Esileht Pereelu ja suhted Tülid mehega, mis väljuvad kontrolli alt

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 191 )

Teema: Tülid mehega, mis väljuvad kontrolli alt

Postitas:
Kägu

Tere! Kuna ma ei soovi oma kodustest asjadest väga rääkida sõprade või pereliikmetega, kirjutan siia. Ehk keegi aitab näha olukorda värskema pilguga.
Kogu lugu on ilmselt keeruline selgitada, lisaks on see ainult üks pool loost, aga ehk saan ikka mingit nõu.

Oleme mehega olnud koos 10 aastat. Küllap on meil alati olnud tülisid, oleme mõlemad parajalt keevalised, keerulistest peredest, nii et rahumeelset probleemilahendusoskust on nappinud. Ragistasime ära, leppisime ära ja läksime eludega edasi. Mingit erilist traagikat samas polnud. Teadsime ikka, et oleme teineteise jaoks alati olemas.
See ei tähenda muidugi, et me ööpäevaringselt tülitsesime, enamasti oli meil alati tore koos olla. Lihtsalt tõusid vahel need tülid pisiasjadest ja läksid inetumaks kui peaksid. Noh, et keegi jättis taldriku kraanikaussi, kuigi teine oli just koristanud või mis iganes tühi probleem.

Aasta tagasi sündis meil laps. Teekond lapse saamiseni oli keeruline, võttis aastaid ja tekitas parajaid pingeid. Magamatus andis järgmise laksu. Me olime enne rääkinud sellest, et kui meie laps sünnib, siis me ei tohi enam karjuda, kasutada inetuid sõnu. Mul endal hing valutab tülide ajal, mis veel lapsest rääkida, sellist lapsepõlve ei taha talle.
Kahjuks läks kõik kolinal potist alla ja aina hullemaks läheb. Magamatus/elumuutused tekitavad lühikese süütenööri. Kui laps üldse ei maganud, siis ajasin meie raginad selle süüks, et oleme magamatud. Samas nüüd laps magab päris kenasti ja me pole küll puhanud, aga selle süüks asja ajada ka ei saa.
Nädala keskel on üldiselt kõik tore, sest mees on suurema osa tööl, tuleb õhtul, siis on juba õhtused toimetused, söömine, ma ise tegelen veidi oma ettevõtte asjadega, kuni ta lapsega tegeleb. Ühesõnaga ei teki hetke, kus tülli minna. Nädalavahetused on aga üle mõistuse… Parimas usus teeme plaane, et teeme perega midagi, õhtul vaatame kahekesi filmi, kui laps läheb magama. Aga nii kui me kahekesi oleme koos, tõuseb jälle mingist tühjast tüli. Sel nädalavahetusel läksime tülli kardinaid pannes. Eks ta nokkis juba hommikust saadik mu kallal, aga üritasin tüli ära hoida. Ega ma ise ka ilmselt ei öelda, et oleksin eriti viisakas olnud, kui ta oli lõpuks päev otsa norinud, aga lõppes tüli sellega, et mees ütles mulle, et ta soovib, et ma ära sureksin, et ta saaks lapsega kahekesi olla.
Olen ma, mis ma olen, ma isegi ei mõtleks elusees sellist asja öelda. Saan aru tavalistest solvangutest, et loll ja d*biilik, aga sellist asja öelda…
Pärast selgitas, et tal tuleb lihtsalt vahepeal lihtsalt selline viha sisse, et ta tahab mulle haiget teha.
Mind kirjeldab ta kui manipulaatorit ja kõige hullemat inimest. Ma ise ei näe end sellisena. Ma tunnen, et ma siiski üritan. Ma pole täiuslik inimene, aga ma ei tunne, et ma kunagi mõtleks, et tahaks kellelegi võimalikult palju haiget teha.

