Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Triibupüüdjad aprill 2023

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 81 )

Teema: Triibupüüdjad aprill 2023

Postitas:
Kägu

LÜHENDID

OV -Ovulatsioon

CD– CYCLE DAY ehk mitmes tsükli päev on

– Tsükli esimene päev on menstruatsiooni esimene päev

DPO– DAYS PAST OVULATION ehk mitu päeva on ovulatsioonist möödas.

Kasulikud lingid:

Rasedustestid ja ovulatsioonitestid: http://www.ovulatsioonitestid.ee/

Raseduse kalkulaator ja ovulatsiooni kalkulaator: http://kasulik.delfi.ee/calc/rasedus-ja-pere/

KKK:

Millal võib OV-testi positiivseks lugeda?Enamasti muutub testjoon kas sama tumedaks või tumedamaks kui kontrolljoon. Kuna aga testitulemus võib sõltuda erinevatest asjaoludest (joomine, söömine enne testimist või ka eelneva vetsus käimise aja vahe jne), siis ei pruugi alati õiget tulemust kätte saada.

Samuti on nii mõnelgi naisel LH (hormoon, mida OV test tuvastab) tase kehas üleüldiselt väiksem, mistõttu kõik ei saagi juhendi järgi positiivset tulemust kätte – sellisel juhul tasuks testida niikaua, kuniks on saadud tumedaim triip ja sellest järgmisel päeva on triip on märgatavalt heledamaks muutunud. Nii tead eeldada, et OV on koduste testvahendite põhjal loodetavasti toimunud.

LH tõus/langus võivad olla väga kiired ja äkilised, mis tõttu 24h tagant testides võib LH tõus/langus ära olla selle kahe testimise vahel ja test ei pruugi ka seetõttu õigel ajal positiivset tulemust näidata. Kui on kahtlus OV toimumise osas või/ja kui ei ole korduvalt OV toimumist testide põhjal näinud, tasuks testida 2x päevas. Tulemusteta pöörduda kindlasti arstile!

Clear Blue Advanced testide püsiv naernunägu ei kao ära? Jah, nii see on. Ka juhend ütleb, et positiivse testi korral seisab see nägu seal veel 24h (või oli suisa 48h – sorri, hetkel peast ei mäleta). See on meeldetuletuseks, et aeg on tegutseda – mine niida oma parimate võtetega meest jalust! 🙂

Kuidas arvestada DPO? Kui on saadud positiivne OV test näiteks CD13, siis OV toimub sellest ligikaudu 24h jooksul. Tavapäraselt arvestatakse positiivsest testist järgmist päeva OV-päevaks, ehk antud näite puhul oleks OV – CD14. Sellest omakorda järgmist päeva saad lugeda 1DPO-ks ehk siis antud näite puhul oleks CD15 1DPO.

Kunasest hakata lugema tsükli algust? Kahjuks loevad erinevad arstid seda erinevalt, et meid ikka kenasti segadusse ajada. Mõni ütleb, et määrimine on veel vana tsükkel, ning CD1 algab vererohkest päevast (kuisjuures ka siinkohal öeldakse tihti, et kui suurem veritsus algab õhtul peale 18.00, siis lugeda uue tsükli alguseks alles järgmist päeva). Teised aga ütlevad, et kohe esimesest määrimisest lugeda CD1. Mina ei ole arst ja seega jätan otsuse Teile endile teha, kuid minu meelest on kõige mõistlikum pidada arvestust oma arstiga sama moodi. Ehk kui Sinu arst loeb määrimist juba CD1ks, siis tee seda ka Sina. Ja kui Sinu arst loeb alles vererohkeid päevi uue tsükli alguseks, siis arvesta seda nii ka Sina! 🙂

Millal toimub pesastumine? Erinevate allikate põhjal võib see vahemik olla 4-10DPO, Kuid keskmiselt ikka umbes 6.-7. päeval.

