Esileht Tööelu, raha ja seadused. Töökoha vahetamine 47a-selt

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 122 )

Teema: Töökoha vahetamine 47a-selt

Postitas:
Kägu

Ja nemad ei vaata, et 30 aastat vana inimene on känd. Mida rohkem spetsiifilisi oskusi vajav töökoht, seda vähem tähtsam on vanus.

30-aastastel polegi mingit probleemi, pole kunagi olnud. Probleem algab 45+ ja eriti nukraks muutub olukord peale 50-ndat eluaastat. Kahjuks võimendavad vana ja õpivõimetu muljet need üksikud hädised, kelle jaoks isteeninduskassa ja telekapult üle jõu käivad, aga tööandja ei viitsi hakata selekteerima, et äkki sellel mutil on veel aru peas ja tervis korras ning saaks tööga hakkama küll. Või eeldatakse, et kui veel on, siis mitte kauaks.

Vaadates rahvastiku”püramiidi”, mis pole juba ammu püramiidikujuline, siis varsti pole tööjõudu kuskilt võtta, kui 45+ inimene ei kõlba.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui töökollektiiv peab ühtlasi töövälisel ajal sõprade kollektiiv olema, siis tõesti ei pruugi terve põlvkond vanem või noorem inimene hästi haakuda ülejäänutega. Aga mina isiklikult välistan töökohad, kus eeldatakse, et tööl magad ja sööd ning töökaaslased ongi pere ja sõbrad.

Loogiline, et on firmaüritused, kus inimesed peavad omavahel sobima. Välistan töökohad, kus töökaaslased pole nagu pere.

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui töökollektiiv peab ühtlasi töövälisel ajal sõprade kollektiiv olema, siis tõesti ei pruugi terve põlvkond vanem või noorem inimene hästi haakuda ülejäänutega. Aga mina isiklikult välistan töökohad, kus eeldatakse, et tööl magad ja sööd ning töökaaslased ongi pere ja sõbrad.

Loogiline, et on firmaüritused, kus inimesed peavad omavahel sobima. Välistan töökohad, kus töökaaslased pole nagu pere.

Eks ta kurb ole kui töölt peret otsitakse. Aga pea meeles, et see pere ei pruugi olla püsiv.

+8
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks ta kurb ole kui töölt peret otsitakse. Aga pea meeles, et see pere ei pruugi olla püsiv.

Miks kurb? Tööl veedan kolmandiku oma argipäevast. Soovin olla ümbritsetud inimestega, kellest hoolin ning kellega saan kõike jagada.

Kuidas see pere püsiv pole? Inimestevahelised suhted on ikka inimeste enda teha.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga pea meeles, et see pere ei pruugi olla püsiv.

Püsivam, kui sinu ja su mehe suhe. Mees astub sul päevapealt minema, tööl tuleb ette teatada.

+1
-7
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Kuidas see pere püsiv pole? Inimestevahelised suhted on ikka inimeste enda teha.

Sest enamus inimesi ei tööta terve elu samal kohal.  Nad vahetavad töökohti ning leiavad endale uue “pere”. Lisaks soovib enamus inimesi omada elu ka väljaspool tööd.

Miks kurb? Tööl veedan kolmandiku oma argipäevast. Soovin olla ümbritsetud inimestega, kellest hoolin ning kellega saan kõike jagada.

Täpselt see ongi kurb. Sest ilmselgelt sul puudub oma pere ja otsid seda töölt.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täpselt see ongi kurb. Sest ilmselgelt sul puudub oma pere ja otsid seda töölt.

😀 mul on tore pere, hea mees, lapsed ja juba lapselapsedki. Oma ilmselt hoia endale, oled kehv inimestetundja.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sest enamus inimesi ei tööta terve elu samal kohal.  Nad vahetavad töökohti ning leiavad endale uue “pere”. Lisaks soovib enamus inimesi omada elu ka väljaspool tööd.

Erinevalt sinusugusest hälbega inimesest, ei katke teiste inimeste sõprussuhted töökoha vahetudes. Jube isegi mõelda, mis jama sa ajad ja kui kehv ja õnentu elu sul võib olla.

+2
-6
Please wait...
Postitas:
Kägu

Sest enamus inimesi ei tööta terve elu samal kohal. Nad vahetavad töökohti ning leiavad endale uue “pere”. Lisaks soovib enamus inimesi omada elu ka väljaspool tööd.

Erinevalt sinusugusest hälbega inimesest, ei katke teiste inimeste sõprussuhted töökoha vahetudes. Jube isegi mõelda, mis jama sa ajad ja kui kehv ja õnentu elu sul võib olla.

