Toidule ja kodukeemiale jms kulub 300-400 eurot kuus (ja selle eelarve hulgas võib isegi vein olla 😀 ).
Poes käime korralikult kaks korda kuus, vajadusel jooksvalt leib- piim ja roheline kraam.
Menüüd ei tee, aga kodus on alati korralik kuivaine ja lihakraami varu + konservid (purustatud tomat, läätsed- oad, tuunikala, kookospiim jms). Otseselt koonerdama ei pea, aga see ei tähenda, et hinda ei vaataks. Lõhe ostan alati sooduka ajal, fileerin ja kappi. Veisehakkliha turult. Kana on ka alati mitmes versioonis (filee, kintsuliha, koivad) sügavkülmas olemas.
Minule annab see just vabaduse tunde, et kodus on pea kõik asjad olemas ja saan teha süüa, mis mõttesse tuleb. Kui midagi on puudu, siis pigem kalkuleerin ümber mitte ei torma poodi.
Poes käin nimekirjaga, aga satub sekka ka spontaanseid oste. Baastoidunained alati kirja ei panegi.
Juhtub ka nii, et kui 10 päeva pole poes käinud, siis teengi sellist toitu, mida kodus olevatest ainetest võimalik, sest tean, et kahe päeva pärast läheme nagunii poodi.
Mulle tekitaks ka tohutu stressi kui peaks iga päev või ülepäeva mõtlema, et isver tööle- poodi- lasteaeda- koju ja siis alles nuputama, mida süüa. Võtan alati hommikul kui eelmisel õhtul lihakraami sulama ja mõtlen, et mida teha võiks. Käime kaks korda kuus tõesti tund aega toidupoes ja siis saab muul ajal rahulikult võtta.
Harjumise asi, aga arvan, et kui iga päev käiks, siis oleks spontaanseid oste (ja kulutusi) rohkem ja sööksime ka rohkem poolfabrikaate. Toidukorv on tõesti kallis, aga kindlasti on palju erinevaid võimalusi kokku hoida.