Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Triibupüüdjad detsember 2022

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 99 )

Teema: Triibupüüdjad detsember 2022

Postitas:
Kägu

LÜHENDID

OV– Ovulatsioon

CD– CYCLE DAY ehk mitmes tsükli päev on

– Tsükli esimene päev on menstruatsiooni esimene päev

DPO– DAYS PAST OVULATION ehk mitu päeva on ovulatsioonist möödas.

Kasulikud lingid:

Rasedustestid ja ovulatsioonitestid: http://www.ovulatsioonitestid.ee/

Raseduse kalkulaator ja ovulatsiooni kalkulaator: http://kasulik.delfi.ee/calc/rasedus-ja-pere/

KKK:

Millal võib OV-testi positiivseks lugeda?Enamasti muutub testjoon kas sama tumedaks või tumedamaks kui kontrolljoon. Kuna aga testitulemus võib sõltuda erinevatest asjaoludest (joomine, söömine enne testimist või ka eelneva vetsus käimise aja vahe jne), siis ei pruugi alati õiget tulemust kätte saada.

Samuti on nii mõnelgi naisel LH (hormoon, mida OV test tuvastab) tase kehas üleüldiselt väiksem, mistõttu kõik ei saagi juhendi järgi positiivset tulemust kätte – sellisel juhul tasuks testida niikaua, kuniks on saadud tumedaim triip ja sellest järgmisel päeva on triip on märgatavalt heledamaks muutunud. Nii tead eeldada, et OV on koduste testvahendite põhjal loodetavasti toimunud.

LH tõus/langus võivad olla väga kiired ja äkilised, mis tõttu 24h tagant testides võib LH tõus/langus ära olla selle kahe testimise vahel ja test ei pruugi ka seetõttu õigel ajal positiivset tulemust näidata. Kui on kahtlus OV toimumise osas või/ja kui ei ole korduvalt OV toimumist testide põhjal näinud, tasuks testida 2x päevas. Tulemusteta pöörduda kindlasti arstile!

Clear Blue Advanced testide püsiv naernunägu ei kao ära? Jah, nii see on. Ka juhend ütleb, et positiivse testi korral seisab see nägu seal veel 24h (või oli suisa 48h – sorri, hetkel peast ei mäleta). See on meeldetuletuseks, et aeg on tegutseda – mine niida oma parimate võtetega meest jalust! 🙂

Kuidas arvestada DPO? Kui on saadud positiivne OV test näiteks CD13, siis OV toimub sellest ligikaudu 24h jooksul. Tavapäraselt arvestatakse positiivsest testist järgmist päeva OV-päevaks, ehk antud näite puhul oleks OV – CD14. Sellest omakorda järgmist päeva saad lugeda 1DPO-ks ehk siis antud näite puhul oleks CD15 1DPO.

Kunasest hakata lugema tsükli algust? Kahjuks loevad erinevad arstid seda erinevalt, et meid ikka kenasti segadusse ajada. Mõni ütleb, et määrimine on veel vana tsükkel, ning CD1 algab vererohkest päevast (kuisjuures ka siinkohal öeldakse tihti, et kui suurem veritsus algab õhtul peale 18.00, siis lugeda uue tsükli alguseks alles järgmist päeva). Teised aga ütlevad, et kohe esimesest määrimisest lugeda CD1. Mina ei ole arst ja seega jätan otsuse Teile endile teha, kuid minu meelest on kõige mõistlikum pidada arvestust oma arstiga sama moodi. Ehk kui Sinu arst loeb määrimist juba CD1ks, siis tee seda ka Sina. Ja kui Sinu arst loeb alles vererohkeid päevi uue tsükli alguseks, siis arvesta seda nii ka Sina! 🙂

Millal toimub pesastumine? Erinevate allikate põhjal võib see vahemik olla 4-10DPO, Kuid keskmiselt ikka umbes 6.-7. päeval.

Kunasest võiks võimalikku rasedust testima hakata? Mina isiklikult olen kuulnud kõige varasematest triipudest 7-8DPO (pigem 8DPO), aga eelneva küsimuse-vastuse põhjal soovitaksin mitte testida varem, kui 10DPO, et mitte saada vale-negatiivset tulemust enda kurvastamiseks. Loomulikult kui see on muudel põhjustel vajalik või isiklik tahe, siis laske aga käia – kindlasti on väga kihvt ka oma silmaga näha, kuidas triip tekib ja igapäevaselt natu-natukese haaval tumeneb!

hCG näit on juba täitsa olemas, kuid kodune rasedustest näitab nii õrnakest triipu? Ei tasu ära unustada, et veretest on üldjuhul ikkagi palju kindlam ja täpsem näitaja, sest hCG kogus on veres kontsentreeritum, kuid uriinis üldse. Seega, kui Sinu näiteks 25ne test näitab väga-väga õrnakest tulemust, kuid veretesti tulemuseks oli number 67, ei tasu õrnade triipude pärast muretseda – need ju täiesti erinevatest kehavedelikest testitud numbrid 😉