Aitäh diagnoosi eest. Tõesti, kes küll ei tahaks sinusugusega igavene sõber olla.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh diagnoosi eest. Tõesti, kes küll ei tahaks sinusugusega igavene sõber olla.

Diagnoos pane endale, pealekaebasjast kits. Sinusugust tõesti keegi sõbraks ei soovi, tasub joosta nii, et jalad võtavad.

+1
-6
Please wait...
Postitas:
Kägu

Kas sul kõige jagamise kõrval ikka tööks ka aega jääb? Ja siis pead ju veel oma kolleegide jagamisi kuulama. Mille eest teile palka makstakse?

Ja kuidas teike üldse tööle saab? CV põhjal teete juba kindlaks, kas hoolite sellest inimesest ning olete valmis temaga kõike jagama?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sul kõige jagamise kõrval ikka tööks ka aega jääb? Ja siis pead ju veel oma kolleegide jagamisi kuulama. Mille eest teile palka makstakse? Ja kuidas teike üldse tööle saab? CV põhjal teete juba kindlaks, kas hoolite sellest inimesest ning olete valmis temaga kõike jagama?

Edukad inimesed suudavad töö kõrvalt ka inimlikud ja hoolivad olla. Tööväliselt suheldakse edasi, tööl räägitakse oma aju jooksvalt. Tööle meile ei saa, kuna kaadrivoolavus olematu, juhtub ainult siis, kui keegi mujale elama kolib ning sellega seoses lahkuma peab.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Diagnoos pane endale, pealekaebasjast kits. Sinusugust tõesti keegi sõbraks ei soovi, tasub joosta nii, et jalad võtavad.

M.O.T.T.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Einoh, kuskil asutuses töötamise ajal peab tõesti töökaaslastega normaalselt läbi saama, muidu oleks seal töötad ebamugav. Ja eks mingil määral suheldakse ka väljaspool tööd teemadest. Aga seda suhtlust lausa perega võrrelda on küll imelik. Minul ei ole küll energiat sadu inimesi oma perena kohelda. Mul on olemas minu pere. Siis on praegused kolleegid on endised kolleegid – kokku neid praeguseid ja endiseid on sada vähemalt. Tegelikult muidugi palju rohkem – töötan hetkel väga suures ettevõttes, aga mõtlen siis neid, kellega olen otseselt koos töötanud, sama meeskond. Praegused kolleegid on toredad, aga mitte pere, kellega koos pühasid veeta ja vastastikku külas käia. Endistest kolleegidest üks on jäänud sõbrannana, temaga tõesti käime ka teineteisel külas. Ülejäänud on tasemel, et kui juhuslikult kohtume, siis oleme rõõmsad, vestleme, et tore sind näha, kuidas läheb. Pere? Ei, kindlasti mitte. Pere on ikka pärispere, mitte kolleegid.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Einoh, kuskil asutuses töötamise ajal peab tõesti töökaaslastega normaalselt läbi saama, muidu oleks seal töötad ebamugav. Ja eks mingil määral suheldakse ka väljaspool tööd teemadest. Aga seda suhtlust lausa perega võrrelda on küll imelik. Minul ei ole küll energiat sadu inimesi oma perena kohelda. Mul on olemas minu pere. Siis on praegused kolleegid on endised kolleegid – kokku neid praeguseid ja endiseid on sada vähemalt. Tegelikult muidugi palju rohkem – töötan hetkel väga suures ettevõttes, aga mõtlen siis neid, kellega olen otseselt koos töötanud, sama meeskond. Praegused kolleegid on toredad, aga mitte pere, kellega koos pühasid veeta ja vastastikku külas käia. Endistest kolleegidest üks on jäänud sõbrannana, temaga tõesti käime ka teineteisel külas. Ülejäänud on tasemel, et kui juhuslikult kohtume, siis oleme rõõmsad, vestleme, et tore sind näha, kuidas läheb. Pere? Ei, kindlasti mitte. Pere on ikka pärispere, mitte kolleegid.

Ei mõelnud, et pühi koos tähistatakse, vaid seda, et saad oma muredest ja rõõmudest rääkida, inimesed teavad, kellest jutt, teavad su pereliikmeid ja elu üldiselt. Väljaspool tööaega saad suhelda, kui vaja. Terve pundiga peetakse firmapidusid, keegi alt ära ei hüppa jne.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei tõmbaks töökollektiivi ja pere vahele võrdusmärki. Töö juures peab enamus meist olema valmis ka koondamiseks. Kui sa oled töökaaslastest pereliikmed teinud, siis mõjub koondamine samasuguse šokina nagu ütleks su õde või vend ühel heal päeval, et sorry ma ei tunne sind, mine ära. Tööandja paraku lähtub  oma tegevuses rahakoti seisukohast ja seal puudub perekondlik empaatia ja hool. Jah su töökaaslased võivad ju ka õnnetud olla, et sa lahkud, aga nad ei saa sind aidata ja teisalt rõõmustavad, et ise koondamisest pääsesid.