Kunasest võiks võimalikku rasedust testima hakata? Mina isiklikult olen kuulnud kõige varasematest triipudest 7-8DPO (pigem 8DPO), aga eelneva küsimuse-vastuse põhjal soovitaksin mitte testida varem, kui 10DPO, et mitte saada vale-negatiivset tulemust enda kurvastamiseks. Loomulikult kui see on muudel põhjustel vajalik või isiklik tahe, siis laske aga käia – kindlasti on väga kihvt ka oma silmaga näha, kuidas triip tekib ja igapäevaselt natu-natukese haaval tumeneb!

hCG näit on juba täitsa olemas, kuid kodune rasedustest näitab nii õrnakest triipu? Ei tasu ära unustada, et veretest on üldjuhul ikkagi palju kindlam ja täpsem näitaja, sest hCG kogus on veres kontsentreeritum, kuid uriinis üldse. Seega, kui Sinu näiteks 25ne test näitab väga-väga õrnakest tulemust, kuid veretesti tulemuseks oli number 67, ei tasu õrnade triipude pärast muretseda – need ju täiesti erinevatest kehavedelikest testitud numbrid 😉

Kas see või too hCG näit on normaalne sellisele rasedusnädalale? Kuigi on olemas mingisugused üldvahemikud rasedusnädalate kohta (mis muide on üüratute vahedega), siis loeb vaid tõus – ligikaudselt võiks hCG näit 48 tunni jooksul kahekordistuda ehk tee üle päeva hommikul veretest ja võrdle neid omavahel. NB! Kui tõus ei ole päris kahekordistunud, siis ära ka selle pärast väga muretse, ka see tulemus võib väga paljudest asjaoludest tingituna natuke siia-sinna kõikuda. Alates hCG väärtusest 1200 hakkab kahekordistumine aeglustuma. Alates hCG väärtusest 6000 võib kahekordistumine võtta aega juba neli päeva. Ja rohkem kui kahekordistuda võib number alati! 🙂

Tunnused – kas tõesti nii vara? Iga inimene tunnetab oma keha erinevalt ja seega ei saa keegi öelda, et nii vara sa küll midagi tunda ei saa. Tingimuseks on aga see, et midagi tõesti toimub – pesastumisest saavad nii mõnedki naised aru, mõned tunnevad midagi, kuid ei oska seda pesastumisega seostuda ja kindlasti on palju neid naisi, kes tõesti ei tunne midagi. Kui pesastumine on toimunud, aga kodune test veel ei näita, siis nii mõnigi tundlikum naine tajub hCG tõusu ära juba väga varakult. Loomulikult ei tasuks ennast igast tunnusest õhinasse ajada, aga …. loota ju võib?!

Kõik liitujad võiks ennast tutvustada ka, siis lihtsam järge ajada 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei

N26 ja M28
Tulin eelmisest grupist siia edasi. Proovime eelmise aasta lõpust saati, ehk siis neljas tsükkel proovimist.
Teen ov teste igakuiselt ja kui aus olla siis ikka on vahepeal keeruline kui väga ootad, et võiks juba esimese lapse ootele jääda. Pigem on pettumus kui jälle on see hetk, et deem päevad algasid. Õnneks suudan end üsna kiirelt vaimselt ümber lülitada ja positiivsel noodil edasi minna.
Täna ootan oma ovulatsiooni, ilmselt veidi alla nädala jäänud🙂

Soovin kõigile jõudu, jaksu ja triipe! 🤗

K

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei hei kõigile! 🙂

Olen ka taaskord siin tagasi. 🙂 Rääkisin umbes aastake tagasi siin usinalt kaasa, kuid siis miskipärast jäi foorum unarusse. Täna tuli jälle selline tunne, et tahaks osa võtta. 🙂

Oleme mõlemad mehega 27a ning soovime teist last. Esimene laps oli planeerimata ja paras üllatus ning nüüd kui uut last kogu hingest soovid, siis vat tema laseb end oodata. 😁 Oleme juba proovinud aasta ja kaks kuud tulutult. Oleme käinud ka viljatusarsti juures (veidike enne kui aasta proovimist täis sai). Seal tehtud proovid mõlemal kõik viimase peal. Aga beebit siiski kuskilt ei paista. Arst palus tagasi tulla, kui 1,5a proovimist täis. Seega aprillis uuesti arstile.

