Esileht Kodunurk Tomatisupp

Näitan 25 postitust - vahemik 1 kuni 25 (kokku 25 )

Teema: Tomatisupp

Postitas:
Kägu

Palun jagage head tomatisupi retsepti. Eriti huvitab maitsestamine.

Please wait...
Postitas:
Kägu

6 cl viina
tomatimahla
paar tilka Tabascot
paar tilka Worcesteri kastet
sidrunimahla
soola ja pipart
1 sellerivars
jääd

Pane jää jahutatud klaasi, vala peale viin ja tomatimahl. Lisa maitse järgi Tabascot, Worcesteri kastet, soola, pipart ja sidrunimahla. Sega hästi läbi ja serveeri koos sellerivarrega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Huvitab ka, eriti see osa, et kuidas seda toitvaks saada.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina teen selle järgi, jube hea on.

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/tomato_soup_56817
Kui eriti toitvaks tahan teha siis lisan frikadelle.

Please wait...
Postitas:
Kägu

ma kardan, et polegi olemas. kõik nad maitsevad nagu soe tomatimahl.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Minul on tomatisupp selline kiirtoit, mida teen siis kui ei viitsi millegagi vaeva näha, aga hing ihkab sooja toitu. Pruunistan veisehakkliha, maitsestan soola-pipraga ja viskan potti. Sinna otsa läheb paar purki purustatud tomateid, ohtralt purustatud küüslauku ja vett. Mõnikord lisan ka tšillit, aga selle jätan enamasti ära, sest laps ei ole mul väga teravate toitude fänn. Keedan kuni tomatitükke enam eriti ei ole ja supp muutumas mõnusaks tummiseks. Maitsestan erinevate ürtidega. Kui muud pole, siis kuivatatud tüümiani, oreganot, peterselli, ehk ka tsipake rosmariini. Kui on värskeid ürte, siis need panen päris lõpus. No ja siis läheb sinna supi sisse mingi purgitäis veel, olenevalt mis mul kodus konserviriiulis olemas on. Lemmik on kikerhernestega, aga käivad ka punased või valged oad. Kui tahan lapsele väga meele järgi olla, siis panen sisse ka paar peotäit makarone. Siis keedan veel tsipake ja valmis ongi.

Väga toitev ja maitsev, sooja tomatimahlaga pole siin miskit pistmist, ikka selline “lusikas seisab potis püsti” supp. Võiks isegi öelda, et pigem vedelapoolne bolognese kaste 🙂

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Ma olen ka tomatisupi fänn, see on minu arust parim talvine supp, eriti kui on mõnusalt vürtsine tehtud. Ise olen korra vaid teinud, tuli enam-vähem, seega retsepti ei jagaks.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Maitsestan erinevate ürtidega. Kui muud pole, siis kuivatatud tüümiani, oreganot, peterselli, ehk ka tsipake rosmariini.

Aga mis need muud siis olla võiks veel?

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen selle järgi, jube hea on.

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/tomato_soup_56817

Kui eriti toitvaks tahan teha siis lisan frikadelle.

Mulle hakkas meeldima just see röstitud tometite, sibulate ja küüslauguga supp, mille retsept seal kõrvallehel on. Muidugi pole see kiirretsept, aga tasub proovimist.
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/roastedtomatoandthym_93625

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Maitsestan erinevate ürtidega. Kui muud pole, siis kuivatatud tüümiani, oreganot, peterselli, ehk ka tsipake rosmariini.

Aga mis need muud siis olla võiks veel?

Vabandust, kehva väljendus oli. Tahtsin öelda, et kui värsket ei ole, siis kuivatatud…

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen natukese kartuli ja rõõsa koorega (kohvi või vahukoorega). Kartul on paksendamiseks ja püreestan supi ühtlaseks. Kui tomatipastad/püreeed/passata/värsked tomatid on liiga happelised, siis lisan tiba suhkrut või lausa noaotsaga soodat. Liha võib igaüks valmissupile lisada- praetud sinki, frikadelle või siis riivjuustu, röstitud saiakuubikuid jne. Meil on tavaliselt tomatisupiga koos laual taldrik erinevate lisanditega (sink, juust, krutoonid), igaüks paneb, mis isutab, lastel läheb kohe supp paremini alla.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

teen hakklihaga (+sibul, küüslauk, porgand). Purustatud tomati konservi kasutan. Lisaks nt külmutatud köögiviljasegu, punased läätsed, herned, oad, kikerherned, pasta.