Mina nõustun, et parim kollektiiv on selline, kus on igas vanuses ja soost töötajaid ja ideaalis ka erinevate erialade esindajad. Töötasin pikalt naiskollektiivis, kes olid enamvähem samas vanusegrupis, sama haridusega ja olin isegi rahul ega osanud millegi üle nii väga kurta. Kuid siis vahetasin töökohta, kus on see ideaalkollektiiv ja avastasin, et see on palju mitmekesisema ja toredam. Kokkuvõttes suhtlen palju rohkem kui eelmises kohas, sest mul on kergem leida inimesi, kellega jutud haakuvad. Kui kollektiivis on ainult 35-aastased pereemad ja sind need trenni-kooli-kokkamise teemad ei tõmba, siis on jube üksluine.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

saad oma muredest ja rõõmudest rääkida, inimesed teavad, kellest jutt, teavad su pereliikmeid ja elu üldiselt. Väljaspool tööaega saad suhelda, kui vaja. Terve pundiga peetakse firmapidusid, keegi alt ära ei hüppa jne.

Appi, kui õudne. Hangi endale elu ikka ka vahelduseks.

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

saad oma muredest ja rõõmudest rääkida, inimesed teavad, kellest jutt, teavad su pereliikmeid ja elu üldiselt. Väljaspool tööaega saad suhelda, kui vaja. Terve pundiga peetakse firmapidusid, keegi alt ära ei hüppa jne.

Sulle oleks koondamine või firma kadumine ikka väga valus. Kuidas teil tööajal nii palju pläkutamiseks aega on. Riigifirma või?

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sulle oleks koondamine või firma kadumine ikka väga valus. Kuidas teil tööajal nii palju pläkutamiseks aega on. Riigifirma või?

Miks mind keegi koondama või firma kaduma peaks? Ettevõtte juhid ja omanikud on samuti sõbrad, tean jooksvalt, mis toimub.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, kui õudne. Hangi endale elu ikka ka vahelduseks.

Käi pärgu, mul on elu, mida ilmselt enamik kadestaksid.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei mõelnud, et pühi koos tähistatakse, vaid seda, et saad oma muredest ja rõõmudest rääkida, inimesed teavad, kellest jutt, teavad su pereliikmeid ja elu üldiselt. Väljaspool tööaega saad suhelda, kui vaja. Terve pundiga peetakse firmapidusid, keegi alt ära ei hüppa jne.

Nonoh. Normaalne ikka on, et see pärispere on esikohal. Et jah, üldjoontes võetakse firmaüritustest osa. Aga kui on vähegi suurem kollektiiv, ei ole mitte iial võimalik kõiki üritusi korraldada nii, et kellegi vanaema juubeli või tädipoja pulmaga see kokku ei langeks. Ja normaalsete peresidemetega inimene eelistab ikka pärisperet. Ainult sellises ettevõttes, kus tüütavad koos üksikud pärispereta inimesed, on võimalik üritusi korraldada nii, et kõik alati kohal on ja keegi alt ära ei hüppa. Siis on tõesti tegemist üksikute inimestega, kelle ainsad lähedased on tööl. Ja see on küll kurb elu.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nonoh. Normaalne ikka on, et see pärispere on esikohal. Et jah, üldjoontes võetakse firmaüritustest osa. Aga kui on vähegi suurem kollektiiv, ei ole mitte iial võimalik kõiki üritusi korraldada nii, et kellegi vanaema juubeli või tädipoja pulmaga see kokku ei langeks. Ja normaalsete peresidemetega inimene eelistab ikka pärisperet. Ainult sellises ettevõttes, kus tüütavad koos üksikud pärispereta inimesed, on võimalik üritusi korraldada nii, et kõik alati kohal on ja keegi alt ära ei hüppa. Siis on tõesti tegemist üksikute inimestega, kelle ainsad lähedased on tööl. Ja see on küll kurb elu.

Sa ei mõista. Me teeme firmaürituse sel päeval, mis kõikidele sobib. Paneme alguses paika eeldatavad päevad ja siis hakkame vastavalt inimestele välistama, kuni jõuame kõiki pooli rahuldava tulemuseni.

