Kui te teete ise kodus kodutorti, siis kuidas te valmistate tavalise biskviidist põhja? Mitte retsepti, aga kas teete ühe suure ja kõrge, mille siis kihtideks lõikate või teete sellise plaadibiskviidi, millest kettad nö välja lõikate?
Teema: Tordipõhi
Teen vormis kõrge, sest igast plaadist saaks ainult ühe rõnga lõigata, kui on normaalsuuruses tort.
Kui teen plaadil, siis 2 plaaditäit, lõikan pooleks ja tulebki neljakandiline tort.
või teete sellise plaadibiskviidi, millest kettad nö välja lõikate?
Tundub kuidagi mõttetu raiskamisena, mis selle rõngastest ülejäänuga siis peale hakata?
või teete sellise plaadibiskviidi, millest kettad nö välja lõikate?
Tundub kuidagi mõttetu raiskamisena, mis selle rõngastest ülejäänuga siis peale hakata?
Keskmise kihi saab nendest teha. Nt lõikad väikeseks, segad kas kreemi v muu täidisega. Nii tehakse vahel ka pealmist kihti. Kräsupea nt.
Mulle rääkis üks, kes oli kursustel kunagi käinud, kutsekas, sellised lühikursused. Tortide osas. Et seal oli õpetatud niimoodi, et paraja suurusega(omale sobiva) ümara vormiga lõigatakse ümmarguse tordi saamiseks need põhjad suurtest välja. Et siis saab ilusa ümmarguse tordi jaoks ühtlased põhjad, millele ei ole pealt lohuks ega tipuga(ülemine osa) ja et kõik jäävad servad ladudes ühtlased ja tuleb ilus kreemiga kattes. Ja et allesjäävad tükid saab näiteks ära kasutada kräsupeas või rummipallides ja kes tahab, siis lasta ahjus väiksemad ribad korra krõbedaks ja see teha puisteks, säilitada ja saab sellega katta servi nagu vanasti kaeti.
teen lahtikäiva ümmarguse vormi sees ja lõikan vastavalt vajadusele kas kaheks või kolmeks kihiks. miks peaks ümmargust asja kandilise asja sees küpsetama?
teen lahtikäiva ümmarguse vormi sees ja lõikan vastavalt vajadusele kas kaheks või kolmeks kihiks. miks peaks ümmargust asja kandilise asja sees küpsetama?
sama siin. kusjuures mul on nii väike praeahi, et kui panen sisse ümmarguse koogivormi, siis mahub see väga napilt ahju. aga kui teeksin kandilise ahjuplaadiga, siis see on ümmargusest tordivormist oluliselt kitsam
miks peaks ümmargust asja kandilise asja sees küpsetama?
Aga miks peab tort alati just ümmargune olema? Olen igasuguseid teinud, kandilist, kolmnurkset, numbreid, tähti.
miks peaks ümmargust asja kandilise asja sees küpsetama?
Aga miks peab tort alati just ümmargune olema? Olen igasuguseid teinud, kandilist, kolmnurkset, numbreid, tähti.
No see on eraldi küsimus, aga siin taheti just ümmargust. Ka seda kandilisest välja lõigata.
sama siin. kusjuures mul on nii väike praeahi, et kui panen sisse ümmarguse koogivormi, siis mahub see väga napilt ahju. aga kui teeksin kandilise ahjuplaadiga, siis see on ümmargusest tordivormist oluliselt kitsam
ooda, ma ei saanud nüüd su loogikast aru- ümmargune vorm mahub ahju, aga kandiline, mis servadeni ulatub, on ümmargusest märgatavalt kitsam? Peaks ju olema vähemalt sama lai? Tegelt ei nori, jooksis kokku korraks, et mismoodi 🙂
Aga jah, väiksema ahjuga on mõttekam teha ümmargust kordipõhja koogivormis kohe juba, tuleb 2-3 kihti pärast lõigates. Kondiitrites tehakse biskviidid ülisuurte kandiliste plaatidega, siis lõigatakse, ei jää tordile küpsetusservi jms.
