Jah, see kinnisvara on ka viimasel ajal suur tüliallikas. Muidugi ma olen selleks valmis, et pean võtma laenu ja talle maksma mis iganes see summa siis on lõpuks. Praegu ta ütleb, et tema ei taha midagi, et ükski rahasumma ei kompenseeri seda, et ta on siin armastusega kõike teinud. See tekitab minus ainult suurt-suurt süütunnet, et ma viskan ta välja tema kodust. Olen erinevaid variante mõelnud, et ma peaks äkki välja üürima ja ise ka siis mujale kolima, siis ma pole see “väljaviskaja”.
Oot, see kinnisvara on ju tegelikult sinu oma! Okei, mees on siin üht-teist kõpitsenud. Ent kinnisvara hindu teades vaevalt on ta sinna pannud nii palju raha, et see ületaks kinnisvara väärtuse. Seega ei pea sina küll mingit laenu võtma ega temale midagi tagasi maksma. Vähemalt mitte senikaua, kuni mees pole välja kolinud.
Oma kogemusest ütleks, et sellised koledad ütlused stiilis “parem kui oleksid surnud” vms võivad tuleneda ütleja kehvast enesekontrollist. On olemas terve hulk inimesi, kes elavad üksnes oma emotsioonide all. Kui päike paistab, endal on mõnus ja hea olla, siis ongi kõik tore ja pillub igale poole komplimente ja suurt armastust. Niikui aga tuju kehvaks kisub, endal paha, nii on ka kõik ümbritsev kohe paha ja sõimab kõiki oma lähedasi maapõhja, nimetab neid koledate sõnadega jne. See on vilets enesejuhtimine.
Ma su kirjelduse põhjal pakuks, et teie suhtel on veel lootust. Ideaallahendusena näeks, et keegi su mehe jaoks tõeliselt autoriteetne isik räägib temaga ja ütleb, et oma naisele selliseid sõimusõnu ei öelda. Et tõeline mees suudab end pisut kontrollida ega lenda oma emotsioonide seljas minema. Jääb kohale, oskab täiskasvanu kombel naisega vestelda, ei kaldu isiklikuks ega kuku sõimama. Et naine ei ole kohustatud sellist emotsioonitseva mehe sõnavara välja kannatama ning tal on võimalus lahkuda. Kui selline fakt mehele pärale jõuab, ehk siis teeb endale oma peas restardi?