Hetkel käsil 3DPO. Hakkasin nüüd taaskord kasutama ov teste, vahepeal tüdinesin pidevast testimisest ja siis ei testinudki. Rasedusteste ka juba tükkaega ei tee, ei taha end närvi ajada. 🙂 Päevad on siiani kogu aeg saabunud, kui enam lõpuks ei saabu, siis testin. 🙂

Päikest!

AM

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere tere!

Ka mina pean kolima siia gruppi. Meil oli raseduse peetumine veebruaris. Nüüd esimene menstruatsioon ära olnud ja vaatame, kuidas kulgeb. Esimest korda ostsin ka ovulatsioonitestid, aga vaatab.

Ootame kolmanda lapse perre tulekut. N35; M38,

Kurrunurru

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere!

N32 M34

Kirjutan esimest korda kuigi triipe püüdnud veebruarist, püüame kolmandat, kodus kasvamas kaks üle 10 aastast, seega üsna pikk paus olnud.

Ega tean ju mõistusega, et rasedaks jääminr ju alati esimesel korral õnneks ei lähe, kuid kaks kuud positiivsete triipudeta on meele ikka hetkeliselt mõruks võtnud küll. Aga ei tohi lasta sellel võimust võtta ja tuleb minna nö uuele ringile 🙂

LAA

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere!

Liitun triibupüüdjatega, kuigi kaasa ealnud juba mõnda aega.

N29/M30 ja esimest püüdmas.

Pillide võtmise lõpetasin oktoobris 2022. Peale seda kaitsevahendeid ei kasutanud, OV ei jälginud. Veebruaris otsustasin OV testiribad osta ning samuti hakkasin äppi (FLO) kasutama. Kuigi veebruaris oli piiki OV testil märgata, siis miski õnneks kahjuks ei läinud ning märtsis tulid päevad nii nagu tulema pidid. Tsükkel kestab 28 päeva, samas OV on 11-12 päeval. Proovisime nüüd märtsi lõpus uuesti. hetkel 5DPO. Pean ütlema, et midagi on sel korral teistmoodi ja seetõttu kirjutan ka siia ning uurin, kas keegi on samuti midagi sellist tundud.: Alates 1DPO kuni tänaseni tunnen alakõhus kergeid PMS sümptomeid – kergelt, väga väga leebel kujul krambitab, vahetevahel paremal poolel siis vasakul. See on huvitav, kuna varasemalt ei ole niimoodi tundunud. Mida olen märganud on OV ajal tekkiv “munavalge” laadne eritus, aga sellega see piirdub. Igatahes, kas keegi on sarnaseid sümptomeid nii varajases staadiumis tundnud ning kas ka saanud hiljem positiivse tulemuse rasedustestil?

-Kohviuba

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liitun triibupüüdjatega, kuigi kaasa ealnud juba mõnda aega.

N29/M30 ja esimest püüdmas.

Pillide võtmise lõpetasin oktoobris 2022. Peale seda kaitsevahendeid ei kasutanud, OV ei jälginud. Veebruaris otsustasin OV testiribad osta ning samuti hakkasin äppi (FLO) kasutama. Kuigi veebruaris oli piiki OV testil märgata, siis miski õnneks kahjuks ei läinud ning märtsis tulid päevad nii nagu tulema pidid. Tsükkel kestab 28 päeva, samas OV on 11-12 päeval. Proovisime nüüd märtsi lõpus uuesti. hetkel 5DPO. Pean ütlema, et midagi on sel korral teistmoodi ja seetõttu kirjutan ka siia ning uurin, kas keegi on samuti midagi sellist tundud.: Alates 1DPO kuni tänaseni tunnen alakõhus kergeid PMS sümptomeid – kergelt, väga väga leebel kujul krambitab, vahetevahel paremal poolel siis vasakul. See on huvitav, kuna varasemalt ei ole niimoodi tundunud. Mida olen märganud on OV ajal tekkiv “munavalge” laadne eritus, aga sellega see piirdub. Igatahes, kas keegi on sarnaseid sümptomeid nii varajases staadiumis tundnud ning kas ka saanud hiljem positiivse tulemuse rasedustestil?

