Esileht Pereelu ja suhted Tülid mehega, mis väljuvad kontrolli alt

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 191 )

Teema: Tülid mehega, mis väljuvad kontrolli alt

Postitas:
Kägu

Jah, see kinnisvara on ka viimasel ajal suur tüliallikas. Muidugi ma olen selleks valmis, et pean võtma laenu ja talle maksma mis iganes see summa siis on lõpuks. Praegu ta ütleb, et tema ei taha midagi, et ükski rahasumma ei kompenseeri seda, et ta on siin armastusega kõike teinud. See tekitab minus ainult suurt-suurt süütunnet, et ma viskan ta välja tema kodust. Olen erinevaid variante mõelnud, et ma peaks äkki välja üürima ja ise ka siis mujale kolima, siis ma pole see “väljaviskaja”.

Oot, see kinnisvara on ju tegelikult sinu oma! Okei, mees on siin üht-teist kõpitsenud. Ent kinnisvara hindu teades vaevalt on ta sinna pannud nii palju raha, et see ületaks kinnisvara väärtuse. Seega ei pea sina küll mingit laenu võtma ega temale midagi tagasi maksma. Vähemalt mitte senikaua, kuni mees pole välja kolinud.

Oma kogemusest ütleks, et sellised koledad ütlused stiilis “parem kui oleksid surnud” vms võivad tuleneda ütleja kehvast enesekontrollist. On olemas terve hulk inimesi, kes elavad üksnes oma emotsioonide all. Kui päike paistab, endal on mõnus ja hea olla, siis ongi kõik tore ja pillub igale poole komplimente ja suurt armastust. Niikui aga tuju kehvaks kisub, endal paha, nii on ka kõik ümbritsev kohe paha ja sõimab kõiki oma lähedasi maapõhja, nimetab neid koledate sõnadega jne. See on vilets enesejuhtimine.

Ma su kirjelduse põhjal pakuks, et teie suhtel on veel lootust. Ideaallahendusena näeks, et keegi su mehe jaoks tõeliselt autoriteetne isik räägib temaga ja ütleb, et oma naisele selliseid sõimusõnu ei öelda. Et tõeline mees suudab end pisut kontrollida ega lenda oma emotsioonide seljas minema. Jääb kohale, oskab täiskasvanu kombel naisega vestelda, ei kaldu isiklikuks ega kuku sõimama. Et naine ei ole kohustatud sellist emotsioonitseva mehe sõnavara välja kannatama ning tal on võimalus lahkuda. Kui selline fakt mehele pärale jõuab, ehk siis teeb endale oma peas restardi?

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teemaalgataja

Aitäh teile!
Ma ei osanud oodata nii häid vastuseid. Kartsin algusest kirjutada, siin on tihti päris teravad vastused teemadele. Täna järele mõeldes sain aru, et ehk on ikka lootust, kui mõlemal on soovi inimesena areneda.
Helistasin ka mehele, rääkisime rahulikult, miks selline olukord üldse tekkis. Arutasime, et oleme teineteisele sõnadega palju haiget teinud ja pingeolukorras kerkivad need vanad solvumised esile ja tahaks teisele “ära panna”, sest sina ju oled mulle öelnud seda ja toda. Tulemusena kannatame muidugi ainult ise. Oleks võinud olla tore nädalavahetus, aga läks niimoodi.
Puhkamisest rääkisime ja mees nõustus, et vajame rohkem kahekesi aega. Proovime seda tekitada.
Küsis minult, mis raamatut ma lugesin, et pärast seda ma olin nii mõistev ja ta tahaks ka seda lugeda. Lubasin talle anda.

+10
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See mees ei armasta sind enam. Mis südames, see suus. Mis meelel, see keelel.

+3
-10
Please wait...

Postitas:
Kägu

See mees ei armasta sind enam. Mis südames, see suus. Mis meelel, see keelel.

Paljude “impulsiivsuskontrollipuudega” inimeste jaoks see ei ole nii. Öeldaksegi, mis sülg suhu toob ja pärast lapitakse teraapias suhteid, sest 1 lausega saab hävitada kogu aastatepikkuse suhte ja tunded. Kui olete mõlemad sellised, et ei kontrolli absooluutselt, mis tüli ajal suust tuleb, siis poleks ka mõtet põdeda, aga mingi piir tuli vist ette.

