Esileht Tööelu, raha ja seadused. Tuludeklaratsioon 2021

Näitan 30 postitust - vahemik 271 kuni 300 (kokku 343 )

Teema: Tuludeklaratsioon 2021

Postitas:
Kägu

Ma tegin 13 tuluka ja pole veel otsust. Tigedaks ajab et venib see aasta nii.

Jah see on mu ainus raha ja ainus sissetulek. Jäin töötuks ja elasin säästudest, mis nüüdseks otsakorral.

3.oktoobrini on aega väljamakseid teha. Kas see kuupäev läks juba mööda, et nii kuri oled? Ega MTA süüdi pole, et sa töötuks jäid.

+4
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jee, deklar tehtud 14. veebruaril ja otsus on tänase kuupäevaga. Kahju kohe, et palgapäev oli üleeile ära, nüüd polegi raha laekumist enam nii põnev oodata:)

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Jee, deklar tehtud 14. veebruaril ja otsus on tänase kuupäevaga. Kahju kohe, et palgapäev oli üleeile ära, nüüd polegi raha laekumist enam nii põnev oodata:)

Mul sama teema, tegin 14 ja otsus olemas täna hommikul.

Palgapäevani on veel palju aega, nii et raha vastu ei ole mul midagi , vägagi oodatud 🙂

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

See aasta eriti viivitavad maksmisega ju

+2
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Minuarust ka. Mul siiani otsus ootel🥴

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

mina, kes ma lolli peaga 16.02 deklarit muutsin, vist jäängi sel aastal ooterežiimile …

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas otsus võib päeva peale ka tulla või kui hommikul vara ootel siis see päev ei muutu midagi?

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundub jah, et midagi ei toimu. Tegime abikaasaga 11ndal, mina sain 25ndal raha. Aga abikaasal avastasime 23ndal, et tööandja on muutnud viimast palka 😒 tänu sellele, tegime muudatuse ja esitasime uuesti ja siiani ootel. Ema tegi 15ndal(mis on idee järgi päev millal alates saab teha)ja samuti ootel. Pole ükski aasta veel näinud, et nii kaua läheb üle vaatamisega.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Lõpuks otsus tehtud ja raha ettemaksukontol😊

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis kuupäeval esitasid tuluka? 😊

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

ma esitasin 11ndal aga parandasin hiljem mitu korda ja lõpuks näitas et esitasin 22ndal😃

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei saa aru sellest II samba tulumaksust. Minu II samba rahast läks tulumaksu maha 5000 eurot, tagasi saan ma kokku 1000 eurot, aga seal all on ka koolituse pealt 100 eurot ning kolmanda samba sissemakse pealt 600 eurot (maksin sisse 3000), seega on see II samba tagastus 300 eurot? Mismoodi seda arvutatakse?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mina ei saa ka selle samba asjast aru. Ma sain kogu selle summa, mis riik maha võttis(20%)  mulle tulumaksuna tagasi. Kas ma peaks neile helistams ja küsima kas midagi läks valesti?

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mismoodi seda arvutatakse?

Mitte kuidagi eriliselt. II samba pealt makstud TM läheb üldisesse tulumksupotti ja tagasi saad raha, millele sul õigus on, arvestades töötasult arvestatud TMvaba summat ja lisaks neid maksuvabastusi, millele sul õigus on (lapsed, koolitused, töötasult kasutamata osa, annetused, kodulaenu intressid). Mingit eraldi tagasimakset II samba tulumaksult ei tehta.

Mina ei saa ka selle samba asjast aru. Ma sain kogu selle summa, mis riik maha võttis(20%)  mulle tulumaksuna tagasi. Kas ma peaks neile helistams ja küsima kas midagi läks valesti?

Ilmselt oled aasta jooksul kasutanud maksuvaba tulu nii vähe, et see II sambalt makstud TM oligi õigus tagasi saada. Ja sissetulek jäi ka sellesse piiri, et oligi õigus nii palju tagasi saada, kui eelnevalt ära maksid.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mismoodi seda arvutatakse?

Mitte kuidagi eriliselt. II samba pealt makstud TM läheb üldisesse tulumksupotti ja tagasi saad raha, millele sul õigus on, arvestades töötasult arvestatud TMvaba summat ja lisaks neid maksuvabastusi, millele sul õigus on (lapsed, koolitused, töötasult kasutamata osa, annetused, kodulaenu intressid). Mingit eraldi tagasimakset II samba tulumaksult ei tehta.

Mina ei saa ka selle samba asjast aru. Ma sain kogu selle summa, mis riik maha võttis(20%) mulle tulumaksuna tagasi. Kas ma peaks neile helistams ja küsima kas midagi läks valesti?

