Esileht Ajaviite- ja muud jutud Töö pōldma kaubanduse kauplustes

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 162 )

Teema: Töö pōldma kaubanduse kauplustes

Postitas:
Kägu

Palun mitte tōsta tööelusse teemat,
soovin lihtsalt arutleda. Tütar läks tööle Põldma AS ühte riidekauplusesse. Alguses tundus jutt paljulubav-palgal ülemist piiri pole, toredad üritused, tore tiim, graafiku koostamisel arvestatakse sinuga. Peagi aga selgus, et ootused ei ole kaugeltki tasakaalus pakutavagga. Näiteks on neil tabel, mis siis arvutab, kui palju tüdrukud (ja poisid) ühe külastaja kohta müüvad. Selleks on uste küljes loendurid, mis loevad iga külastaja ära ning kui oledki (mina olen tihti) kaupluses tõesti lihtsalt uudistamas ning vaene töötaja sulle midagi maha müüa ei suuda, langeb ta tulemus kohe, ta kaotab palgas ning kui tema tulemus on poe keskmisest languses -5% kutsutakse kohe “vaibale”. Selle pärast ma ise ka denim dreami poodides käia ei suuda, sest tundsin et ei lasta hingata, nüüd saan aga ka aru tagamaadest. Lisaks käivad testostjad, kes hindavad, kui kiirelt ütled tere, kui entusiastlikult tooteid pähe määrid ja mis sõnadega ütled head aega. Jällegi kui tulemus madal, jääb mingi boonus saamata. Töö terve päev jalgadel, välja pead nägema igati esinduslik, lõunapaus arvestatakse tööajast maha ja nüüd “parim” osa- palk on 700 eurot kätte (oletades, et oled tulumaksu lasknud maha arvestada alates 500 eurost, muidu veel kuni 100 eurot väiksem). Kui tütar aru päris, et lubati tulemustest sõltuvat tasu, öeldi, et selleks peab müüma täis mingi x summa, saama kätte kõik boonused ning olema üldse igati tubli, et palk üle 700 oleks. Minu lapse töökaaslastest kellelgi ei olnud. Tütar töötas eelmine kuu 180 tundi ning ütles, et tema isiklikud tulemused olid kaupluses teisel kohal, nii et väita, et tuleb lihtsalt rohkem tööd teha oleks ka liig. Ütles, et minusuguste “lihtsalt jalutajate” peale kiristatakse hambaid, sest tänu neile tulemused kohe langevad, eriti kui läbi käiakse kogu perega. Ütles ka, et paljud tahaks tegelikult ära minna, aga corona tättu kardetakse, et ei leita uut tööd.Igatahes kutsun üles Põldma kauplustesse sisenedes kummardama, et kliendiloendur teid ära ei loeks, jääb tüdrukutel vähemalt see tulemus plussi 🙂 Ise muidugi julgustasin last kohe uut tööd vaatama.

+75
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siin võiks sõna võtta andmekaitsetöötaja.
Omast kogemusest paar aastat tagasi -töötasin rahvusvahelises kõnekeskuses ja mitte iial, kohe mitte kunagi, ei saadetud kaaskolleegi statistikat ( mitmele kõnele vastas,palju kõnesid välja helistas,mis summas müüki tegi jne) meilie, veel vähem avalikult kuskile seinale. See peaks olema keelatud!
No ja seda põldma teemat on siin pikalt arutatud varem.

https://foorum.perekool.ee/teema/pood-kus-muuja-ei-tohi-toetuda/

+19
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Väga ebameeldiv pood. Ei saa ühte minutitki poes üksi ringi vaadata, kui kaarnakari juba kallal, et kuidas saame aidata???!
Nii ärritav teenindus, et väldin seda poodi nagu katku. PS ! Tean suurepäraselt, et müüjad pole milleski süüdi. Lollid ülemused kontorilaua taga on otsustanud, et just nii peab müüja käituma.

+59
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See on ju ammune asi, et seal töökohas on sellised lood. Pole kellelegi enam üllatuseks.

+16
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 12 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Käole 29.09.2020 14:26

Kõige haigem on see, et selline poliitika on neil juba 13 aastat ja tundub, et kõik toimib. Konkurss töökohale on ülikõva ja järjekord kohtadele ukse taga (mis on minu jaoks müstika).

