Apple’i.
Äppli.
Apple’i.
Äppli.
Mina panen liha, mida samal/järgmisel päeval ära ei tarbi, sügavkulma ja sulatan üles vahetult enne söögi tegemist, et vältida halvaks minemist.
Külmaahela rikkumine on selle nimi. Külmaahel saab rikutud kas transpordil poodi või poes lohakate töötajate poolt või teel koju. Ja muidugi ka kodus – kui jäetakse liialt kaua lauale seisma näiteks. Külmkapid on ka erinevad, meie näiteks ostsime uue kapi just peale seda, kui osad asjad hakkasid maitset juurde võtma. Panin siis juhtmega termomeetri külmkappi erinevatele riiulitele ja uksele ja vanas kapis oli temperatuur väga ebaühtlane. Kõige soojem oli ukseriiul, kus hoidsime piima (ilmselt tihendid lasid läbi ja ukse avamine ka mõjutas). Peale seda ostsime paksema isolatsiooniga külmiku ja nüüd seda probleemi enam pole.
Kadarbiku mahladega olen nõus, ei osta neid enam kunagi. Neid kuumutatakse vist 60 kraadi juures, kus suur osa C-vitamiinist hävib, nii et erilist kasu neist ka pole. Ilmselt ei transpordita reeglitekohaselt.
Teema autor olen.
Meil ei hoita külmkappi pikalt lahti mitte kunagi. Lapsed on liiga väikesed, et omapäi külmiku kallal käia, ja täiskasvanud ei jäta kunagi ust lahti. Poest koju on autoga 5 minutit ning tihti tellin hoopis e-Selverist, kes toob külmaautos. Kodus pakime kohe kotid lahti ja asjad külmkappi.
Jään endiselt arvamusele, et kui KÕIK muud toidud säilivad külmikus hästi ja jupp maad üle realiseerimisajagi (seejuures mul on piimatooted kogu aeg külmiku ukse küljes, aga ei rikne sugugi enneaegu, vaid kestavad kauemgi), ainult 2-3 toodet pidevalt ja järjekindlalt(!) 50–90% juhtudest enne realiseerimistähtpäeva riknevad, on midagi viltu nende konkreetsete toodete või nende märgistusega, mitte säilitamisega. Ei ole kuidagi loogiline, et Selveri maksapasteedi puhul katkeb külmaahel pea iga kord, aga suvalise teise pasteedi, piimapaki, liha vmt puhul ei juhtu seda kunagi.
PS. Kes ütles, et ta värskete toodete saamise soovi tõtti ei kasuta e-poode, siis vähemasti e-Selver toob küll värskeima kuupäevaga kraami, mis neil tuua on. Poest ma ei leia tihti nii värskeid isegi tagumistes-alumistes ridades tuhnides.
Külmaahela rikkumine ei kahjusta säilitusaineid täis toite. Ilma keemiata söök riknebki kergemini. Ma olen enne nõus mõne toote ära viskama vahel kui et kõik söök oleks pilgeni keemiat täis ja seisaks igavesti.
Miks enda tehtud säilitusaineteta pasteet ja sült säilib vabalt nädala ja poe omad mitte?
Miks enda tehtud säilitusaineteta pasteet ja sült säilib vabalt nädala ja poe omad mitte?
Sest neid ei tehta poes ja juba pakendamine, ladustamne, transport poodi, maha laadimine, poes välja panemine võtab aega.
Beebiporgandid. Ja pakendatud keedupeet, eriti riivitud keedupeet, kipub ka kahtlane toode olema.
Issand, miks niisuguseid asju üldse valmiskujul osta??
Mina ei oota viimase kuupäevani, seega väga kaasa rääkida ei saa, aga ainukese piimatarbijana olen kogenud küll, et näiteks Farmi kilepiim ei säili lubatud ajani.
NB! Piima ei hoia külmiku uksetaskus!
Alternatiiv meie külapoes on täisrasvane Farmi tetrapakk, aga seda ei taha kohvile panna (rääkimata joomisest).
No ma ei tea. Minul on Farmi kilepiim olnud üle tähtaja ka 10 päeva ja mingit teistsugust maitset pole olnud. Aga see oli talvel, st külmal ajal.
Olen jätkuvalt seda meelt, et kui toiduaineid on pidevalt hoitud temperatuuril kuni 4 kraadi, siis need ei lähe realiseerimisaja lõpuks halvaks.
Mul oli pärast kolimist kanakoibadega pidevalt see probleem. Uues kodulähedases poes ilmselt ladustati neid kuidagi valesti. Paar aastat hoidusin värskete kanakoibade ostmisest sealt poest, nüüd olen uuesti proovinud ja enam pole seda häda olnud. Usun, et siin teemas võib päris paljudel juhtudel olla probleemiks just ühe kindla poe käitlemisstiil ja sama toode teises poes on täiesti ok. 🙂
Ühinen ka Kadarbiku mahla ja toorkitsepiima pretensioonidega. Samuti beebiporganditega ebameeldiv kogemus olemas, kuigi olen ostnud neid väga harva.
BonSoya kaerajogurtid on vahel hallitanud – ilmselt on kaanetamismasin kehv ja jäävad õhuaugud. Kui hakkasin poes hoolikamalt kontrollima, et kaas õhutihe oleks, siis pole enam seda muret olnud.
ma arvan, et see kuupäev on max kuupäev kinnise pakendi korral.
Kui peale ostu lahti teed ja loodad pasteeti nädala süüa, siis karta on, et ei peagi välja vedama
ma arvan, et see kuupäev on max kuupäev kinnise pakendi korral.
Kui peale ostu lahti teed ja loodad pasteeti nädala süüa, siis karta on, et ei peagi välja vedama
Rimi ja Selveri karbi oma pasteet võib olla isegi ostes juba kahtlane. Need on nö lahtise karbi sees. Vorsti kujulised vaakumpakis pasteetide puhuö tõesti on säilimise kuupäev pigem kinnise kohta. Need on ju üüratult pikad ka.
Lahtine pakk muidugi ei säili kaua.
Kui peale ostu lahti teed ja loodad pasteeti nädala süüa, siis karta on, et ei peagi välja vedama
Lahtises Matsimoka karbis pasteet ja sült pidasid küll pea nädala vastu, halvaks ei läinudki, otsa said.
Hakkliha läheb halvaks vahest isegi 2 päeva enne kuupäeva – üldiselt arvestan, et poest ostes tuleb kohe samal või hiljemalt järgmisel päeval juba ära teha, sest muidu peab suure tõenäosusega minema viskama. Muu säilib hästi, seega külmiku viga ka pole.
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.