Esileht Kodunurk Tulete õhtul (töölt, koolist vm) koju ja mida siis teete?

Näitan 25 postitust - vahemik 91 kuni 115 (kokku 115 )

Teema: Tulete õhtul (töölt, koolist vm) koju ja mida siis teete?

Postitas:
Kägu

Miks. Meil näiteks on seal oma juurikamüüja, kellelt ostame juba 8-9 aastat ja oleme ka avatud talude raames nende talus käinud.

See ongi see perekooli “tuttav talunik”:)

Aga ongi, jah. Ma muidugi ei arva, et ta on meil kõigil ühine 🙂 ning üks ja seesama. Ja miks perekooli oma? Ikka kõigi oma, kes tahavad ja viitsivad.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loogika ema lausa. Selle arvates on kuidagi aega väärtustavam, kui iga pereliige eraldi poes käib. Kuna sellel on ka kirjutamine raske, välja arvatud rumalused Perekoolis, siis nimekirja tegemine on selle peas kohe eriti suur aja raiskamine. Tegelikult on kurb, sest see kuskil eraelus ju ikka mõne inimesega kokku puutub ja reaalis sellega kokku puutumine võiks ikka olla pettumus inimkonna suhtes. Kuigi nagu üks tark mees ütles, inimlik rumalus on mõõtmatu ja põhjatu.

Einstein ütles midagi muud.

Võimalik. See tark mees, ütles täpselt niimoodi. Ta oli mu magistritöö juhendaja 🙂 🙂

Su magistritöö juhendaja ütles täiesti valesti edasi, mida Einstein ütles. Sina pole Einsteini ühest kuulsamast ütlusest midagi kuulnud, kaagutad edasi oma “targast mehest”. Piinlik ja masendav.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Su magistritöö juhendaja ütles täiesti valesti edasi, mida Einstein ütles. Sina pole Einsteini ühest kuulsamast ütlusest midagi kuulnud, kaagutad edasi oma “targast mehest”. Piinlik ja masendav.

Ta ei tsiteerinud Einsteini. Ta ütles, mida tema mõtles. Meil oli pärast seda temaga pikk vestlus, mida tema silmas pidas ja mida tema mõtles. Tema nimi polnud Einstein. Einstein mu teada Tartu Ülikoolis väga kibe käpp polnud ka.

Mina ei kaaguta, ma räägin viisakalt. Aga sa jätka, nagu sa iga päev siin teed.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi, kes see psühhopaat siin on, kes absoluutselt iga teema alla mingeid sajatusi kirjutab ja pidevalt ja järjepidevalt ja 24/7. Tüütu on lugeda nii, kui teema on millestki muust ja siis see ohmoon sõidab sisse: “a endal sul on jalad kõverad”.

Mõistan, et polnud ise ka praegu kuigi viisakas, a no kaua võib.

+12
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta ei tsiteerinud Einsteini. Ta ütles, mida tema mõtles. Meil oli pärast seda temaga pikk vestlus, mida tema silmas pidas ja mida tema mõtles. Tema nimi polnud Einstein. Einstein mu teada Tartu Ülikoolis väga kibe käpp polnud ka.

Mina ei kaaguta, ma räägin viisakalt. Aga sa jätka, nagu sa iga päev siin teed.

Ta rääkis sel pikal vestlusel, kuidas ta ükspäev istus õunapuu all ja nägi, et õun kukkus alla ja siis ta mõtles, mis jõud see küll on, mis õuna allapoole kukkuma paneb?

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks. Meil näiteks on seal oma juurikamüüja, kellelt ostame juba 8-9 aastat ja oleme ka avatud talude raames nende talus käinud.

See ongi see perekooli “tuttav talunik”:)

Aga ongi, jah. Ma muidugi ei arva, et ta on meil kõigil ühine 🙂 ning üks ja seesama. Ja miks perekooli oma? Ikka kõigi oma, kes tahavad ja viitsivad.

Me oleme ausalt ka olemas! 

