Siin ei ole mitu napakat vaid 1, kes kirjutab ennast igas teemas segaseks teisi halvustades ja mõnitades. Huvitav, miks moded temaga ei tegele?!
Käin kord nädalas kalaturul ja kord kalasaalis.
Angerjas pole nii kallis, kui pole suitsutatud ja ise puhastad, aga hea toekas suutäis teraleiva kõrvale võtta peale tööd. Ja ühest suurest angerjast saad marineerida ca 3-4 purki.
Krevetid paneerin, panen sügavkülma ja teen neist hiljem torpeedosid dipikastme ja salati kõrvale. Vahel lisan paellale või pastale, Tom Kha kalasupile.
Valgest kalast ahven on väga odav, imehea magus kala, millest saab teha erinevaid (kooreseid, selgeid või kookosega kalasuppe). Jälle ciabatta või sepik ahjus krõbdaks lasta, maitsevõi peale ja väga maitsev.
Sinimerekarbid – kilohind ca 6 eurot. Kilosest võrgust saab neljale rammusa õhtusöögi koorekastmega, veinikastmega või kookoskoorekastmega.
Lest ja latikas – odavad. Paneerid, praed niisama võis või küpsetad ahjus fooliumi sees väikeste kartulite/maguskartulite/pastinaagiga. Sobivad hästi ka sibulasalatiga.
Dorada ja huntahven – ca 10-12 eurot kilo. Kahest kalast saab neljale korraliku kalaroa porrulaugu, tomatite ja chilliga.
Lõhet/forelli ei pea ostma 26 euro eest fileed, saab ka märksa odavamalt. Tavaliselt võtan suure lõhe või forelli, saba ja pea jäävad kalasupi supikoguks, fileerin osa ja läheb tilliga purki graavisoola, järele jääb veel ahjulõhematerjali jaoks neljale. Sööme kas ahjujuurviljadega või teen riisinuudleid juurviljadega kõrvale. Siis on maitsestamine muidugi erinev.
Kalmaar – marineerid veiniäädika/oliiviõli/küüslaugu või täidad fetaga ja fritid Kreeka salati kõrvale. Toitev, pole ka kallis, kui ise puhastad (ja puhastamine on lihtne).
Austrid – ca 2-2,5 eurot tükk. Ei ole kallis, kui võtta kohe turult endale paar tükki ja sealsamas ära süüa, müüja teeb lahti ka ja puha. Väga tervislik. Või kui samal päeval tulevad külalised, siis ei tapa rahakotti ka kümnele inimesele 2 tk näo peale osta proovimiseks muu snäki kõrvale. Pigem siiski eksklusiivne toit ja iga kuu ei paku. Kõik ei tahagi.
Alati on sügavkülmas keedetud ja puhastatud krevetid (neid on sageli sooduspakkumises poodides) – hea lihtne lahendus teha kanavaba caesari salat või munaga võileivakate.
Ühesõnaga – kala ja merannid (kui sa just suurt krabi ei plaani tegema hakata) ei olegi tegelikult nii kallid ja nendega on valikuvõimalusi küll ja veel. Google on retsepte täis, ei pea ainult siga sööma kogu aeg, sest muust ei saa kõhtu täis. Saab küll.