Ärge nüüd lolliks minge jumal küll! Mõistlikes kogustes on kõik lubatud.
Salmonelloosi, listeeria, toksoplasmoosi jaoks võib piisata ühest pesemata puuviljast, ühest ampsust toorest kalast, lihast. Kogustest võib rääkida näiteks alkoholi puhul, paar lonksu alkoholi ei tee lootele midagi, aga suuremas koguses on kahjulik.
Kes siin enne kommenteeris, et Eestis on kalatooted kontrollitud, ei mäleta vist eelmise aasta listeeriajuhtumeid?
Mina olen lähtunud sellest, et ei tarbi pastöriseerimata piimast tooteid (neid on vähe saada, aga mõned hallitusjuustud võivad olla) ja ei söö praegu toorest kala, just nende listeeriajuhtumite pärast. Kala sügavkülmutamine ei tapa ka kõiki baktereid.
Toore liha osas ei söö tartari, aga kuna liha puhul on bakterid lihatüki peal, siis seest toorest steiki söön, kuumutamine hävitab bakterid liha pealt. Kuna hakkliha jaoks lihatükk purustatakse, siis väljast praetud, aga seest toores kotlett ei ole ohutu, sest bakterid on sattunud ka kotleti sisse. Sama munaga, salmonelloosibakterid on tegelikult munakoore peal. Selliste toitudega ma samas igaks juhuks ei liialda ikkagi.
Kokkuvõttes on see vedamise küsimus ka, paljud rasedad söövad terve raseduse vältel toorest kala, liha, muna ja nendega ei juhtu midagi, sest polnud saastunud tooted ja mõni võib saada ühe pesemata viinamarja või salatilehe söömisel ohtliku nakkuse.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt 16.09 11:35; 16.09 23:45; 18.09 09:19;