Mul on palju marineeritud kurki. Soovitage retsepte, kus seda kasutada.
Teema: Toidud marineeritud kurgiga
Seljanka ja Kurzeme stroganov tulevad esimesena meelde.
Erinevad salatid (kartulisalat, tatrasalat jne) ja külmad kastmed samuti.
Kui nami-nami lehel kirjutad koostisosade lahtrisse marineeritud kurk, tuleb 190 retsepti. Küll snäkke, kastmeid, salateid, burgereid, suppe ja leivatorte.
Oh oleks mul ka palju marineeritud kurki… Lõikan igale poole kõrvale, ja panen võileiva peale-vahele, teen külma kastet kurgi-sibula-hapukoorega, vahel pitsa peal… Eriti ei ole vaaritanud midagi põhjalikumat temaga. Niisamagi läheb jube palju kogu aeg, vean poest purgiga, õudselt kallis ja raske. Nüüd panin esimest korda kurgid maha aga ei tea kas oskan kasvatada :’) ja kui kasvavadki, kas oskan purki ka teha nii et maitsev saab.. Ei ole loomult perenaine paraku. Aga marineeritud kurk nii maitseb…
Marineeritud kurk on niisama hea kõiki kartuli, tatra ja isegi makaroniroogade kõrvale. Eelmainitud salatid.
Mulle meeldib näiteks ka guljaši kastme sees. Hakklihakastmesse sobib tegelikult ka.
Ma ei tea, mis selle nimi on aga keedetakse ka ühes potis kartul, liha, tomatipasta/purustatud tomat, marineeritud kurk (ja mingeid asju ilmselt sobib sinna veel).
Hakkliha (plaadi)pitsa peale sobib väga hästi – eriti koos sibulaga. Aga ka nt tacodega.
Lihtsalt võileiva peale.
Punapeedi-singi salatisse (ülilihtne teda poes valmis aurutatud riivitud peedi ja singikuubikutega). Igasugu kalasalatitesse ka nt rosolje.
Viimasele, kas mõtled azuud? Teen seda tihti ja kasutan ka marineeritud kurki.
Viimasele, kas mõtled azuud? Teen seda tihti ja kasutan ka marineeritud kurki.
Miskit sarnast jah, aga päris õige azuu see pole. Võimalik, et on meie pere mugandus olnud, mis sellest inspireeritud 🙂 Teeme keedetud kartuliga ja sisuliselt tekib hästi pehme “puder” sinna liha ümber kõigest, mis pehmeks keenud – lisaks siis hästi pehmeks keenud liha ja veel veidi krõmps kurk. Meeldib kui veel see tomatipasta on õrnalt vürtsine.
Hammusta viinale peale.
Mul on palju marineeritud kurki. Soovitage retsepte, kus seda kasutada.
ei õelutse aga miks teha nii palju, et ei jõua ära süüa? Vanasti maal ema ka tegi, nüüd ostan poest Põltsamaa omi, mis mulle meeldivad, täpselt nii palju kui jõuan ära süüa 🙂
ei õelutse aga miks teha nii palju, et ei jõua ära süüa?
Mina ei teegi, ämm teeb – ja teeb just nii palju, kui kurki on. Ju oli hea kurgiaasta eelmisel aastal siis.
Rassolnik, talupojasupp, seljanka, salatite, kastmete sisse, võileiva peale.
Mul on ka palju kurke. Ise marineerin, sest need maitsevad tervele perele kõige rohkem. Kusjuures kurgid ostan, ei kasvata ise. Meile meeldib niisama salatiks kõrvale. Vahel viilutan, vahel teen pikad sektorid, vahel terved kurgid ampsamiseks. Veel eelmainitud seljanka. Aa ja meie lemmikkaste kala kõrvele. Kas maneeritud praetud kala või ahjulõhe ja kõrvale kaste/salat (hakitud marineeritud kurk, majonees, sool-pipar). Ja viimase aja leid on see: https://nami-nami.ee/retsept/19343/peedi_oasalat väiksem purk kurki läheb sinna ära.
Ärge toppige marineeritud kurki toidu sisse, kus peaks käima HAPUKURK.
Ärge toppige marineeritud kurki toidu sisse, kus peaks käima HAPUKURK.
Ega seda sulle ju sisse ei söödeta.
See täiesti maitse asi – mulle meeldib just marineeritud kurk rohkem kuna on äädikasem. (Värske) hapukurk on pigem hea niisama paljalt söömiseks.
Üldiselt ei tea toitu, kus hapukurgi asemel mar.kurk toidu suudaks ära rikkuda. Küll aga näiteks kartulisalat on minu jaoks selline kuhu sobib isegi nii marineeritud kui värske kurk samal ajal.
Minu lemmik salat on hiina kapsas,värske kurk, tomat, marineeritud kurk, konservmais, õli ja sidrunipipar.
Paar tundi külmkapis seista, siis tõmbab ilisti mahlad välja ja on ülimalt mõnus salat näiteks suvise grilli kõrvale.
Aga kasutan marineeritud kurki samuti niisama toidu kõrval, võileiva vahel, muudes salatites ja seljankas, kartulisalatis. Hapukoore ja marineeritud kurgitükkidega kaste on värske keedukartuli peale oi kui hea.
