Tõeliselt kole komme, mis tänaseni aus, oli see, et uuel aastal peab esimene uksest sisseastuja olema meessoost. Samuti ka esimene uue aasta soovija. Kuna mul on ka tütred ja mul ei ole soovi neile vanaema opakat ideoloogiat selgitada, siis me ei veeda kunagi aastavahetust koos minu vanematega.
Sellel pole mitte midagi pistmist sinu vanaema opaka ideoloogiaga, vaid väga ammustest aegadest pärit traditsiooniga – eriti hea oleks, kui tegemist on mustapäise mehega. Kui juhtuski olema esimeseks külaliseks naine, siis aeti ta esialgu minema ja seejärel paluti tal tagasi tulla.
Mul mees spetsiaalselt palub külla 1.jaanuari hommikuks mõne oma sõbra, kellel rohkem musti juukseid peas on. Paar kiilast või blondi sõpra saavad küllakutse järgmisteks päevadeks 😀 😀 ja ta oma emagi teab, et vana naine ei sobi uue aasta alguses uksest sisse astuma! Aga ta ongi pärit üliebausklikust perest, ma ei viitsi temaga jaurata. Kui midagi maha ununeb, siis sellel käin ukselt tagasi järel reeglina mina. Pole nagu märganud, et midagi kehvasti oleks läinud, aga see teda ei veena 😀
See “enne sööme vana saia ära!” komme tundus ka mulle lapsena nõme, sest nii ongi, kogu aeg tuli “vana saia eest ära süüa” ja uue värske pehme saiani ei jõutudki. Seepärast sellist asja oma lastele ei tee, ostame rõõmuga ja sööme pehmet saia, küll vanast saiast saab sooje võileibu või kasvõi riivsaia vms teha!
Laupäevast koristus-lööktööd ei harrasta, ka mul on sellest eluaegsed traumad nähtavasti 😛 koristame jooksvalt või reede õhtul kõik ära, nii saab tervet nädalavahetust nautida, mitte ei pea pool päeva tolmu tuustima.
No laupäevane või pühapäevane pesupäev oli vanasti loogiline- tehti sauna, sealt jäi sooja vett, millega pesu pesta. Automaatpesumasinal on ju suva, millal nuppu klõpsata.
Sussimajandus on meil jälle mehe perest: käiakse köögis ja koridoris sussiga, elutoas võetakse vaiba ääres sussid jalast ära! Õhhh, jube, ma ei kannata üldse susse, ammugi pole mul meeles neid niimoodi jalga ja jalast ära lohistada pidevalt, enne ma pesen põrandat ja/või sokke tihedamini. Meie kodus on mehel ainukesena sussid, kuidas ja kas ta nendega ka vaibal käib või võtab samuti ära, ma pole jälginud.
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt 23.08 10:09; 25.08 18:45;