Ma tunnen, et mu jaoks jõudis kätte viimane piir. Ma arvan, et sellest hullemaks enam minna ei saa. Kui siis juba kätega kallale tulemine.
Ma olen üritanud. Olen mõelnud, et kui ta hakkab nokkima, siis jään rahulikuks ja proovin heaga. Olen kuulanud igasuguseid podcast’e, lugenud suhteraamatuid. Vahepeal on olnud isegi päris hästi tänu neis leitud nippidele, aga ega kaugele ei purjeta, kui ainult üks pingutab.
Mees küll pärast tülisid vabandab ja räägime, et nii tõesti ei saa ja me peame mõlemad rohkem pingutama, aga ma ei näe eriti tema poolt mingeid samme.
Oleme rääkinud teraapiast ka, aga pole tegudeni jõudnud. Meil pole küll rahaliselt keeruline, aga mu mees on paras “koi” ja maksta 100 eurot korra eest eiteakuikaua, et võõrale oma asju rääkida, on tema arvates mõttetus. Ma ei tea, kas ma suudaksin ka seal väga rääkida. Ma olen oma loomult selline, et manan naeratuse ette ja küsimuse peale, kuidas läheb, vastan alati, et väga hästi. Pole harjunud oma muredest kellelegi rääkima. Me oleme see paar, kellelt suhtenõu küsitakse. Kõik arvavad, et meil on kõik hästi.

Mul on viimasel ajal tekkinud tunne, et ma tahaksin minna lahku. Samas on see nii hirmutav. Mees süüdistab, et miks ma temaga lapse sain, kui nüüd pere ära lõhun. Samas kas laps tänab meid hiljem, et sai terve elu meie räuskamisi ja sõimamisi kuulata…
Ma saan aru temast, ka tema jaoks on hirmutav, et kui me lahku lähme, ta ei näe enam last iga päev. 50-50 pole nii väikesega ju kuidagi võimalik. Ma tunnen end halvasti, et ta last ei näe.
Elame minu kinnisvaras, aga mees on siin aastaid renoveerinud. Muidugi rahalises mõttes peaksin kompenseerima, aga palju, ega sa ei saa ju aastaid töötunde rahasse panna. Me oleme ikkagi 10 aastat koos elanud ja siin on väga palju ehitatud ja tehtud.
Ja siis jälle tunnen end halvasti, et tema peab lahkuma, jääb kodust ilma…

Eks inimesed lähevad kogu aeg lahku. Minu jaoks tundub see lihtsalt nii-nii raske. Samas ei saa ka jätkata nii nagu praegu oleme. Ja mis sellest paremaks muutuks? Ma ei tea, kas me lihtsalt toome teineteises välja halvima või lihtsalt oleme mõlemad parajad s*tapead ja järgmistes suhetes nagunii probleemid jätkuks.

Andke mingit nõu. Mul on tunne, et asjad on liiga kaugele läinud, et välja tulla. Või on see võimalik? Kuidas?

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Huvi pärast küsin, kui tihti te seksiste?Kui pidevad tülid, siis ei kujutagi, et te seda tiheldalt teeksite.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, seks on ka probleem. Iganädalased tülid on just minu poolt selle soovi ära võtnud. Näiteks sel laupäeval mõtlesingi, et paneme lapse magama, küünla põlema, poeme voodisse, vaatame filmi ja… aga läks nagu läks, pärast seda tüli enam polnud soovi. Tükiks ajaks võtab soovi ära, kui peas on ainult muremõtted ja kui soov jälle peale tuleb, siis on uus tüli peal.
Muidu füüsiline lähedus kui selline on olemas. Suudlused, puudutused, kallistused, see on igapäevane.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lahku kindlasti ei läheks nii väikse lapse kõrvalt, sest pärast võid kahetseda, need otsused pole läbimõeldud. See oleks suurim viga suurima tõenäosusega nii pika suhte järgselt.

Esmalt äkki aitaks vahest mingeid abilisi endale võtta, et ei pea üksi kõike tegema.

