Esileht Tööelu, raha ja seadused. Töötab kahel kohal

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 71 )

Teema: Töötab kahel kohal

Postitas:
Kägu

Mis soga sa nüüd ajad? Ega osakoormusega koht ei tähenda, et ta talle ettenähtud tööd ära ei tee :O

Kui inimesel on samal ajal kaks täiskohta pluss kaks osakoormusega kohta, siis ta ilmselgelt ei tee kõiki neid töid ära, mille jaoks ta on palgatud, see pole füüsiliselt võimalik.

See kehtib füüsilise töö korral. On üsna palju töid, mille ajal saab ka muud teha. Lisaks on omajagu kohti, kus töö saab teha ära kiiremini.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

telefoni ja emaili

Eesti keeles kirjutatakse see sõna häälduspõhiselt, ehk et “…telefoni ja meili teel”.

Eesti keeles kirjutatakse “e-posti teel”. Suusõnaliselt võib öelda (ja enamasti öeldakse) “meili teel”.

Meili teel on täiesti korrektne. Samuti meilitsi/telefonitsi. e-postitsi pole nagu kuulnud.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lisaks on omajagu kohti, kus töö saab teha ära kiiremini.

Jah, tööandaja on teinud vea, et on sellele kohale võtnud täistööaajaga töötaja, kes teeb töö ära tunniga ja üle jala.

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on umbes sama, nagu keegi teatab dramaatiliselt, et temal on tööpäevad 9-21 ja koju sõidab ta muidugi kaks tundi kolme erineva transpordiga, aga mainimata jäetakse, et siis peaks ka päris palju vabu päevi olema.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

see osakoormus võib mõningatel juhtudel olla ka üliväike, nt minu firmas töötab üks inimene oma muu töö kõrvalt 0,01 kohaga (töötajate registri andmetel): tal on käsundusleping 1×30 min koolituse läbiviimiseks 2x kuus.

ise ma ei oskagi eelloetu põhjal öelda, kas ma töötan siis 2 või lausa 7-8 kohas: registri andmetel on 2 töökohta: üks KOV asutus 0,8 kohaga ( kohal pean reaalselt olema max 20h nädalas, muu kaugtööna) ja oma firma 0,4 kohta, aga selles oma firmas käin ma peale firma juhtimise veel teenust osutamas vähemalt 4 eri munitsipaalasutuses, lisaks aegajalt ka lepingulised otsad kahele riigiasutusele, mis saadavad mind loenguid pidama oma allasutustele

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

täiskoht tähendab siiski seda, et selle töö ärategemiseks on mõeldud 40 tundi tööd

Ei tähenda. Paljudel juhtudel (mida kõrgem positsioon, seda rohkem) seisneb töö tegemine suuresti vastutuses ja valmisolekus. Nt suurel asutusel on pressiesindaja või avalike suhete juht. Lepingus on tal nt kirjas, et tööaeg on üldjuhul 9.00-17.o0. Samas on selge, et tal ei ole iga päev reaalselt 8 tundi vaja midagi teha, tal võib vabalt olla võimalik kell 14 koju minna ja seal mitu tundi teisele asutusele näiteks tõlketöid teha. Küll aga on ta samas valmis õhtul kell 22 reageerima, kui peaks ootamatult selguma, et tema asutusega seoses on vaja anda AK-le intervjuu.

+10
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

täiskoht tähendab siiski seda, et selle töö ärategemiseks on mõeldud 40 tundi tööd

See tähendab seda, et vajadusel tuleb olla kohal 8h ning sellest ületunnid kuuluvad lisatasustamisele.

Meie ettevõtttes olevad kaubakomplekteerijad töötavad seni, kuni auto kaubaga minema sõidab ning siis lähevad koju. Üldiselt teeb see tööpäeva pikkuseks 7h. Kuna mõlemad inimesed on kiired ja kogenud, on nad reedeti tööl kordamööda, ehk siis iga teine reede on vaba palgaline päev. Samas ei ole see reegel ja saab alati antud hüve lõpetada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hunt Kriimsilm’l oli ju ka 9 ametit!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu tööspetsiifika on ka selline, et sisuliselt 8h päevas tööajal peaksin olema valmis, aga tööd on mõnikord harva 8h päevas, tihti isegi reaalselt 3-4h, samas on päevi, kus tuleb 8h täis ja pealegi. Ongi täiskoormus, sest osakoormusega tähendaks see seda, et kui on kiiremad ajad siis kõnnin poole päeva pealt minema või võtan mingid päevad vabaks ja asjad kuhjuvad. Ülemusel pole oluline, mitu h päevas tööd teen, vaid see, et asjad, mille jaok olen võetud on tehtud. Sh ma jõuaksin vabalt töökõrvalt ja tööajast ka muid tasulisi asju teha, kuid kui nt kontoris kohapeal olen siis pigem aitangi muude asjadega ka – endale meeldib.