Mina olen see palju kirutud “tuttav talunik”. Mul on kindel klientuur, kellele müün enamasti mune, aiasaadusi ja erinevaid hoidiseid. Viimaseid teen ka tellimise peale. Näiteks käib praegu laar kimchit, mille tellis ühe püsikliendi reklaami peale tema töökollektiiv. Harvemini teen ja müün suitsutatud lihasid.  Suviti, kui suurem osa inkubaatorist tulnud tibudest on kukkedeks kasvanud, ostetakse kiirelt ära puljong, kus lihatükid ka sees. Praktiliselt supipõhi lausa.

Koostöös “tuttava jahimehega” saavad samad “tuttavad kliendid” minult ka ulukiliha ja lihasaadusi.

Rikkaks ma selle müügiga ei saa ja see pole ka mu põhitöö, aga kanadel on toit, allapanu ja elektrikulu (elektrikarjus, valgustus ja talvel soojustus) munamüügi raha eest olemas. Suvel jään munamüügiga lausa plussi. Hoidistega  teenin isegi rohkem, aga sellega tegelemine on tegelikult paras ajakulu ja nagu lausa lisatöö hooajal. Seetõttu saabki minu kohta öelda “tuttav talunik”, sest kuskil turul ma ei müü ja kuskil ei kuuluta. Ikka tuttavate kaudu käib infovahetus. Jõuluks on ahju-ja mulgikapsaste, pasteetide ja sinepite tellimus juba nii suur, et plaanin lausa mõned päevad puhkust võtta põhitöökohast, et kõik valmis jõuda.

Lähikonnas on ka nö suurtalunikke, aga nemad ei viitsi sellise pisikese müügiga tegeleda ja kogu toodang läheb ikka kokkuostu või kettidesse.

Seega, kui kellelgi on see “tuttav talunik”, siis on tal vedanud ja miks seda head olukorda siis mõnitada või naeruvääristada.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ta rääkis sel pikal vestlusel, kuidas ta ükspäev istus õunapuu all ja nägi, et õun kukkus alla ja siis ta mõtles, mis jõud see küll on, mis õuna allapoole kukkuma paneb?

Ei. Kui sind väga huvitab, siis vestluse teema oli üldises võtmes motivatsioonisüsteemid tööstusettevõtetes, mis on levinud, populaarsed, aga võivad osutuda demotiveerivateks. Ja vastupidi. Milliseid “karistusi” ja distsipliinikorraldusi on juhtide ajud välja mõelnud, mis ei distsiplineerri ega innusta ega akrista kedagi. Erialaga niivõrd seotuks see jäi, kuna analüüsisime eriti markantseid juhtumisi tema ja minu kogemustest tööstusettevõtetes. Omaaegne TPI.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See, kulla laps, oli Newton.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Me oleme ausalt ka olemas!

Ah, see on siin foorumis tuntud agressor, kes ei te mütsigi, aga tänitada armastab.

Talle on ka arusaamatu see, et tuttav talunik või tuttav juuksur ei pruugi tähendada seda, et enne oli tuttav ja siis hakkas juuksuriks või talunikuks. Ta ei saa isegi sellest aru, et tuttav juuksur või talunik võib olla ka see, kes oli 15-25 aastat tagasi võhivõõras, aga nüüdseks juba hea tuttav, isegi sõber või sõbranna mõnel juhul, kuna oled tema püsiklient.

Ära pane teda tähele.

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

See ongi see perekooli “tuttav talunik”:) Aga ongi, jah. Ma muidugi ei arva, et ta on meil kõigil ühine 🙂 ning üks ja seesama. Ja miks perekooli oma? Ikka kõigi oma, kes tahavad ja viitsivad.

Väga trendikas on osta asju tuttavalt talunikult. Perekoolis. Näiteks pool lammast korraga kojutoomisega:) See on cool!

+1
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Seega, kui kellelgi on see “tuttav talunik”, siis on tal vedanud ja miks seda head olukorda siis mõnitada või naeruvääristada.

Keegi ei naeruväärista siin midagi, ole tubli edasi!

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See ongi see perekooli “tuttav talunik”:) Aga ongi, jah. Ma muidugi ei arva, et ta on meil kõigil ühine 🙂 ning üks ja seesama. Ja miks perekooli oma? Ikka kõigi oma, kes tahavad ja viitsivad.