Kas see või too hCG näit on normaalne sellisele rasedusnädalale? Kuigi on olemas mingisugused üldvahemikud rasedusnädalate kohta (mis muide on üüratute vahedega), siis loeb vaid tõus – ligikaudselt võiks hCG näit 48 tunni jooksul kahekordistuda ehk tee üle päeva hommikul veretest ja võrdle neid omavahel. NB! Kui tõus ei ole päris kahekordistunud, siis ära ka selle pärast väga muretse, ka see tulemus võib väga paljudest asjaoludest tingituna natuke siia-sinna kõikuda. Alates hCG väärtusest 1200 hakkab kahekordistumine aeglustuma. Alates hCG väärtusest 6000 võib kahekordistumine võtta aega juba neli päeva. Ja rohkem kui kahekordistuda võib number alati! 🙂

Tunnused – kas tõesti nii vara? Iga inimene tunnetab oma keha erinevalt ja seega ei saa keegi öelda, et nii vara sa küll midagi tunda ei saa. Tingimuseks on aga see, et midagi tõesti toimub – pesastumisest saavad nii mõnedki naised aru, mõned tunnevad midagi, kuid ei oska seda pesastumisega seostuda ja kindlasti on palju neid naisi, kes tõesti ei tunne midagi. Kui pesastumine on toimunud, aga kodune test veel ei näita, siis nii mõnigi tundlikum naine tajub hCG tõusu ära juba väga varakult. Loomulikult ei tasuks ennast igast tunnusest õhinasse ajada, aga …. loota ju võib?!

Kõik liitujad võiks ennast tutvustada ka, siis lihtsam järge ajada 🙂

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teen algust!

N26/M29

teise lapse soov

kodus väikest õde või venda ootamas detsembribeebi 2021

detsembris plaan alustada proovimisega, praegu ootan mensese lõppemist. 🙂

Astor

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina N36 ja proovime nüüd novembrist kolmandat last.

Varasemad on juba päris suured ja tunne nagu teeks seda kõike esimest korda 🙂

Esialgu midagi ei mõõda ega jälgi, aga enam-vähem arvutan ikka, millal umbes võiks ovulatsioon olla ja proovime seda perioodi mitte päris tühjalt mööda lasta.

Mari

+2
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

N31/M36

Meil esimese lapse soov.

CD 17 ja täpset ovulatsiooni aega ei tea. Pole eluski seda millegagi mõõtnud ega jälginud 😀
Aga Flo äpi järgi lasime ilmselt kõige soodsama hetke mööda, kuna elukaaslane viibis siis Eestist eemal.
Seega hetkel väga kõrgeid panuseid õnnestumisele ei pane, aga mine sa tea 🙂

CTK

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

N25/M26

Üritame teist alates september

Praegu cd23/dpo2 ja üritan ära oodata millal ja kas päevad hakkavad. Eelmine kuu oli keemiline ja see viis tuju nii alla.

MK

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja juba on siin ka kohal mingi napakas miinustaja!

+5
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei, kas teie näete triipu? Peaks olema umbes 12dpo

https://ibb.co/sggXTkm

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina triipu ei näe, aga võib olla on nii hele et kaamera ei püüa kinni, tee homme/ülehomme uus 🙂

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kusjuures midagi nagu kumaks mu meelest ka. Tee ülehomme uus test!

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga hele triip seal on.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei !

N28/M32

hakkasime hoogsalt nüüd triipe püüdma.
Kodus kaks tütart kes ka endale väga pisikest õde-venda soovivad 😀

Eelnevalt pole rasestumisega probleeme olnud (pigem hoidmisega) aga nüüd on mingi imelik tsüklihäire sees ja kahtlustame  madalat progesterooni taset. Arst kirjutas ka juba rohud välja. Seega 🤞

hetkel CD 12 ja ov peaks lähedal olema ☺️

ML

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kolin ka siis uude kuusse. Eelmine kuu oli jälle blokeerimine katkemine. See kuu oli ov nädal aega varem kui muidu olnud. Tsükkel tavaliselt 32 päeva ja ov 18-19 päeval. Nüüd see kuu oli juba 14 päeval. Muidu poleks teadnud aga mõtlesin nii sama teha testi ja sain positiivse. Mitte ühtegi tunnust ei olnud ja voolust ei olnud üldse. Hetkel siis peaks olema CD 22 ja dpo 7. Täna tunnen rindades ebamugavus tunnet ja kõhus korda mööda munasarjades valu hoogusi. Valud juba mitu päeva olnud. Testi ei plaani see kord teha. Kuna voolust ei olnud ov aeg siis ei usu, et ka õnnestus. Oktoober ja november siis olid biokeemilised rasedused.

