Eks turg paneb ju ka asjad paika. Enamus inimesi ostavad oma riided ikka kodumaa poodidest. Kui meie kaupmehed on otsustanud, et kaubamärgid, mida nad maale toovad, on Guess, Armani, Hilfiger, Boss, siis neid inimesed ka kannavad. Tegelikkuses on asi muidugi kõrgmoest kaugel. Aga päris kalleid kaubamärke ju Eestis ei müüdagi. Need paarkümmend inimest, kes meil kõrgmoodi ostaksid, käivad Milanos või Barcelonas kaubareisidel.
Täitsa huvi pärast küsin, mida siis Inglismaa moeteadlikud ja maitsekad inimesed kannavad, mis kaubamärke?
Pole ka tarvis ju üle korrata, et maitsekas inimene ei kanna rõivaid, mille logo on väga silmatorkav. Miks peaks firmale peale maksma, et tema elusaks reklaamplakatiks hakata?
Mul on olnud hilfigeri teksad kümmekond aastat tagasi. Ei ole väga head mälestust neist, aga ilmselt valisin ise mudeli, mis mulle eriti ei sobinud. Hilfigeriga paralleelselt olid ühed Dieseli teksad ja need said küll ribadeks kantud ning leinaga prügikasti visatud, nii head olid!
Võrreldes mingi NY või Zara kaubaga on need keskmise hinna&kvaliteediga kaubamärgid siiski paremad, minu kogemusel. Mul on ühed Zara teksad ja ei ole väga armsaks saanud, pole jalas ilusad. Seevastu ostsin kevadel Hulludelt Päevadelt ühed rebitud servadega Bossi teksad ja neid ainult kannaks kogu aeg! Jalas mugavad, pepu teevad ilusaks, kõigega ja kõikjale sobivad. Zara maksis 25 ja Boss 100, aga hinnavahe on seda väärt. Praegu, ületarbimise ajastul, pigem osta üks mugav, hästi sobiv ja veidi kallim asi, kui kolm “läheb kah, hind on ju odav” asja.
Pojal on ka olnud NY teksad ja eelmine aasta paralleelselt ühed Superdry omad. NY-d viskasime enne kooli prügikasti, olid tagumikust õudselt välja veninud ja muidu ka koledad, lotendavad. Superdryd käivad edasi, väga heas vormis siiamaani.