Väga trendikas on osta asju tuttavalt talunikult. Perekoolis. Näiteks pool lammast korraga kojutoomisega:) See on cool!

Pool lammast on alla 10 kilo. Kas seda on siis üüratult palju?

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuigi nagu üks tark mees ütles, inimlik rumalus on mõõtmatu ja põhjatu.

Kes see tark mees oli, tead ka seda öelda?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kuigi nagu üks tark mees ütles, inimlik rumalus on mõõtmatu ja põhjatu.

Kes see tark mees oli, tead ka seda öelda?

Ta ju juba kirjutas, et see oli tema diplomitöö juhendaja. Kirjeldas veel pikalt, mis teemalise aruteluga selleni jõudsid.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma pole see, kellelt küsid, aga jah, näiteks minu arvates on see üüratult palju. 300-500g lammast teeks korraga ära, no mitu korda seda sügavkülmutatud lammast siis tegema peab, üle 10 korra, enne kui otsa saab? Milleks selline kogumine, et siis vana liha süüa?

+1
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma pole see, kellelt küsid, aga jah, näiteks minu arvates on see üüratult palju. 300-500g lammast teeks korraga ära, no mitu korda seda sügavkülmutatud lammast siis tegema peab, üle 10 korra, enne kui otsa saab? Milleks selline kogumine, et siis vana liha süüa?

Sa teed süüa ainult endale?  Kui peres on 2 täiskasvanut ja lapsed vanuses 10+ ,  siis 300-500 grammi üheks söögikorraks on ikka väga vähe, rääkimata sellest,  kui tahaks teha nii, et jätkuks ka teiseks päevaks.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Milleks koguda? sest sellsielt ostes saan 6€/kilo seda osta.
Ma olen veel nii hull, et ostsin terve lamba ja see oli 14 kilo. Sain kätte tükeldatult. “Tuttav talunik” lõigub vastava elektroonse vahendiga seibideks ja tükkideks. See 14 kilo sisaldas ju ometi ka konte.

Karree tegime kohe esimesel nädalavahetusel ära, kui külalised tulid.

Osad tükid läksi hakklihaks ja sügavkülma sai neid kolm pakki. Kasutan vaakumpakendamist. Ja hakklihast sai ka pisike ports grillvorsti tehtud hiljem.

Osad tükid niisama vaakumisse ja sügavasse. Osad tükid maitsestatult vaakumisse ja sügavasse.

Koodiotsad läksid puljongiks koos muude kontidega, mis lihastamisest üle jäid. Puljongit hautan puupliidil pikalt ja lõpuks jääb selline paksem puljong, mis kallerdub purkides suht tugevaks. Säilitan tavakülmikus. Sellest puljongist saab näiteks megahead kruupidega lambasuppi.

Ma väga täpset arvestust ei pea, aga arvan, et kolme kuu jooksul sai kõik kasutatud. Poeg võtab ühiselamusse ka maitestatud liha kaasa. Talle just meeldib nii, et võtab pühapäeval kaasa ja paneb tavakülmikusse sulama ja samal ajal maitsestuma. Paari päeva pärast on hea sellest lihast süüa teha.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kus kohas te töötate, et poolest päevast kodus olete?

Mina näiteks lasteaias. Kl 7 algab tööpäev, 15.30 on läbi.

(ei ole tsiteeritav)

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saagi. Naised istuvad nädalate ja kuude viisi kodus, teevad meestele poenimekirju, siis ootavad kullereid, lapsi ja mehi kodu, et neile süüa teha ja nendega õppida, kui läheb hästi, saab ööhakul koeraga jalutamas käia. Ja samas väidetakse, et nende aeg on niiii väärtuslik.

Kordasid kõik oma lollused ilusti üle ja võtsid ühte kommentaari kokku. Jääb loota, et see on siis epiloog.

See on teie elu, mitte minu lollused. Ei tasu peeglit sõimata, kui pilt sitt vastu paistab.

see on sinu arvamus kellegi elust ja peeglit tõesti ei tasu sõimata, kui sa (sina just) seal sitta näed aga nagu öeldud, ei peagi aru saama ja eks inimene usub ikka seda, mida uskuda tahab….

