Sest koerad, vähemalt meie omad, ei söö öösel, kui nad magavad majas. Nemad söövad siis, kui nad on ärkvel. Tol päeval polnud ei null kraadi lörtsituisuga ega ka mitte miinus 30 kraadi, seega nad olid kl 7.30-23 õues.
Alguses saime teada, et tuul puhus asjad laiali ja kattis lumega ning et koerad on halva ilmaga toas. Siis selgub, et ilm on küll halb, kuid koerad kannatavad väljas kogu pika päeva.
Halva ilma selles suhtes ma ju defineerisin. Lörtsituisk ja null kraadi. Või väga külm (-30 kanti).
Tol päeval polnud ei null kraadi lörtsituisuga ega ka mitte miinus 30 kraadi,
Selline ilm nagu selle tormipuhangu ajal, miinus 5-7 ja lumetuisk ei tee 71 kilosele Kaukaasia lambakoerale ja 55-62 kilostele Kesk-Aasia lambakoertele küll mitte midagi. See on üks nende lemmikilmu. Päris kindlasti nad ei “kannata” sellise ilma käes. Neile ei tee ka -25 midagi, aga siis mu süda ei luba sellise külmaga neid kauem kui 4-5 tundi järjest lasta väljas olla. Nemad küll hea meelega patrulliksid meie maa-ala perimeetrit 24/7. Väga tatise ilmaga saan nad ka majja, aga see on neile tüütu.
The Central Asian Shepherd Dog /…/can tolerate a wide range of climates. They adore cold weather and snow, but can tolerate heat equally well with sufficient shade and water./…/ These dogs lived in some of the harshest conditions on Earth
Nad on aborigeenne tõug piirkonnast, kus ööpäevane temperatuurikõikumine võib olla üle 45-50 kraadi. Majas pole nad elama tehtud. Nemad peavad enda arvates valvama.
Kas sa tahad lihtsalt midagi halvasti öelda? Tormiteemas? Keel kibeleb avastama midagi inetut, kohatut? Tahaks lihtsalt kurjustada? Äkki proovid siis öelda pigem midagi minu väheste vaimsete võimete või liiga suure nina kohta, sest see koerte kallal nokkimine on tõsiselt naljakas. Aga noh, kui sul see ikka südamel on, anna tulla.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 6 korda. Täpsemalt 12.01 15:11; 14.01 13:09; 14.01 13:18; 14.01 13:41; 14.01 14:26; 15.01 09:02;