Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tony vähiravi ja faktid.

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 132 )

Teema: Tony vähiravi ja faktid.

Postitas:
bellabee

Kogu saaga algas 21.07.2021

30. juuli seisuga olid arved ~127,000 ning Ly väidab, et arvel on veel alles umbes 50,000

26.august transpordile kulunud arve -16,000. alles vähemalt 34,000. Peale seda ühtegi kuvatõmmist mingitest kuludest enam ei postitatud.

14.nov suri Tony. Matusekulud?

13. dets tehti Vähiravifondile annetus 5400€, seega kindlasti peaks alles olema vähemalt 28,600€. Kus on see summa? Märgiline on see, et ülekanne tehti alles 1 kuu peale Tony lahkumist, kuigi mitmes postituses viidati, et kogu ülejäänud raha läheb heategevuseks.

Kuna meedia tuli ka taha, siis ma eeldan, et inimesed tegid annetusi edasi peale 30ndat juulit. Sellele summale võis vabalt veel lisanduda vähemalt paarkümmend tuhat. Puusalt tulistades ütleks, et neiul nüüd 70 000€ ringis vaba raha kulutada. 🙂

Ise annetasin ainult 5€, seega erilist kahju ei kannatanud. Kuna ma olen selliste üleskutsetega väga ettevaatlik, siis rohkem lihtsalt ei julgenud anda ja õigesti tegin.

Lisaks pidi saksamaa haigla tagasiarvestuse tegema toimumata jäänud operatsiooni arvelt.

Seda, mis lõppsummaks neile üldse laekus, võib ainult oletada. Kui mitme teise asjaga käib pidev vassimine, siis miks peaks uskuma, et saadud summa osas ausad oldi.

+27
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
senna3

Annetusraha kogujal on moraalne ja eetiline kohustus anda aru rahakasutuse kohta sellisel viisil, et see on läbipaistev, tõendatud ja üheselt mõistetav kõigile. Kui ta seda ei tee või teeb vaid osaliselt (endale sobivas vormis ja mahus), siis on see eksimus ühiskonnas kehtivate moraali- ja eetikanormide vastu.

+42
0
Please wait...

Postitas:
piret005

Annetusraha kogujal on moraalne ja eetiline kohustus anda aru rahakasutuse kohta sellisel viisil, et see on läbipaistev, tõendatud ja üheselt mõistetav kõigile. Kui ta seda ei tee või teeb vaid osaliselt (endale sobivas vormis ja mahus), siis on see eksimus ühiskonnas kehtivate moraali- ja eetikanormide vastu.

Ma imestan, et seal FB lehel on pooled inimesed sellised, kes jälle nii ei arva. Nende arust on kulutuste vastu huvi tundmine teiste rahakotis sobramine, õelus, kadedus jne. Mingit huvi ei tohiks tunda, mis perekond rahaga teeb või tegi, laristagu aga rahus enda heaks.

+32
-1
Please wait...

Postitas:
mukk77

Ma imestan, et seal FB lehel on pooled inimesed sellised, kes jälle nii ei arva. Nende arust on kulutuste vastu huvi tundmine teiste rahakotis sobramine, õelus, kadedus jne. Mingit huvi ei tohiks tunda, mis perekond rahaga teeb või tegi, laristagu aga rahus enda heaks.

Eks inimesi igasuguseid. Kui jälgima hakkad, siis sobramise kommentaarid tulevad perekonna tutvusringkonnast või inimtüüpidelt, kellega ka päriselus ei soovi ühes ruumis olla. Tunnen isiklikult ühte usinat kommenteerijat seal ning tean tema vaimse tervise tausta. Inimtüüpe on erinevaid.

Fakt on see, et perekond kasutab annetajate raha ning eetiline on näidata selgelt ja läbipaistvalt, palju laekus ning palju kuhu kulus. Pealtnägijale võib olla tõesti sobiv teema.

+32
0
Please wait...

Postitas:
kassike123

Seal on täielik veidrike paraad. Üks leidis, et annetatud raha eest võiks igasse Eesti linna panna Tony mälestuspingi.
Suu vajub lahti, kui seal lugemas käia.

+47
-1
Please wait...