Kui keegi suudab lahti seletada miks ümmargune pizza lõigatakse kolmnurkadeks ja pannakse ruudukujulisse karpi, siis saab üldse kogu maailma loogikast aru.
Kui keegi suudab lahti seletada miks ümmargune pizza lõigatakse kolmnurkadeks ja pannakse ruudukujulisse karpi, siis saab üldse kogu maailma loogikast aru.
Sa kolmnurkseid karpe ei mäleta? Kui kunagi Prismades veel pizzat küpsetati, siis seal oli ja Selveris ka. Tänapäeval vist jah ainult nelinurksed.
Kui keegi suudab lahti seletada miks ümmargune pizza lõigatakse kolmnurkadeks ja pannakse ruudukujulisse karpi, siis saab üldse kogu maailma loogikast aru.
Sest neid kolmnurkseid viile on lihtsam süüa. Ja ümmargusi karpe on tunduvalt keerulisem teha kui kandilisi.
Kui ma nüüd ikka küsimusest aru sain.
Kui keegi suudab lahti seletada miks ümmargune pizza lõigatakse kolmnurkadeks ja pannakse ruudukujulisse karpi, siis saab üldse kogu maailma loogikast aru.
Ümmargust pitsat ei lõigata ju kolmnurkadeks. Lõigatakse tavalisteks viiludeks nagu sa ümmargust torti ise ka lahti lõikad. Tahad nende pitsaviilude ümber ühest servast kaarjat pakendit või? Kaks sirget serva ja üks kumer? Või peaks terve pitsa pakend tingimata ümmargune olema? Miks?
ooda, ma ei saanud nüüd su loogikast aru- ümmargune vorm mahub ahju, aga kandiline, mis servadeni ulatub, on ümmargusest märgatavalt kitsam? Peaks ju olema vähemalt sama lai? Tegelt ei nori, jooksis kokku korraks, et mismoodi ????
Ümmargune suur tordivorm läheb vastu ahju tagaseina ja eest jääb ukseklaasist mõned millimeetrid puudu. Ahjuga kaasas olev kandiline ahjuplaat on oluliselt väiksema sügavusega, tagumise seinaga vahe ca 1cm, ukseklaasist jääb esiserv 2-3cm kaugusele
ooda, ma ei saanud nüüd su loogikast aru- ümmargune vorm mahub ahju, aga kandiline, mis servadeni ulatub, on ümmargusest märgatavalt kitsam? Peaks ju olema vähemalt sama lai? Tegelt ei nori, jooksis kokku korraks, et mismoodi ????
Ümmargune suur tordivorm läheb vastu ahju tagaseina ja eest jääb ukseklaasist mõned millimeetrid puudu. Ahjuga kaasas olev kandiline ahjuplaat on oluliselt väiksema sügavusega, tagumise seinaga vahe ca 1cm, ukseklaasist jääb esiserv 2-3cm kaugusele
Nojah, siis on see lihtsalt sinu ahju ja plaadi eripära.
Ümmargust torti ümmarguse vormiga. Lõikan kihid ühe paksuseks ja tasandan selle käigus ka pealmise kihi
Mina eelistan pigem teha mitu õhukest plaati ja tordi teha kandilise. Õhukesed plaadid sellepärast, et nendega on vähem kokkulangemise riski.
Ümmargust pitsat ei lõigata ju kolmnurkadeks. Lõigatakse tavalisteks viiludeks nagu sa ümmargust torti ise ka lahti lõikad. Tahad nende pitsaviilude ümber ühest servast kaarjat pakendit või? Kaks sirget serva ja üks kumer? Või peaks terve pitsa pakend tingimata ümmargune olema? Miks?
On ju kolme nurgaga, kui lõigatud. Ja pannakse kolmnurksesse karpi.
kuidas kunagi – kui suurem tort plaanis, siis kandiline ja plaadil, väiksem ümmarguses vormis.
Üldiselt meeldib vormis rohkem, pole ohtu, et põhi liiga kuiv. Korralikult vahustatud biskviit reeglina küpseb kohevaks ja kõrgeks (panen veidi küpsetuspulbrit ka).