ehk kindlasti üle keskmise. põhireegel: ilgelt juurvilju, aedvilju, puuvilju. poolfabrikaate ma tarbi. ok – paar korda aastas tuleb viineri isu, siis ostan. liha söön aedviljadega (röstitud/hautatud/vokitud) või salatiga. kartulit/pastat/riisi koos lihaga ei tarbi. olgu – kui india või hiina toitu söön, siis ikka tuleb ette, aga seda on vast kord kuus. pastat söön itaalias (kord-kaks aastas satun). iga päev liha ei tarbi. magusat ma ei armasta. kui energiat on vaja, siis natuke rosinaid või mõni dattel. kastmeid, hapukoort ja majoneesi ei tarvita. joogiks vaid vesi (ei mingeid mahlu, limonaade). piim ja keefir on minu arvates toit, sest sisaldavad energiat ja toitaineid. musta kohvi joon hommikuti (ei peeta tervislikuks) ja rohelist teed joon õhtuti.
lemmik hommikusöök on viil leiba, mille peal viil juustu ning siis pošeeritud muna, kõrval roheline salat või mõni kiirelt hautatud aedvili (brokkoli, paksoi) + must kohv.
muidu lemmiksöök on näiteks ahjujuurikad hummusega või ühepajatoit või röstitud kõrvits seemnetega.
töö juures vahepala on enamasti banaan ja õun.
igasugustest kringli- ja tordisöömistest püüan ära nihverdada.
leib võiks olla ise tehtud või täiesti nisuvaba, aga väga ei viitsi sellega jännata. eelistan täisteratooteid ja seemnetega variante.
liha, mida söön võiks olla väherasvasem, aga mulle lihtsalt meeldib pekk! iga päev küll seda ei söö, aga aegajalt ostan ja siis lasen hea maitsta. koos juurviljadega.
alkoholi võiks üldse mitte tarbida. tavaliselt joon 2 klaasi reede õhtuti. ja pooltel nädalatel juhtub see, et ka laupäeval.
see vähene jogurt, mis ma tarbin (laktoosivaba!) võiks olla maitsestamata, et ise sinna mett või puuvilju sisse paneksin. vahest teengi nii, aga alati ei viitsi.
reisil kaloreid ei loe. ja alksi panen rohkem.