-Kohviuba

Mina tunnen rasestumise selle järgi ära, et alakõhus pärast OV valud. 2 viimasel korral lausa võtsin rohtu, jubedad valud olid. Ma pole veel ametlikult siia rivvi sättinud ennast, aga ootan samuti triipe, hetkel veel vara, aga need valud olid täiesti olemas.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul oli 1.märtsist uue tsükli algus ja kuna enne seda oli pos rasedustest aga hcg ei tõusnud, siis tundub, et tsükkel sassis. Päevad oleks võinud juba alata kuid hetkel pole ei päevi ega ka rasedustestil triipe. Isegi juhul kui ov oleks hiljem olnud, siis praeguseks nagu võiks midagi olla toimunud. Hetkel ootan edasi. Juhul kui päevad algavad, siis ilmselt triibupüüdmisega paar kuud pausi ja proovime suvel uuesti. Seni saan ov testidega katsetada kui täpne tsükkel ja ov.

pliksx

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul hakkasid eile peale oma 2a6k proovimise kurtmist päevad 😄 Ega midagi, uus kuu ja uus katse. Õnneks ilmad lähevad juba ilusamaks, annab palju energiat juurde 😊

C.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Võtan ennast ka ritta! 😃

N27/M29, II lapse soov, kodus detsembribeebi 2021 (olemegi tahtnud väikese vanusevahega lapsi), äkki aprill on minu kuu ja aasta lõpuks on kodus veel üks detsembribeebi. 😃 Täna CD10.

astor

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii käin ikka lugemas siin ja olen siin ridades seni kuni arstil käidud. Siiani olen teinud teste ja triipud täitsa olemas ning tundub, et ka kosuvad kuid siiski väike hirm on hinges ja ennem rõõmustada ei julge, kui 5ndal punasedpühad ei alga. Siiani siis alakõhus pakitseb/kohati valutab, rinnad on hellad ja hooti lööb sellise pakitseva tunde koos valuga, kõhukinnisusega vaevlen, väsimus ja kui kõht väga tühi siis nagu kergelt iiveldama nii ja mis kõige kummalisem söögiisu ei ole, söön ja siis kui kõht tõesti väga tühi. Ok üks isu on ja see tekkis täna poes käies, ämmale külas käies pakkus ta coopi rosoljet ja no kui täna coopi läksin siis kohe tuli selle salati isu ja pettumus suur, poes seda ei olnudki.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

N31 M32. Kolime ka märtsist aprilli. Kodus 1aastane neiu. Imetamise lõpetasin veebruaris ja kaua oodatud päevad algasid 22.märtsil. Hetkel ov teste pole, aga eeldan, et 2.aprillil ov. Pre-seed libesti on tellitud 😀 (aitas esimese lapse saamisel kaasa). Vahva oleks lähiajal uuesti rasestuda, aga suuri lootusi ei pane, et see aprillis juhtub.