Saalimaali

+2
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liitun ka
Püüame triipe oktoobrist saadik n36|m38
Seekord algasid päevad 5 päeva varem ja täna on 7 päev ning pole veel lõppenud.
Mõtlengi, et kuidas nüüd seda OV seekord arvestada ja millal OV teste tegema asuda?
Loodetavasti läheb kõigil see kuu hästi ja tuleb palju triipe 😊

EL

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere!

Tulen ka ametlikult teie sekka. Oleme triipe püüdnud alates 2019 suvest. Kodus ootavad väikest õde või venda kaks suuremat last. N33/M38. Täna CD18 (arvatavasti DPO3)

Olen korra käinud ka viljatusarstil, aga oli veel koroonaaeg (2020 lõpp) ja arst ütles, et ei soovi mind väga tihti sel hetkel tagasi kutsuda. Suunas mehe kontrolli. Temal kõik korras. Siis toimus elus väike pööre ja võtsime mõneks ajaks aja maha. 2021 aasta lõpust vahetasin naistearsti ja nüüd on mul super arst, kes teeb kõikvõimalikke uuringuid. Kevadest tarbin metformiini. Tsükkel venis vahepeal 50-60 päeva, metformiiniga saime selle enam-vähem 32-35 päeva. Ovulatsioonitestid jäid endiselt negatiivseks ning nüüd proovime metformiin+duphaston+letrozole. Eelmine tsükkel ei õnnestunud positiivset ovulatsioonitesti saada. See tsükkel ütles arst UH käigus (CD11), et on kaks foliiklit 18 mm ja ovulatsioon oli testide järgi arvatavasti 25.11. Sel nädalal teeme ka vereanalüüsi progresterooni mõõtmiseks.

Triibulist jõulukuud!

HT

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna dpo 6 ja tahaks juba teada kas õnnestus, sisetunne ütleb et ei. Musta reedega sai Benu epoest ka paar testi tellitud, olid – 50% ja teadagi ma need ära kasutan enne päevi 😆

MK

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Täna dpo 6 ja tahaks juba teada kas õnnestus, sisetunne ütleb et ei. Musta reedega sai Benu epoest ka paar testi tellitud, olid – 50% ja teadagi ma need ära kasutan enne päevi 😆

MK

Ma vaatasin ka seda Benu pakkumist ja hoidsin näppu ostukorvil, et kas tellida ports igaks juhuks valmis või mitte 😀 Siis otsustasin ikkagi läheneda asjale vajaduspõhiselt ja jätsin tellimata, paar tk kodus olemas.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Ühinen ka 🙂 triipe püüame alates oktoobrist, tahaks teist last. Esimene on 1a2k ning hea meelega saaks väikese vanuse vahega õe või venna 🙂

N33 ja mees ka 33.

Hetkel peaks olema Dpo 14-15, eile oli test negatiivne. Oleksid pidanud päevad hakkama, aga neid veel pole. Usun,et panime ikkagi vist mööda, sest ma väga ei jälginud Ov.

Selleks kuuks on testid ostetud. Tsükkel on nüüd peale lapse saamist lühem kui oli varem. Enne oli 33-35p nüüd 27-28p. Seega peab varem testima hakkama. Esimest last proovisime ka pikalt sest Ov oli iga kuu erineval ajal, samas arst ei näinud muret nii et lõpuks peale 1,5a proovimist tuli meie esimene laps ise.

Teist tahaks veidi kiiremini 🙂

H

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Coldasice, triipe püüame alates septembrist, N23 ja M25.

Viimased päevad olid oktoobri alguses ning aina ootan ja ootan päevi, kurb on olla, sest lootsin jõuludeks triibud saada

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hei! Mul täna cd11 ja esmaspäevast alustan taas clearblue testidega 🙂 See tsükkel olid päevad tavapärase 5p asemel 7p, ainus kummaline asi.. muus osas köik tavapärane (: Meie triibupüüdmise alustamisest on nüüd üle 2a möödas ning selle aja jooksul on 3 varajast katkemist olnud.. Nendest kaks rasedust on tulnud detsembris- ehk ka sel aastal, loota ju vöib! 😀 Rahulikku ning triipuderohket jöulukuud!

C.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Liitun ka

Püüame triipe oktoobrist saadik n36|m38

Seekord algasid päevad 5 päeva varem ja täna on 7 päev ning pole veel lõppenud.

Mõtlengi, et kuidas nüüd seda OV seekord arvestada ja millal OV teste tegema asuda?