Peaks tegelema selle kuhjunud kibestumise ja taagaga ja vimmaga, mis juba sõneluses tekitab tahtmise teist võimalikult valusasti salvata. Puhkus on ka asjakohane, nüüd nnäeb teemaalgataja selgelt, MIKS kõige rohkem lahutatakse lapse esimesel eluaastal. Kes selle vastu peavad, purjetavad veel kaugele.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Helistasin ka mehele, rääkisime rahulikult, miks selline olukord üldse tekkis. Arutasime, et oleme teineteisele sõnadega palju haiget teinud ja pingeolukorras kerkivad need vanad solvumised esile ja tahaks teisele “ära panna”, sest sina ju oled mulle öelnud seda ja toda. Tulemusena kannatame muidugi ainult ise. Oleks võinud olla tore nädalavahetus, aga läks niimoodi.
Puhkamisest rääkisime ja mees nõustus, et vajame rohkem kahekesi aega. Proovime seda tekitada.
Küsis minult, mis raamatut ma lugesin, et pärast seda ma olin nii mõistev ja ta tahaks ka seda lugeda. Lubasin talle anda.

Te olete neid lubadusi juba varem andnud (kirjeldasid teemaalgatuses ühte sõna-sõnalt) ja see ei toimi. Muidugi on mees telefonis rahulik – samamoodi nagu sina, sest 1) viimasest tülis on mõnda aega möödas 2) suhtlus toimus mitte näost-näkku. Kuni järgmise tülini. Praegu te ei tee mida teisiti, kui seni – miks siis arvata, et midagi muutub?
Teemas oli kirjas palju vabandusi, miks suhe ei toimi, laps, väsimus – tegelikult on üheks aastat enne lapse tulekut olnud kehv suhe, miks nüüd järsku peaks olema põhjuseks lapsega seonduv? Ei ole, teemaalgataja sa valetad endale. Näide oodatud seksiõhtust, mille mees ära rikkus – samahästi võis olla, et naispool saboteeris mingil põhjusel (alateadlikult) läbisaamist, et seksi vältida.
Teil on vaja teraapiat, konkreetseid kokkuleppeid ja kontrollpunkte, mis näitavad, kuidas edasi liigute. Konkreetseid asju, mida muudate. Ei kujuta ette, kuidas ilma terapeudita saaksite suhte paremaks; tegu pole isegi suhtenõustamises (ainult), vaid kummalgi oleks individuaalset teraapiat vaja, et õpiks end kontrollima ja väljendama. Vastasel juhul tähedab see et viha ja solvangute põhjused on ainult teineteises ja sel juhul – millest siin üldse rääkida?

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mul on ka tunne, et kui te “üritate” omast tarkusest  hakkama saada, siis mingi hetkeni see töötab, aga pikapeale tulevad vanad mustrid jälle välja. Tuleks ikka põhjalikum “ümberõpe” teha. On küllalt paarikoolitusi, prep jt, kus suhtlemist õppida. Eeldus on, et mõlemad tahavad, kasvõi esialgu lapse pärast, normaalset suhtlust ja pereelu elada, mitte ei mängi mõttega lahkuminekust, küll siis on elu tore, et pole nõmedat meest (nagu sina paistad juba tegevat). Ei ole tore, nõmedast mehest saab veel õudsem eksmees ja kärgperes ja lahuselavas peres on jamasid PALJU rohkem, kui te ei suuda isegi koos elada ilma lapse, aja, asjade ja raha jagamiseta.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mõnus on lugeda kirjaoskaja ja loogiliselt mõtleva inimese tekste.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Helistasin ka mehele, rääkisime rahulikult

Nädalavahetusel oli tüli, täna suutsite juba rahulikult rääkida… plaju õnne! Järgmise tülini on see ju. Kui te siin midagi päästa tahate, minge suhtlemiskoolitusele.  See on tulemuslikum (ja odavam) kui käia üksi ja kaksi psühholoogi juures nämmutamas.

+1
-1
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Öeldaksegi, mis sülg suhu toob

Sülg ei too midagi suhu. Aju toob. Need on mõtted, mida välja öeldakse, mitte sülg. Mõtted tekivad ajus. Selliselt käituv/rääkiv mees ei armasta naist, püüab hiljem asju lappida, sest laps on väga väike, mehel pole oma kodu, peab välja kolima jne jne. Armastusega pole sellel suhtel enam mindagi pistmist. Hirm kaotada pere, ebakindlus on mehe märksõnad, mitte austus ega armastus naise vastu. Ei saa armastada inimest, keda ei austa, keda põlgad ja suudad talle näkku öelda, et ta võiks üldse surnud olla, et siis saaks rahulikult lapsega olla.  Mees armastab ilmselt last, kuid naist küll mitte. Magus jutt telefonis on asja teine külg –   mure lapsest ja kodust ilmajäämise pärast, mitte mure naisest ilma jääda.