Kuna tõenäoliselt pikemalt püüame triipe, siis panen endale hüüdnime ka, milleks saab Triibuke.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei

Nii, minul peaks olema täna 2dpo. Seekord on vist veidi lühem tsükkel kui eelmistel kuudel (ebaregulaarne alati olnud). Üritan chill olla ja mitte teha liiga vara rasedusteste, proovin oodata, mil mens peaks hakkama. Eelmisel kuul hakkasin liiga vara tegema ja noh need testid on minu jaoks täielik sôltuvus🙈 Aga see pettumine, kui jälle üks triip, iga kord on laastav.
Jõudu ja positiivset meelt kõigile, kes triipe püüavad♥️

K

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

N25/M26

teise lapse soov

proovime alates august 2022

täna dpo13 ja testid endiselt negatiivsed, kõht krambitanud mitu päeva juba äpp ütleb et päevad peaks 5ndal hakkama. Panin ka naistearstile aja et kontrollida kilpnääre ja hormoonid üle, oleks võinud ju seda teekonna alguses teha aga ei tulnud selle peale. Kontroll ju halba ei tee.
MK

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

N33, M33

Tulen ka teie seltsi. Kuu tagasi sai spiraal välja võetud ning nüüd plaanis paar kuud rahulikult võtta ja foolhapet tarbida, enne kui OV testide ja muuga tegelema hakkan. Praegu ongi siis selline, e otseselt ei tee midagi, kuid ära ka ei hoia. Püüame siis esimest saada.

MSP

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul tänaseks DPO10, aga mitte mingisuguseid tundeid, sümptomeid jms ei ole. Ei krambita ega miskit. :/ Kaldun juba arvama, et taaskord kuu, kus midagi ei juhtunud. 🙁

AM

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tegin ikka kannatamatusest ühe ühe testi ära, aga ei saa aru, kas on triip või ei. Kas Violal tekib ka kuivamistriip? Mingi nurga alt nagu oleks mingi imeõrn triip näha, aga esmapilgul täiesti negatiivne. Mul muidugi igal juhul kas võimalust, sest katkestamine oli 8.03, OV oli minu meelest 26-27 kanti, siis sain testiga tumeda triibu. St et viola oleks pidanud juba igal juhul näitama, onju?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma tegin ikka kannatamatusest ühe ühe testi ära, aga ei saa aru, kas on triip või ei. Kas Violal tekib ka kuivamistriip? Mingi nurga alt nagu oleks mingi imeõrn triip näha, aga esmapilgul täiesti negatiivne. Mul muidugi igal juhul kas võimalust, sest katkestamine oli 8.03, OV oli minu meelest 26-27 kanti, siis sain testiga tumeda triibu. St et viola oleks pidanud juba igal juhul näitama, onju?

Panen pildi ka, äkki kellegi terav silm veel tuvastab. OV oli kõigi eelduste kohaselt 28-29, sest OV testi piik oli 27.
https://www.upload.ee/files/15088355/IMG_20230405_073739.jpg.html

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panen pildi ka, äkki kellegi terav silm veel tuvastab. OV oli kõigi eelduste kohaselt 28-29, sest OV testi piik oli 27.

siin jah triipu näha. Oota paar päeva ja tee uus test või mine veretestile 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuivamistriip

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuivamistriip

Palju oleneb, mis aja jooksul see triip tuli 🙂 kui 10-20min siis loodaks, kui 1-2h hiljem, siis kahtlane.

C.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui selline triip tuli kohe, paari minutiga,  tekiksküsimus – kas uus algav rasedus või on veel katkestamisjärgselt mingi mikrokogus hormooni, mis võib positiivset näidata? Sest õrn triibuke on näha küll.

Kui triip tuli enam kui 10 min hiljem, siis kuivamistriip arvatavasti.

Igatahes paari päeva pärast tasuks testi korrata 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Üli-ülivara muidugi testida ka minu meelest, vähemalt 10-12 päeva peale OV-i võiks oodata selle kiire asjaga. Nii varajase testi kohta oleks selline triip täitsa loogiline muidu, kui see nüüd nn õige triip on.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui selline triip tuli kohe, paari minutiga, tekiksküsimus – kas uus algav rasedus või on veel katkestamisjärgselt mingi mikrokogus hormooni, mis võib positiivset näidata? Sest õrn triibuke on näha küll.

