Oli te peres reegleid või traditsioone, mis tundusid teile mõttetud või pigem pealesurutavad? sellised mida te ei mõistnud miks just nii peab olema, kuigi saaks ka teisiti. Mille kohta vanemad ütlesid, et “meie peres tehakse nii”.
Miks matustel lauldi, aga ei tantsitud. Kui mu vanaisa suri ja naised tema voodi juures laulsid, siis ma küsisin emalt, et millal nad tantsima hakkavad. Minu peas käisid need asjad koos – ja mõneti ma senini ei mõista, miks laulu- ja tantsupidu peavad lahus olema, vanasti olid ju koos Ok, esinejad kattuvad, aga no tehku oma valik.
Veel ei saanud ma lapsena aru, miks vanemad inimesed arvavad, et nad lapsi võivad hoiatamata käperdada, pigistada ja musutada.
Ja siis ma ei saanud aru, miks ma pean sööma näiteks kell 8, 12 ja 19, kui ma tahaksin süüa kell 10, 11.30 ja 16.
Ja laupäevane “kas sa läheksid õue, helista mõnele sõbrale, vaata – Jaan on juba õues, näe siin kinoraha kahele” tundus ka imelik – kuni ma ca 13sena aru sain, et mind aeti majast välja, et ema ja abiline saaksid rahus koristada. Mis lisas mu emale umbes kuusteist miljonit plusspunkti minu silmis.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 13.08 12:22; 14.08 19:51;