Esileht Väikelaps Tõsisemad kuseteede haigused väikelastel

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Teema: Tõsisemad kuseteede haigused väikelastel

Postitas:
myself133

Oleme lapsega terve suve haiged olnud ja käime iga paari nädala tagant haigla vahet. Mulle tundub, et tegu on sama haigusega, kuna haigusnähud on juba nüüd kolmandat korda samad, aga ei suudeta täpset diagnoosi panna peale kõrge palaviku ja metsikult kõrgete põletikunäitajate.

Lastehaiglas on alati erinevad arstid, erinevad arvamused, perearst ei taha üldse sekkuda ja suunab alati arutama Lastehaigla spetsialistidega. Protsesses on seni sama olnud – tuleme emosse kõrgete põletikunäitajatega, oleme kuni nädala haiglas ja kui meie analüüsid paranevad saadetakse meid välja kirjutatud raviga koju ja me täidame ettekirjutusi sõna pealt. Antibiootikumide mõju lõpeb täpselt nädala pärast kui viimane rohi sisse võetud ja lähme uuele ringile.

Kas kellegil on veel olnud lapsed mitmeid kuid haiged ja haiglas? Kuidas töö asju olete saanud klappima? Mida tegite kui väikelapsi rohkem kui üks, kas olite haiglas kahega? Kui saite terveks, kas olete kuidagi eraldi hoidnud last? Ei lasknud trennidesse (a la ujumine või mingi ala kus võib külma saada)? Kui pikalt?

Ma olen lihtsalt nii õnnetu, et vaatamata mitmele antibiootikumide kuurile on laps jälle haige ja kõik ta soovid/plaanid laualt maas, sealhulgas sünnipäeva pidu, mida ta juba poolaastat kui ootas. Rääkimata sellest et haiglas olemine just mingi meeldiv sündmus pole. Olen tänulik, kui oma lugusid jagate.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas bakterikülv on tehtud ja kindlaks määratud, mis põletikku põhjustab? On baktereid, mis tablettidena kättesaadavatele antibiootikumidele üldse ei allu – nendest põhjustatud probleeme tuleb ravida haiglas otse veeni tilgutatavate reservabtibiootikumidega.

+1
0
Please wait...

Postitas:
myself133

Bakterikülv tehtud korduvalt. Kohe esimesel haigestumisel näitas ja peale seda on pidevalt “puhas” proov olnud. Esimene kord saime ekoli ravi (alguses tilgutist, hiljem kodus tabletidega), aga kuna tuli tagasi, tundub, et ei ole selles asi.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas ultraheli ja kontrastaineuuring on tehtud lapsele? Pidevad kuseteede põletikud võivad näiteks tekkida ka sellest kui kusjuhades olevad klapid ei sulgu korralikult ning osa uriinist voolab põiest tagasi neerudesse.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleme käinud kolm korda ultrahelis, aga ei ole midagi leitud. Uurin kontrastaineuuringu kohta arstilt, aitäh!

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõsiseltvõetavat meditsiinilist nõuannet on nii üldise jutu peale  suht võimatu anda.  Kui vana laps on  ? Mähkmetes või koolimineja ?Kui on korduvalt haiglaravil oldud, siis on kindlasti ka uuringuid tehtud. Mingit neerude/kuseteede arengulist anomaaliat?  Immunoloogi arvamus ?  Varasemas haigestumised ? Kui kõrged need põletikunäitajad olid ? Mingit võimalust saada mingi ebatavaline tekitaja ? (Välisreis, lemmikloomad vms ).

Räägi oma raviarstiga, siit sa ilmselt vajalikke nõuandeid ei saa. See, kes oskaks anda, ei saa seda teha puuduliku info tõttu ning jutt ” minu naabrinaise õe lapsel oli ka  nii ja nii, tehti seda ja seda ” sind ilmselt ei aita.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina põdesin lapsena neeruvaagna põletikku. Ema oligi minuga terve aasta vaheldumisi haiglas. Põletik muutus krooniliseks ja lasteaiakõlbulik ma ei olnud (palavik võis vahel nädalaid kesta). Olin vanaema hoida, vanaema kraadis mind iga päev. Raviks määrati antibiootikumid, sõingi pidevalt Bactrimi. Lapsepõlv oli täidetud pidevate uriini- ja vereanalüüsidega. Kroonilist neeruvaagna põletikku ongi väga raske kontrolli all hoida. Mina lõpuks kasvasin sellest lihtsalt välja. Mul võis ka mingi anatoomiline eripära olla (see selgus alles siis kui oma esimest last ootama jäin ja juba II trimestril pidamatus tekkis), mis soodustas põletiku tekkimist.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina põdesin lapsena neeruvaagna põletikku. Ema oligi minuga terve aasta vaheldumisi haiglas. Põletik muutus krooniliseks ja lasteaiakõlbulik ma ei olnud (palavik võis vahel nädalaid kesta). Olin vanaema hoida, vanaema kraadis mind iga päev. Raviks määrati antibiootikumid, sõingi pidevalt Bactrimi. Lapsepõlv oli täidetud pidevate uriini- ja vereanalüüsidega. Kroonilist neeruvaagna põletikku ongi väga raske kontrolli all hoida. Mina lõpuks kasvasin sellest lihtsalt välja. Mul võis ka mingi anatoomiline eripära olla (see selgus alles siis kui oma esimest last ootama jäin ja juba II trimestril pidamatus tekkis), mis soodustas põletiku tekkimist.