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks selliseid töökohti on teisigi, kus lubadused ja tegelikkus kõvasti erinevad. Mu sõber töötas kunagi kohas, kus oli määratud boonuseks kindel protsent müügisummast. Töötas aasta aega, arvestas oma müügisummad kokku ja siis teatas ülemus, et sellest summast läheb tema igakuine palk maha ja kui midagi üle jääb siis selle saab boonusena. Ehk ta oleks võinud teoreetiliselt tööandjale veel võlgu jääda. Mul tekib muidugi küsimus, et kas palga- ja boonusetingimusi kuskil kirjalikult kokku lepitud ei olegi, et jääb selline tõlgendamisruum.

PS: lõunapaus ei käigi tööaja hulka.

+11
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Üheks sarnaseks töökohaks on ka pesupood Change, kus müüad peavad üksteisega müükide eest sõdima.

+11
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Konkurss töökohale on ülikõva ja järjekord kohtadele ukse taga (mis on minu jaoks müstika).

Pole seal midagi ülikõvat, hoopis LAHKUJATE järjekord on pikk ja lõputu.
Kui arvestada, kui palju sinna “meeldivasse meeskonda” kogu aeg inimesi otsitakse: https://www.cvkeskus.ee/poldma-kaubanduse-as-toopakkumised-2096
Ei taha seal keegi töötada ja nüüd selgub, et ei taha ka ostmas käia.

+31
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Kummarda palju tahad, loeb sind ikka. Töötasin ühes jalatsipoes, kus samad süsteemid olid, ei iial enam.

DD poodides ei käi üldse, ei meeldi see pealetükkivus. Kui vaja, ostan e-poest. Mööda kõnnid, siis teenindajad aina siblivad ringi endal totakas naeratus ees, sest kaamerad ju jälgivad.

+25
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kägu 29.09.2020 14:45 sulle 🙂

Nad fishivad, et siis halvematest töötajatest lahti saada.

0
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olete te välismaal käinud? Lähed poodi. Teretatakse ja kohe hakatakse pakkuma. Vahel harva saad midagi ise rahulikult vaadata. Aga sellistes väikestes poekestes mitte kunagi. Turust rääkimata. Seal on see ka arusaadav. Igaüks soovib maha müüa midagi.

0
-34
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olete te välismaal käinud?

Mõtled vist Türgit, Egiptust? Minul Inglismaal, Rootsis, Hispaanias, Kreekas (seal teenindati üldse väga aeglaselt ja vastumeelselt), Šveitsis, Soomes küll selliselt seljas ei ole elatud nagu DD-s.

+40
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 8 korda. Täpsemalt

Postitas:
Mette-Merithh

Kohutav pood. Selline surumine ja pealetükkivus ei meeldi mulle absoluutselt. Viru Keskuse DD jääb ikka üsna suurest summast minu käest ilma igaaastaselt. Lähen ostan samad asjad Kaubamajast ja kasvõi kallimalt, aga rahulikult.

+26
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja, loe ka seda teemat https://foorum.perekool.ee/teema/pood-kus-muuja-ei-tohi-toetuda/

Selliseid teemasid peakski siin pidevalt esilehel hoidma, et inimesed teaksid antud poode vältida.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jep, väldin samuti seda poodi, kuigi seal müüdav sobib mulle osaliselt hinna ja kvaliteedi poolest. Aga see teenindus… Mul pole abi pakkumise vastu midagi, aga see seljas elamine on lihtsalt kohutav.

+24
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh, TA, ma siis enam ei astu sinna sisse. Ma mitte kunagi ei käi poodides midagi kindlat otsimas, sest mul on alati kõik olemas ja palju rohkemgi veel. Käin alati just nimelt niisama vaatamas, kui on aega ja selline tunne, et täna oleks tore poodides kolada. Siis, kui jääb midagi ilusat ja mulle sobivat, sobiva hinnaga silma, mida minu kapis juba kümmet eksemplari ees ka pole, siis ostan. DD poodidesse astun üsna harva, need ei ole minu poed. Aga nüüd siis tean ega astu enam üldse neisse sisse.

