Esileht Pereelu ja suhted Tunded, (sõge) armumine, limerents

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 67 )

Teema: Tunded, (sõge) armumine, limerents

Postitas:
Kägu

On Teil rääkida lugusid oma kogemusest seoses ootamatu või/ja lihtsalt sõgeda armumisega eriti olukorras kus tunded olid kas ühepoolsed või salajased(vaid enda teada), olgu tegu siis kolleegiga, sõbraga, tuttavaga, ühekordse deidiga või midagi muud? Kuidas see algas, kaua kestis, mida ette võtsite, mis sai?

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Pidi kestma max 2 aastat.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://marriagehelper.com/fix-my-marriage/an-affair-was-involved/all-about-limerence/ vaata ka nende videosid youtubes

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis krdi värdsõna see limerents veel on?

+15
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panin lingi, kuidas abielu hoida. Ja ka armukeste kandidaatidele on see link abiks, et õpiks maailma vaatama teise pilguga. Seal oli ka hea ütlus, et kui ei saa rasketest asjadest rääkida, siis pole vaja abielluda.

Tõmbame ka paralleeli armumisega. Ka armumise ajal, kui sa ei taha, julge, soovi õigel ajal teise inimesega vestelda (=SALAJANE, ÜHEPOOLNE), näidata enda tõelist palet, vaadata teise inimese tõelist palet, siis ikka unista sellest, kes olid sina (seda see armumine on, inimene ihkab minevikku, et teha oma elus teisi otsuseid, aga mitte selle inimesega, vaid sellel perioodil; inimesed igatsevad noorust ja valikuvabadust ja aega ja võimalusi ja välimust ja tervist jne), kas see pole armumine, vaata sulgudesse. Tee midagi, et elukäiku muuta, sest see on ohumärk, et midagi on elus korrast ära. Olgu või igavus ja rutiin, siis tuleb sellega tegeleda.

+3
-9
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga seda öeldes, armumise tunne võib olla hea, motiveerib, sunnib pingutama jne, tihti inimesed ei viitsi midagi teha, kui pole stiimulit. Nii et armumine pole halb, aga see peab motivatsiooni andma, mitte võtma.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Panin lingi, kuidas abielu hoida. Ja ka armukeste kandidaatidele on see link abiks, et õpiks maailma vaatama teise pilguga. Seal oli ka hea ütlus, et kui ei saa rasketest asjadest rääkida, siis pole vaja abielluda. Tõmbame ka paralleeli armumisega. Ka armumise ajal, kui sa ei taha, julge, soovi õigel ajal teise inimesega vestelda (=SALAJANE, ÜHEPOOLNE), näidata enda tõelist palet, vaadata teise inimese tõelist palet, siis ikka unista sellest, kes olid sina (seda see armumine on, inimene ihkab minevikku, et teha oma elus teisi otsuseid, aga mitte selle inimesega, vaid sellel perioodil; inimesed igatsevad noorust ja valikuvabadust ja aega ja võimalusi ja välimust ja tervist jne), kas see pole armumine, vaata sulgudesse. Tee midagi, et elukäiku muuta, sest see on ohumärk, et midagi on elus korrast ära. Olgu või igavus ja rutiin, siis tuleb sellega tegeleda.

Kas küsiti selle kohta?? Või äkki oli teema isiklike kogemuste jagamiseks?

Ära õpeta teisi elama, kui seda pole sinult otseselt palutud.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis krdi värdsõna see limerents veel on?

See ei ole värdsõna, vaid termin mingi hullumeelse ülepeakaela armumise kohta.

Vahe päris hulluga on see, et limerentsi puhul inimene saab aru, et ups, nüüd on natuke pahasti ja olen lollilt armunud, aga midagi nagu teha ka ei anna, tunne ei lähe üle. Hullu puhul on nii, et ta sukeldub oma fantaasiasse sedavõrd, et usubki seda, et neil on suhe ja igavene armastus ja mis kõik veel. Limerentsi puhul inimene võib tunda suurt armumise tunnet näiteks mingi maailmakuulsa staari vastu, aga saab mõistusega aru, et see pole päris eluterve asi. Hull kui staari ära armub, siis käitub nagu meeltesegane, limerentsiga nutad niisama patja aga ei lähe mingeid meeletusi tegema ja loodad ja ootad, et see sul üle läheks ja sa saaksid jälle normaalne olla.

+7
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

See ei ole värdsõna, vaid termin mingi hullumeelse ülepeakaela armumise kohta.

Sellist sõna ei ole eesti keeles olemas.

+7
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Viimati armusin, st sain aru, et olen armunud nii, et justkui nool käis südamest läbi ja miski voolas sisse.
Hakkasid tekkima tugevad tunded, õudne igatsus, ainult talle mõtsesin kogu teadvusel oleku aja. No midagi ette võtta ei julgenud. Kord tahtsin teda näha, siis ei tahtnud, sest kartsin ei tea mida. Kui kokku juhtusime, siis tardusin. Kui arvasin, et tal võib keegi teine olla, siis käisin ringi nagu zombid filmides, peas ketras ainult üht ja sama, söögiisu kadus, kõhus miski vastik tunne, nutsin, pisarad voolasid, üksi olles karjusin, kordasin pidevalt, et olen sinusse armunud, et armastan sind jne. Mitte midagi teha ei suuda ja ei tahagi. Ei tea kust aga oli üksikuid päevi kus nagu anti vabu päevi, tundus nagu kõik korras, aga hommikul ärgates jätkus asi edasi. Mis maailmas toimus ei huvitanud, netis otsisõnadeks mis on armumimine ja armastus, kuidas üle saada, kuigi pole midagi olnudki. Siis mis on armastus ja mis tingimusteta armastus. Siis rääkisin temaga, tema pilte vaadates tunde.
Kokku oli aasta, sellest hullult 7 kuud.
Siis juba kannatas kuidagi olla, kui olid juba ära ilmselt harjunud või läbi põdenud või tervenenud, või mine sa tea mis õppetunnid saanud.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma sain endast rohkem aru kui olin lugenud http://www.livingwithlimerence.com blogi. Jaa, raske on sellise kalduvusega elada – minu arust. Kui kaua kestab sõltub minu puhul 1) kas on lootus ja 2) kas on kontakt inimesega. Aga see võib kesta aastaid.

