Tere, elame vabaabilu ning 2last koolis ja lasteaias. Praegu on lapsed minu deklaratsioonis kirjas kuid kui tuleks kavalam ja tulusam nad elukaaslase deklaratsiooni panna, siis kas saan lapsed nö ümber tõsta? On seda keegi teinud või teab keegi vastata oleksin tänulik.
Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › tuludekl laste tõstmine elukaaslase dekl. alla?
Teema: tuludekl laste tõstmine elukaaslase dekl. alla?

RE: tuludekl laste tõstmine elukaaslase dekl. alla?
kui elukaaslane on laste ametlik isa, siis peab tema seda ise oma deklaris tegema.

Jah ta on laste ametlik isa ja lastel ka tema perekonnanimi. Aga lapsed on ju praegu minu tuludekl ära toodud. Paar aastat tagasi sättisin lapsi nii enda deklaratsiooni kui elukaaslase ja siis vaatasime kumma deklaratsiooni on nad rahalisess mõttes tulusam panna.

mida seal nii eriliselt kavalat on? ratsionaalne mõtlemine lihtsalt.

Kui sinul endal ei ole piisavalt ära võetud tulumaksu, et II lapse eest 362,88 tagasi saada siis
on täiesti seaduslik, kui otsustate, et laste isa deklareerib ise lapsed.
Vanemad on täiestii võrdsed. Isegi siis, kui lastel on ema perekonnanimi aga nad on oma isa seaduslikud lapsed on see samaväärne.
Lihtsalt esialgu(et oleks mingi süsteem) kanti kõik lapsed selle vanema deklarisse, kes saab peretoetusi. Teie puhul ema.
Kuidas toimida:
ema avab oma deklari, kustutab sealt read laste andmetega, vajutab \”salvesta\”(see vahel unustatakse) ja vaatab deklari lõpuni. Kinnitab st saadab ära.
Laste andmete kustutamise ja deklari ärasaatmisega annab ta märku, et ei soovi ise laste eest saadavat tagastust kasutada(või ei saa vms).
Laste isa avab oma deklari. Kannab käsitsi sisse laste andmed. Kinnitab deklari.
küsi

Mhm, hästi sain aru, et lapsi saab tõsta siia ja sinna deklaratsioonis, aga kunagi vaatasin tagastatavat tulumaksu nii, et kord panin lapsed enda dekl ning siis elikaaslasele, et tekkis võrdlus kellele lapsed on tulusam panna. nüüd ei julge maksuametis sellelt lehelt kaugemale minna kus minu puhul näitab ära lapsed,nende lasteaiamaksud, minu tulu, sots maks jne. Kardan, et kui andmed salvestan, siis ei saa enam lapsi enda dekl ära tõsta.

Enne ei kinnita kui kontrollid lastega ja lasteta kuidas kasulikum on.
I variant
lapsed sinu deklaris, vaatad (kirjutad üles) palju tagasi saaks aga EI KINNITA.
Lähed välja.
Mees sisse, vaatab oma deklarit lasteta. Kirjutab üles, EI KINNITA.
II variant
Kustutad lapsed oma deklarist, teed lõpuni, kirjutad üles, EI KINNITA
Mees läheb oma deklarisse, lisab lapsed, teeb lõpuni, kirjutab tulemi, EI KINNITA
Liidate
I variant sinu + mehe tagastused
ja
II variant
sinu +mehe tagastused
Kui üks variant on tulusam st tulem pole sama, siis kasuliku kinnitate.
Kui kasulikum oli I siis
kannad lapsed uuesti oma deklarisse ja kustutad mehe omast. Teete kumbki oma lõpuni ja kumbki ka kinnitab.
Kui II oli parem, kinnitate kumbki oma st jätate lapsed mehe deklarisse.
Minna võid julgelt kuni nupuni KINNITA
Kuni pole seda vajutanud, proovi nii ja naa.

Minul on kaks last, elukaaslasega on üks ühine. Juba teist aastat kustutan oma deklarist ära ja mees lisab omale. Pole probleeme olnud. Mina tööl ei käi ja muidu me ei saakski raha.

Esileht › Tööelu, raha ja seadused. › tuludekl laste tõstmine elukaaslase dekl. alla?
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.