Esileht Kodunurk Tordipõhi

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 44 )

Teema: Tordipõhi

Postitas:
Kägu

Kas teie olete kuskil poodides viimasel ajal müügil näinud üldse veel tavalisi tordipõhju? Eesti tooteid? Hagari, Eesti pagar, eetsi leivatööstuse vms omi? Olid sellised naturaalsed ja biskviidised, ümmargused.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ümmargused on väljamaised, aga Eesti pagari kandiline biskviit on vähemalt Selveris täitsa olemas.
https://www.selver.ee/biskviit-eesti-pagar-600-g

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ümmargused on väljamaised, aga Eesti pagari kandiline biskviit on vähemalt Selveris täitsa olemas.

https://www.selver.ee/biskviit-eesti-pagar-600-g

See vist on jah, aga see ka pole päris õige nagu. Ikka neid kohevaid ümmargusi tahaks.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maitselt on täitsa õige  ja kohev ka, lihtsalt nüüd on biskviit juba tehases õhukeseks lõigatud, muidu pidi ise lõikama. Teen sellest vahukooretorti marjadega üsna tihti.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks välismaist põlgate, selles ju poole vähe suhkrut kui Eesti Pagari sodis. Samas seda on väga lihtne ise teha, saab maitsvam ja värske.

+2
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks välismaist põlgate, selles ju poole vähe suhkrut kui Eesti Pagari sodis. Samas seda on väga lihtne ise teha, saab maitsvam ja värske.

Maitse ei meeldi ja kuidagi liiga hõre, läheb kohe lötsiks .

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Need välismaised pole õige konsistentsi ega  maitsega. Ja mõnel on säilivusaeg 2 aastat 🙂

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://europagar.ee/pood/tordipohi/

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://europagar.ee/pood/tordipohi/

Mis see munamass on, mingi pulber või?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Prismast ostsin Rainbow oma, oli 2 erinevat, täitsa OK tort tuli. Tordipõhi oli eelnevalt juba kolmeks lõigatud. Vahepeal sai neid tikutulega taga otsitud, ainult Stockmannis olid müügil, ei mäleta enam kas oli Rõngu pagar või muu firma Lõuna-Eestist. Siis kadusid sealt ka ära ja üllatusega avastasin, et teistes poodides jälle müügil. Prisma on väga Soome toodetele orienteeritud, ma mujalt viimane kord ei otsinud.

Neid igavesti säilivaid olen vist korra elus ostnud ja rohkem ei soovi, samas biskviittaigna tegemises olen täiesti käpard, ei tule mul kunagi kohev vaid pigem mingi õhuke kiht. Seega soovitus ise tordipõhi teha on näiteks minu puhul täiesti kasutu.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://europagar.ee/pood/tordipohi/

Mis see munamass on, mingi pulber või?

Jah, munapulber. See pole midagi ennekuulmatut, enamus müüdavast masstoodangut tehakse munapulbriga. Tordipõhjad, pirukatainad, koogid. Vesi välja aurutatud, aga käitub taignas samuti nagu muna. Sama, nagu piimapulber, lihtsalt vett ei sisalda.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tegelikult ei ole munamass sama mis munapulbet. Mass on vedelal kujul, kas munavalgest, -kollasest või kogumunamass.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vanasti, kui oli tõesti kiire, siis see oli ainuke tordipõhi, mis mu meelest hea http://www.saareleib.ee/index.php?page=35&action=show_product_details&product_id=316&group_id=20

Ei oska praegu arvata, kas kusagil müüakse.

