Veidi imelik küsimus, aga mida teha kui tööl ettenähtud vormiriietus (pluus, jakk) ajab jubedalt higistama, st 100% sünteetika? Pole ka istuv töö ja kui olla keskmisest suurema higieritusega, siis hommikul tunni ajaga paha lõhn juures, kuigi just hommikul pesus käidud ja pluus ka just pesust tulnud. Olen nõutu, enamustel teistel ei paista seda probleemi olevat, ütlevad küll et paha materjal ja ebamugav aga keegi ei haise. Kusjuures olen ka isiklikke riideid nii ära visanud, et paar kuud kannatab käia ja siis selline lõhn juures mis pesuga ka välja ei tule, aga tööl ju ei saa neid riideid valida ka. Mida teha?
Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tööriietus ajab higistama, mis teha?
Teema: Tööriietus ajab higistama, mis teha?

Esimese asjana pöördu oma murega personaliosakonna poole. Vaevalt et hommepäev midagi muudetakse, aga vähemalt võils vaadata, mis vastatakse

Osta apteegist Maxim deodorant ja kasuta seda higistavas-lõhnavas kohas. Probleem kaob suht kohe.

Osta apteegist Maxim deodorant ja kasuta seda higistavas-lõhnavas kohas. Probleem kaob suht kohe.
Võin kohe öelda, et minul ei aidanud see üldse. Ja kui terve vorm ajab higistama, siis pole vaid kaenla alla määrimisest kasu ju.

Kas õhukese kehasõbraliku pesu allapanemine ei tule kõne alla? Seda on mitmesugust. Paljusid see aitab, Lisaks ei puutu sel juhul niipalju nahk sünteetikaga kokku.

tõsiselt rõve asi
higistamisest võib see ju päästa, aga paljud on endale sellest saanud punased ketendavad kaenlaalused, sest see mõjub nahale väga halvasti.
see, kui ohutu see tervisele on, on veel omaette lugu.
teemaalgataja, kas teil on töökeskkonnavolinik? räägi temaga või siis tööandjaga, et selline probleem. usu, ka tööandja ei taha, et töötaja haisvana ringi käib, küll leiab lahenduse

Maximi olen kunagi proovinud, lootsin et teeb imet nagu lubatakse, aga ei aidanud üldse. Kes soovitas tööandjaga rääkida, siis töölisi üle Eesti üle 2000, vaevalt nüüd vormi välja hakatakse vahetama, nad tihti ei reageeri palju väiksematelegi asjadele.

Aga arsti juurde pöörduda ei ole mōtet tekinud?! Usun, et probleem vōib ka tervisliku seisundiga seotud olla.

Maximi olen kunagi proovinud, lootsin et teeb imet nagu lubatakse, aga ei aidanud üldse. Kes soovitas tööandjaga rääkida, siis töölisi üle Eesti üle 2000, vaevalt nüüd vormi välja hakatakse vahetama, nad tihti ei reageeri palju väiksematelegi asjadele.
Suur firma ilmselt? Suures firmas käivad kõik asjad väga aeglaselt kui just otsene oht ei ähvarda. Tõenäoliselt aitab kui tihedamalt pinda käia.

Enne pesu pihusta pluusil kaenlaalustesse äädikalahust. Ma kaalitõusuga ka higistan rohkem ja avastasin, et pesumasin ei pese seda lõhna välja. Ainsana aitab äädikavesi. Ma teen umbes 1:8 lahuse ja pritsipudel on pesumasina kõrval. Veidi enne masinasse panekut lasen seista ja pesen tavalise režiimiga. Äkki sul ka sama asi, et pluusi kangasse imbunud see lõhn ja kandes tuleb rohkem esile.

Asi pole tööriietes. Kui ikka kirjutad, et oled higihaisu pärast paar kuud vanu riideid ära visanud, tuleks alustada arsti juurest.

Jumal paraku, mõnel inimesel on keskmisest tugevam kehalõhn (päris lõhnatu pole ju keegi) täiesti ilma tervisehäireteta. Spordipesu äkki aitaks?

Kui sa just politseinik või sõjaväelane pole, siis katsu leida sarnane pluus, mis on naturaalsest materjalist. Kuuel hoiaks hõlmad lahti ja aegajalt viskaks elegantselt kuhugi ära. Kas see sünteetika kandmine eriti higistaval inimesel kärna ei aja? Kaebaks töötervishoiuarstile. Ma vahetaks töökohta võimalusel.

