Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tõnis Mägi uus venekeelne album

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Teema: Tõnis Mägi uus venekeelne album

Postitas:
Vassikati

Kuidas võtta tõsiselt inimest, kes praegu annab välja venekeelse muusikaalbumi? Põhjendus on justkui üllas, et ta armastab vene kultuuri, aga minu jaoks jääb küll asjale väga halb maik juurde. Kui album oleks ilmunud aasta tagasi, oleks sel ka siis minu jaoks kummaline olnud, sest peab ju mees ennast Eesti patrioodiks ja isamaalaulikuks.

+64
-23
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Metsik Meeta

Kuidas võtta tõsiselt inimest, kes praegu annab välja venekeelse muusikaalbumi? Põhjendus on justkui üllas, et ta armastab vene kultuuri, aga minu jaoks jääb küll asjale väga halb maik juurde. Kui album oleks ilmunud aasta tagasi, oleks sel ka siis minu jaoks kummaline olnud, sest peab ju mees ennast Eesti patrioodiks ja isamaalaulikuks.

Mind väga ei üllata see samm. Ta ju rääkis sellest juba mõnda aega tagasi. Las teeb, ega meie seda albumit ostma pea. Minule seostub Mägi eelkõige Ultima Thulega ja seal oli ta ülihea. See, et loov inimene midagi muud proovib on ju ka loomulik. Ju siis tema jaoks oli see väljundiks.

Teisalt meenub, et ta mingi aeg ei soovinud oma seostamist omaagse menubändiga “Laine”. Sel oli ju ka arvestatav vene keelne repertuaar, aga no žanr oli muidugi teine, vbla seetõttu.

+8
-24
Please wait...

Postitas:
Kutsarhobusel

Mind ei häiri. Pole ka endiselt vene autorite raaamatuid tulle visanud. Ega sealsed kultuuritegelased ka seda sõda soosi enamasti. Mind häiris T. Mägi siis kui ta oma EKRE jama ajas igal pool, aga mis iganes keeles ta muusikat välja annab, kipub see nauditav olema. Võiks mõne loo Ukrainale ka pühendada ja Ukraina keeles ning väikese protsendi ukrainlaste toetuseks annetada, oleks venemeelsetele paras ninanips.

+17
-36
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Ei saaks rohkem ükskõik olla. Inimesel on täielik õigus teha enda loomingut mis iganes keeles. Ei leia, et mul siin midagi öelda või arvata oleks. Ega ta vägisi Sulle seda müüma ei tule, niiet paanikaks pole põhjust.

+19
-38
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Pärast seda, kui ta ekre kampa läks, vaatan talle viltu. Nüüd, see venekeelne album, tjah, ega ei üllata kahjuks. Väga pettunud olen temas, tema laule enam ei kuula ja austust tema vastu ka enam ei ole. Ta oleks võinud apoliitiliseks jääda. Kurb!

+61
-29
Please wait...
Postitas:
Jaagular

Pärast seda, kui ta ekre kampa läks, vaatan talle viltu. Nüüd, see venekeelne album, tjah, ega ei üllata kahjuks. Väga pettunud olen temas, tema laule enam ei kuula ja austust tema vastu ka enam ei ole. Ta oleks võinud apoliitiliseks jääda. Kurb!

Väljend “viltu vaatama” iseloomustab tüüpilist perekooli memme, kes isegi Päevalehe ja Postimehe puhul piirdub pealkirjadega. Muid väljaandeid ta ei loe ja hoidku veel mõne võõrkeele eest:)

+17
-54
Please wait...

Postitas:
Kalli ema

Üllatas ajastus. Samas looming on siiski rahvuste ülene ja vaba.

+17
-4
Please wait...

Postitas:
zuuzi

Mägi, Võrno, Veerpalu, nad kõik on minu silmis ennast täiesti blameerinud. Ja nad kõik nii meeldisid mulle. Väga kahju!

+47
-17
Please wait...

Postitas:
km70

Mitte vene keel pole see, mida karta tuleb, vaid vene meel. Seda hirmu, et Mägi venemeelne oleks, ei ole, seega võib ta laulda ka vene keeles. Vene keelega tekib probleem siis, kui selle esitaja meelsus pole päris selgelt teada või on lausa putinoidne.

+17
-32
Please wait...