+27
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga 700 eurot kätte ongi müüja kohta vägagi arvestatav põhitasu. On kohti, kus makstakse 600 bruto ja ei olegi võimalik mitte mingisuguseid boonuseid teenida, näiteks toidupoed.

Ega sinna kassapidajaid ei otsita, et kogu töö piirdubki kaupade läbi löömisega ja muidu niisama passimisega. Müüja töö ongi klientidega tegeleda, tutvustada poes müügilolevaid tooteid, aidata klienti kaupade väljavalimisega jne. Loogiline, et põhitasust suurema palga saamiseks tuleb ka reaalselt oma tööd teha.

Sinna saavadki tööle vaid tippklassi teenindajad, antud firma töötajad on igal aastal Eesti parimate teenindajate esikolmikus ja neid valib erapooletu žürii.

+4
-64
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 24 korda. Täpsemalt
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Aga 700 eurot kätte ongi müüja kohta vägagi arvestatav põhitasu. On kohti, kus makstakse 600 bruto ja ei olegi võimalik mitte mingisuguseid boonuseid teenida, näiteks toidupoed.

Ega sinna kassapidajaid ei otsita, et kogu töö piirdubki kaupade läbi löömisega ja muidu niisama passimisega. Müüja töö ongi klientidega tegeleda, tutvustada poes müügilolevaid tooteid, aidata klienti kaupade väljavalimisega jne. Loogiline, et põhitasust suurema palga saamiseks tuleb ka reaalselt oma tööd teha.

Sinna saavadki tööle vaid tippklassi teenindajad, antud firma töötajad on igal aastal Eesti parimate teenindajate esikolmikus ja neid valib erapooletu žürii.

Kuidagi valus äri kui töötajale ei raatsi isegi 1000 eurot palka maksta.

+43
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oppaaa, kui sa juba tead mainida, et erapooletu žürii, siis palun kirjuta nimed, kes sinna kuuluvad.
Ma seejärel teen oma analüüsi,kas on erapooletu.

+37
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen palju aastaid tagasi siin foorumis isegi teema teinud, kuidas ma jälestan seda poodi selle teeninduse pärast.
Ma ei ole sinna vist 2-3 aastat jalgagi tõstnud – niivõrd vastumeelne on mulle see seljas elamine.
Käingi enamasti Stockmannis ja Kaubamajas või ostan riided netist.

Ma ei tea mis žürii neid valib või kus toimub see võistlus, aga konkurentsitult – kõige kõige kõige ebameeldivam teenindus. Aga eks vaesed noored teevadki raha pärast mida iganes, saavad oma kooli kätte ja loodetavasti lahkuvad sealt kiirelt.

+36
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Oppaaa, kui sa juba tead mainida, et erapooletu žürii, siis palun kirjuta nimed, kes sinna kuuluvad.
Ma seejärel teen oma analüüsi,kas on erapooletu.

Need on igal aastal erinevad, kuid inimesed, kes pole ühegi osaleva firmaga seotud. Googelda veits, ei hakka sulle siin järjest nimesi lahmima.

0
-29
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kuidagi valus äri kui töötajale ei raatsi isegi 1000 eurot palka maksta.

Sa ikka lugesid, et see 700 eurot kätte on põhitasu, alla mille ei maksta kunagi. Ülejäänu on kõik müüja enda teha.

+1
-33
Please wait...
Postitas:
Tahesara

Mind on tütar hoiatanud, et ära DD mine. Aga suvel rannast tulles päikesest uimase peaga koperdasin Stroomi keskuses (võõras keskus mulle) ikka sisse. Sisenedes pakutakse abi, olgu. Vastan, et niisama vaatan. Tajun, et teenindaja pidevalt jälgib mind ja ongi varsti jälle oma abipakkumisega kohal! Olin seal ainult mõned minutid, aga mind jõudis ta korduvalt tülitamas käia. Jube! Tulin ära, osa kaupa jäigi vaatamata.
Kas selle omanik/ülemus on mõni türklane või miks selline Eestimaale sobimatu teenindus?

+36
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja mida on imekspandavat testostjates? Kas kuskil on siis selline töökoht olemas, kus ei kontrollitagi, kuidas töötaja oma tööülesandeid täidab?