+4
-4
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Öeldaksegi, mis sülg suhu toob

Sülg ei too midagi suhu. Aju toob. Need on mõtted, mida välja öeldakse, mitte sülg. Mõtted tekivad ajus. Selliselt käituv/rääkiv mees ei armasta naist, püüab hiljem asju lappida, sest laps on väga väike, mehel pole oma kodu, peab välja kolima jne jne. Armastusega pole sellel suhtel enam mindagi pistmist. Hirm kaotada pere, ebakindlus on mehe märksõnad, mitte austus ega armastus naise vastu. Ei saa armastada inimest, keda ei austa, keda põlgad ja suudad talle näkku öelda, et ta võiks üldse surnud olla, et siis saaks rahulikult lapsega olla. Mees armastab ilmselt last, kuid naist küll mitte. Magus jutt telefonis on asja teine külg – mure lapsest ja kodust ilmajäämise pärast, mitte mure naisest ilma jääda.

Inimesed on erinevad. Mina usun, et lihtsalt kaks noort inimest õpivad veel omavahel paarissuhet. Me kõik käitume vastavalt nii, nagu me oma päritoluperelt õppinud oleme või lihtsalt kuidas sel hetkel oskame. Usun, et kui teemaalgataja ja tema mees on otsutanud ühiselt kodu luua, siis tegelikult soovitakse ka parimaks partneriks saada, sest nad on valinud kooselu, neil on ka laps. Uskuge, on väga vähe paare, kes kohe alguest peale väga hästi koos elad oskavad, kuid väga paljud paari on otsustanud, et nad koos saavad selle kooselu toimima, et mõlemal osapoolel oleks hea olla.

Kusjuures mina nii väga ei keskenduks sellele, et kelle oma miski on, sest kui ollakse koos, siis kõik ongi mõlema poole oma. On ju selge, et naine on väga hea meelega oma korterit mehega jaganud, tegelikult on mees väga hea meelega sellesse korterisse ennast panustanud, sest seal elab tema pere, muidugi soovib ta parimat pakkuda. Jah, vihahoos on oma ebakindluseid mitte just kõige paremas vormis väljendatud, kuid see ongi suurepärane koht, et siis leida areng ja lahendused, et neid varaga seotud ebakindluseid ei oleks.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teil on vaja teraapiat, konkreetseid kokkuleppeid ja kontrollpunkte, mis näitavad, kuidas edasi liigute. Konkreetseid asju, mida muudate. Ei kujuta ette, kuidas ilma terapeudita saaksite suhte paremaks; tegu pole isegi suhtenõustamises (ainult), vaid kummalgi oleks individuaalset teraapiat vaja, et õpiks end kontrollima ja väljendama. Vastasel juhul tähedab see et viha ja solvangute põhjused on ainult teineteises ja sel juhul – millest siin üldse rääkida?

Olen teraapiatega kokku puutunud ja ütleks, et viimasel ajal tekkinud üliharras usk kõiksugu teraapiatesse pole põhjendatud ega õigustatud. Väga palju oleneb terapeudist, sellest, kas tema teooriad ja tema enese elukogemus toetab teid või mitte. Pole haruldane seegi, kui terapeut muudab suhte hoopis halvemaks kui see enne niigi oli. Fakt on see, et tegelikult enda aitajad saate olla vaid teie ise. Terapeut (kui ta on hea) ainult suunab teid veidike, kuid tegeliku töö peate ära tegema siiski teie ise. Terapeut ei tule ealeski teie koju teie eest teie elu ära elama!

Seega niisugused telefonivestlused, kus arutatakse lahti nädalavahetuse tüli, on tegelikult päris head. Eriti, kui suutsite teha seda rahulikult ja ilma uuesti süüdistama  hakkamata. See näitab, et teil on lootust saada oma paarisuhe korda. Väga sageli tekibki uus suur tüli juba ainuüksi sellest, kui üks osapool tülijärgselt sellist olukorda üldse mainib. Teine pool tõmbub kohe kaitsesse ja valab esimese süüdistusterahega üle. Kui teie suudate rahulikuks jääda, on see väga hea. Ja aitab tasapisi ehk ka teadvustada, mida järgmine kord paremini saaks teha.