+5
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu tööspetsiifika on ka selline, et sisuliselt 8h päevas tööajal peaksin olema valmis, aga tööd on mõnikord harva 8h päevas, tihti isegi reaalselt 3-4h, samas on päevi, kus tuleb 8h täis ja pealegi. Ongi täiskoormus, sest osakoormusega tähendaks see seda, et kui on kiiremad ajad siis kõnnin poole päeva pealt minema või võtan mingid päevad vabaks ja asjad kuhjuvad. Ülemusel pole oluline, mitu h päevas tööd teen, vaid see, et asjad, mille jaok olen võetud on tehtud. Sh ma jõuaksin vabalt töökõrvalt ja tööajast ka muid tasulisi asju teha, kuid kui nt kontoris kohapeal olen siis pigem aitangi muude asjadega ka – endale meeldib.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minu jaoks on selline ütlus hoopis kurb mitte enesekiitmine. See tähendab seda, et palk ühel kohal on niivõrd väike, et inimene PEAB töötama veel kuskil mujal. Või siis on nii vähe töötajaid, et töö ärategemiseks peavad kõik ületunde tegema (nagu minu puhul, ka kõik mu kolleegid töötavad sisuliselt 1,5 kordse koormusega). Ma ei usu, et keegi TAHAKS töötada suurema koormusega kui peab.

vaata, paljud inimesed töötavad eneseteostuseks, mitte äraelamiseks. mitte keegi, kelle palk on u 6000€ kuus, ei PEA töötama veel teisel ametikohal. aga kui ta on nõutud spetsialist ja ei soovi oma töökohalt lahkuda ja ka tööandja ei soovi temast ilma jääda, siis nii ongi, teine töö tuleb sinna kõrvale, mitte asemele. nii et ka selline variant on olemas, mitte kõik kahel kohal töötavad inimesed ei tee seda raha pärast.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

(mul on abikaasal nt neli töökohta, tõsi, ainult kaks neist on täiskoormusega kohad. samas, lisaks on ka oma väikefirma, mis vajab siiski ka mingil määral tegelemist.)

No väga tore, et inimene on endale võtnud kohad, kus ta reaalselt seda tööd ära ei tee, mis talle ette on nähtud. Töötan ka kohas, kus inimesed rabavad mitu kohta, reaalselt teevad palju vähem tööd, kui neil tegelikult oleks ette nähtud. Ja väga vahva, riik plekib selle kõik kinni.

Kuna sa tsiteerisid mind, siis ma vastan: mu abikaasa töötab erafirmas ja avalik-õiguslikes kõrgkoolides õppejõuna, nii et riigi või maksumaksja poolt kinni maksmisest rääkimine on kohatu. Tegemist on täieliku töönarkomaaniga, kes reaalselt töötabki iga päev u 12 tundi ja min 6 päeva nädalas.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Meile pakuti ka ületunnitöötamise võimalust, lausa piirid pandi paika, kes kui palju tunde kuus teha saab (et kõigile jaguks). Reaalsus aga oli see, et neid ületunde tegid 2-3 inimest, teisi ei huvitanud lisaraha (ei viitsinud).

Jajah. no mina rääkisin ikka nendest, kes kõrvalt lisatööd teevad ehk kahel kohal töötavad. Kui see töö on neil raha pärast, siis suure tõenäosusega eelistaksid nad ikka oma põhitöökohal ületunnitasu eest töötada. Inimene, kellele raha ei ole argument, muidugi ei taha ületunnitööd teha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, aga täiskoht tähendab siiski seda, et selle töö ärategemiseks on mõeldud 40 tundi tööd, milleks muidu palgatakse täiskohaga töötaja. Kui ülesandeid on vähem, pole mõtet täiskohaga töötajat võtta, võiks võtta osakoormusega töötaja. Kui inimene jõuab samal ajal pidada veel täistöökohaga töökohta ja kahte osakoormusega kohta, on ilmselgelt tööandja teinud vea, et nii väikese hulga ülesannete jaoks maksab täistöökoha palka, millele inimene tegelikkuses kulutab ehk tunnikese päevas.