Ise on tegelikkuses väga lihtne teha. Tavaline ümmargune lahtikäiv küpsetusvorm ja taigen 5 muna, 5 spl suhkrut ja 5 spl jahu. Munad koos suhkruga nii tugevaks vahuks, et kui miksriga peale 8 joonistada, siis jääb püsima. Siis ülevalt alla vaikselt segades 2 lusikatäie kaupa jahu sisse sõeluda. Ahju ca 180-200 kraadi juurde ja u 15-20 min. Kui pealt tahab liiga kiirelt pruuniks minna, siis võib fooliumi peale panna ja edasi küpsetada. Valmis siis, kui tikuga torgates jääb tikk puhtaks. Ahjust välja ja jahtuma. Antud kogus peaks üsna kõrge tulema. Kui kõrgemat tahta, siis kõike 6 osa.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

panen retsepti, endal ka ei tule nii kohev kunagi, aga siin vaata ja imesta 🙂

http://virkvispel.blogspot.com/2013/01/parim-viis-biskviidi-valmistamiseks.html

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma teen ka seda, kus jahu/kartulijahu pooleks ja küpsetuspulber ka sees. Suht kindel asi.

Kuna poest põhja raske leida (neid Saksa omi ei tunnista), siis ongi lihtsam ise teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tavaline ümmargune lahtikäiv küpsetusvorm ja taigen 5 muna, 5 spl suhkrut ja 5 spl jahu. Munad koos suhkruga nii tugevaks vahuks, et kui miksriga peale 8 joonistada, siis jääb püsima. Siis ülevalt alla vaikselt segades 2 lusikatäie kaupa jahu sisse sõeluda.

Mina vahustan munakollased suhkruga ja siis jahu sinna juurde. Munavalged vahustan eraldi kõvaks vahuks ja segan ettevaatlikult munakollase-jahu hulka. Jahu asemel võib jah tärklist panna või siis osaliselt jahu, osaliselt tärklist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes tänapäeval neid jõledaid biskviittorte üldse sööb?

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes tänapäeval neid jõledaid biskviittorte üldse sööb?

Aga mida sa siis asemele pakud? Milliseid sorte? Biskviidiga torti saab ise kodus lihtsamalt teha. Ok, seal on sees valge jahu, aga selle eest sellel põhjal pole rasvainet sees jälle. Kreemi saab ise valida sinna ja täidise. Poes on suur valik küll, aga väga paljudel on ikka muu jama ka sees.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes tänapäeval neid jõledaid biskviittorte üldse sööb?

meil kõik söövad, väga hea meelega. Miks ei peaks?  Pole ülekaalus, veganid, toidutalumatud…

 

 

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis  biskviittordis jõledat on? Biskviidi ostan,  Eesti oma, ise ei küpseta. Immutan vähese kohviga, vahele kohupiimakreem, marjad või toormoos ja vahukoor. Kõigile maitseb, harva, kui mõni tükk järgmiseks päevaks jääb (kuigi Eesti Pagari põhjadega tuleb üsna suur).

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui ise teha, siis kuuma veega biskviit on kindla peale minek.

See jääb väga kohev ja ei vaju jahtudes ka alla.

Mina teen alati seda kuuma veega varianti, kui tordipõhja vaja on.

Rullbiskviidile see ei sobi, sinna tuleb teha ikka tavaline biskviit.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis  biskviittordis jõledat on? Biskviidi ostan,  Eesti oma, ise ei küpseta. Immutan vähese kohviga, vahele kohupiimakreem, marjad või toormoos ja vahukoor. Kõigile maitseb, harva, kui mõni tükk järgmiseks päevaks jääb (kuigi Eesti Pagari põhjadega tuleb üsna suur).

Toorjuustutordid on sada korda maitsvamad ju. Biskviittorte söödi nõuka ajal, kui midagi head saada polnud.

0
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toorjuustutordid on sada korda maitsvamad ju. Biskviittorte söödi nõuka ajal, kui midagi head saada polnud.

kas sa selle peale ei tule, et maitsed on erinevad?…  Ja pealegi, mulle maitsevad mõlemad. Lisaks veel beseetordid ja paljud teised. Ei kujuta ette, et peaksin ainult toorjuustutorti sööma.

Nõukaaeg ei puutu ka asjasse – biskviiti on küpsetanud kondiitrid üle maailma juba sadu aastaid.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Biskviittorte söödi nõuka ajal, kui midagi head saada polnud.