+9
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed on erinevad. Mina usun, et lihtsalt kaks noort inimest õpivad veel omavahel paarissuhet. Me kõik käitume vastavalt nii, nagu me oma päritoluperelt õppinud oleme või lihtsalt kuidas sel hetkel oskame. Usun, et kui teemaalgataja ja tema mees on otsutanud ühiselt kodu luua, siis tegelikult soovitakse ka parimaks partneriks saada, sest nad on valinud kooselu, neil on ka laps. Uskuge, on väga vähe paare, kes kohe alguest peale väga hästi koos elad oskavad, kuid väga paljud paari on otsustanud, et nad koos saavad selle kooselu toimima, et mõlemal osapoolel oleks hea olla.

TA kirjutas, et on 10 aastat koos olnud, mis on kõike muud kui algav kooselu. Pigem on selle pika aja jooksul omavahelised suhtemustrid juba kinnistunud. Pinnale ujuvad ka pikalt lapse saamisega tekkinud  ja kuhjunud pinged. Mis iganes põhjusel, kuid selliste plärtsuvate väljendite kasutaja ei tunne ennast selles suhtes hästi. Poliitkorrektne oleks seda kõike küll mitte kaaslasele välja öelda, kuid mitte ütlemine enesetunnet paremaks ka ei tee.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eespool kirjutati tülidest pisiasjade pärast. Kas teile ei tundu, et elu koosnebki pisiasjadest. Turvaline elu koosnebki minu arust küll pisiasjadest. Ma usun et Ukrainas nt ei tülitse keegi kardinate pärast, sest seal pole enam olulised pisiasjad. Aga muidu võib alata tüli küll kardinatega. Sest eelmine kord vaieldi seinavärvi üle ja sellest eelmine kord nõudepesuvahendi üle. Ma ei tunne sind. Aga ma tunnen nt oma töökaaslast, kel on ka väike laps. Ta on üsna valjuhäälne inimene, nii on ta jutud koduga ka alati kuulda. Annan au ta mehele. Sest kui mina oleks ta mehe asemel, ma tahaks esmalt nutta. See naine oskab kõike nii veenvalt põhjendada. Mina jääks alati sellises vaidluses alla ja see tekitaks frustratsiooni. Suurt. Ma ei imesta kui ma ütleks talle et midagi väga inetut selle tunde pärast, kui ma elaks temaga.

+7
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eespool kirjutati tülidest pisiasjade pärast. Kas teile ei tundu, et elu koosnebki pisiasjadest. Turvaline elu koosnebki minu arust küll pisiasjadest. Ma usun et Ukrainas nt ei tülitse keegi kardinate pärast, sest seal pole enam olulised pisiasjad. Aga muidu võib alata tüli küll kardinatega. Sest eelmine kord vaieldi seinavärvi üle ja sellest eelmine kord nõudepesuvahendi üle. Ma ei tunne sind. Aga ma tunnen nt oma töökaaslast, kel on ka väike laps. Ta on üsna valjuhäälne inimene, nii on ta jutud koduga ka alati kuulda. Annan au ta mehele. Sest kui mina oleks ta mehe asemel, ma tahaks esmalt nutta. See naine oskab kõike nii veenvalt põhjendada. Mina jääks alati sellises vaidluses alla ja see tekitaks frustratsiooni. Suurt. Ma ei imesta kui ma ütleks talle et midagi väga inetut selle tunde pärast, kui ma elaks temaga.

Pahatahtlik on rääkida lahkuminekust olukorras, kus midagi loodi pikalt ja tulemust kinnitab laps. Sellistes olukordades on sobivus juba välja tulnud, mida varjutab väsimus, hormoonid, muutunud roll.

Ise ka hiljuti eemaldasin pärandalt kruntvärvi, mida teine oli teinud, aga jätsin järele pärast 30 cm laigu eemaldamsit. Miks ma seda tegin? Sest minu iseloom on selline ja mulle ei meeldi, kui kodus väga välimus muutub. Mul on vaja aega ja teine inimene hakkas kohe pihta. Kumbki pole süüdi. Iseloomud. Samamoodi võib olla suhetes.