Postitas:
koaalala

Praegusel ajal, kus vene sõdurid vägistavad, tapavad, hävitavad, on kõik venemeelne ja venemeelne minu jaoks põlu all.

+51
-13
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Väljend “viltu vaatama” iseloomustab tüüpilist perekooli memme, kes isegi Päevalehe ja Postimehe puhul piirdub pealkirjadega. Muid väljaandeid ta ei loe ja hoidku veel mõne võõrkeele eest:)

Hahaha, memm.. no vähe viltu arvad. Ps. Oskan 4 võõrkeelt, kokku räägin 5 keelt. Neist 4 kasutan üsna igapäevaselt, aga vene keeles ma viimasel ajal üsna kindlameelselt keeldun suhtlemast.

+20
-21
Please wait...
Postitas:
Vana-Ann

Hahaha, memm.. no vähe viltu arvad. Ps. Oskan 4 võõrkeelt, kokku räägin 5 keelt. Neist 4 kasutan üsna igapäevaselt, aga vene keeles ma viimasel ajal üsna kindlameelselt keeldun suhtlemast.

Mis keeles sa nende rohkearvuliste ukraina põgenikega suhtled siis? Need ei räägi ju mingit muud keelt.

+21
-12
Please wait...

Postitas:
monic77

Mis keeles sa nende rohkearvuliste ukraina põgenikega suhtled siis? Need ei räägi ju mingit muud keelt.

kõik inimesed ei suhtle ju ukrainlastega iga päev. Mina olen mõnedega neist  rääkinud ja no tulevad neil ikka need ukraina keelsed sõnad sisse ja siis on raskem aru saada.

+7
-2
Please wait...

Postitas:
ttriinu

Kelle leiba sööd, selle laulu laulad?

+19
-7
Please wait...

Postitas:
Liis T

Mu esmane mõte oli, et wtf, kas see peaks olema mingi sümboolne toetusavaldus Venemaale. Samas, nagu ma aru saan, siis oli tal selle albumi tegemine käsil juba tükk aega enne sõda? Kui nii, siis eks see ole pigem taktitunde küsimus, kas praegusel hetkel on kohane taoline album avaldada või mitte.

Mind pigem häirib rohkem vene kultuuri ülistamine. Pean silmas seda, kui kiidetakse kultuuri kui tervikut. Sest kultuur ei ole ainult kirjandus, kunst vms, vaid kultuuri hulka kuuluvad ju ka ühiskonna poolt omaksvõetud väärtused, hoiakud, põhimõtted, moraal, õiguskord jne. Seega ka Russkiy Mir, mida me kõik oma „täies eheduses“ näeme. „Alaska naša“ – ka see on üks väga hea päevakajaline näide vene kultuurist. Seetõttu on minu jaoks väga suur vahe, kas inimene kiidab Tšehhovi loomingut või peab lihtsalt vajalikuks rõhutada, kui hingelähedane vene kultuur talle ikka on. Kuna olen venelane, siis seda enam jääb mulle arusaamatuks, miks peaks üks eestlane või muust rahvusest isik, kellel vene kultuuriga erilist seost pole, seda ülivõrdes kirjeldama ning eriti veel  praegusel ajal.

+51
-5
Please wait...

Postitas:
koolera

Ilmselge, et ega ta selle albumiga mõni kuu tegelenud ei ole, tõenäoliselt juba jupp aega enne sõda. Tõnis Mägi on juba üsna eakas mees, saab tänavu 74, tal ei ole võib-olla enam aega oodata, kuni sõda läbi saab ja kõik maha rahuneb. Seega kui album valmis sai, tuli sellega välja. Noored inimesed võivad valida aega ja oodata sobivamat hetke.

+16
-21
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Võta teda kui muusikuna, milles teda tõsiselt peab võtma? Inimesed ikka muutuvad ja need vanad vene estraadilauljad ei jäävad oma liistude juurde igaveseks.

+4
-11
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Sa võiks ise apoliitiliseks jääda, siis sa vähemalt ei lõhestaks eesti rahvast ja riiki.

Maailmas on kolm kõige suuremat elu rikkujat, selleks on poliitika, religioon ja nahavärv.

+4
-18
Please wait...