Mina ei saa ka tööriiete pluusi palja ihu peal kanda, ajab vastikult higistama. Panen puuvillase t-särgi alla, on küll palavam kui ilma selleta, aga higistama ajab ainult palavus mitte pluusi materjal ja mingit haisu ei teki. Antiprespiranti ei kasuta, olen pigem väike higistaja ja kuuma talun ka üsna hästi, kasutan ainult deodoranti.
Minu meelest sünteetika võtabki rohkem igasuguseid lõhnu külge, puuvillase pesed puhtaks ja ei mingit lõhna kui normaalselt kuivatada saab.
Ettenähtud töörõivaid on ka teistel peale politseinike ja sõjaväelaste, arstidel näiteks (üldse meditsiinipersonalil) või pangas või poemüüjatel, need siis esimesed mis pähe tulid. sarnane naturaalsest materjalist pluus on pigem võimatu missioon kui just õmblejal teha ei lase. Kunagi kui lapsed algklassides käisid, siis protesteerisin ka 50% sünteetilise koolivormi pluusi vastu, oleks saanud ilmselt sarnase aga ilma kooli logota ka osta. Paar lapsevanemat nõustusid, et nende lapsele ka ei sobi, aga sinnapaika see asi jäi. Nüüd on valikus ka puuvillased pluusid kui mu lapsed kohustuslikust koolivormi east ammu väljas. Peavad küll vähem vastu kui sünteetikasegu, aga kui igal aastal on uus värv, siis ei peagi see pluus 4+ aastat vastu pidama.

Minu nipp läbi aastate on olnud deodorandi (eelistan roll-on’i kuna jälestan kui “sticke”, mis iseenesest paremini aitavad, kuid riideid määrivad) peale lasta parfüümi, mida muidu kasutan. Kuna on riiete all, siis üledoseerimisega probleeme ei tohiks tekkida. Ja seda parfüümi lasen kaenlaauku värskelt pestud kehale, mitte siis kui haisema hakkab.
/ninakaspreili

Üldiselt minu meelest läheb higi haisema voltides. Märg selg võib küll higi lõhna eritada, aga mitte haisu. Vähemalt siis, kui mitu päeva pesemata pole. Aga mul on ka paar jakki olnud, üks pealt sametine, teine kah, aga meenutas pigem seemisnahka. Neid kandes jakki seljast võtta ei saanud, põuest lõi jube lebra vastu sõltumata sellest pluusist, mis all oli. Järgmisel päeval riidepuu peal nuusutades ei haisenud enam.

Jumal paraku, mõnel inimesel on keskmisest tugevam kehalõhn (päris lõhnatu pole ju keegi) täiesti ilma tervisehäireteta. Spordipesu äkki aitaks?
Mõned materjalid võtavad higilõhna külge ja reageerivad ning veel võimendavad haisu. Ka osad (odavamad) spordi- ja matkariided ja termoaluspesu võivad olla sellised, eriti mikrofiiber jms polüestermaterjalid. Võib vabalt olla, et sünteetika ajabki higistama ja haigusega pole sel midagi pistmist.
Kui sünteetika ei sobi, äkki proovid kanda õhukest puuvillast t-särki alumise kihina. Kui töö on füüsiline ja ajab higistama, siis ei ole see hea, sest puuvill imab higi ja hoiab seda kenasti keha ligi vs spordipesu jms. Aga kui on, et asi on ainult kahgas, mis su nahale ei sobi, siis aitab.

Mina ka suur higistaja aga peale pikki aastaid ja probleeme olen jäänud:
1. Signe Seepide soolakristallidega deodoranti
https://www.signeseebid.ee/lohnatu-kristalldeodorant-puhas/
2. Kookosrasvaga ja soodaga higipulk (ära pane Maximi, alumiiniumi täis ja otse lümfide peale)
http://www.kokos.ee/et/a/looduslik-deodorant-lohnatu
3. E-bay higipadjad, mida saab vahetada päeva jooksul
Underarm Armpit Sweat Pads Stickers Shield Guard Absorbing Disposable

Ei taha küll hirmutada, aga ühel töökaaslasel avastati niimodi diabeet. Meil oli toidupood ja tööriietus ka 100% polüestrist. Eks ta halb materjal on ja higistama ajab, aga sellegipoolest keegi ei haisenud peale selle ühe kolleegi. Ta proovis ka kõike – alla puuvillane pluus, deodorandid, pesi ennast ja riideid iga päev, kuid nii kui füüsiliselt liigutas hakkas kohe haisema. Kui kassas töötas, siis polnud kõige hullem, aga kui väga lähedale minna, siis tundsime ikka. Kuni lõpuks läks arstile ja seal selgus põhjus..
Olime sel ajal üsna lähedased, seetõttu tean.
Üldiselt kui ise ja riided on puhtad, siis higi haiseda ikkagi ei tohiks. Mina soovitaksin arstile minna.

proovi spordipesu geeliga riideid pesta.
mul on paar sellist särki, mis võtavad pidevalt tavapulbriga pestes vastiku lõhna külge, üle paari-kolme pesu pesen neid spordipesugeeliga. vahest olen ka äädikalahuses leotanud. aitab kenasti. siitsamast perekoolist õpitud nõksud 🙂

Esileht › Ajaviite- ja muud jutud › Tööriietus ajab higistama, mis teha?