Eelistan hapukurgile just äädikast kurki. Meie pere sööb palju ka marineeritud seeni.
Hapukoore ja marineeritud kurgitükkidega kaste on värske keedukartuli peale oi kui hea.
Sellega tuli meelde, et mar.kurk+muna+majonees. Mmmmm….
Hapukoore ja marineeritud kurgitükkidega kaste on värske keedukartuli peale oi kui hea.
Sellega tuli meelde, et mar.kurk+muna+majonees. Mmmmm….
See sobiks täitsa hästi ka rukkileiva korvikeste täiteks.
Mul tulid meelde sellised salatid ja võileivamääre, kus värske või hapendatud kurgi võib vabalt asendada marineeritud kurgiga. Kurgi osa toidus on küll vähene, kuid see-eest on need maitsvad ja suvised retseptid.
https://mariliisilover.com/2010/01/heeringakaaviar/
https://tuuliretseptid.ee/2019/05/noore-kartuli-salat-suitsulohe.html/
https://noadkahvlid.ee/2018/08/heeringa-kodujuustusalat.html/
Ärge toppige marineeritud kurki toidu sisse, kus peaks käima HAPUKURK.
Ja mis siis juhtub, kui topin? Sina minestad? No täitsa savi.
ei õelutse aga miks teha nii palju, et ei jõua ära süüa?
Mina ei teegi, ämm teeb – ja teeb just nii palju, kui kurki on. Ju oli hea kurgiaasta eelmisel aastal siis.
A kuidas see siis sinu probleem on, mitte ämma oma? Mina küll ei mõista. Mingi püstol kuklas kästi sul need kurgid vastu võtta või mida?
A kuidas see siis sinu probleem on, mitte ämma oma? Mina küll ei mõista. Mingi püstol kuklas kästi sul need kurgid vastu võtta või mida?
Polegi probleem, hoopis võimalus 🙂 Ära sina muretse minu ega ämma pärast. Kurkide pärast ka mitte.
Mul on ka palju kurke. Ise marineerin, sest need maitsevad tervele perele kõige rohkem. Kusjuures kurgid ostan, ei kasvata ise. Meile meeldib niisama salatiks kõrvale. Vahel viilutan, vahel teen pikad sektorid, vahel terved kurgid ampsamiseks. Veel eelmainitud seljanka. Aa ja meie lemmikkaste kala kõrvele. Kas maneeritud praetud kala või ahjulõhe ja kõrvale kaste/salat (hakitud marineeritud kurk, majonees, sool-pipar). Ja viimase aja leid on see: https://nami-nami.ee/retsept/19343/peedi_oasalat väiksem purk kurki läheb sinna ära.
Jaga kurgi marineerimise retsepti.
Seljanka ja rassolnik.
A kuidas see siis sinu probleem on, mitte ämma oma? Mina küll ei mõista. Mingi püstol kuklas kästi sul need kurgid vastu võtta või mida?
Polegi probleem, hoopis võimalus ???? Ära sina muretse minu ega ämma pärast. Kurkide pärast ka mitte.
Nii, aga milleks siis see teemaalgatus? Mille pärast siis on lubatud muretseda ja mille pärast mitte?
A kuidas see siis sinu probleem on, mitte ämma oma? Mina küll ei mõista. Mingi püstol kuklas kästi sul need kurgid vastu võtta või mida?
Nii, aga milleks siis see teemaalgatus? Mille pärast siis on lubatud muretseda ja mille pärast mitte?
Aga milleks selline mõttetu inisemine? Mille pärast see tegevus sulle huvitav ja rahuldustpakkuv tundub? (Mina ei ole teemaalgataja)
Nii, aga milleks siis see teemaalgatus? Mille pärast siis on lubatud muretseda ja mille pärast mitte?
Teemaalgatuses pole ühtegi muret – on hoopis võimalus õppida tegema paljusid erinevaid roogasid marineeritud kurgiga.
Erinevad salatid (kartulisalat, tatrasalat jne) ja külmad kastmed samuti.
Tahaks seda tatrasalati retsepti!
Erinevad salatid (kartulisalat, tatrasalat jne) ja külmad kastmed samuti.
Tahaks seda tatrasalati retsepti!
Pole küll esimene vastaja, aga ma teen – tatar, kodujuust, (marineeritud)kurk, paprika.
Maitse järgi sobib alati ka redised, tomatid, roheline sibul või muu hooajaline. Ning nt (vuti)munad. Kodujuustu võib ka hapukoorega asendada (siis sobib ka nt konservmais ja/või konservhernes). Lihaks sobib väga hästi krabipulk.
Tatar+kodujuust ja muud lisandid oli mu nö lemmik toitev salat kui tahtsin kaalu kaotada, aga valke ja köögivilju süüa, ilma, et liiga rasvaseks ajaks ja niisama hapukoort/majoneesi sisse sööks.
Erinevad salatid (kartulisalat, tatrasalat jne) ja külmad kastmed samuti.
Tahaks seda tatrasalati retsepti!
Näiteks samad ained kui kartuli- või makaronisalatisse, lihtsalt kartuli või makaroni asemel tatar (või nt keedetud kruubid).