Teiseks soovitan mehele kuidagi välja maksta see, mida ta sinu majas teinud on. Teeks lausa kirjaliku lepingu, et hiljem probleeme ära hoida. Pöörduks lausa juristi poole, et konsulteerida. Või soovitan mehel isikliku kodu soetada kindlasti, liiga erinev tasakaal.

Kolmandaks on tõestatud, et lastel (a hilisemas täiskasvanueas) on parem selles kodus, kus on mõlemad vanemad olemas. Seda on palju uuritud.
Neljandaks, ebapopulaarne, aga soovitan rohkem lapsi saada. Esiteks on korraga kasvatada kergem ja teiseks saab selle väikelapseea koorma kaelast ära ja kolmandaks suuremad lapsed mängivad ise, saate mehega aega veeta.

Viiendaks, uusi suhteid nii väikse lapse kõrvalt ei otsiks.

0
-20
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, seks on ka probleem. Iganädalased tülid on just minu poolt selle soovi ära võtnud. Näiteks sel laupäeval mõtlesingi, et paneme lapse magama, küünla põlema, poeme voodisse, vaatame filmi ja… aga läks nagu läks, pärast seda tüli enam polnud soovi. Tükiks ajaks võtab soovi ära, kui peas on ainult muremõtted ja kui soov jälle peale tuleb, siis on uus tüli peal.

Muidu füüsiline lähedus kui selline on olemas. Suudlused, puudutused, kallistused, see on igapäevane.

Siis on väga suur tõenäosus, et mees o a) väsinud, b) meeldib keegi teine. Paraku võib juhtuda, et mees hakkab rasedat ja üldse ema rohkem ihaldama, aga võib juhtuda, et tekitad temas vastandlikke tundeid.

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimene soovib, et sa ära sureks ja sa mõtled, mida teha.

+11
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning suurim viga, mida pükstes oleva suure tõmbe ajal tehakse, on segased rahaasjad. Et isegi suure armastuse ajal ära võta vastu tasuta remondiabi ja mööblit jne.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma pööraksin fookuse endale – missugune ma olen ja kuidas käitun. Üksi ei saa sõnasõda pidada.

Looksin lastele koduse õhkkonna, mida ma soovin, tülidest eemalduksin täielikult või küsiksin, et miks sa norid? Ise ka  puude alla panemine lõpetada, kui tüli ei soovi.

Näiteks läheksin viskaksin voodisse ja hakkaksin lugema, või lapsega välja kui norimine algab.  Teataksin, et lahkun, sa norid ju, kas sa ei näe.

Hiljem küsiksin, et mis sul viga on, miks sa norid… (aga seda saab teha ainult siis, kui ise ei nori, ei tõukle verbaalselt ega provotseeri ei alaväärista, ei naeruväärista, ei kaaguta – ei kutsu sõda esile).

Või reageerin norimisele vastu norimisega, torkan vastu, ja nii see läheb…

Ise tuleb lõpetada ja paluda ja nõuda kodurahu, norijad lahkuvad, sest nagu isegi möönad, nii ei saa ju enam.

+4
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Elame minu kinnisvaras, aga mees on siin aastaid renoveerinud. Muidugi rahalises mõttes peaksin kompenseerima, aga palju, ega sa ei saa ju aastaid töötunde rahasse panna. Me oleme ikkagi 10 aastat koos elanud ja siin on väga palju ehitatud ja tehtud.

Ma ei tea….võib ju välja mõelda kõik need tööd, mis ta teinud on ja siis need rahasse arvutada. Ja siis võib rahasse arvutada ka elamise ehk üüri – seda ta pole ju maksnud. Tasuta on saanud kõike. Seega arvutage kõik välja ja võibolla mees saab aru, et peaks veel rohkem tegema, et oma elamine nö kinni maksta.

Ja üleüldse on normaalne, et kui kuskil elad (kasvõi üürikas) ja wc poti kaas läheb pekki, siis sa vahetad ju selle välja või mõni liist tuleb lahti – paned kinni või paned uue. Iga liigutust elus ei ole mõistlik rahasse arvutada. Ning lisaks on see veel ülinõme ka.