Ma ei teadnudki, et midagi head saada polnud. Kohvikutes tehti ikka väga häid asju ja kodudes küpsetati ka palju. Torte meil poest ei ostetud, millest oli mul lapsena ilmatu kahju, mulle mõned väga maitsesid.
Minu lapsed pole nõukaajal päevagi elanud ja paluvad alailma, et teeksin seda õhulist biskviidi-vahukoore-marjatorti, lapselapsed on ka suured fännid.
Juustukookidega kasvasid mu lapsed üles, see vaimustus läks meie peres ca 10 aastat tagasi mööda. Mõned on vägagi head, aga praegu keegi ei soovi enam ei osta ega küpsetada.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toorjuustutordid on sada korda maitsvamad ju. Biskviittorte söödi nõuka ajal, kui midagi head saada polnud.

Kui jõuluks teha biskviidiga tort, siis see ei tähenda ju, et muud muul ajal ei sööda? See on üks valik. Pealegi saab ka biskviidi vahele teha toorjuustukreemi. Siis ongi toorjuustuga. Küpsetamata toorjuustukoogid kuuluvad samuti menüüse, aga mitte ainult need. Küpsetamata koogid-tordid on üks valik, ja sageli suvisem. Biskviitpõhjaga kook-tort on selline asi , et valmistamise valik on väga lai. See ei tähenda ammmmmu enam võikreemiga torti.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ise on tegelikkuses väga lihtne teha. Tavaline ümmargune lahtikäiv küpsetusvorm ja taigen 5 muna, 5 spl suhkrut ja 5 spl jahu. Munad koos suhkruga nii tugevaks vahuks, et kui miksriga peale 8 joonistada, siis jääb püsima. Siis ülevalt alla vaikselt segades 2 lusikatäie kaupa jahu sisse sõeluda. Ahju ca 180-200 kraadi juurde ja u 15-20 min. Kui pealt tahab liiga kiirelt pruuniks minna, siis võib fooliumi peale panna ja edasi küpsetada. Valmis siis, kui tikuga torgates jääb tikk puhtaks. Ahjust välja ja jahtuma. Antud kogus peaks üsna kõrge tulema. Kui kõrgemat tahta, siis kõike 6 osa.

Lisaks juurde, et tegu on kuhjaga supilusikatega. Tugevama munavahu saab, kui alguses munavalged suhkruga tugevaks vahustada ja seejärel munakollased lisada. Kindluse mõttes lisan ka natuke küpsetuspubrit.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui jõuluks teha biskviidiga tort, siis see ei tähenda ju, et muud muul ajal ei sööda? See on üks valik. Pealegi saab ka biskviidi vahele teha toorjuustukreemi. Siis ongi toorjuustuga. Küpsetamata toorjuustukoogid kuuluvad samuti menüüse, aga mitte ainult need. Küpsetamata koogid-tordid on üks valik, ja sageli suvisem. Biskviitpõhjaga kook-tort on selline asi , et valmistamise valik on väga lai. See ei tähenda ammmmmu enam võikreemiga torti.

Kui biskviit on ainult põhjas, on see okei. Aga et tort koosneb poolenisti saiast-no ei ole maitsev, päriselt ka.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei teadnudki, et midagi head saada polnud. Kohvikutes tehti ikka väga häid asju ja kodudes küpsetati ka palju. Torte meil poest ei ostetud, millest oli mul lapsena ilmatu kahju, mulle mõned väga maitsesid.

Toorjuustukreemi poes ei müüdud, kohupiimagi polnud eriti saada. Mida head sa tol ajal poest ostsid?

 

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Toorjuustutordid on sada korda maitsvamad ju.

Maitse asi. Iga kell eelistaks kohevat, värsketest munadest valmistatud biksviiti, mitte pulbrisegusid või rasvast, purustatud küpsist võiga, mis on tihti toorjuustukookidel põhjaks.

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Maitse asi. Iga kell eelistaks kohevat, värsketest munadest valmistatud biksviiti, mitte pulbrisegusid või rasvast, purustatud küpsist võiga, mis on tihti toorjuustukookidel põhjaks.

Nagu ütlesin-põhja ta sobib. Kõige õõvastavam on veel vahukooretort-no see on puhas nõuka.

 

0
-7
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 44 )


Esileht Kodunurk Tordipõhi