Mina näiteks töötan 5 päeva nädalas järjest 13,5 tundi (sellest 0,5 h on lõuna). Aga, kuna ma töötan ühes ametis, ühe koha peal, siis kuidas ma peaksin end defineerima? Olen ma ühe kohaga töötaja või kahe kohaga? Või pooleteise kohaga?
Sina töötad 1.5 koormusega ühel kohal. Miks sa seda teed, kass makstakse see ületunnitöö kinni? Või oled lihtsalt aeglane ja ei ole võimeline täiskoha tööd normaalse ajaga ära tegema?
Kahel kohal töötamine tähendab seda, et inimesel on mitu erinevat töökohta. koormus ei ole oluline. Aga enamasti on neil inimestel üks põhi töökoht, kus palk ei ole äraelamiseks piisav ning siis tehakse veel midagi lisaks. Näiteks käiakse õhtuti koristamas vmt. See teine koht võib vabalt olla ka poole koormusega, nii et tundides töötab see inimene ehk samapalju, kui sina. Aga sina töötad ühel kohal 1.5 koormusega, tema kahel kohal) mis iganes koormus see siis ka tuleb).
Tundidesse kinnijäämine on üsna tobe. Mina nt oma kodukontoris töötan täiskoormusega, ag reaalsele tööle nädalas kulutan 30-35 tundi. St enamus päevi reaalselt produktiivselt töötan 6-7 tundi ning vahel kiiretel aegadel võib tulla ka 12-tunniseid päevi vahele. teist töökohta kõrvale ma ei vaja, palk on piisav. Küll aga olen lihtsalt eneseteostuseks mingil eluperioodil tegelenud töö kõrvalt vabatahtliku tööga. See oli selline organisatoorne vabatahtlik töö põhiliselt telefoni ja emaili teel ning kulutasin sellele teist samapalju, kui põhtitööle. Osaliselt siis sain teha oma põhitöö ajal, kui seal vähem teha oli ning osaliselt siis tegutsesin õhtuti ja nädalavahetustel.