Selle väite peale, et “tahaks, et oleksid surnud” on vaja esitada ultimaatum: a) kas läheme lahku või b) teraapiasse. Kõik. Ja kui sõbrad ja sugulased küsivad, siis ongi aus vastus, et mu mees soovis, et ma sureksin ja ma ei näinud seetõttu võimalusi pikemaks kooseluks. Mingid punased jooned peavad ikka olema.

+22
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis on väga suur tõenäosus, et mees o a) väsinud, b) meeldib keegi teine. Paraku võib juhtuda, et mees hakkab rasedat ja üldse ema rohkem ihaldama, aga võib juhtuda, et tekitad temas vastandlikke tundeid.

Pole vaja mõistatada, võib küsida otse, mis sul viga on, miks sa normid? Kui ise vaikselt norimisega tegeled, tuleb seegi lõpetada

Nõustamist saad ka üksi võtta, kuidas meeldivam inimene olla, mis on minu probleemid, missugune ma olla tahan ja milline mitte.

Seejärel on alust enesekehtestamiseks, minu kodus kodurahu kehtestamiseks. Algab iseendast.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, see kinnisvara on ka viimasel ajal suur tüliallikas. Muidugi ma olen selleks valmis, et pean võtma laenu ja talle maksma mis iganes see summa siis on lõpuks.
Praegu ta ütleb, et tema ei taha midagi, et ükski rahasumma ei kompenseeri seda, et ta on siin armastusega kõike teinud. See tekitab minus ainult suurt-suurt süütunnet, et ma viskan ta välja tema kodust. Olen erinevaid variante mõelnud, et ma peaks äkki välja üürima ja ise ka siis mujale kolima, siis ma pole see “väljaviskaja”.

Oleme rääkinud ka, et peaksime ehitama kahepeale uue maja, et oleks kõik võrdne. Praegu ma ei näe seda varianti, kui suhted on nii keerulised. Hakata veel ehitama, et uus stressirikas projekt käsile võtta ja siis pauguga lahku minna ja müüa 🙁 Me ei saa kardinate panemisegagi ühele nõule, mis maja me ehitama hakkame. Olen nõustunud, et võtame selle viisaastakuplaani, sest mõistan, et ta tahab ühist kinnisvara, aga mitte kohe praegu.

+9
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viska see rott ja muidusööja välja. Normaalne mees ehitab anisele ise maja.

+3
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jah, see kinnisvara on ka viimasel ajal suur tüliallikas. Muidugi ma olen selleks valmis, et pean võtma laenu ja talle maksma mis iganes see summa siis on lõpuks.

Praegu ta ütleb, et tema ei taha midagi, et ükski rahasumma ei kompenseeri seda, et ta on siin armastusega kõike teinud. See tekitab minus ainult suurt-suurt süütunnet, et ma viskan ta välja tema kodust. Olen erinevaid variante mõelnud, et ma peaks äkki välja üürima ja ise ka siis mujale kolima, siis ma pole see “väljaviskaja”.

Oleme rääkinud ka, et peaksime ehitama kahepeale uue maja, et oleks kõik võrdne. Praegu ma ei näe seda varianti, kui suhted on nii keerulised. Hakata veel ehitama, et uus stressirikas projekt käsile võtta ja siis pauguga lahku minna ja müüa 🙁 Me ei saa kardinate panemisegagi ühele nõule, mis maja me ehitama hakkame. Olen nõustunud, et võtame selle viisaastakuplaani, sest mõistan, et ta tahab ühist kinnisvara, aga mitte kohe praegu.

Ja sina küsid talt turuhinnaga üüri vastu. Loomulikult ei saa eeldada, et elatakse kuskil tasuta.