Postitas:
senna3

Maailm on kirju ja inimesed on tõesti erinevad – võimete, oskuste, kogemuste, harjumuste, kasvõi silmavärvi poolest.

Sellegipoolest kehtivad ühiskondliku elukorralduse reeglid kõigile samaväärselt. Et iga ühiskondlikult loodud heaolust osa saada sooviv kodanik ei painutaks reaalsust endale sobiva suva järgi ongi normid kujunenud ja reeglites kokku lepitud: need ei muutu lähtuvalt tujust, oludest, sümpaatiast või antipaatiast.

+20
-1
Please wait...

Postitas:
eunuhh

Arvan, et enamik neist pole eluski ise annetamisega ise kokku puutunud. Samas üks neist kogub ise annetusi ja väidab seal, et kui annetajad on raha ära kandnud, pole enam nende mure. Tekib küsimus, et kas ise käitub rahadega samamoodi?

+21
-1
Please wait...

Postitas:
Halleluuja

Ma sügavalt imestan, et kas sellel perekonnal süümepiinu ja tänutunnet üldse ei ole? Olen ise läbi teinud olukorra, kus mul oli laps väga haige ja vajasime ka lisatoetust. Lapsel olid ajukasvajad ja sõitsime Soome opile. Mina palusin ka raha, küll läbi oma blogi. Mäletan seda meeletut tänutunnet. Sõna otseses mõttes pisarad voolasid, kui nägin, et inimesed kandsidki raha kontole. Mul ei tulnud nagu pähegi seda raha millekski muuks kasutada, kui ainult raviga seonduvaks. Korra ostsin kohvikust kohvi ja saiakese, kui laps opil oli, mäletan veel, et 6 eur läks maksma ja jube paha tunne oli seepärast.  Kõik ülejäänud raha peale oppi saatsin ühele perekonnale, kus raske puudega laps ja teadsin, et ka väga raske seis. Siin teemas mul ongi väga raske mõista. Mis pulmad, mis baarid? Annetamine sellistes olukordades on väga ilus ja tänuväärne asi. Mulle tulid ka 3 eur ülekanded ja mõned ka suuremad, aga laps sai päästetud, nüüd juba suur ja ise toimiv inimene. Sellist asja ei tohiks ära lörtsida. Kaasinimeste headus võibki päästa elu.

+62
-1
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Mina jälle imestan, et sina ei soovi mõista vastupidist vaatenurka. – Kui raha koguti eraarvele, siis on arve omaniku otsustada, kuidas raha kulutada. Meeldib see meile või ei meeldi, kuid õigus on arve omaniku poolel. Mulle ei meeldi vassimine, kuid mulle ei meeldi ka võõras rahakotis sorimine. Mõlemad on vastikud teod.

Antud juhul soovitan leppida olukorraga ja järgmisel korral olla targem. Jõulutunnel kogub raha vähiravifondile, saad teha uue ja õige annetuse!

+2
-48
Please wait...
Postitas:
mudakonn

https://kingitudelu.ee/uudised/heategevussaade-joulutunnel-ulatab-taas-abikae-vahiravifondile-kingitud-elu

+6
-1
Please wait...

Postitas:
neiuke556

Mina jälle imestan, et sina ei soovi mõista vastupidist vaatenurka. – Kui raha koguti eraarvele, siis on arve omaniku otsustada, kuidas raha kulutada. Meeldib see meile või ei meeldi, kuid õigus on arve omaniku poolel. Mulle ei meeldi vassimine, kuid mulle ei meeldi ka võõras rahakotis sorimine. Mõlemad on vastikud teod.

Antud juhul soovitan leppida olukorraga ja järgmisel korral olla targem. Jõulutunnel kogub raha vähiravifondile, saad teha uue ja õige annetuse!

Kui see pere tuleks praegu sellise lausega välja, et nende pool on õigus ning ise teavad kuidas seda raha kulutavad, siis nad põletatakse elusalt tuleriidal 😀

Nende puhul oleks praegu kõige lihtsam ära tõestada, mis seis nende rahadega on.. Kuna selleks on juba päris pikk aeg kulunud, siis on teada, et midagi healt sealt nagunii ei tule.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Mätas

Kui korjanduse pealkiri oleks olnud “Mina, pr x, tahan avada restorani”, siis mitu eurot oleks ta kogunud?

