Jaa, minu jaoks ostjana on kaks kõige ebameeldivamat asja:
1) “Paku ise hind” (ignoreerin lihtsalt selliseid kuulutusi, sest ma ei viitsi kaubelda)
2) “Müün asja X! Kiire!” – Ja siis teed kuulutuse lahti ja vaatad, et inimene pole viitsinud näiteks kirja panna, mis mõõtudes see mööbliese või riidejupp on ning piltidel pole selle kohta mitte ühtki viidet. Paari päeva pärast saadab Marketplace mulle teavituse, et “ese, mida vaatasite, on nüüd 20 eurot odavam” – äkki alustad sellest, et inimesed teaksid, mis mõõtudes asja sa üldse müüd, oleks lihtsam lahti saada. (Olen muuhulgas ka näinud ca 10 pildiga kuulutust, kus inimene tegelikult müüs mingit riietuseset, aga ühel pildil oli näiteks seen metsas, ühel mererand, riietusese ise oli ca pooltele piltidele jõudnud.)
Ahjaa, minu jaoks üks väga huvitav fenomen on inimesed, kes müüvad asju mitte lähtuvalt nende turuhinnast, vaid lähtuvalt loogikast, et “mina maksin asja eest X eurot ja nüüd olen nõus 10-25% sellest alla laskma” – mis sellest, et kui sa oled näiteks mingit tehnikavidinat aasta aega kasutanud, siis 99% tõenäosusega saab selle praegu poest tuttuuena ja garantiiga odavamalt kui see hind, millega sa hetkel oma kasutatud asja müüa üritad. Ja neid inimesi ei ole vähe ja see ei käi ainult tehnika kohta – näiteks just ostsin endale poest ühe uue eseme 99 euro eest, aga samal ajal üritavad mitu inimest müüa sama asja (täpselt sama mudel jne) kasutatuna hinnavahemikus 125-140 eurot. Mind isegi ei häiri see, aga täitsa siiralt huvitab, et kas nad tõesti leiavad siis lolle, kes on valmis kasutatud asja eest rohkem maksma kui poes uue eest.