Postitas:
Anonymous

Sa võiks ise apoliitiliseks jääda, siis sa vähemalt ei lõhestaks eesti rahvast ja riiki.

Maailmas on kolm kõige suuremat elu rikkujat, selleks on poliitika, religioon ja nahavärv.

Ei ole asi religioonis, poliitikas ega nähavärvis vaid inimese loomuses. Oleks see siis nii, et ühe religiooni, nahavärvi ja poliitikaga piirkondades kunagi sõdu ja erimeelsusi ei esine. No vot võta näpust – inimene leiab alati põhjust kakelda ja alati leidub kahe inimese vahel erinevusi. Venelased ja ukrainlased täita ühte karva, isegi religioon valdavalt sama ja keel sarnane, a vot üks tapab ja vihkab teist nii et tolmab. Mammona ja rikkuse nimel on inimene valmis ka venda tapma.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
OriginalTaste

Ei ole asi religioonis, poliitikas ega nähavärvis vaid inimese loomuses. Oleks see siis nii, et ühe religiooni, nahavärvi ja poliitikaga piirkondades kunagi sõdu ja erimeelsusi ei esine. No vot võta näpust – inimene leiab alati põhjust kakelda ja alati leidub kahe inimese vahel erinevusi. Venelased ja ukrainlased täita ühte karva, isegi religioon valdavalt sama ja keel sarnane, a vot üks tapab ja vihkab teist nii et tolmab. Mammona ja rikkuse nimel on inimene valmis ka venda tapma.

Need minu mainitud kolm asja tekitavad elus kõige rohkem vaidluseid ja poolte valimisi. Näiteks kui tahad teha elus palju raha, siis ära vali mis religiooni usud, ära vali mis poliitikuid toetad ja ära tee rahvustest või rassidest probleemi. Siis oled kõigiga sõber, aga paljude inimeste jaoks samas pole liha ega kala. Elus ongi nagu ainult valikud.

Religiooni ja poliitika pärast on maailmas kõige rohkem inimesi ära tapetud.

+5
-3
Please wait...

Postitas:
angie

Pärast seda, kui ta ekre kampa läks, vaatan talle viltu.

Kas ta on Ekre liikmeks astunud?

0
-9
Please wait...

Postitas:
JuuliaB

Inimesed ju muutuvad ajaga. Me ei saa üht inimest käsitleda sama inimesena kogu elu vältel. Inimene on voolav vesi, nagu jõgi, mis on mitusada kilomeetrit pikk ega ole ühes kohas sama jõgi, mis sada km üles- või allavoolu.

Näiteks mõne inimese isa või ema võib muutuda vanas eas kiuslikuks, õelaks, laisaks. Me peaksime siiski hoidma alles mälestust sellest, milline ta oli nooremana. Või vastupidi, mõni noorena kriminaal olnud ja vangis istunu võib vanemast peast hakata elama vägagi korralikku elu ning oma kogemuse põhjalt teisigi veel aidata.

Mina hoian tallel mälestust noorest elurõõmsast Mägist, kelles oli sarmi ja seksapiili. Vanast peast ta tahtis hakata “vaimu panema”, aga seda sügavust temas minu arvates polnud. Kui lihtsad, tavalised eriliste vaimuanneteta inimesed kukuvad filosofeerima, siis see on üle oma varju hüppamine. Ma tõmban joone vahele kuhugi sinna 2000. aasta kanti. On üks Mägi enne seda, kes mulle meeldib. Ja on üks teine, kes … ma ei hakka ütlema, las olla.

+11
-4
Please wait...

Postitas:
Peggy_Bundy

Tõnis Mägi oli nõuka ajal Venemaal üsna suur staar ja venekeelne repertuaar üsna lai, selles osas isegi mõistan, et ta soovib seda talletada.  Vanus ka juba sealmaal, et pole ju teada, kauaks veel häält ja tervist on.

Võttes arvesse aga praegust olukorda, siis on äärmiselt vale aeg vene kultuuri ülistamiseks.  Me võime küll heietada, et sport ja kultuur tuleks poliitikast lahus hoida, aga hetkel mõjub venekeelse plaadi väljaandmine pigem toetusena Venemaale.

+20
-3
Please wait...