+12
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Hmm või et tema tahaks lapsega kahekesi olla? Mulle tundub, et ta ise on manipulaator, kui selliseid solvanguid ja hüüdlauseid sulle tühiasjade peale pillub. Kuna mul endal on taolise mehega kogemus seljataga, siis siit kumab seda ka läbi. Et mees ise on üdini negatiivne ja tülinorija, kisub pisiasjadest draamasid üles, aga tembeldab hoopis naist manipulaaroriks jne.

+15
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oleme rääkinud ka, et peaksime ehitama kahepeale uue maja, et oleks kõik võrdne. Praegu ma ei näe seda varianti, kui suhted on nii keerulised. Hakata veel ehitama, et uus stressirikas projekt käsile võtta ja siis pauguga lahku minna ja müüa Me ei saa kardinate panemisegagi ühele nõule, mis maja me ehitama hakkame. Olen nõustunud, et võtame selle viisaastakuplaani, sest mõistan, et ta tahab ühist kinnisvara, aga mitte kohe praegu.

Millegi ehitamiseks kulus teil kümme aastat ja lammutada tahetakse ühega. Elus ongi probleeme ja paarisuhetes on samuti tülisid, aga need tülid elatakse üle, sest nüüd on teil perekond. Alles oli uudis, et üksikvanemad elavad suht vaeselt ja oli ka uudis nelikutest, mis võttis südame soojaks. Mõtle niiviisi, et need, kes tahavad lahku minna, need on lahku juba läinud. Tean mitmeid paare, kus lapse kolmandaks eluaastaks koliti lahku elama, ma ei ütleks, et sellest midagi toredat tuli, aga see oli läbimõeldud otsus ja polnud vaja küsida teiste arvamusi. Küll aga tasub teiste arvamusi kuulata rahateemades, sest need ajavad inimesi tülli lõpuks.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ja sina küsid talt turuhinnaga üüri vastu. Loomulikult ei saa eeldada, et elatakse kuskil tasuta.

See on väga õige, korralik leping ja üüri maksmine. Ideaalis muidugi teete varasuthed nii, kuna nüüd on ühine pere, et ostate kodu kahasse ja kuulub mõlemale pool. See korter, mis praegu, selle üürid välja nt.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pole vaja mõistatada, võib küsida otse, mis sul viga on, miks sa normid? Kui ise vaikselt norimisega tegeled, tuleb seegi lõpetada

Nõustamist saad ka üksi võtta, kuidas meeldivam inimene olla, mis on minu probleemid, missugune ma olla tahan ja milline mitte.

Seejärel on alust enesekehtestamiseks, minu kodus kodurahu kehtestamiseks. Algab iseendast.

Peredes, kus küsitakse-vastatakse, ei teki selliseid tülisid ega pea ka küsima perekoolist. Ma olen ise kuulnud avalikus ruumis, kuidas keskealine mees ütleb naisele, et on palju paremaid naisi ka. Väga paljud inimesed elavad sellistes suhetes, me lihtsalt ei tea seda, sest ei puutu kokku. Ilmselgelt on põhjus üks – paremat ei saa emb-kumb.

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul tuli mees minu juurde elama. Pakkus ise, et maksab minu pangalaenu, kuni ta sees elab. Sest ta peaks niikuinii üürikorteri eest muidu maksma. Jube kuulda sellistest rottmeestetst.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul tuli mees minu juurde elama. Pakkus ise, et maksab minu pangalaenu, kuni ta sees elab. Sest ta peaks niikuinii üürikorteri eest muidu maksma. Jube kuulda sellistest rottmeestetst.

No võib-olla maksab siis muud, kes teab. Võib-olla maksab autot ja toitu, me ju ei tea. Vähe infot, nii ei saa küll kedagi rotiks nimetada. Ainus asi on see, et enne laste tegemist pole oma kodu, see on veider.

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma olen ise kuulnud avalikus ruumis, kuidas keskealine mees ütleb naisele, et on palju paremaid naisi ka. Väga paljud inimesed elavad sellistes suhetes, me lihtsalt ei tea seda, sest ei puutu kokku. Ilmselgelt on põhjus üks – paremat ei saa emb-kumb.