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei saagi. Naised istuvad nädalate ja kuude viisi kodus, teevad meestele poenimekirju, siis ootavad kullereid, lapsi ja mehi kodu, et neile süüa teha ja nendega õppida, kui läheb hästi, saab ööhakul koeraga jalutamas käia. Ja samas väidetakse, et nende aeg on niiii väärtuslik.

Kordasid kõik oma lollused ilusti üle ja võtsid ühte kommentaari kokku. Jääb loota, et see on siis epiloog.

See on teie elu, mitte minu lollused. Ei tasu peeglit sõimata, kui pilt sitt vastu paistab.

see on sinu arvamus kellegi elust ja peeglit tõesti ei tasu sõimata, kui sa (sina just) seal sitta näed aga nagu öeldud, ei peagi aru saama ja eks inimene usub ikka seda, mida uskuda tahab….

Katsu oma heietustes mõnda kirjavahemärki kasutada, äkki saad siis ise ka aru, mida öelda tahad.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
maarjaline

Katsu oma heietustes mõnda kirjavahemärki kasutada, äkki saad siis ise ka aru, mida öelda tahad.

ja kohe teemaliug, äkki saangi aru, aga veelkord, ei peagi kõigist ja kõigest aru saama, ole omaette

+1
0
Please wait...

Postitas:
saskia2

Sinu kass ei huvita kedagi.

Mind näiteks huvitab väga. Mul ka kass ja pool õhtut kulub temale. Võiksin sellest siin rääkima jäädagi, kuid ei tee seda, sest äkki saad mingi rabanduse veel minu pärast ja mina siis süüdi, kui sa intensiivi satud.

Küsimus pole selles. Enamikel inimestel on koduloom. Või lausa mitu. Ilmselgelt nendega tegeletakse, neile pannakse süüa, käiakse jalutamas. Tsiteeritul on igas teises lauses kass, see pole terve.

0
-7
Please wait...

Postitas:
saskia2

Nõmme turult ostmine on ikka kõike muud kui mõistlik:)

Miks. Meil näiteks on seal oma juurikamüüja, kellelt ostame juba 8-9 aastat ja oleme ka avatud talude raames nende talus käinud. Värskem, kui poes üldiselt. Neil juba säilitustingimused on vinged. Lisaks porgandi hind niiväga ei tapa ega erine, aga kui ma saan selle juurika metsade vahelt, kus 40 km raadiuses pole mitte ühtki vabrikut, tehast, katlamaja vms, väetatud põllumaad (sõnnik välja arvatud) ega lägahoidlat, siis meile meeldib 🙂 Proovi ka.

Sest see on pika puuga Eesti kõige kallim turg, enamik häid müüjaid on letidki ära andnud, sest ei suuda röövellikku renditasu maksta.

Nõmme elanik

0
-1
Please wait...

Postitas:
saskia2

Lähed kell 20 kortermajade vahel jalutama?

Nii, mis selles imelikku oleks?

Selle asemel, et päeval normaalselt liikuda, viid end enne magamaminekut külma kliimasse aktiivselt liikuma. Organism peaks hakkama end puhkama valmistuma.

Issand, ma käin oma koeraga kell 00.00 metsatiirul. Koer on muide pitbull. Ära palun minesta.

Täiesti normaalne on jalutada oma poolt vabalt valitud kellaajal.

Sin saad end ju kell 18.00 juba puhkama sättida, keegi ei  kritiseeri su valikuid.

Inimestel on erinev elurütm. Mul kell 20 pole isegi lapsed veel trennidest koju jõudnud:)

+1
0
Please wait...

Postitas:
kata85

5ks kodus. Õhtusöök. Kell 8 läheb üks laps magama, kell 9 teine ning siis 1-1,5h aega telekat vaadata või lugeda.

0
0
Please wait...

Näitan 25 postitust - vahemik 91 kuni 115 (kokku 115 )

Esileht Kodunurk Tulete õhtul (töölt, koolist vm) koju ja mida siis teete?