Postitas:
Tervist

Peab või ? Tõnis Mägi elas 91-93 Rootsis. Kus sa selliseid mõtteid võtad, et ta patrioot on. Pane link, ma tahan seda ise näha. Kui linki ei pane oled valetaja ja laimu levitaja.  Aga plaadiga on selline lugu, et kui ei sobi, siis reklaami ei tee ja ei osta. Kuna teed reklaami, oled osaline plaani reklaamikampaanias. Väga hästi teatakse, et igasugune negatiivne reklaam võib parem reklaam olla kui positiivne. Nii et kes Sina oled ja mis asju Sina ajad ?

+2
-16
Please wait...
Postitas:
Amyrac

…hetkel mõjub venekeelse plaadi väljaandmine pigem toetusena Venemaale.

See mõjub sinu arust toetusena Venemaale ja tema pangaarve arvates toetusena talle endale.

Ma pakun, et lollidelt tulebki raha ära võtta; mis selles halba on, kui need lollid seekord on venelased?

+1
-3
Please wait...

Postitas:
sool

minu jaoks jääb küll asjale väga halb maik juurde. Kui album oleks ilmunud aasta tagasi, oleks sel ka siis minu jaoks kummaline olnud, sest peab ju mees ennast Eesti patrioodiks ja isamaalaulikuks.

Peab või ? Tõnis Mägi elas 91-93 Rootsis. Kus sa selliseid mõtteid võtad, et ta patrioot on. Pane link, ma tahan seda ise näha. Kui linki ei pane oled valetaja ja laimu levitaja.

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/76126759/tonis-magi-pean-ennast-eesti-patrioodiks-aga-ma-praegu-ei-tea-kas-julgen-seda-kova-haalega-oeldagi

Siin on sulle link.
Eeldan, et vabandad teemaalgataja ees.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Jaagular

Minu teada pole see plaat mingitest poplauludest vaid vene romanssidest, mida Mägi hakkas fännama siis, kui ta teatris Tusenbachi mängis.
Mägi on nii kõva mees, et võib endale sellist asja lubada küll. Mõni entusiast tahaks ta muidugi tühistada kas selle, teise või kolmanda asja eest, aga siiani pole õnnestunud.
Tegelikult ma mäletan, et ka nõukaajal oli aeg, mil teda tühistada taheti.

+5
-9
Please wait...

Postitas:
paadund perekoolik

Mina hoian tallel mälestust noorest elurõõmsast Mägist, kelles oli sarmi ja seksapiili. Vanast peast ta tahtis hakata “vaimu panema”, aga seda sügavust temas minu arvates polnud. Kui lihtsad, tavalised eriliste vaimuanneteta inimesed kukuvad filosofeerima, siis see on üle oma varju hüppamine. Ma tõmban joone vahele kuhugi sinna 2000. aasta kanti. On üks Mägi enne seda, kes mulle meeldib. Ja on üks teine, kes … ma ei hakka ütlema, las olla.

Ääretult tabav jutt, tunnen täpselt samamoodi. Mägi oli ikka aastakümneid mu lemmiklaulja, aga mingil hetkel hakkas ta kahjuks üritama olla keegi, kelleni ta ilmselgelt tegelikult ei küündi. See mõjub paraku naeruväärselt.

+13
-3
Please wait...

Postitas:
Ragne

Vanaduses on nii mõnigi inimene muutunud, ajaloos on neid näiteid küllaga. Kes hindab ümber oma maailmakuulsad teooriad, kes hakkab eitama lihtsaid asju, kes uskuma lamedat maad. Mõni muutub nii naiivseks, et ei saa aru, kuidas teda ära kasutatakse kellegi manipulatsioonide läbiviimiseks. Kurb on, et sellega kõik eelnev, mis ära sai tehtud tuleviku ja oma rahva nimel, nullitakse täielikult, kaasaegsetele jääb meelde vaid see imelikkus ja ärapööramine. Tulevikus nimetatakse seda lihtsalt, et tegi seda ja seda head, aga elu lõpus läks sassi vms.

+10
-3
Please wait...

Postitas:
talent

Mägi, Võrno, Veerpalu, nad kõik on minu silmis ennast täiesti blameerinud. Ja nad kõik nii meeldisid mulle. Väga kahju!

Minu pubeea silmailu Reitelmann – kohutav, mis inimesega on juhtunud! 😣

+11
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 31 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tõnis Mägi uus venekeelne album