Lapsel (4a) oli paar kuud tagasi kõrvapõletik. Sai AB ravi. Pärast seda hakkas tunduma, et ta ei kuule hästi. Kogu aeg küsis üle MIDA, ise rääkis ka endisest valjema häälega. Tehti analüüsid ja tümpanogramm, mida ta ei läbinud, öeldi, et haigsuest veel tüsistused ja tehke paari kuu pärast. Kõrvad olid ka veel seest tuhmid ja trummikile “pinges” vms. Tänaseks oli uus aeg selleks samaks tümpanomeetria uuringuks perearsti juures. Lapsel on hetkel veel eelmisest nädalast jääknohu, aga neid kuulmishäireid ei tundu mulle enam päris pikalt juba olevat. Kuuleb kõike kenasti, enam ei karju rääkides. Kõrvu vaadates tundusid puhtad, korras. Aga ikkagi ei läbinud seda kuulmisuuringut. Tuli küll A tähe kujutis, aga nö valesse kohta, kastist välja, oleks pidanud olema kastis. Perearst arvas, et ju sellest jääknohust ja võiks taas korrata paari kuu pärast. Aga mul nüüd ikka mure. Miks ta ei läbi seda? Kas võibki olla jäädav kuulmiskahjustus?
0
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.11.2023 12:59
Minu lapsel on sellise kujuga kuulmekäigud, et see piiksutest ei õnnestu iga kord, signaal ei lähe korralikult läbi vms. Vähe osavamad tegijad saavad hakkama. Lastel on ikka vahel ka vedelik kõrvas ja siis läheb jälle ise ära. Soovitan minna kõrvaarsti juurde ja lasta korralikult üle vaadata, need oskavad paremat nõu anda kui perearst ja teevad ka täpsemaid teste.
+1
0
Please wait...
Postitas:
Kägu
16.11.2023 14:01
See paar kuud tagasi käik oligi LOR juures. Seal leitigi, et hetkel ei toimi tümpanogramm, aga ju see on veel jäänuk hiljuti olnud põletkust ja öeldi, et paari kuu pärast las vaatab üle perearst. LOR juures oli see muster üldse kriips – e tulnud A kuju üldse. Nüüd perearstil tul A, aga vales kohas.
Aga mul nüüd ikka mure. Miks ta ei läbi seda? Kas võibki olla jäädav kuulmiskahjustus?
võib olla jäädav, võib olla jääknohu tõttu ajutine. ega muud polegi teha kui paar kuud oodata ja siis uus uuring teha. kui igapäevaelu ei sega, siis võta rahulikult, muuta seda ei saa