Kati333
Kas siin keegi ka teadliku viljastumise meetodit on uurinud ning emakakaela oleku järgi aru saanud, et ta on rase? Kopin ühe jupi: “Emakakael on tugev nagu nina, kui asub allpool, selle järgi on võimalik tuvastada mitte viljakat perioodi. Seevastu ovulatsiooni lähedasel ajal on emakakael pehme ja kohev nagu huuled, kõrgel, avatud ja märg/vesine ⤵️ Ovulatsiooni lähedasel ajal muutub emakakaela positsioon järsku.
Kui naine ootab päevi, sest need ei ole alanud ja muretseb, kas ta on rase, siis saab katsuda oma emakakaela, kui see on kõva nagu ninaots, siis pole rasedust. Lennukad kommentaar: emakakael on pehme raseduse ajal. Emakakaela positsiooni ja olekut katsutakse sõrmega”
Mina kahjuks oma 2 eelneva rasedusega veel ei teadnud seda nippi, nüüd olen ainult raseduse puudumist sellega aru saanud korduvalt. Aga ikka ju tahaks uskuda, et seekord emakas “valetab” ja olen tegelikult rase 😀 testi on mõtet teha alles neljap, kui on 9-10 dpo
Ma olen seda meetodit proovinud, aga ausalt öeldes, ei oska nii objektiivselt hinnata. Katsuks kogu aeg emakakaelu nagu naistearstid seda oma töös teevad igapäevaselt, siis kindlasti tunneks vahet. Mulle on mitu korda tundunud, et oi kui kõrge ja pehme nqgu huuled😀, nüüd küll peaks olema raseduse moodi, aga siiski varsti päevad platsis. Jah, vahetult enne päevi on küll madalal. Lisaks on see surkimine minu jaoks ebameeldiv😀 aga ma usaldan oma keha teisi tunnuseid nagu voolus, munasarjde pakitsus OV ajal jne.
Tegelikult kui olen päriselt rasedaks jäänud, siis ma olen sellest seni maani alati aru saanud juba enne testimist ning kindlasti mitte enda emakakaela katsumise teel. Eks on palju ka erandeid- naisi kellel ei olegi sümptome peale positiivse testi. Minul on olnud üksikuid sümptome. Mäletan, et esimesega oli vist kõige rohkem, aga samas teisega polnud peale väsimuse midagi, kuid sisimas ikkagi teadsin juba, et olen rase. Mingi teine taju oli. Kõik need korrad, kus olen ise hakanud igasugu märke otsima, kraadima, katsuma, isusi jälgima, näonahka uurima jne on pigem olnud minul PMS või nn “peast rase” tunnused.
Aga eks see käib selle triibupüüdmise juurde😀 natuke on põnev ju ka enda keha märke jälgida. Umbes täpselt sama teema nagu rasedustestidega…ikka me vaatame neid peale õiget aega ja leiame sealt kummitustriipe, kuivamiatriipe jms. Siis keegi tuleb veel moraali lugema siin foorumis.. siis ma mõtlen alati, huvitav, kas see inimene pole ise kunagi seda sama teinud või ta tõesti ei tea midagi naiste triibuärevusest või tal pole üldse empaatiavõimet.
Oh, sai pikk ja lohisev tekst..mis ma sellega öelda tahtsin, on see, et igasugu asju on proovitud ja see on täiesti okei, aga samas päris rasedusega pole neid minul isiklikult kunagi vaja olnud😊