Ja seetõttu on ka olemas kuriteokoosseis nimega kelmus.

+28
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Nende puhul oleks praegu kõige lihtsam ära tõestada, mis seis nende rahadega on.. Kuna selleks on juba päris pikk aeg kulunud, siis on teada, et midagi healt sealt nagunii ei tule.

Mis seis seal siis on? Enamus raha on ära kulunud sihipäraselt. Kui jäigi midagi üle, las see jääb perekonnale kaotusevalu leevenduseks. Pole vaja tekitada endale pseudoprobleeme, käia ringi käsi rusikas. Maailmas on palju tõsisemaid probleeme.

0
-47
Please wait...

Postitas:
neiuke556

Mis seis seal siis on? Enamus raha on ära kulunud sihipäraselt. Kui jäigi midagi üle, las see jääb perekonnale kaotusevalu leevenduseks. Pole vaja tekitada endale pseudoprobleeme, käia ringi käsi rusikas. Maailmas on palju tõsisemaid probleeme.

Minul on täiesti ükskõik enda annetatud rahast, aga pere praegune käitumine ei näita küll, et kõik selle raha osas õige on. Eks see jääb nende südametunnistusele, kuigi kõik tuleb nagunii välja siin väikses Eestis 🙂

+21
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Ja seetõttu on ka olemas kuriteokoosseis nimega kelmus.

Siis palun tee politseile avaldus! Saame lõpuks selgust, kas toimus seaduse rikkumine. Kelmus on kuritegu. Facabookis või Perekoolis sõimlemine pole lahendus?

Kui sa oled annetaja, siis sa oled kuriteoga seotud isik ja sul on täielik õigus pöörduda politsei poole.

0
-24
Please wait...

Postitas:
senna3

Annetused tehti inimlikust empaatiast heas usus – saajale anti usalduskrediit ehk sisuliselt usaldati teda ilma eelneva tõenduseta, kuna olukorra lahendamine oli ajakriitiline.

Annetuste saaja esitles ennast annetuste VAHENDAJANA, mitte otsese kasusaajana. Kas võetud rollid muutusid vahepeal? Kas annetajaid teavitati sellest rollimuutusest?

Märksõnad on USALDUS ja EETIKA.

+33
0
Please wait...

Postitas:
augustikass

sa unustad antud juhul ära Tony pere poolt avalikult avaldatud LUBADUSE kogu ülejääv raha edasi annetada … seda fakti olematuks ei muuda. Kui seda lubadust poleks olnud, siis vaevalt hetkel nii aktiivne rahakotis sorimine käiks.

+30
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Annetused tehti inimlikust empaatiast heas usus – saajale anti usalduskrediit ehk sisuliselt usaldati teda ilma eelneva tõenduseta, kuna olukorra lahendamine oli ajakriitiline.

Päris nii see ei olnud. Rahakoguja väitis, et on ajakriitiline. Tegelikult vähiravifond otsustab asju väga kiirelt. Oleks saanud koguda raha läbi fondi, nagu on tehtud teiste abivajajate puhul.

+14
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Annetuste saaja esitles ennast annetuste VAHENDAJANA, mitte otsese kasusaajana. Kas võetud rollid muutusid vahepeal? Kas annetajaid teavitati sellest rollimuutusest?

Nii ongi vist? Annetuse vahendaja on kaudne kasusaaja.

0
-5
Please wait...

Postitas:
mudakonn

sa unustad antud juhul ära Tony pere poolt avalikult avaldatud LUBADUSE kogu ülejääv raha edasi annetada … seda fakti olematuks ei muuda. Kui seda lubadust poleks olnud, siis vaevalt hetkel nii aktiivne rahakotis sorimine käiks.

Kas see lubadus on fikseeritud? Mis kujul see anti?

0
-27
Please wait...

Postitas:
sadness

Jah, on fikseeritud. See oli selge sõnaliselt abipalves kirjas.

+24
0
Please wait...

Postitas:
bellabee

Jah on fikseeritud. Õe tehtud abi küsimuse postituses oli see lubadus sees.

Kui meedia nende abipalvet vahendasid, siis ajalehes ilmus vastav lubadus täpselt samamoodi.