Alati leidub paremaid naisi, aga ma väga sügavalt kahtlen, et mõni nendest soovib endale sellist tölli, kes teda avalikult või ka mitteavalikult mõnitab ja alavääristab.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

aga lõppes tüli sellega, et mees ütles mulle, et ta soovib, et ma ära sureksin, et ta saaks lapsega kahekesi olla.

Et siis pärib veel elamispinna ka või, kui sina surnud oled?

Esiteks, üksi päris ei saa ta tülitseda, ikka teie kahevaheline käitumine on see, mis tülid üles võtab ja vaigistada te ei oska, vaid peab minema ärapanemiseks. Teatud asju saad sina enda juures muuta teraapiaga näiteks, kuigi kerge see pole. Ja kui sina muutud, võib ka tema käitumine muutuda. Ei ole kerge see lapsest saadik nähtud ja hästi äraõpitud asjade muutmine.

“Muuda ennast, muutub maailm,
mitte palju küll, kuid siiski sinu enda jagu”

Lihtsam tee on muidugi lahku minna.

Ja remonti tehes lähevad raksu ka väga õnnelikud paarid, mis veel teist rääkida.

+8
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Alati leidub paremaid naisi, aga ma väga sügavalt kahtlen, et mõni nendest soovib endale sellist tölli, kes teda avalikult või ka mitteavalikult mõnitab ja alavääristab.

Ma ei oska öelda. Ühest küljest on ju vägivallaohvreid. Teisest küljest intelligentne ja väärikas naine ei ole tölliga. Samas võib juhtuda ka nii, et mehed muutuvad vananedes, kui avastavad, et neil pole:
raha
võimu
peenis ei tööta.

Erinevad võimalused. Ja kui peenis ei tööta, siis minu hinnangul ei taha mees enam pingutada, sest tal pole millegi nimel enam pingutada. Aga see on ainult väike % põhjustest, avran ma.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole “rottmees”. Lihtsalt on niimoodi läinud, et elame minu pinnal. Olime väga noored, kui kokku saime. Ta alles lõpetas hariduse ja oli alles kolinud üürikorterisse paar kuud tagasi vanematekodust. Mul oli oma kodu – mitte, et ma oleks paremal järjel, lihtsalt heade juhuste kokkulangevusel, sain päranduseks suurema summa jne. Oli loogilisem elada minu kodus kui üürida või osta mingit väiksemat korterit, mis oleks kehvem kui minu kodu.
Tal on küll muidu ka oma kinnisvara, aga see on pisike ja üürimise jaoks ostetud, sinna ta kolima ei hakka.
Teenime me umbestäpselt sama palju.

+6
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole “rottmees”. Lihtsalt on niimoodi läinud, et elame minu pinnal. Olime väga noored, kui kokku saime. Ta alles lõpetas hariduse ja oli alles kolinud üürikorterisse paar kuud tagasi vanematekodust. Mul oli oma kodu – mitte, et ma oleks paremal järjel, lihtsalt heade juhuste kokkulangevusel, sain päranduseks suurema summa jne. Oli loogilisem elada minu kodus kui üürida või osta mingit väiksemat korterit, mis oleks kehvem kui minu kodu.

Tal on küll muidu ka oma kinnisvara, aga see on pisike ja üürimise jaoks ostetud, sinna ta kolima ei hakka.

Teenime me umbestäpselt sama palju.

Tundub nagu täiesti normaalne perekond, mõlemad lihtsalt vajate puhkust pisut. Ei ole tabu ka pisikesele lapsele hoidjat palgata, piim külmikusse ja valmis.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See on väga õige, korralik leping ja üüri maksmine. Ideaalis muidugi teete varasuthed nii, kuna nüüd on ühine pere, et ostate kodu kahasse ja kuulub mõlemale pool. See korter, mis praegu, selle üürid välja nt.

Ei, aitäh, mul ei oleks sellise  mehega midagi ühist, ei elu, elupinda ega lapsi.