Enamuses töökohtades ei töötata kaheksa tundi päevas. See ei ole lausa lubatud. Töötajale peab tema kaheksatunnise tööpäeva sees võimaldatama puhkepause. Minule näiteks töötervishoiu arst alati rõhutab, et peaksin iga tunni tagant 10 minutit silmi puhkama.

Lisaks ei ole nt vaimse töö puhul absoluutselt võimalik mõõta, millal täpselt inimene tööd teeb. Ma võin seal arvuti taga istuda näiliselt tööd tehes ja mitte midagi tegelikult teha. Samas võin ma nt keset tööpäeva jooksma minna ja samal ajal tööprobleemile mõelda ja lahenduse leida.

Üldreegel on see, et mida pikemalt inimene järjest töötama peab, seda vähem efektiivne ta on. No nii nagu maratoni jooksja ei suuda iial sellist kiitust arendada, mida saja meetri sprindis tehakse. Vaimse tööga on samamoodi. Kui mul on kiire päev, võin ma vabalt kuus tundi väga efektiivselt töötada ning teha ära rohkem tööd, kui mõnel teisel mitte nii efektiivsel päeval 9 tundi arvuti ees istudes ja tööd teha püüdes. Üldiselt on tänapäeval ikka enamusel kontoritöös mingi vabadus sees, ise otsustad kuidas ja mida ja millal teed. Peaasi, et töö õigeks ajaks tehtud saab. Ja tõesti ei anna tööandjale midagi juurde see, kui töötaja selle töö tegemiseks 8 tundi tööd teeb. Ja kui kuue tunniga valmis saajale kolmandik tööd juurde anda, et tehku 8 tundi, võib selguda, et ta jookseb kokku, sest ei suuda enam selle efektiivussega töötada ning kokkuvõttes teeb võibolla vähemgi, kui kuue tunniga tehtud jõudis.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jajah. no mina rääkisin ikka nendest, kes kõrvalt lisatööd teevad ehk kahel kohal töötavad. Kui see töö on neil raha pärast, siis suure tõenäosusega eelistaksid nad ikka oma põhitöökohal ületunnitasu eest töötada. Inimene, kellele raha ei ole argument, muidugi ei taha ületunnitööd teha.

sõltub ikka palju ka sellest, mida see ületunnitöö endast kujutab.

nt õpetajatel on võimalus oma tööjuures nn ületunnitööna teha asendustunde puuduvate kolleegide asendamisel (11€ tund), aga ka klassijuhatamist (tänamatu, praktiliselt 24/7 töö, sõltuvalt kooli ja KOV rahakoti paksusest 100-300€/kuu). Samas võib seesama õpetaja teha mõnele erafirmale tõlketööd või anda mõned eratunnid (60-80€/90 min)  või pidada mõne õpetajatele mõeldud koolituse, mis toob kuus samamoodi ca 100-300€ sisse, aga närvide ja ajakulu oleks võrreldes klassijuhatajatööga palju kordi väiksem.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegemist on täieliku töönarkomaaniga, kes reaalselt töötabki iga päev u 12 tundi ja min 6 päeva nädalas.

Kui on 2 täistöökohta ja 2 osakoormusega kohta ja aega jääb veel ülegi, järelikult ikka kuritarvitab tööandjate usaldust, kuna see tähendaks siiski 40+40+10+10+ veel midagi töökoormust, mida 12 tundi kuidagi ei kata. Nii et ära siin seleta midagi. Kõrgkoolis töötan minagi ja eks seal ole jah neid õppejõude, kes üle jala lasevad, küll ja küll. Tuleb ja muliseb midagi, mida 20 aastat tagasi õppis ja ongi jälle töökoht täidetud. Seda maksab ka riik kinni, muide.

+3
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui on 2 täistöökohta ja 2 osakoormusega kohta ja aega jääb veel ülegi, järelikult ikka kuritarvitab tööandjate usaldust, kuna see tähendaks siiski 40+40+10+10+ veel midagi töökoormust, mida 12 tundi kuidagi ei kata. Nii et ära siin seleta midagi. Kõrgkoolis töötan minagi ja eks seal ole jah neid õppejõude, kes üle jala lasevad, küll ja küll. Tuleb ja muliseb midagi, mida 20 aastat tagasi õppis ja ongi jälle töökoht täidetud. Seda maksab ka riik kinni, muide.