Lubaduse muutust restorani peale kulutada esitleti ainult sellele väiksele osale annetajatest, kes nende loodud fb lehte jälgisid.

+23
0
Please wait...

Postitas:
8bit

Mina ei annetanud kuna nägin seda kuulutust siis kui raha hakkas juba kokku saama, väga kurb lugu, aga lihtsalt ise ma ei  soovinud annetada miskipärast, lihtsalt selline tunne oli.

Siiski aga olen jälginud seda. Nojah kuna ma ei annetanud pole mul ju õigust üldse arvamusele 🙂 Igastahes saan aru, et enamus inimesi annetasid selle raha ikka RAVIKS mitte Tonyle niisama nagu paljud väitsid( et oi, aga see raha oligi Tonyle mõeldud). Ja kuna oli postituses märgitud, et ülejääv raha annetatakse edasi, siis paljud sellepärast annetasidki (tihti saadakse raha rohkem kokku ja tore kui juba ette öeldakse, et kui tõesti lisakulutusi pole,  siis ülejäävast annetusest saavad abi ka teised abivajajad). Siiani tundub, et nii on olnud ka (ka abivajajate loomade puhul ning tihti küsitakse, et kas annetajatele sobib kui nt Ruudi ravist ülejääva raha annetame/kulutame Miisu silmaraviks võ MTÜ Kassiabile).

Ja muidugi see meeletu arstide sõimamine, rumalus ja vaktsiini/maskivastasus. See kõik oleks ju olnud enam-vähem andestatav kui seda raha jampsi poleks nüüd olnud.

No olgu, katus sõitis pea kohalt ära ja ilmselt need inimesed kas üldse 1000 eurost suuremat summat ongi üldse arvel näinud, ostis 1000€ telefoni, käis väljas. No okei 2000€ lõi laiaks. Peaks nagu mingid süümekad tekkima… et okei läks lappe ja kulutasin endale ka paar tuhat aga selle üle jäänud paarkümmend tuhat kannaks ikka ju edasi. Võibolla polekski keegi aru saanud. Aga selline suur summa ära kaotada ja vassima hakata noo ma ei tea 😀

Ja olen kindel, et peale selle 170 000 kokku saamist laekus neil omajagu annetusi. Meediatormi osaliseks said nad minu arust see hetk, kui päris palju raha oli juba koos ning peale seda sai see 170K meeletul kiirusel täis ja see oli ka lõplik summa mis välja öeldi. Kuid kindlasti seda kuulutust veel nähti ja jagati ja annetati.

Lisan, et mul pole mingit kadedust, mul pole muidu vahet mis keegi rahaga teeb, aga see konkreetne olukord tundub lihtsalt nii nahhaalsena abivajajate arvelt. Ühegi teise annetusteemaga sellist tsirkust ju pole olnud kuna kõik on olnud läbipaistev.

+35
-1
Please wait...

Postitas:
kolmega

Huvitav, kas Kingitud Elu avaldus rahakorjamise alguses oli mingit pidi tingitud sellest, et nad juba teadsid selle pere tausta? Tagantjärele vaadates oli see täiesti prohvetlik sõnum, mille eest fond tollal mutta trambiti. Praegu võiksid nad tõdeda “me ju ütlesime…”.

+28
-2
Please wait...

Postitas:
Mette-Merithh

Fakt tähendab tõsiasja. Ehk tõsiasi ongi see, et kogu see teema on inetu.

Kallis inimene, “inetu” on HINNANG, mitte FAKT! 😀

Oeh. Ma alati arvanud, et ega perekoolis leidub ka pliiatseid, mis väga teravad pole aga olgu, ma seletan asja lahti sulle. 😊

Minu lause: “ Fakt on ainuüksi juba see, et asi on inetu” on FAKT. Kuna sõna “inetu” on lause sees, on see faktina.

On tõsiasi, et asi on inetu. On fakt, et see asi on inetu.

Inetu jah pole fakt, aga lause mis ma kirjutasin, on fakt.