Valjuhäälsuse kohta sama järeldus, mis sul ukrainlaste kohta – sa ei tea inimesi, aga lahmid. On väga vagasid inimesi, kes kodus kõvasti räägivad ja on vastupidi. Kõvasti räägitakse ka sellepärast, et inimesel on halb kuulmine. Ning ukrainlased on ikkagi slaavid, neil on teine temperament. Sellepärat nad minu meelest nii hästi sõdivadki ja pealtnäha kannavad kõiki kaotusi kui tugevad inimesed.

+1
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

TA kirjutas, et on 10 aastat koos olnud, mis on kõike muud kui algav kooselu. Pigem on selle pika aja jooksul omavahelised suhtemustrid juba kinnistunud. Pinnale ujuvad ka pikalt lapse saamisega tekkinud  ja kuhjunud pinged. Mis iganes põhjusel, kuid selliste plärtsuvate väljendite kasutaja ei tunne ennast selles suhtes hästi. Poliitkorrektne oleks seda kõike küll mitte kaaslasele välja öelda, kuid mitte ütlemine enesetunnet paremaks ka ei tee.

Kas sinu ema ja isa kunagi ei tülitsenud laste kuuldes? Mitte kunagi ei öelnud teisele midagi? Ma ei usu. Lõpuks ikka kukkusid välja tasakaalukad inimesed.

+1
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

. Ei kujuta ette, kuidas ilma terapeudita saaksite suhte paremaks

Rääkimisega. Mees ütleb x asja ja naine küsib mehelt, miks sa praegu mulle nii ütlesid. Naine ütleb midagi, siis selgitab ka. Konkreetne ja selge jutt. Väsimuse ennetamisega ja teadlike puhkusmomentide loomisega. Beebi suureks kasvamisega. Kui ma oleks mees ja selles suhtes, siis terapeut kõlab juba nagu viimane võimalus ja ega väga ei tahaks minna snna. Kui just terapeut mees pole, ehk siis kuulaksin rohkem.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pahatahtlik on rääkida lahkuminekust olukorras, kus midagi loodi pikalt ja tulemust kinnitab laps. Sellistes olukordades on sobivus juba välja tulnud, mida varjutab väsimus, hormoonid, muutunud roll.

Ise ka hiljuti eemaldasin pärandalt kruntvärvi, mida teine oli teinud, aga jätsin järele pärast 30 cm laigu eemaldamsit. Miks ma seda tegin? Sest minu iseloom on selline ja mulle ei meeldi, kui kodus väga välimus muutub. Mul on vaja aega ja teine inimene hakkas kohe pihta. Kumbki pole süüdi. Iseloomud. Samamoodi võib olla suhetes.

Valjuhäälsuse kohta sama järeldus, mis sul ukrainlaste kohta – sa ei tea inimesi, aga lahmid. On väga vagasid inimesi, kes kodus kõvasti räägivad ja on vastupidi. Kõvasti räägitakse ka sellepärast, et inimesel on halb kuulmine. Ning ukrainlased on ikkagi slaavid, neil on teine temperament. Sellepärat nad minu meelest nii hästi sõdivadki ja pealtnäha kannavad kõiki kaotusi kui tugevad inimesed.

Oi…kuidas sa nii mu jutust nüüd aru said. Aga hea näide, kuidas üksteist mitte mõista.  Mina oma arust ei lahmi üldse.  Püüdsin olla üsna madal. Aga näe, sina said ikka teistmoodi aru, kui ma mõtlesin. Ja sellest võiks meil alata tüli-mina selgitan üle mida mina mõtlesin. Sina seda kuidas sina mu jutust aru said. Heaga see ei lõpeks 🙂

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Oi…kuidas sa nii mu jutust nüüd aru said. Aga hea näide, kuidas üksteist mitte mõista.  Mina oma arust ei lahmi üldse.  Püüdsin olla üsna madal. Aga näe, sina said ikka teistmoodi aru, kui ma mõtlesin. Ja sellest võiks meil alata tüli-mina selgitan üle mida mina mõtlesin. Sina seda kuidas sina mu jutust aru said. Heaga see ei lõpeks

Ma siis selgitan. Kuidas sa tead, et töökaaslane kodus ka nii valjsuti räägib või et mees kannatab seda? Kes ütles?

Teine – sa ei tea ukrainlaste iseloomu, sest sa pole ise slaav või pole nendega suhelnud. Mina olen ise ka slaav.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma siis selgitan. Kuidas sa tead, et töökaaslane kodus ka nii valjsuti räägib või et mees kannatab seda? Kes ütles? Teine – sa ei tea ukrainlaste iseloomu, sest sa pole ise slaav või pole nendega suhelnud. Mina olen ise ka slaav.

