Esileht Tööelu, raha ja seadused. Töövestlus.

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Teema: Töövestlus.

Postitas:
Kägu

Olen pikemat aega töötu olnud ja nüüd vaja minna töövestlusele.Palun jagage oma kogemusi ja nippe,mida seal tasuks rääkida ja mida mitte. Ning mida seal üldse kysitakse?
Tegu on müügitööga.
Tänud!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

RE: Töövestlus.

Ma just käisin kahel töövestlusel ja mõlemad töökohad sain endale. Nüüd pean otsustama kumba firmasse lähen.

Tavaliselt lähed kohale ja siis vestleja vaatab su cv ja küsib ise sinu viimaste töökogemuste kohta. Ja siis seletad mis tegid seal ja kuidas sina juhtkonnale kasulik olid ja miks sa töölt ära tulid (kui olid lapsehooldus puhkusel, siis seletad ka miks sa vanasse kohta tagai ei läinud- ei ole soovitatav rääkida, et oi-oi-oi kui paha firma, kaotas minu koha ära ja taheti anda mingi mõtetu töö jne. Mõtle mõni parem mõte, kas või et ei pakkunud pinget ja et sa oled nagu puhas leht selle pika puhkuse peale ja soovid ka alustada uuelt lehelt vm.)

Siis räägid arvatavasti milline töötaja sa nende firmas oled ja miks sina oled parim valik. Kiida ennast. Mina olen maininud enda kohta ka seda, et mul alguses raske kohaneda aga kui olen juba asjad selgeks saanud siis olen väga tubli.

Aa ja viimati sain veel selle kohta hea sõna et ma küsisin reaalset palka. Juhataja ütles veel, et ta hakkab naerma, kui mõni kandideerib ja pole teinud palga uuringut selles sektoris ja siis küsib ulmesummasid. Liiga vähe on kah imelik.

Ära unusta, et sinu vastas istub ka inimene ja tema on samuti käinud vestlusel ja ta teab, et vestlus on hirmutav enamusele inimesele. Ja ma usun et ka talle ei istu see vestlus. Ärevus vm.

Naerata, ole siiras.

Teine vestlus läks veel lihtsamalt, ei tea kas see pärast, et vestleja oli noor ja ma ei saanud väga rääkida (ei tea kas ta unustas minu kohta küsida?) sest tema oli vist sama närvis kui mina.

0
0
Please wait...

Postitas:
kaarel

ole valmis oma CV kohta andma lühikokkuvõtet. mis on su lühiajalised ja keskmise pikkusega eesmärgid.
tasub ka ettevõtte kohta infot koguda. osad küsivad nõmedaid küsimusi ka, ala mis on sinu nõrkused ja tugevused, kus sa näed ennast 5 aasta pärast jne. peab sellekski valmis olema. kui sulle antakse võimalus küsida midagi, siis küsi. kui sa vaevled mölapidamatuse all, siis pead seda kiiresti kontrollima õppima.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui tegemis müügitööga, siis armastatakse ka erinevaid müügiülesandeid vestlusel anda. Need ei peagi näitama seda, et sa tootest/teenusest midagi tead, vaid lihtsalt sinu suhtlemisoskust ja uues olukorras reageerimise oskust.

Need ülesanded on tavaliselt a la sellised, et ole hea, müü mulle see pastakas nüüd maha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen viimasel ajal palju töövestlustel käinud. Üks huvitav vestlus oli selline, et kaks vestlejat sõitsid mulle peale erinevate teemadega. Üks küsis ühte asja, teine hüppas aeg-ajalt vahele küsimustega, mis ei puuduta üldse mind ega minu töökohta, näiteks, mis te arvate Ilvese välispoliitilistest eesmärkidest. Teine läks siis edasi oma joruga. Teine küsib, kas teie peres on jahimehi. Kontrolliti vist minu reaktsioonikiirust ja stressitaluvust. Neid tööandjaid, kes vestlusi läbi viivad on väga erinevaid, mõni ei oska midagi küsida, teisel on standardküsimused, mida personalijuhtidele õpetatakse, need on netist leitavad ja võiksid igaks juhuks ette valmistada. Väga tihti küsitakse neid küsimusi.

0
0
Please wait...

Näitan 5 postitust - vahemik 1 kuni 5 (kokku 5 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Töövestlus.

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.