Hei!
Nii tore, et juba triibulisi teste siin näha saan! 🙂 Palju-palju õnne, et kõik hästi läheks ja kõhuke mõnusalt kosuma hakkaks! 🙂
Kes kohe-kohe testimas, siis hoian ka väga-väga pöialt teile!
Muide, positiivse testi nägemine võib ikka tõesti inimestel päris korralikult varieeruda. Mõnel on selged (ehk küll heledad, kuid siiski selgesti nähtavad) triibud juba 4 päeva enne algama pidavaid päevi (so siis umbes 10DPO), mõnel alles 4 päeva peale algama pidanud päevi (so umbes 18DPO). Minul isiklikult oli esimese rasedusega plaanipärane testimine 11DPO, et teaksin, kas jätkata Duphastoni võtmist või mitte. Sain sellise testi, millel suutsin üsna edukalt triibuvarju küll ette kujutada, aga reaalset triipu seal nüüd küll polnud. Arsti soovitusel võtsin 2 päeva veel ravimit edasi ning testisin uuesti 13DPO ja siis sain alles väga-väga heleda, aga siiski lähedalt nähtava triibukese esimest korda elus rasedustestile (Veretest oli siis alles 22 ehk ametlikult isegi mitte raseduse nimetamiseks piisav näit). 15DPO oli alles selline triip, mida võis ka paari meetri kauguselt näha ja mis tekitas minus tunde, et see võib tõesti päris olla ja ma ei kujuta seda ette. Kõik on võimalik, kuid kuna ka minul oli väga palju ja valusaid kukkumisi, sest ikka ju loodad ja ootad, eriti kui peast rasedus möllab sajaga, siis tasub üle lootmisega väga ettevaatlik olla!
Minul aga seekord nii, et ma EELDAN, et OV on möödas ja tänasest alusasin taas Duphastoni võtmist. Äpi järgi oli OV reedel, neljapäeva õhtul sai mehega asjatatud ja uuesti alles esmaspäeval, sest olin R-P koolis teisel pool Eestit. Kuna õpingud on füüsilised ja intensiivsed, ei saanud ma seekord hästi pihta, kuna või kas üldse mul OV toimus??? Ma kahtlustan, et OV langes pigem L või P peale ja sellest tulenevalt mul suuri lootusi siiski pole seekordsele õnnestumisele. Kuna mul mehel on omad tervisemured, millest tulenevalt on ka tema näitajad pigem kehvema poolsed, siis õnnestumise % meil juba iseenesest madalam, kui aga veel muud tegurid ka meie kahjuks, siis jahm, suuri ootusi siin ei sea.
Siiski, väikese varuga arvestan, et täna võiks olla 2DPO ja kui just päevad varem ei alga, siis testiksin 06.11.
Ahjaa, keegi küsis foolhappe kohta. Foolhape vist otseselt (kaudselt muidugi võib) raseduse tekkele kaasa ei aita, kuid foolhape on ülimalt tähtis tekkiva raseduse korral maimukese närvisüsteemi arengule. Seetõttu soovitatakse foolhapet tarvitada isegi 3 kuud enne planeeritava raseduse algust. Kui rasedus tuleb ootamatult vms, siis soovitatakse hakata koheselt peale raseduse tuvastamist või ka kahtluse korral tarvitama. Samuti D-vitamiini, mida naturaalsel kujul saab eestlane niisamagi liiga vähe, kuid keha toimimisele on lisa D-vitamiin suureks abiks ja toeks, eriti kui keha peab hakkama saama teise inimese loomisega ja hoidmisega. Eestis muust räägitakse vähem, kuid tegelikult soovitatakse välismaal ka rauda juurde võtta. Kui sa tead, et rauavarud on iseenesest pigem tagasihoidlikumad, siis võiks vähemalt kuuri läbi teha ja kui ei ole kindel, siis paluda perearstil või teha käia ise kuskil synlabis vms tegemas hemoglobiinitesti. Kõik ikka selleks, et sinu organism oleks võimalikult tugev ja valmis toetama tekkivat rasedust ja arenevat maimukest.
Metsakutsu
Minul ikkagi hakkasid päevad, sp mul test pos ei olnudki. Muidu ikka alti vara teada saanud ja vara sümptomid olnud ka. Eks siis ei pea praegu last saama, lähen panen mōneks ajaks spiraali ja naudin elu☺️ teile edu!❤️