Ma siis selgitan. Töökaaslane on valjuhäälne-ta räägib telefoniga valju häälega . Seetõttu mina kuulen mida ta räägib. Mis juttu räägib. Minus tekitaks see tema oma arvamuse ainuõigsus frustratsiooni. Mitte see et ta kõvasti räägib. Ta ongi valjema häälega, kui keskmine inimene.

Teine asi. Mitte ukrainlaste või slaavlaste iseloomu ma ei mõelnud. Vaid seda et kui elu pole enam turvaline ei oma elu pisiasjad enam tähtsust. Tähtis on hoopis et oleks soe, oleks aknal klaasid. Mitte et millised on kardinad. Nagu siis kui elu on turvaline ja saab vaielda pisiasjade üle . Nt selle üle et ma ei talu rohelist värvi.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma siis selgitan. Töökaaslane on valjuhäälne-ta räägib telefoniga valju häälega . Seetõttu mina kuulen mida ta räägib. Mis juttu räägib. Minus tekitaks see tema oma arvamuse ainuõigsus frustratsiooni. Mitte see et ta kõvasti räägib. Ta ongi valjema häälega, kui keskmine inimene.

Tänan selgitamast. Tean inimesi, kellel on ainult enda arvamus või õigemini nii paistab. Põhjused on sellised – ei õppinud varakult teistega sellisel moel arvestama nagu paarisuhetes arvestatakse, noh näiteks klassiõed-vennad läksid gümnaasiumisse teise maakonda ja elasid poisiga-tüdrukuga samas ühikas, kujunesid tandemiks, üheskoos selle põhilise kujunemise aja, kui inimene kujuneb.

Samas nad on väga hoolivad, hoolitsevad, aga on kujunenud oma maitsed ja eelistused. Sama bränd jalanõusid, sama bränd vedelseepi jne, sest on katsetanud ja leidnud sobiva. Mõni inimene ei hooli sellest, mis värvi tuleb sein vms, teist häirib. Nt ma valisin helehalli ruloo, sest nii ei häiri, kui arvutis istun. Teised värvid hakkasid silmadele. Mõni inimene juba teab, et kui on kõhulahtisus, siis aitavad x asjad – ta ruttab poodi, aga valib enda eelistuse ja äraproovituse alusel. Palju hullem on siis, kui mitte midagi ei tee. Omamoodi on käitumine maailmavaate teema (nt pessimism või aktivism eri olukordades).

Siin aga ei saa nii öelda, sest ollakse koos ju harjutud pikalt olema ja seetõttu on tekkinud tandem, mida muudab muutunud olukord, tandemile lisandus +1 – laps. Ja +2 – väsimus. Ning ka võib-olla +3- hirm vastutuse eest.

Maailmavaatelised teised teemad nagu näiteks Palestiina vs Iisrael, Venemaa vs Ukraina, jt religioon, filosoofia, kultuur – need on baasväärtused, mis igapäevaelus ei häiri, kui neist ei räägita, aga kuidas sa ei räägi teise inimesega maailmas toimuvast, suht võimatu. Sellepärast on ka jutte, et kui keegi muutub üleöö lamemaalaseks, mis siis saanud on.

Nii et võib-olla sina näed, et töökaaslasel on ainuõige arvamus, aga võibolla mees ei võta initsiatiivi või mehele nii sobib.

0
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teine asi. Mitte ukrainlaste või slaavlaste iseloomu ma ei mõelnud. Vaid seda et kui elu pole enam turvaline ei oma elu pisiasjad enam tähtsust. Tähtis on hoopis et oleks soe, oleks aknal klaasid. Mitte et millised on kardinad. Nagu siis kui elu on turvaline ja saab vaielda pisiasjade üle . Nt selle üle et ma ei talu rohelist värvi.