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me teeme firmaürituse sel päeval, mis kõikidele sobib. Paneme alguses paika eeldatavad päevad ja siis hakkame vastavalt inimestele välistama, kuni jõuame kõiki pooli rahuldava tulemuseni.

See on võimalik ainult mingis veidras 5 sõbranna ühisfirmas. Aga isegi sellises kohas tahaksid inimesed lõpuks mingit arengut, mitte 50 aastat sama asja teha ja sinuga pläkutada.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on võimalik ainult mingis veidras 5 sõbranna ühisfirmas. Aga isegi sellises kohas tahaksid inimesed lõpuks mingit arengut, mitte 50 aastat sama asja teha ja sinuga pläkutada.

Imelik inimene oled.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

M.O.T.T.

No aga pealekaebajad on kõige madalam inimklass. Mis sinuga küll juhtus, et põhja käisid?

0
-2
Please wait...
Postitas:
Kägu

Sa ei mõista. Me teeme firmaürituse sel päeval, mis kõikidele sobib. Paneme alguses paika eeldatavad päevad ja siis hakkame vastavalt inimestele välistama, kuni jõuame kõiki pooli rahuldava tulemuseni.

Kujuta ette, et inimesed töötavad ettevõttetes, kus on kümneid ja isegi sadu inimesi. Täiesti võimatu on leida aega, mis absoluutselt kõigile sobiks.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me teeme firmaürituse sel päeval, mis kõikidele sobib. Paneme alguses paika eeldatavad päevad ja siis hakkame vastavalt inimestele välistama, kuni jõuame kõiki pooli rahuldava tulemuseni.

Just. Ma olen ka töötanud ka väiksemates kollektiivides. No väikseim oli umbes 15 inimest, juba seal oli võimatu kõigile sobivat päeva leida. Käisid need, kes said ja nii oligi.

Hetkel olen varsti minemas tööüritusele, kuhu tuleb mõnisada inimest. Tõesti, keegi ei küsinud mult ette, kas mulle sobib kuupäev või mitte. Napilt sobib õnneks, paar päeva enne seda jõuan puhkusereisilt tagasi. Oleks mõni päev varem tehtud, oleksin mina see, kes ei saaks minna.

Tegelikult korraldan ma vabal ajal vahel ühe väiksema sõpruskonna üritusi, sellised 10-15 inimest. Ja isegi neil üritustel on sageli mõni inimene puudu. Kuupäeva planeerides ma küll küsin inimestelt üle, mis päev sobib ja valin parima võimaliku. Aga enamasti ei ole võimalik kõigile sobivat aega valida. Kord ei saa üks tulla, kord teine. Kui teie firmas on 5 inimest, siis ehk jah suudate leida kõigile sobiva aja. Või siis on teil lihtsalt eraeluta inimesed. Sel juhul on ka loogiline, et otsite töölt seda pereelu lähedust, mida normaasled inimesed ikka kodust leiavad.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui teie firmas on 5 inimest, siis ehk jah suudate leida kõigile sobiva aja. Või siis on teil lihtsalt eraeluta inimesed. Sel juhul on ka loogiline, et otsite töölt seda pereelu lähedust, mida normaasled inimesed ikka kodust leiavad.

Ei ole, kõvasti rohkem on. Nipp on selles, et austatakse töötajate pereelu, seega toimuvad üritused neljapäeviti, et nädalavahetustel saaksid inimesed oma peredega olla.

Neljapäeval ei ole mingit põhjust keelduda.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole, kõvasti rohkem on. Nipp on selles, et austatakse töötajate pereelu, seega toimuvad üritused neljapäeviti, et nädalavahetustel saaksid inimesed oma peredega olla.

Neljapäeval ei ole mingit põhjust keelduda.

neljapäeviti võib olla inimesel puhkusereis, lapse sünnipäev, vanatädi matused, lastevanemate koosolek, kudumisklubi jne. Ei ole nii, et kõik igal juhul neljapäeval saavad. Lisaks, kui üritus on õhtul ja kestab kaua, siis reedel ei saa ennast rahulikult välja magada, peab ikka tõusma ja lapsed kooli/lasteaeda saatma ja ise tööle minema. Isegi kui tööpäeva on lubatud reedel hiljem alustada või lausa vaba päev võtta, siis lastega seotud kohustused sunnivad ikka tõusma.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ülejäänud kollektiiv on max 25 vana, siis 47 ei sulandu seltskonda, olgu ta omast arust nii nooruslik kui tahab. Täiesti erinevad põlvkonnad ju.

Üsna kehv on niivõrd ühtlane kollektiiv.

+4
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 61 kuni 90 (kokku 122 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Töökoha vahetamine 47a-selt