Kui ma kunagi elus esimest korda trenniga alustasin (rühmatrennid 4x nädalas), siis ka imestasin, et miks kaal ei alane ja peenemaks üldse ei jää. Kuniks arutasin treeneriga ja sain aru, et kui käid trennis, siis tundub endale loogiline, et võib ka rohkem süüa ja siis polegi imestada, et söömisega kogu oma trenni täiesti ära nullid. Ja ma ka ei õginud vms. Nädala sees sõin võimalikult vähe, lõunaks üldse suppi vms, aga õhtul tükike kooki sageli ja see oligi kurjajuur. Koogi jätsin ära, siis kaal vähenes. Ja ma olin siis alles u 27-aastane.
Suur hirm lihaste ees on ka mulle hästi naljakas. Ma teen kükke 70 kg ja jõutõmme on praegu 85 kg. Pole mingeid suuri lihaseid. Võib-olla kuskil peki all midagi on 😀 Aga kuna ma keeldun nälgimast ja ei tee trenni selleks, et olla peenike või väga fit, vaid eelkõige selleks, et olla tugev ja tervislik, siis ei morjenda ka.
Jõusaali jõutrenn vs rühmatrenni lihastrenn (BodyPump jms) on kaks täiesti erinevat asja. Rühmatrennis, kus tuleb muusika rütmi oma harjutused teha, ei ole lootustki päris raskustega midagi teha. Ainult viga võid endale teha, sest tehnika läheb valeks. See kergete hantlite ja kangikestega vehkimine läheb minu arust ikkagi pigem kardiona arvesse.