Aitäh jagamast! Ka meile raviarst kirjutas Bactrimi ja praegu võtame seda profülaktikana kuu aega.
Kas mäletate kas oli probleeme tervisega peale nii pikka antibiootikumide kuuri?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tõsiseltvõetavat meditsiinilist nõuannet on nii üldise jutu peale suht võimatu anda. Kui vana laps on ? Mähkmetes või koolimineja ?Kui on korduvalt haiglaravil oldud, siis on kindlasti ka uuringuid tehtud. Mingit neerude/kuseteede arengulist anomaaliat? Immunoloogi arvamus ? Varasemas haigestumised ? Kui kõrged need põletikunäitajad olid ? Mingit võimalust saada mingi ebatavaline tekitaja ? (Välisreis, lemmikloomad vms ).

Räägi oma raviarstiga, siit sa ilmselt vajalikke nõuandeid ei saa. See, kes oskaks anda, ei saa seda teha puuduliku info tõttu ning jutt ” minu naabrinaise õe lapsel oli ka nii ja nii, tehti seda ja seda ” sind ilmselt ei aita.

Kui loete mu postitust ja püstitatud küsimusi, siis märkate, et ma ei küsi meditsiinilist nõuannet vaid kuidas selle kõrvalt elu korraldati. Meil on ka noorem laps peres ja üle nädala haiglas ära olles on meie turvavõrku ikka korralikult proovile pannud. Alustasin ennem ka uues töökohas tööd kuhu tulin LHP-lt ja hetkel olen kuidagi saanud nipitada, aga eks ka halle karvu juurde saanud suure majandamisega ja haiglaseinte vahelt uue ameti õppimisega. Kui pakkumist vastu võtsin oli laps hea tervise juures ja rohkemat kui mõnepäevast palaviku polnud kunagi esinenud. Laps käis ennem ka iluuisutamis trennis, laagri nüüd jätsime käimata ja ei teagi, kas mingi aeg tagasi ka saab minna või ongi see nüüd meile välistatud…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei küsi meditsiinilist nõuannet vaid kuidas selle kõrvalt elu korraldati

Haiglas ei pea tingimata ema olema, lapsega saab haiglas olla ka isa või vanaema. Trennis käimist ei piiranud, pidasin arstiga nõu, kuidas riske maandada, aga enne ikka veendusin, et laps on terve, st. liiga vara trenni ei viinud. Sünnipäevapidu ära ei jätnud, pidasin väiksemas ringis turvalistes kodustes tingimustes, tegime seda, mis lapsele meeldib ja oluline. Vahetasin töökohta, kui sain aru, et selle töö ja lapse vahel ennast jagades on oht, et laps jääb kannatajaks pooleks, sest stress on lapse jaoks kroonilisest haigusest tervenemisel väga oluline faktor.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul oli mees eelmisel aastal terve suve haiglas neeruvaagna põletikuga, ravi kestis vahelduva eduga aasta, nüüd on enam-vähem terveks saanud. Sellist asja ongi väga raske kontrolli alla saada.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma pole medõde ega arst. Kuid kuna olen kuulnud, et osad uriiniteede põletikud olevatki väga raskesti antibiootikumidele alluvad ja tulevad tihti tagasi. Siis selle tõttu olen üritanud lugeda, kas ja kuidas peale haiglas määratavate antibiootikumide saaks veel lahti uriiniteede bakteritest. Kokkuvõte, mille olen leidnud:

C-vitamiin ehk askorbiinhape on hape, mis üleliia korral väljub uriiniga ja muudab sellega uriini happelisemaks. Happeline uriin on mõnedele bateritele ebasobiv. Peaks vaatama palju lapse vanuse järgi c-vitamiini doos ja max lubatud doos üldse oleks.