Issand, kui kibestunud inimene.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

nt õpetajatel on võimalus oma tööjuures nn ületunnitööna teha asendustunde puuduvate kolleegide asendamisel (11€ tund), aga ka klassijuhatamist (tänamatu, praktiliselt 24/7 töö, sõltuvalt kooli ja KOV rahakoti paksusest 100-300€/kuu). Samas võib seesama õpetaja teha mõnele erafirmale tõlketööd või anda mõned eratunnid (60-80€/90 min)  või pidada mõne õpetajatele mõeldud koolituse, mis toob kuus samamoodi ca 100-300€ sisse, aga närvide ja ajakulu oleks võrreldes klassijuhatajatööga palju kordi väiksem.

No antud juhul inimene siiski rääkis konkreetselt 12-tunnistest tööpäevades 5 päeva nädalas, mida tasutatakse ületunnitasuga. Oletades, et see inimese põhipalk on nt 1400 (mediaanpalk peaks sinan kanti olema praegu), siis pool palka oleks 700 ning see ületunni tariifiga oleks 1050. Loomulikult, kui sama inimene suudaks 80 tunniga kuus kuskil mujal 1050 kergema vaevaga teenida, võiks ta seda muud tööd teha. Mul on lihtsalt küsimus, miks ta sel juhul põhikohaga sel töökohal ei tööta, seal ju vähemalt 1.5 korda parem palk.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegemist on täieliku töönarkomaaniga, kes reaalselt töötabki iga päev u 12 tundi ja min 6 päeva nädalas.

Sa meenutad mulle ühte tegelast Teet Kallase raamatust. Selline tõsine labidamees, kes oli 40-50 aastat külmunud olnud. Sulas üles ja hakkas elama. Aga oma teadmistelt ja oskustelt ja maailmanägemuselt oli ta ikka 50 aastat ajast maas. Tema jaoks oli töö ainult labidaga kaevamine. Tuli aga labidas võtta ja kaevata, ei muud!

Sina oled oma tundide lugemisega täpselt samamoodi 40-50 aastat ajast maha jäänud. Ma pakun, et selle käo abikaasa tööandjad on jälle kaasaegsed ning ei loe minutpealt tunde kokku.

+9
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, tööandaja on teinud vea, et on sellele kohale võtnud täistööaajaga töötaja, kes teeb töö ära tunniga ja üle jala.

Ei ole nii! Kiiresti tegemine näitab vilumust ja kogemust. Mina ei võistleks iial kellegi liinitöölisega, sest ma oleksin amatöör, aeglane ja saamatu. Profiga ei läheks iisl maad võtma.
Sinu “üle jala” ja paaniline tundide lugemine on kuskilt nõukaajast pärit.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sa meenutad mulle ühte tegelast Teet Kallase raamatust. Selline tõsine labidamees, kes oli 40-50 aastat külmunud olnud. Sulas üles ja hakkas elama. Aga oma teadmistelt ja oskustelt ja maailmanägemuselt oli ta ikka 50 aastat ajast maas. Tema jaoks oli töö ainult labidaga kaevamine. Tuli aga labidas võtta ja kaevata, ei muud! Sina oled oma tundide lugemisega täpselt samamoodi 40-50 aastat ajast maha jäänud. Ma pakun, et selle käo abikaasa tööandjad on jälle kaasaegsed ning ei loe minutpealt tunde kokku.

Väga õige.

Tänapäeval tasustatakse tööd, mitte tagumikutunde, oleks juba aeg sellest aru saada.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on umbes sama, nagu keegi teatab dramaatiliselt, et temal on tööpäevad 9-21 ja koju sõidab ta muidugi kaks tundi kolme erineva transpordiga, aga mainimata jäetakse, et siis peaks ka päris palju vabu päevi olema.

Ma olen aastaid Muhu saarelt Kuressaarde tööle käinud, liinibussiga.
Tagasi ka.
Mis teha, ajad olid sellised ja tervislikel põhjustel ma juhtimisõigust ei saa.
Kolme eri transporti polnud küll vaja, aga päris pikk maa + aeg kulus reisimiseks. Nädalavahetudtel, kui bussoajad ei klappinud, ööbisin tööl.
Vabu päevi oli täpselt sama palju kui kolleegidel.
Oli karm kogemus, aga ma pole ka virisrja inimene. Nüüd ühele tööle 800m, teine kodus.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

: tal on käsundusleping 1×30 min koolituse läbiviimiseks 2x kuus.