Tihti teen ka Santa Maria Tom Kha seguga – +purustatud tomatid, kookospiim, seened, kanaliha, herned.

Väljas süües meeldib väga Vapiano oma.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Nii nii hea ja lihtne https://nami-nami.ee/retsept/4847/tomati_hakklihasupp mu lapsed on hullud selle järele. Jama selles, et tuleb hiigelsuure potiga teha, kuna kõik pereliikmed tahavad vähemalt 2 kausitäit kui mitte rohkem 😀

Please wait...
Postitas:
Kägu

Mina ostan kolmele inimesele 2 päeva söögiks enamvähem kilo tomateid ja purustan. Panen liitri sea- või loomalihapuljongiga keema. Samuti võib kasutada ükskõik millist teist puljongit või lausa vett. Kuni keema läheb pruunistan sibulaga hakkliha. Mina kasutan siga, aga valik on vaba, kellel mis meeldib. Liha lisan kui supipõhi keeb ja lisan suure peotäie korralikult pestud riisi ja keedan kuni riis pehme. Maitsestan vastavalt hetketujule, maitserohelise ja soola-pipraga. Kellele meeldib, siis hea maitse annavad mõned sidruniviilud. Valmissupile lisame meie taldrikus riivjuustu, selle võib samuti tegemata jätta. Meie peres väga menukas, lapsed on seda väikesest peale armastanud ja nüüdki küsib vanem laps alati kui meie pool.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Kui teete värskete tomatitega, kas saumikseriga püreeritud tomatid kurnate? Mu lapsed vigisevad, kui supisse seemned sisse jäävad! Passata ja tükeldatud tomatikonservidega jne pole probleemi.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tomatisupp kitsejuustuga – lemmik! Loomulikult lihata. Maitsestan soola, värskeltjahvatatud musta pipra, suhkru, sidrunimahla, pune, oliivõli ja kuivatatud tilliga. Sisse veel ahjus röstitud küüslauku. Vahel röstin juurde ka krutoone, millised maitsestan pesto ja/või parmesaniga.
Mõnus paks ja tummine kreemjas supp.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Kui teete värskete tomatitega, kas saumikseriga püreeritud tomatid kurnate? Mu lapsed vigisevad, kui supisse seemned sisse jäävad! Passata ja tükeldatud tomatikonservidega jne pole probleemi.

ei kurna, meil pole keegi kunagi asjast juttu teinud. Endale pole pähegi tulnud, mind nad ei häiri.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tomatisupi ja -kastmete puhul on põhiline lisada hapu maitse tasakaalustamiseks magusat. Mina kasutan mett, aga loomulikult käib ka suhkur.
Samuti lisab maitsele sügavust, kui lisada kontsentreeritud tomatipastat.
Igasugused sibulad-küüslaugud tuleb loomulikult enne supile lisamist eraldi läbi praadida. Ikka maitse huvides.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Mina teen ka lihata- oliiviõlis sibul küüslauk ürdid ja siis purustatud tomat peale.
Keedan napilt, lisan puljongikuubiku ja püreestan.
Kausipõhja siis korralik peotäis riivjuustu ja hea sai kõrvale.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tomatisupi ja -kastmete puhul on põhiline lisada hapu maitse tasakaalustamiseks magusat. Mina kasutan mett, aga loomulikult käib ka suhkur.

Samuti lisab maitsele sügavust, kui lisada kontsentreeritud tomatipastat.

Igasugused sibulad-küüslaugud tuleb loomulikult enne supile lisamist eraldi läbi praadida. Ikka maitse huvides.