Söödud küüslauk väljub ka uriiniga ja on antimkroobne. Küüslaugu ja uti-de kohta on väga palju teadusartikleid, kus võrreldakse küüslaugu toimet uti puhul antibiootikumide omadega. Ei pruugi iga bakteri puhul mõjuda, aga mõnede baterite puhul kui mäletan siis küüslaugu toime oli sarnane antibiootikumi omadega lausa. Lugesin seoses sellega, kas küüslaugu söömine (väljub ka uriiniga) võiks mõjuda antibiootikuresistentsete uti-de puhul. Mõnel puhul võib mõjuda, mõnel puhul mitte. Hoiatus: küüslauk vähendab verehüübimist (sarnaselt nagu aspiriingi), niiet nädal-kaks enne operatisoone ei tohiks süüa.

Jõhvikaid soovitatakse põiepõletiku puhul. Mul pole kahjuks aidanud.

Hea meelega kuulaks päris med töötajate arvamust nende ainete kohta, mida enda arust leidsin kunagi uriiniteede bakteritele ebasoodsalt mõjuvat.

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põiepõletiku puhul on ajast aega soovitatud pohli ja leesikaid. Jõhvikates on loomulikult rohkesti nii c- vitamiini, kui ka bensoehapet ja kasulikud on needki marjad, aga põiepõletiku ravimist alustaksin ma leesikaleheteest.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Põiepõletiku puhul on ajast aega soovitatud pohli ja leesikaid. Jõhvikates on loomulikult rohkesti nii c- vitamiini, kui ka bensoehapet ja kasulikud on needki marjad, aga põiepõletiku ravimist alustaksin ma leesikaleheteest.

Üleüldine suur vedeliku tarbimine aitab. Uhub halvad bakterid välja.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aitäh täiskasvanutele leesikalehtede soovituse eest, sellest ma polnudki veel lugenud.

Igaks juhuks kontrollisin üle ja päris lastele seda ei soovitata. Leesikalehe tee: ” Mitte tarvitada järjest üle 1 nädala. Vastunäidustatud raseduse ja imetamise korral ning alla 12-aastastel lastel.”

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pohl on sarnaste, kuid nõrgemate raviomadustega ja ei ole lastel vastunäidustatud. Soovitan kasutada  pohlalehtede tõmmist või teed ja juua ka pohlamahla.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

põdesin lapsena ägedat glomerulonefriiti, ja mäletan hästi neid liitreid ja liitreid ravimteesid, mis sai alla kulistatud. Ilmselt aitavad teistegi sinnakanti haiguste puhul.

leesikas – väga mõru

petersell – kõige jubedam, aga ka kõige tõhusam (siiamaani ei söö peterselli)

linnurohi – kõige meeldivam

nõges – magusapoolne.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täitsa õige, petersell ja linnurohi on põieprobleemide korral väga õiged ravimtaimed.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli hilisteismelisena krooniline kuseteedepõletik. Ikka päris mitu aastat käis kummitamas. Kusjuures nii oligi, et peale AB kuuri oli paar nädalat vaikust ja siis hakkas uuesti. Tehti ka igasugu uuringuid, aga väga palju targemaks ei saadud. Ma sõin igasugu jõhvika jmt preparaate; ei täheldanud küll, et neist mingit abi oleks olnud, aga võibolla oleks ilma veel hullem olnud.

Mingi aeg ma hakkasin ise ära tundma, et põies tunne kisub kahtlaseks (reeglina juhtis see peale külmetamist) ja kui enne päris sümptomite ilmnemist ravi peale sai, siis püsis pikem vahe, aga kui juba korra hulluks läks, tuli uuesti korduvalt väga kergesti tagasi. Kui juba mõnda aega polnud asi hulluks läinud, siis piisas hulluks minemise vältimiseks ka väga kange parkainetest tummise ravimtaimede tee joomisest. Aga sellist asja pole ilmselt võimalik lapsele sisse joota.

Mis aitas: ei mingit külmetamist, ujumas ei käi ja talvel on õues alati vatiiniga suusapüksid jalas. Kui tundus, et kisub kahtlaseks, siis kohe ravi peale, mitte ei oota, kuni juba valus hakkab.

Iluuisutrenn kroonilise kuseteede põletiku korral on ülikahtlane arvestades, kui õhukeselt nad trennis riides on (võistlustest ei räägigi). Võibolla aastaks ilu- või sportvõimlemisse või balletti panna ja kui tervis parem, siis uuesti iluuisutamisesse. Ega ta sul haigena nagunii trennis käia ei saa.

+2
0
Please wait...

Postitas:
myself133

Aitäh kõigile jagajatele!

Väike update – meile määrati profilaktiline doos bactrimi, mida võtame kuu aega ja siis vaatame, mis edasi saab.

Laps tunneb end hästi ja käib lasteaias pool päeva. Trennidesse praegu ei vii, aga oli mõte alustada oktoobris lasteaias toimuvas saalitrennis, et ikka natuke saaks end välja elada (väga elav laps muidu).

+1
0
Please wait...

Näitan 20 postitust - vahemik 1 kuni 20 (kokku 20 )

Esileht Väikelaps Tõsisemad kuseteede haigused väikelastel