+3
-31
Please wait...
Postitas:
Kägu

Minu jaoks ainus pood, kuhu ma tõesti jalga ei tõsta selle pealetükkivuse pärast. Kinnise ja külma flegmaatilise eestlasena soovin peale tervituse (mina sisenejane ütlen alati seda ise, seal ma ei olen seda jõudnud kunagi ise teha, nad nii kiired) rahulikult ringi vaadata. Küsimuse korral otsin müüja ja kas juurdemineku või pilkkontaktiga. Müüja võiks muidugi saalis olla olemas, aga mitte jälitada või pidevalt uurida midagi.

Ma imestan, et siiani see muutunud ei ole seal. 10 a tagasi olid sarnased jutud juba. La Senza oli veel eriti esirinnas selles osas kunagi. Seal kannatasin selle ära, kuna pesu oli kõige parem ja sobivam sellel ajahetkel.

+23
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mingi DD kontoritädi teeb siin ületunde ja õigustab orjapidamist.

+45
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 4 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

Ja mida on imekspandavat testostjates? Kas kuskil on siis selline töökoht olemas, kus ei kontrollitagi, kuidas töötaja oma tööülesandeid täidab?

See testostja värk on ikka palju jäledam kui ükskõik mis muu ala sisemine kontroll. Ma olen kõnekeskuses töötanud kus loeti mitu sekundit sa vetsupausil olid eelmine kuu ja ikka oli see parem kui testostjad. Testostjatele on ette kirjutatud, et nad ei tohi liiga palju 10/10 hinnanguid anda, nii et nad peavad õhust neid “vigasid” võluma oma arvustusse. Nt ei naeratanud piisavalt avaralt (et hambaid polnud näha), toon tundus sarkastiline jms nokkimine. Jälle üks välismaalt/teisest kultuuriruumist tulnud lollus mida meil mingil põhjusel läbi suruda proovitakse.

+31
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastan su küsimusele: JAH
Firma majandustulemused peegeldavad vägagi hästi, kuidas töötaja tööülesandeid täidab.

Kas testosja on ikka selline, nagu inimesed siin kirjeldavad: inimene, kes soovib lihtsalt vaadata ja EI SOOVI, et teda tülitatakse ja pinda käiakse? Või testostja on see täiesti ebareaalne, tähelepanu nautiv näitleja?

+19
-1
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 10 korda. Täpsemalt

Postitas:
Kägu

See testostja värk on ikka palju jäledam kui ükskõik mis muu ala sisemine kontroll. Ma olen kõnekeskuses töötanud kus loeti mitu sekundit sa vetsupausil olid eelmine kuu ja ikka oli see parem kui testostjad. Testostjatele on ette kirjutatud, et nad ei tohi liiga palju 10/10 hinnanguid anda, nii et nad peavad õhust neid “vigasid” võluma oma arvustusse. Nt ei naeratanud piisavalt avaralt (et hambaid polnud näha), toon tundus sarkastiline jms nokkimine. Jälle üks välismaalt/teisest kultuuriruumist tulnud lollus mida meil mingil põhjusel läbi suruda proovitakse.

Testostjale kirjutab ette, mida ta hindama peab, ikka konkreetne firma, kes seda teenust sisse ostab, mitte ei ole mingit universaalset juhendit neil. Iga firma hindab teeninduses erinevaid asju.

Liiga palju 10/10 hinnanguid ongi ebareaalne ja siis juba läheb kahtluse alla testostja enda tööülesannete täitmine. 10/10 hinnanguid päriselt ongi vähe, 9/10 hinnanguid juba kõvasti rohkem.

+1
-15
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas testosja on ikka selline, nagu inimesed siin kirjeldavad: inimene, kes soovib lihtsalt vaadata ja EI SOOVI, et teda tülitatakse ja pinda käiakse? Või testostja on see täiesti ebareaalne, tähelepanu nautiv näitleja?

Testostjale on ette kirjutatud firma poolt, mida ta hindama peab, mitte ta ei mõtle seda oma peaga välja.

+1
-4
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 162 )

Esileht Ajaviite- ja muud jutud Töö pōldma kaubanduse kauplustes