Kas Sa oled loll või Sa mängid lolli? Kas see on fakt, et Sa oled loll? Mulle tundub, et fakt. Fakt on kindel ja üheselt tõlgendatav tõsiasi. See, et Sina pead Aasalaidude lugu inetuks ei muuda seda lugu faktina inetuks. Leidub inimesi, kelle jaoks see lugu on täiesti neutraalne ja leidub inimesi, kelle hinnangul käituti täiesti õigesti ja okeilt ja loos ei ole mitte midagi inetut.

+3
-31
Please wait...
Postitas:
LLLL

Ehk siis… kui ma kogun näiteks klassiraha 5 eurot lapse eest, et osta nt õpetajale jõulukink ja ülejääk jääb nt tulevasteks teatrikülastusteks või jumal teab mis raha klassis vaja on kunagi tulevikus, ja siis tegelikult kulutan poole rahast enda peale, kas see tunduks sulle maksva lapsevanemana okei? Ega see polekski sinu asi, raha on ju minu kontol (isegi kui on tehtud spetsiaalne konto klassirahaks, olen mina ju konto omanik ja idee poolest võiksin kasvõi kogu raha eest omale midagi head osta).

+37
0
Please wait...

Postitas:
piret005

Ega see polekski sinu asi, raha on ju minu kontol (isegi kui on tehtud spetsiaalne konto klassirahaks, olen mina ju konto omanik ja idee poolest võiksin kasvõi kogu raha eest omale midagi head osta).

Ja pärast parastad, et mis olid siis nii loll, et kandsid, enda probleem.

+20
0
Please wait...

Postitas:
Tont

Kuna raha koguti Tony raviks siis ükskõik millised muud kulutused, mis pole raviga otseselt seotud(lend saksamaale oli mainitud, sellest pole hetkel juttu) on alusetu rikastumise paragrafi alusel karistatavad. Nii pereliikmete koroonatestid kui ka saksamaal erinevate võõramaiste toitude mekkimine(juhul kui seda tehti kogutud raha eest). Ei küsitud ju annetusi perekonna elujärje parandamiseks(iphone, autoost ja remont, lapse turvavarustus) ega testide jaoks mis tehti kuna perekond on otsustanud end mitte vaktsineerida. Asi pole eetikas või kellegi soovide täitmises vaid seaduses, mida praegusel hetkel tuimalt rikutakse. Avaldusi võib muidugi teha aga ma hästi ei usu, et väga paljud 1-50 euro pärast seda tegema hakkavad(kuigi võiks).

+24
0
Please wait...

Postitas:
RebaseMaie

No minu arust annab see päris hea ülevaate milline antud naine on. Kas pooled Eesti naised annavad oma nooremad lapsed vanemate laste kasvatada? Sa võid teda muidugi kaitsta, mul poogen.

Kas vanematel lastel on oma pere? Kas vanemad lapsed ei soovinud osaleda nooremate laste kasvatusprotsessis, kas neid sunniti?

https://www.ohtuleht.ee/532645/volgades-suurpere-ema-minusugust-vaikest-inimest-ei-kaitse-keegi

Kui ema elab üksi ja samal ajal elab üks lastest teise täiskasvanud lapse juures, siis see vist päris tavaline “peres ikka lapsed aitavad nooremaid kasvatada” ei ole. See, et teatud tüüpi emad oma lapsed hoopis vanaemale kasvatada jätavad, on muidugi üsna tavaline, iseasi, kas ka normaalne.

+12
0
Please wait...

Postitas:
mudakonn

Ehk siis… kui ma kogun näiteks klassiraha 5 eurot lapse eest, et osta nt õpetajale jõulukink ja ülejääk jääb nt tulevasteks teatrikülastusteks või jumal teab mis raha klassis vaja on kunagi tulevikus, ja siis tegelikult kulutan poole rahast enda peale, kas see tunduks sulle maksva lapsevanemana okei?

Minul lapsevanemana tekib küsimus, et miks sa kogud raha rohkem kui on vajalik? Ma ei maksaks sulle rohkem. Kingi raha usaldaksin sinu kätte, kuid kui otsustad võtta raha omale, siis palun – mina raha tagasi nõudma ei tule ja politseisse kaebama ei lähe! Arvestan sellega, et võin rahast ilma jääda ja ei tunne kadedust, kui lähed kingirahaga spaase puhkama!

0
-25
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 132 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Tony vähiravi ja faktid.