Jah, aga täiskoht tähendab siiski seda, et selle töö ärategemiseks on mõeldud 40 tundi tööd, milleks muidu palgatakse täiskohaga töötaja. Kui ülesandeid on vähem, pole mõtet täiskohaga töötajat võtta, võiks võtta osakoormusega töötaja. Kui inimene jõuab samal ajal pidada veel täistöökohaga töökohta ja kahte osakoormusega kohta, on ilmselgelt tööandja teinud vea, et nii väikese hulga ülesannete jaoks maksab täistöökoha palka, millele inimene tegelikkuses kulutab ehk tunnikese päevas.
Enamuses töökohtades ei töötata kaheksa tundi päevas. See ei ole lausa lubatud. Töötajale peab tema kaheksatunnise tööpäeva sees võimaldatama puhkepause. Minule näiteks töötervishoiu arst alati rõhutab, et peaksin iga tunni tagant 10 minutit silmi puhkama.
Lisaks ei ole nt vaimse töö puhul absoluutselt võimalik mõõta, millal täpselt inimene tööd teeb. Ma võin seal arvuti taga istuda näiliselt tööd tehes ja mitte midagi tegelikult teha. Samas võin ma nt keset tööpäeva jooksma minna ja samal ajal tööprobleemile mõelda ja lahenduse leida.
Üldreegel on see, et mida pikemalt inimene järjest töötama peab, seda vähem efektiivne ta on. No nii nagu maratoni jooksja ei suuda iial sellist kiitust arendada, mida saja meetri sprindis tehakse. Vaimse tööga on samamoodi. Kui mul on kiire päev, võin ma vabalt kuus tundi väga efektiivselt töötada ning teha ära rohkem tööd, kui mõnel teisel mitte nii efektiivsel päeval 9 tundi arvuti ees istudes ja tööd teha püüdes. Üldiselt on tänapäeval ikka enamusel kontoritöös mingi vabadus sees, ise otsustad kuidas ja mida ja millal teed. Peaasi, et töö õigeks ajaks tehtud saab. Ja tõesti ei anna tööandjale midagi juurde see, kui töötaja selle töö tegemiseks 8 tundi tööd teeb. Ja kui kuue tunniga valmis saajale kolmandik tööd juurde anda, et tehku 8 tundi, võib selguda, et ta jookseb kokku, sest ei suuda enam selle efektiivussega töötada ning kokkuvõttes teeb võibolla vähemgi, kui kuue tunniga tehtud jõudis.