Mina lisan taldrikus oma portsjonile veel ekstra sidrunimahla, et ikka tõesti hapu oleks. Mulle meeldivad läbi elu hapud supid. Hapukapsatoitudele panen ka sidrunimahla juurde.

Please wait...
Postitas:
Kägu

Huvitav, et keegi ei ole maininud millegi terava lisamist. Minule sobib tomatisupp ainult teravana. Pruunistan purustatud küüslaugu, sibula, ingveri ja tšillikauna koos seemnetega. Lisan sinna köögiviljad, mida seekord supi sisse panen porgand kindlasti, vahel suvikõrvitsat, vahel veel midagi. Kuumutan veidi, siis lisan purustatud tomati konservi. Siis kallan potti ümber, lisan vee või puljongi. Maitsestan soola ja ürtidega. Vahel panen peale veel tükeldatud praeliha vmt. Ja väga hea on, ei ole üldse soe tomatimahl. Kord, kui oli hirmus tomatisupi isu ja kiire oli, haarasin valmis supi tetrapakendis. Vot see maitses tõesti nagu soe tomatimahl suhkruga, sellist viga ma enam ei tee, et seda ostan.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Tomatisupi ja -kastmete puhul on põhiline lisada hapu maitse tasakaalustamiseks magusat. Mina kasutan mett, aga loomulikult käib ka suhkur.

Samuti lisab maitsele sügavust, kui lisada kontsentreeritud tomatipastat.

Igasugused sibulad-küüslaugud tuleb loomulikult enne supile lisamist eraldi läbi praadida. Ikka maitse huvides.

Mina lisan taldrikus oma portsjonile veel ekstra sidrunimahla, et ikka tõesti hapu oleks. Mulle meeldivad läbi elu hapud supid. Hapukapsatoitudele panen ka sidrunimahla juurde.

Magus ei ole mitte hapu maitse eemaldamiseks vaid tasakaalustamiseks ja maitsete sügavamaks muutmiseks. Lihtsalt tomatihapu supp on üheplaaniline. Sidrunit võid muidugi lisada.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Magus ei ole mitte hapu maitse eemaldamiseks vaid tasakaalustamiseks ja maitsete sügavamaks muutmiseks. Lihtsalt tomatihapu supp on üheplaaniline. Sidrunit võid muidugi lisada.

Vot ei tea. No mulle ei sobi. Tšill teeb selle supi heaks, magusat sinna minu maitse jaoks ei sobi. Maitsed on erinevad.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

Huvitav, et keegi ei ole maininud millegi terava lisamist. Minule sobib tomatisupp ainult teravana.

Sama siin – nii tšilline peab olema, et silmast vee välja võtab. 😂 Kabanossi vorsti tükid lõikan ka sisse, ülim külma ilma supp, pärast varbad ka surisevad. ☺️

Please wait...
Postitas:
Kägu

Tomatisupi ja -kastmete puhul on põhiline lisada hapu maitse tasakaalustamiseks magusat. Mina kasutan mett, aga loomulikult käib ka suhkur.

Samuti lisab maitsele sügavust, kui lisada kontsentreeritud tomatipastat.

Igasugused sibulad-küüslaugud tuleb loomulikult enne supile lisamist eraldi läbi praadida. Ikka maitse huvides.

Mina lisan taldrikus oma portsjonile veel ekstra sidrunimahla, et ikka tõesti hapu oleks. Mulle meeldivad läbi elu hapud supid. Hapukapsatoitudele panen ka sidrunimahla juurde.

Magus ei ole mitte hapu maitse eemaldamiseks vaid tasakaalustamiseks ja maitsete sügavamaks muutmiseks. Lihtsalt tomatihapu supp on üheplaaniline. Sidrunit võid muidugi lisada.

Magusust saab muide väga hästi mugulsibulaga lisada. Ei olegi vaja suhkrut panna.

Please wait...
Näitan 25 postitust - vahemik 1 kuni 25 (kokku 25 )


Esileht Kodunurk Tomatisupp