Minuarust See viola varajane test ütleb et tulemust lugedagi alles 10-15min möödudes vms..

aga mulle tundub ka kuivamistriip pigem.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nii varakult pole ka mõtet testida nüüd

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui selline triip tuli kohe, paari minutiga, tekiksküsimus – kas uus algav rasedus või on veel katkestamisjärgselt mingi mikrokogus hormooni, mis võib positiivset näidata? Sest õrn triibuke on näha küll.

Mhmh, seda ma mõtlesingi selle all, et mul kaks varianti on, et võib ju ka eelmisest rasedusest olla. Seda testi muidu loetaksegi kuni 20 minuti pärast, aga ma ei tea praegu, millal ma lugesin. Vara muidugi on, kannatan järgmisega veidi ja siis uuesti.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mhmh, seda ma mõtlesingi selle all, et mul kaks varianti on, et võib ju ka eelmisest rasedusest olla. Seda testi muidu loetaksegi kuni 20 minuti pärast, aga ma ei tea praegu, millal ma lugesin. Vara muidugi on, kannatan järgmisega veidi ja siis uuesti.

Ahh jääb vist ära, juba hakkas määrima, ilmselt päevad platsis juba…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No püha peetrus – ei ole päevad. Törts määrib vahepeal, siis jälle ei midagi pikka aega. Kõhus krambitab, nagu kohe hakkaks, aga ei… Kas tõesti võib praegu hoopis pesastumise toimuda? Hommikupoole kui järsku diivanilt tõusin, lõi vasakule alakõhtu selline valu, et kuku pikali, see on mul raseduste alguses alati olnud, aga kas just nii vara… Uut testi ei hakka veel tegema, katsun ikka 10ndami kannatada, siis peaks vist päevad kas hakkama või mitte hakkama…

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No püha peetrus – ei ole päevad. Törts määrib vahepeal, siis jälle ei midagi pikka aega. Kõhus krambitab, nagu kohe hakkaks, aga ei… Kas tõesti võib praegu hoopis pesastumise toimuda? Hommikupoole kui järsku diivanilt tõusin, lõi vasakule alakõhtu selline valu, et kuku pikali, see on mul raseduste alguses alati olnud, aga kas just nii vara… Uut testi ei hakka veel tegema, katsun ikka 10ndami kannatada, siis peaks vist päevad kas hakkama või mitte hakkama…

ma ei ole kindel kui hästi ma järge pidasin aga kui sul 27märts kandis oli ov siis tõesti võib praegu pesastumine toimuda. Ja sellest ka määrimine ja krambid vms. Sel juhul ei saanud aga kuidagi olla see viola rasedustest positiivne vaid tegemist oli ikka kuivamistriibuga.  Eelmisest rasedusest mis katkes hcg ju olla ei saaks, sest muidu ei toimuks ov ?!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma ei ole kindel kui hästi ma järge pidasin aga kui sul 27märts kandis oli ov siis tõesti võib praegu pesastumine toimuda. Ja sellest ka määrimine ja krambid vms. Sel juhul ei saanud aga kuidagi olla see viola rasedustest positiivne vaid tegemist oli ikka kuivamistriibuga. Eelmisest rasedusest mis katkes hcg ju olla ei saaks, sest muidu ei toimuks ov ?!

Vat seda ma nüüd küll ei tea, kas OV toimuks, kui mul mingi gramm hcg-d veel veres oleks… Aga see viola lubab tulemust juba alates 5 ühikust ja mingi 8ndast päevast nii et noh, oleks võinud ju küll midagi näidata. Muidugi ei tea ma ja täpselt neid kuupäev, mingi valu oli ja voolus ka ja OV testile triip tuli, nii et loodan ikka. Suudaks vaid nüüd kuidagi kannatada selle järgmise testiga, ostsin juba mingi muu nö varajase testi valmis. Sellist määrimist mul varem olnud pole, rasedusi ees 5, nii et natuke ikka pabistan.

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 81 )

Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Triibupüüdjad aprill 2023