Ilmselt oled aasta jooksul kasutanud maksuvaba tulu nii vähe, et see II sambalt makstud TM oligi õigus tagasi saada. Ja sissetulek jäi ka sellesse piiri, et oligi õigus nii palju tagasi saada, kui eelnevalt ära maksid.

Tänan!

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saada see siis tavakontole, kui kiire on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Saada see siis tavakontole, kui kiire on.

Ongi juba tavakontol 😉

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Googeldasin küll ja uurisin seadust…kuid ei saanud vastust…

Kui müüa abikaasade ühisomanduses olev korter, mis ei ole meie elukohaks, siis tuleb maksta tulumaksu, eks. Küsimus nüüd, kas saadud kasu peavad deklareerima mõlemad abikaasad või emb-kumb, või kui emb-kumb, kas on see määratud, kumb?

Küsimus nii üldisem, mitte otseselt 2021. a deklaratsiooni kohta.

Teab keegi vastust siis võiks viite ka panna, kus selle kohta öeldud on.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Googeldasin küll ja uurisin seadust…kuid ei saanud vastust…

Kui müüa abikaasade ühisomanduses olev korter, mis ei ole meie elukohaks, siis tuleb maksta tulumaksu, eks. Küsimus nüüd, kas saadud kasu peavad deklareerima mõlemad abikaasad või emb-kumb, või kui emb-kumb, kas on see määratud, kumb?

Küsimus nii üldisem, mitte otseselt 2021. a deklaratsiooni kohta.

Teab keegi vastust siis võiks viite ka panna, kus selle kohta öeldud on.

Tulumaksu tasub tulu saaja ehk see kelle kontole tulu laekub. Kuna tegu on ühisomandina siis mõistlik on valida kumma kontole laekub ja see maksab (soetushinna saab siis maha arvestada kui võimalik).

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi teab, mida teha siis, kui eelmiste aastate tulud on alla 1€ ehk 80 ja 1 senti? Kas neid on mõtet hakata üldse taotlema eraldi avaldustega? Kas neid omavahel liita ei saaks? Päriselt nii ongi, kui arvate, et libateema..

0
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi teab, mida teha siis, kui eelmiste aastate tulud on alla 1€ ehk 80 ja 1 senti? Kas neid on mõtet hakata üldse taotlema eraldi avaldustega? Kas neid omavahel liita ei saaks? Päriselt nii ongi, kui arvate, et libateema..

Kui pole tulu, mida juurde maksta pole ka kohustust deklaratsiooni esitada. Eriti juhul kui pole tulu olnud ega ammugi ka midagi tagasi saada. Deklaratsiooni esitamise kohustust sellistel juhtudel pole.

Küll aga kui peaksid olema abielus siis vist peaks olema võimalik kaasal ka sinu pealt maksuvabastust saada kui on piisaval hulgas tulumaksu tasunud.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis sa sellega teha tahad siis? Mida sa taotled eraldi avaldusega?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Küsimus FIEdele:

kas 2021a veebruari algul FIEdele Töötukassa poolt makstud FIE töötasu toetus on FIE tulu, mis vaja e-vormil tulude all deklareerida ja sellelt omakorda veel TM ja SM maksta?

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks pagana pärast need 3 eelmiste aastate tuludeklarite teemat siia ikka veel kinnitatud on? Võiks vähemalt 2 vanemat maha võtta. Kas keegi peaks 2023. aasta alguses veel tõesti 2019. aasta teemat lugeda tahtma?

+6
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi ootab veel raha, et see teema siin kinninaelutatuna peab olema?

+4
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas keegi ootab veel raha, et see teema siin kinninaelutatuna peab olema?

Tõesti. Siin peaks moderaatoreid olema ju? Hobinurgas ripub ka kolm juba 2.5 aastat tagasi suletud teemat kleebistena. Milleks?

Ok. küsin seda parem kasutajaabi alt. Kuigi suurt lootust ei hellita, et keegi vastab.

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks 2022 aasta oma pole veel tehtud?

+1
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks 2022 aasta oma pole veel tehtud?

Kes sul keelab teha.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tere

Kui palju peaks selle järgi saama tagasi tulumaksu?

tulu:
5 990,27
Kasutatud maksuvaba tulu:
3 564,59

3last

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui palju peaks selle järgi saama tagasi tulumaksu?

tulu:

5 990,27

Kasutatud maksuvaba tulu:

3 564,59

3last

Kogu oma kinnipeetud! tulumaksu tagasi kui seda on.

Kui abielus tasub seda kasutada https://www.emta.ee/eraklient/maksud-ja-tasumine/tulu-deklareerimine/2022-tulu-deklareerimine#kasutamata-maksusoodustuste-ulekandmine

0
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 271 kuni 300 (kokku 343 )

Esileht Tööelu, raha ja seadused. Tuludeklaratsioon 2021