Mulle toodi tooreid krevette. Olen küll suur mereannisõber, aga ise ei oska küll nendega midagi ette võtta. Palun mingit õpetust või retsepti, mida neist teha võiks. Keskmise suurusega, hallid, väike sabatutt alles jäetud.
Teema: Toored krevetid- appi!
Mulle maitsevad koorekastmes.
Prae pannil võis natuke hakitud küüslauku. Kui maitseb, siis lisa sinna juurde ka spinatit ja kuumuta veidi. Lisa krevetid ja prae mõlemalt poolt kuni nad lähevad roosakaks. Vala peale kohvikoor või vahukoor. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Kuumuta paar minutit ja lõpuks lisa natuke riivitud juustu.
Kaste sobib hästi pastale, aga miks mitte ka riisiga koos söömiseks.
Saan aru, et need on (puhastatud) krevetisabad siis? Pead ei ole otsas?
Kui sa neid selja pealt vaatad, kas siis on näha see must nn veen (soolikas)? Kui jah, siis selle võiks eemaldada – lõikad selja pealt noaga kergelt lahti ja tõmbad välja.
Valmistada on neid kõige lihtsam pannil õli ja küüslauguga. Mulle meeldib esmalt krevetid kergelt läbi praadida (tõesti hetk ühelt poolt, hetk teiselt poolt). Siis tõstad nad pannilt ära, purustatud küüslauk asemele, veidi õli juurde, kui vaja kuumutad kergelt läbi. Siis krevetid veel korraks koos küüslauguga, ja valmis.
Süüa võid, millega tahad – salatis, pasta sees, riisiga…
Minu lemmik on panna puhastatud krevetid õli, purustatud küüslaugu, hakitud tsilli ja meresoolaga natukeseks seisma (kes soovib lisab hakitud peterselli). Panen pannile killukese võid ja praeg krevetid seal kahelt poolt. Kallan kõik kaussi – sööme näpuvahelt ja kastame ciabatta viile otsapidi leeme sisse – väga hea on.
Krevettidega saab väga palju toite teha, aga tõstan sulle lingi, kust saad retsepte.
http://www.marwi.ee/retseptid/retseptid-mereandidega/
Olen neid peaaegu kõiki teinud, kõige lihtsam on supi ja pastakastme sisse panna. Kõik supid on ülihead krevettidega, sellepärast mulle meeldib talvel kuude kaupa Aasias olla, et ma ei söö seal üldse liha, vaid ainult mereande ja muidugi võrratuid krevette.
Ja krevette ei tohi üleküpsetada – muutuvad söödamatuks ja kummimaitseliseks.
Nagu aru saan pole sa isegi eelkeedetud krevettidega kohtunud(poes müüdavad, kilepakendis, külmutatult, punased, koorimata, eelkeedetud)oled söönud vaid restoranis, otsast lõpuni valmis tehtult. Istud vaid laua taha ja ajad kahe suupoolega näost sisse, olles kõva raha maksnud, peamiselt emotsioonide eest.
Muidu on kõik prosta, keeda neid pisut soolvees, võid värsket tilli lisada, vastavalt maitsemeelele. Keeda 2-3min-valmis! Edasi kuidas sööd või tahad mingit muud asja teha, taignas küpetatud, supi sees- sinu probleem.
Muidu on kõik prosta, keeda neid pisut soolvees, võid värsket tilli lisada, vastavalt maitsemeelele. Keeda 2-3min-valmis! Edasi kuidas sööd või tahad mingit muud asja teha, taignas küpetatud, supi sees- sinu probleem.
Milleks nii õrna liha enne supi sisse panekut veel eraldi keeta?
Minu lemmik on panna puhastatud krevetid õli, purustatud küüslaugu, hakitud tsilli ja meresoolaga natukeseks seisma (kes soovib lisab hakitud peterselli). Panen pannile killukese võid ja praeg krevetid seal kahelt poolt. Kallan kõik kaussi – sööme näpuvahelt ja kastame ciabatta viile otsapidi leeme sisse – väga hea on.
Aitäh, hea inimene! Järgisin seda õpetust ja tulemus oli IMELINE! Ilmselt hakkan isegi nüüd rohkem mereande tegema kodus. Ausalt ei teadnud, et nii lihtne ja kiire…
Aitäh, hea inimene! Järgisin seda õpetust ja tulemus oli IMELINE! Ilmselt hakkan isegi nüüd rohkem mereande tegema kodus. Ausalt ei teadnud, et nii lihtne ja kiire…
Selle kohta on Meritil (ma ei tea teda, aga tema vana blogi jälgin) väga hea retsept: http://www.heatoit.com/2014/06/tiigerkrevetid-tsilli-ja-kuuslauguga.html
Tema küll kasutab seal suuri tiigerkrevette, aga vahet ilmselt pole.
Ja ongi imeline.
Puhastatud toored krevetid, hulga sidruni- ja/või laimimahla, pressitud apelsini mahla surts on ka hea, ohtralt purustatud küüslauku, hakitud tšillit, tomatipüreed – lasta nn külmküpseda pool päeva, süüa näiteks eelroaks.
Asja ajavad ära ka eelkeedetud krevetid.
Võta heaks, vahest kasutan ka külmutatud krevetti, kui näiteks maale lähen – lasen sulada ja siis panen seisma.
Minu lemmik on panna puhastatud krevetid õli, purustatud küüslaugu, hakitud tsilli ja meresoolaga natukeseks seisma (kes soovib lisab hakitud peterselli). Panen pannile killukese võid ja praeg krevetid seal kahelt poolt. Kallan kõik kaussi – sööme näpuvahelt ja kastame ciabatta viile otsapidi leeme sisse – väga hea on.
Aitäh, hea inimene! Järgisin seda õpetust ja tulemus oli IMELINE! Ilmselt hakkan isegi nüüd rohkem mereande tegema kodus. Ausalt ei teadnud, et nii lihtne ja kiire…
Võta heaks, nüüd tuli endal kreveti isu peale…