Koolitus 30 minutit? Mis nalja tegemine see on?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma kunagi töötasin 1,5 koormusega ja nii ka ütlesin. Aga on tõesti inimesi, kes magavad vaid 4 tundi või kelle töö võimaldab samal ajal ka teist tööd teha.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seda võiksid sa ju ometi kasvõi perekoolistki lugenud olla, et igasugustel õpetajatel täiskoormus ei tähenda 40 tundi nädalas klassi ees seismist, vaid vähemalt pool tööaega kulub ka ettevalmistamisele ja õpilaste kontrollile. Ja isegi kui sa seal ülikoolis koristaja oled, võiks sellegipoolest taibata, et õppejõududel on õpetajatega midagi ühist.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Koolitus 30 minutit? Mis nalja tegemine see on?

see isegi päris pikk.
raadios ja teles võivad nn nõuande- või eksperdiminutid olla vaid 5-10 min ja selle eest saab sinu päevapalga kätte.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Asi pole mulle sobimises. Pigem väljendumises. Olen lugenud, kuidas keegi kirjeldab oma rasket lapsepõlve stiilis, et lastel oleks midagigi süüa pidi ema töötama kahel kohaga. Tegelikult ehk tegi 4 tundi siin ja 4 tundi seal ja lõppkokkuvõttes nägi ikka sama palju vaeva ja töötas ajaliselt ikka sama palju kui ühe kohaga töötaja.

tegelikult oli see pigem 8 tundi põhitööd ning lisaks nt õhtuti koristamas käimine jms. minu ema tegi e-r 8-17 põhitööd ning õhtuti ja nädalavahetustel käis kodulähedases kaupluses miskit tegemas, seega töötas samuti kahe töökohaga. sama tegid toona paljud (üksik)vanemad

kahel või enamal kohal töötavad nt paljud politseinikud ja päästjad, kes on oma põhikohas 24 h tööl ning siis on sealt 3 päeva vaba ning töötavad need päevad kusagil mujal, nt ehitusel vms. paljud neist teevadki 2 täistööaja tööd sellega. samuti töötavad mitme töökohaga arstid, kes käivad erinevates haiglates ja kelle töötunde on kokku ikka palju rohkem kui 168

Mul on su emast kahju. Milline elu:( Mille nimel ja millal ta üldse elu nautis ja lapsega koos oli?

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

nt õpetajatel on võimalus oma tööjuures nn ületunnitööna teha asendustunde puuduvate kolleegide asendamisel (11€ tund), aga ka klassijuhatamist (tänamatu, praktiliselt 24/7 töö, sõltuvalt kooli ja KOV rahakoti paksusest 100-300€/kuu). Samas võib seesama õpetaja teha mõnele erafirmale tõlketööd või anda mõned eratunnid (60-80€/90 min) või pidada mõne õpetajatele mõeldud koolituse, mis toob kuus samamoodi ca 100-300€ sisse, aga närvide ja ajakulu oleks võrreldes klassijuhatajatööga palju kordi väiksem.

Mis maailmas sina elad, et eratunnid 60-80 eurot? Tallinna eliitkoolide parimad õpetajad annavad eratunde 20.- euro eest.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis maailmas sina elad, et eratunnid 60-80 eurot? Tallinna eliitkoolide parimad õpetajad annavad eratunde 20.- euro eest.

Jube, ja koristaja teenib tunnist 15-25 neto.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ca 10 a tagasi oli mul 2 täiskohta; üks oli öine turvatöötaja, 12h vahetused, mis valvetööna on üsna igav – kindla ajaga ringikäigud ja kontrollid, vahepeal silmad üle ekraani, vastu hommikut lased mõned autod tõkkepuust läbi. Ja mul oli ülemuse poolt lubatud oma arvuti tööle kaasa võtta ning rmp teha.

Praegu töötan 0.75 kohaga kaupluses, sh pea kõik nädalavahetused, ning teen samuti kodus tööd. Tundidest vast tuleb 1,5 koha jagu, vahel enam. Rahaliselt saaks ilmselt ka ühe tööga (2021 töötasin vaid kodust), aga need tööd on nii erinevad, et ma ei tunneta suurt koormust või väsimust. Täitsa hea on kodust väljas tööl käia, end liigutada ja inimesi näha.

+4
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 71 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Töötab kahel kohal