Ma arvan ka, et pisiasjad häirivad siis, kui elu on suht turvaline. Sest ilmselgelt enne maitsed klappisid, muidu ei oleks saanud nii kaua koos olla. Kardinate kohta tõin näite ruloona. Võib-olla sina ei oskagi nii mõelda, et kui sa istud otse arvutis, siis häirib väga, et kõrval on tumepunane värv. Ostsin isale punased lilled isadepäevaks ja samamoodi, mind algselt häiris see värv, alati olen ostnud kollased-oranzid. Nagu ma ei tea, miks nii on, aga nii on. Ma ei näri tähte, aga mul on eelistused kujunenud ja miskipärast hakkab pea valutama tugevate värvidega. Kas saab öelda, et sinusugune inimene ei hooli minu tervisest? Ei saa ju. Kas saaks öelda, kui paariline teab, et mind häirivad tugevad värvid kuskil külje peal? Ilmselt küll.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ning selle ainuõige arvamuse kohta ütlen ka, et oleneb olukorrast. Et võib-olla teie kollektiivis selline inimene häirib, aga kui ta oleks mingi kitsa ala spetsialist ja peaks üksi töötama, siis tema juurde just minnakse, sest tal on oma välja kujunenud ja töötatud meetodid. Ning muidugi – võibolla teises kollektiivis või lausa teises riigis (ei, ma ei looda eestlasi välja suretada) oleks tema inimesena töökohas just väga meeldiv inimene. Nagu… kõik oleneb ju inimeste taustast, kes ümber on, mitte ainult inimesest endast. Kuigi võib ka olla nii, et tegu ongi ääretult ebameeldiva inimesega ja oleks seda kõikjal. Iial ei saa teada, sest inimene on väike mutter tegelikult maailmas.

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik võib olla. Aga siis poleks tuntud teada väljendit pikaaegsete suhete puhul-me kasvasime lahku. Millest see lahkukasvamine siis alguse saab, kui juba on 10a kooselu selja taga.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kõik võib olla. Aga siis poleks tuntud teada väljendit pikaaegsete suhete puhul-me kasvasime lahku. Millest see lahkukasvamine siis alguse saab, kui juba on 10a kooselu selja taga.

Antud olukorras, kus ei saa räägita nagu ebameeldivast töökaaslasest, kes häirib juba suht varakult, vaid pikaaegsest partnerist, kellega ikkagi loodi pere, saab sellest, et emb-kumb satub mingisse keskkonda, mis teda kujundab ja ta hakkab teadlikult või kogemata võtma teisi hoiakuid. Sest inimesed elu jooksul vahetavad oma rolle ja keskkondi ja see juhtub. Ka eelnimetatud töökoht. Täpselt samamoodi. Satud mingisse töökohta, kus on x inimesed ja nad muudavad sind pisut või nö panevad mõtteid pähe kas meelega või mitte.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

..

Esmalt ei pea sa midagi talle maksma, sest tema saab oma korterist üüritulu ja samal ajal elab tasuta sinu korteris.

Teiseks on sul probleemid enese kehtestamisega. Ma arvasin ka, et ma ei taha tüli norida ja olen parem vaid. Tegelikult on asi hoopis selles, et sa ei oska oma piire teisele poolele selgeks teha/ennast kehtestada, see on ka oma seisukohtade avaldamine. Oluliselt parem on kui sa üritad rahulikult oma soove välja öelda, selle asemel et mossitada/vaikida. See tekitab jälle mehes pingeid, kui sa välja ei ütle ja ta ei saa aru, mis sa mossitad/vaikid.

Kui vähegi aega on lapse kõrvalt laenuta raamatukogust ja  loe eneseabi õpikuid enese kehtestamisest, see avab sinu silmad ja parandab võib-olla ka sinu suhteid mehega. Mitte keegi ei austa sind ja sinu soove, kui sa jätad endast mulje, kui lükatavast/tõugatavast inimesest.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks inimesed lähevad kogu aeg lahku. Minu jaoks tundub see lihtsalt nii-nii raske

Mõtle lapsele. Lahku lähete tee mehega niikuinii ja kas siis on parem, kui 4-5 aastane laps on juba isaga rohkem harjunud ning ta on veel aastaid tele tülisid näinud või ka tajunud. Paljud naised tahavad uskuda, et kui nad lapse nähes üksteist ei nääguta, alanda, peksa või sõima, siis laps ei saa midagi aru. See on naiste enesepetmine. Lapsed saavad sellistest asjadest nagu vanematevaheline tüli aru juba õhust. Emad, kes toovad halva abielu säilitamiseks põhjuse “laps vajab mülemat vanemat”, unustavad ja tahavad unustada, et eelkõige vajab laps turvalist, ka õhkkonnalt turvalist kodu. Ja, päriselt ka, kuni isa pildilt ära ei kao, on lapsel (eriti aastasel) suht kama, kas tema isa ja ema ikka elavad koos või suhtleb ta süvitsi mõlemaga eraldi. Iga tülis paar on igale lapsele valusam, kui jahedalt suhtlevad lahku läinud vanemad, kes mõlemad teda armastavad.