+1
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, aitäh, mul ei oleks sellise  mehega midagi ühist, ei elu, elupinda ega lapsi.

Aga sina ei ole TA ja temal on. Võti on PUHKUS. Puhkamine. P u h k u s. Kõik. Lihtne. Edu!

+4
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei, aitäh, mul ei oleks sellise mehega midagi ühist, ei elu, elupinda ega lapsi.

Aga sina ei ole TA ja temal on. Võti on PUHKUS. Puhkamine. P u h k u s. Kõik. Lihtne. Edu!

Ei ole. Mõlemad on sita iseloomuga, kes kahjuks on nüüdseks ka paljunenud. Mingi puhkus pole mingi võlusõna siin.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kogu see jutt, et üksi ei saa tülitseda – saab ikka küll, kui inimene on juba loomu poolest vägivaldne. Või loru.
Või võtame sellise näite – ema ütleb teismelisele, et see oma toa korda teeks, teismeline vihastab ja ütleb emale mõne inetu sõna – kes alustas tüli? Ema oma liiga suurte nõudmistega või? Muidugi, nutikas inimene ei vasta norimistele, aga kui teemaalgatuse juurde tagasi tulla – te tahate, et väikelapse ema oleks rauast ja külm nagu asbest? Mõelge ka ikka.
Nõustaja juurde minek on praegu parim lahendus. Kui elate Tallinnas, võite ehk tasuta abi saada kriisiabist. Eluliin.ee

+4
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aasta tagasi sündis meil laps. Teekond lapse saamiseni oli keeruline, võttis aastaid ja tekitas parajaid pingeid. Magamatus andis järgmise laksu. Me olime enne rääkinud sellest, et kui meie laps sünnib, siis me ei tohi enam karjuda, kasutada inetuid sõnu.

Üldiselt, inimesed ei muutu. Vähemalt mitte sellisel tühisel põhjusel nagu lapse saamine seda on.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen ise suht sellise eluperioodi üle elanud, seega esimene soovitus on, et puhake ennast välja. Kui saate, siis laske laps vanaema juurde viia paariks päevaks või ise minge kuhugi lihtsasse hotelli, sööte, magate, ning kindlasti seksige. Jah, mingi hetk hakkab jälle kõik kiiva kiskuma, kuid see on hea meeldetuletus, et oskate oma suhte kehvaks elada, oskate ka ilusaks kujundada.

Ja siis hakkad endaga tegelema. Võtad veel korra need suhteraamatud ette. Ei mõtle enam, et roju mees ei taha muutuda, hoopis sina tahad muutuda, st jääd rahulikuks, üritad mõista, miks tülid alguse said, kuidas andestada, mõnikord kasvõi ütled mehele naljatades, et see on küll tüli, mille peale meie kaks nii toredat inimest oma aega raiskama ei pea jne. See on väga pikk protsess sul, kuid muutused on võimalikud.

Ma väga soovin, et teil kõik kenasti läheks. Proovi mehega väga head ja armastavat suhtlust, muidugi lapsega ka. Mõnikord kohe lausa sunni ennast sellele, et võtad ta hästi vastu, ei lähe tülidega kaasa jne. Minul on küll väga palju peas trummeldanud, et iga minu käitumine kujundab minu lapse tuleviku suhtlemismustreid. Olen ka mina kunagi olnud kodus karjuja, nüüd selline rahulik ning headusega suhtleja. Usu, muutused olid keerulised, kuid see on võimalik. Naljatades saab öelda, et kuni veel karjute, seni te veel koos soovite olla, seega soovite ka omavahel, et elu paremaks läheks. Ka minu laps peab nüüd normaalseks, et kodus on hea ja rahulik olla, varem on ta näinud ka tiba teistsuguseid asju. Kahju, et me kõik kohe väga targana ei sünni. 😀

+10
-1
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 191 )

Esileht Pereelu ja suhted Tülid mehega, mis väljuvad kontrolli alt