Millegipärast arvasin alati, et suurperede lapsed pirtsutavad vähem 🙂 Meil kaks last. Noorem, 9a sööb praktiliselt kõike, vanem, 13a sööb ainult valitud asju. Aga lugedes teemaalgatust tundub, et meil polegi asi väga hull 🙂 Eraldi sööke ma pole kunagi teinud. On toidud, mis on kindla peale minek, näiteks kartulipuder ja kotletid, šnitsel vms, pasta bolognese või lõhepasta, püreesupp peekoni ja saiakuubikutega, frikadellisupp. On toidud, mille üle vanem laps väga ei rõõmusta aga kuna muud valikus pole, siis sööb. Näiteks plov, risotto, keedukartul, kartulisalat, lihakastmed nagu guljašš. Ja on toidud, mida ta ei puutu. Borš, hernesupp, kapsahautis, köögiviljawok, tatar. Ja enamus mafju ning puuvilju. Neid toite, mida ta üldse ei söö, teen harvem ja siis tavaliselt jätan talle võimaluse, et paar ampsu proovib ja kui kindlasti ei taha, praeb omale kananagitsaid vms. Või sööb seda laualt, mis sobib. Vokitud paprikat ei võta aga sööb liha näiteks. Kui on toit, mida ma tean, et põhimõtteliselt sööb aga lihtsalt pole lemmik, siis alternatiivi ei paku. Ei või ära sõnada aga skaala on pigem laiemaks läinud. Kartulisalat on liikunud totaalse “ei” lahtrist sinna “noh, võin ju natuke süüa” lahtrisse, püreesupp on saanud suisa lemmikuks. Samuti on ta nõus sellega, et marjadest ning puuviljadest teeme smuutit ning see talle maitseb. Talvel on omal algatusel võtnud kausist mandariini või banaani. Väiksed võidud aga suur asi tegelikult. Seega mina ei lase tal oma kesises pirtsakas maailmas elada, proovin ikkagi pakkuda asju, mis võiksid sobida. Veel teen seda, et ei osta alati tema lemmiktooteid, vaid alternatiivset jogurtit või kohupiima- see ka suurendab paindlikkust.