Miks see lahkuminek sulle nii raske on? Üksindust kardad? Aga magada mehega, kes sind alandab ja sõimab ja vähemalt mingid sekundid on soovinud sinu surma, sa ei karda? Sa ei karda, mis ta ütleb teie lapsele, kui kokku jääte, mehe närvid veel rohkem vussi lähevad vanusega ja laps pubeka-ealisele kohaselt ühel päeval su mehe närvi ajab (ja ta ajab, 99% pubekatest ajab oma vanemad jubedalt närvi vähemalt 10 korda)?

See on umbes sama rumal, kui karta käänulisel mägiteel väljuda piduriteta kiirbussist, sess “issake, kuidas ma siin üksi siis maha jään, parem sõidan ennast ja last ka sodiks, peaasi, et kõik koos”. Jookse, aga püüa säilitada lapse isaga jahedaid, aga viisakaid suhteid, et lapse asjade suhtes saaksite inimlikult rääkida. Või kardad, et hakkab laamendama ja sõimama, kui lahutusest juttu teed? No see juhtub niikuinii. Kui kohe lahkud, saad sõimata 2-3 kroda. Kui jääd, siis 3000 korda ja lahku lähete ja üksi jääd niikuinii.

+8
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teiseks on sul probleemid enese kehtestamisega. Ma arvasin ka, et ma ei taha tüli norida ja olen parem vaid. Tegelikult on asi hoopis selles, et sa ei oska oma piire teisele poolele selgeks teha/ennast kehtestada, see on ka oma seisukohtade avaldamine. Oluliselt parem on kui sa üritad rahulikult oma soove välja öelda, selle asemel et mossitada/vaikida. See tekitab jälle mehes pingeid, kui sa välja ei ütle ja ta ei saa aru, mis sa mossitad/vaikid.

Korra võib-olla proovis rahulikuks jääda, aga kuna mehega kommunikeerida ei osanud, siis see käias oma vanas rütmis edasi. TA kirjutab, et nii tema kui ka mees on keevalised, karjuvad, sõimavad inetute sõnadega, hüppavad üksteisele kõrri pisiasjade pärast. Ei saagi oodata, et käitud ühe korra teistmoodi ja partner tuleb selle muutusega kohe kaasa.

+1
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed on erinevad. Mina usun, et lihtsalt kaks noort inimest õpivad veel omavahel paarissuhet.

10 aastat õpivad paarisuhet ja tulemuseks on, et ma tahan, et sa sureksid ära?

+7
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas sinu ema ja isa kunagi ei tülitsenud laste kuuldes? Mitte kunagi ei öelnud teisele midagi? Ma ei usu. Lõpuks ikka kukkusid välja tasakaalukad inimesed.

Minu omad mitte kunagi (ma pole see, kellelt küsid). Nad tülitsesid kas jalutama minnes või kui meid õdedega kodus polnud. Nagu me poleks aru saanud 🙂 Lõpuks läksid taevale tänu lahku, ainult me lapsed ei saanud aru, miks kõigi pereliikmete elu nii kaua pidid proovile panema. Pärast lahutust oli ema umbes 2 kuud suht audis. Tulemus pärast seda oli isa ja ema, kes teineteist vihkasid ja meile olid mõlemad supervanemad. Nad isegi ei teretanud. Aga meil oli isa iga hetk saadaal, kuigi elas eraldi. Päriselt ka, ma ei tea ühtki inimest, kes täiskasvanuna oleks tänanud ema ja isa, et suur tänu, et elasite meie pärast koos, kuigi tülitsesite ja mõlemal teil oli halb. Eriti emal. Sellist inimest pole olemas või on ta sadist. Sadist oma ema (ja ehk ka isa) suhtes. Räme sadist.

+5
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

10 aastat õpivad paarisuhet ja tulemuseks on, et ma tahan, et sa sureksid ära?

Ehhh… kõrvaltvaatajal lihtne öelda. Olen ise ka oma vanematele pubekana öelnud igasuguseid asju, mida ma tegelikult ei mõtle. Kes poleks. Ei ole me keegi nii puhtad nagu me arvame. Enam kui veendunud, et oli ka enne last ütlemisi, ei usu, et polnud.

+1
-2
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 31 kuni 60 (kokku 191 )

Esileht Pereelu ja suhted Tülid mehega, mis väljuvad kontrolli alt