Loodetavasti läheb kõigil see kuu hästi ja tuleb palju triipe 😊

EL

Tere jälle.
Ma ei teagi, mis see kuu saama hakkab, sest päevad juba 11 päev. Eile ja täna küll pigem väga vähe, aga siiski.
Eks otseselt vist nö ei tegutse ja laseb asjal lihtsalt olla. Kui uus tsükkel ka selline jama, siis käin arsti jutul
On kellelgi muidu niiviisi olnud?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nõme, täna dpo 10 ja varajane test negatiivne, teisip peaks päevad hakkama.

MK

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub, et see tsükkel on sassis. Täna juba dp32 ja teoorias Dpo 16. Rasedustest ikka totaalselt negatiivne kuigi päevad oleks pidanud 4-5p tagasi algama. Enne seda käisid viimased 5 kuud nagu kellavärk. Istun ja ootan siis.

H

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nüüd nädal möödas sellest testist, ei ole pos testi ega ka päevi 🙁 eks ootan edasi (ov ajas ka muidugi kindel ei olnud, arvasin et oli 12dpo)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kolin ka siis uude kuusse. Eelmine kuu oli jälle blokeerimine katkemine. See kuu oli ov nädal aega varem kui muidu olnud. Tsükkel tavaliselt 32 päeva ja ov 18-19 päeval. Nüüd see kuu oli juba 14 päeval. Muidu poleks teadnud aga mõtlesin nii sama teha testi ja sain positiivse. Mitte ühtegi tunnust ei olnud ja voolust ei olnud üldse. Hetkel siis peaks olema CD 22 ja dpo 7. Täna tunnen rindades ebamugavus tunnet ja kõhus korda mööda munasarjades valu hoogusi. Valud juba mitu päeva olnud. Testi ei plaani see kord teha. Kuna voolust ei olnud ov aeg siis ei usu, et ka õnnestus. Oktoober ja november siis olid biokeemilised rasedused.

Saalimaali

Noo jah. Et ma üldse mitte paha pärast, aga et kui rasedust ega last veel ei ole, siis äkki võiksid sellest üle jääva aja kulutada eesti keele grammatika õppimisele. Kohutavalt valus on sellist teksti lugeda.

+4
-8
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Mul on ov olnud iga kuu nagu kellavärk. Tuikamine munasarjades ja see “munavalge” voolus. Seekord siis tuikamine oli olemas aga õige voolus oli puudu. Ei teagi kohe mida arvata. Kuna flo äpp on mul ov ajaga alati paika pidanud siis seal ümbruses tegutsesime ka. Ka peale arvatavat ov aega on vahel neid tuikamisi ette tulnud. Nüüd ootan kannatamatult, et testi teha (päevad peaks hakkama nädala pärast). Tunded on kahetised. Tahaks nagu olla rase aga samas nagu ei usu ka et õnnestus seekord 😀

ML

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

N 29, M 30, teist last

Eile hommikul tegin CB ovulatsioonitesti ja oli vilkuv nägu kolmandat päeva järjest. Õhtul 8 aeg tundsin, et veidi on voolust tulnud, tegin uue testi ja püsiv naerunägu. Sai kohe ka panustatud ning loodan ja soovin väga, et õnnestuks

K

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minul vereanalüüs tehtud eelmise nädala lõpus ja progesteroon üle 50. Arst ütles, et ovulatsioon toimus kindlasti ja kui ka rasedust ei tekkinud, siis jätkame sama raviskeemiga. Täna siis DPO10. Olen siin aastate jooksul negatiivseid teste liiga palju näinud, nii et katsun testimisega nädala lõpuni oodata.

HT

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saalimaali

Noo jah. Et ma üldse mitte paha pärast, aga et kui rasedust ega last veel ei ole, siis äkki võiksid sellest üle jääva aja kulutada eesti keele grammatika õppimisele. Kohutavalt valus on sellist teksti lugeda.

Esiteks ma ei ole eestlane ja proovin võimalikult hästi kirjutada. Vabandust kui riivanud Teie lugemist. Ja telefon paneb veel eraldi sõnu juurde kui mõtlen midagi muud. Lahkun siit grupist ja loodan, et saate kõik oma triibud. Olen lugenud aastat 2018 kõik triibu foorumid üle ja nüüd mõistan miks inimesed ei taha kirjutada. Vabandan kõigi ees kellele olen oma grammatikaga haiget teinud.

Saalimaali

+5
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Unustasin mainida, et olen 4 aastat elanud Eestis. Tegelikult olen pärit Maltalt. Ja kuna soovin ka last, siis mõtlesin ka enda eest kirjutada. Tunda ennast nagu teie. Õppin veel Teie keelt tundma.

Saalimaali

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saalimaali väga tubli oled.Ära pane pahaks kui mõni inimene ei suuda õelutsemata jätta.Ju ta on kibestunud.

+4
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 99 )

Esileht Rasestumine ja lapse ootamine Triibupüüdjad detsember 2022