+3
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Eks neid sümpaatiaid ole igaühel, meil kõigil. Sama ka vihkamisega. Teised inimesed kutsuvadki meis esile erinevaid tundeid. On normaalne, et sulle keegi töö juures meeldib, naudid tema läheduses olemist jne. Mõnega jällegi katkestad suhtlemise, kuna ta tundub sulle vastik.

Eks endalgi ole samamoodi ja mõne sümpaatse tuttavaga oleme aeg-ajalt ikka ühenduses oma 10 aastat, suhtleme nagu sõbrad. Kui oma tunnetele voli anda, siis võib-olla tekiks sellest ka suurem armumine, aga mis mõte sellel oleks, milleks? Seegi läheb ju ükskord üle ja tekiks taas uus…

Mulle näib, et viimasel aastakümnel on tundeid hakatud pisut liialt üle tähtsustama. Öeldakse, et aga mul on õigus X-i armastada (või vastupidi: meeletult vihata), kuna need on minu Emotsioonid, ja vot kõik!

Ei hoolita sellest, mis saab ümbritsevatest inimestest, kes on maetud minu uhkete Emotsioonide laviini alla, kas nad jäävad seal ellu või mitte – see pole tähtis. Tähtis on ainult Mina ja Minu Emotsioonid. Psühholoogidki kehutavad inimesi üles üksnes emotsioonitsema ja omistavad emotsioonidele tohutu tähtsuse. Jäävadki inimesed selle tõttu oma emotsioonidesse siplema – ei ole sedasi hea ei neil, ei teistel inimestel – kõik kannatavad.

Samas on emotsioonid kõige ebakindlamad ja muutuvamad asjad siin elus. Armastusest vihkamiseni on vaid üks samm. Kas ikka tasub kogu oma elu rajada kõige ebastabiilsema asja ümber?

+5
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Sellist sõna ei ole eesti keeles olemas.

kle sellist sõna ei olnud vanasti ka inglise keeles olemas enne kui üks psühhiaater selle termini välja mõtles, selle kohta raamatu avaldas ja hiljem see terminina levima hakkas.

Või sa arvad, et kui mingit sõna ei ole eesti keeles olemas, siis seda nähtust, mida sõnaga tähistatakse, ei ole samuti olemas?

+6
-8
Please wait...

Postitas:
Kägu

Limerents on sundmõte, mitte armumine. Siin juba mitmed vastused kirjutavad lahendusi ja mõtteid armumise kohta.

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kokku oli aasta, sellest hullult 7 kuud.

Appi kui õudne. Mul on praegu lahkuminek käsil päris inimesest ja olen kurb, et see asi häirib mind ja ikka pole üle saanud. Aga sinu kirjeldatu tundub ju täiesti õudne.

0
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei nuta isegi armastatud mehe pärast, päris hull oleks kellegi suvaka pärast veel nutta. Miks te oma peaga tööd ei tee?

+1
-11
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ei nuta isegi armastatud mehe pärast, päris hull oleks kellegi suvaka pärast veel nutta. Miks te oma peaga tööd ei tee?

Ma siis õrnema hingega, et nutsin. Praegugi tulevad pisarad.
Mis tööd ma oma peaga oleks pidanud tegema?

+2
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma siis õrnema hingega, et nutsin. Praegugi tulevad pisarad. Mis tööd ma oma peaga oleks pidanud tegema?

Analüüsid olukorra, selgitad, mis juhtus, teed endale selgeks, et ta ei olnud sulle õige, muidu oleksite veel koos.

+1
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Mis tööd ma oma peaga oleks pidanud tegema?

Analüüsid olukorra, selgitad, mis juhtus, teed endale selgeks, et ta ei olnud sulle õige, muidu oleksite veel koos.
Ma täpsustan, et ma kirjutasin armumisest nagu küsiti:
sõgeda armumisega eriti olukorras kus tunded olid kas ühepoolsed või salajased(vaid enda teada)

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi kui õudne. Mul on praegu lahkuminek käsil päris inimesest ja olen kurb, et see asi häirib mind ja ikka pole üle saanud. Aga sinu kirjeldatu tundub ju täiesti õudne.

Sellepärast, et te panete end ise kinni ja sest vanus paneb. Pole palju vabu inimesi, kellest saab nii mõelda ja seetõttu tekivadki need tunded. Kui te aga mõtlete vahel, et miks mingi suhe ei toimi, a la… tööl ei sobi, sest tööl tehakse tööd, on klassikaline näide. Aga miks? Töökoha leiab alati uue, inimest ei pruugi. Ja kui on lahkuminek, siis leiab ikka uue töö.

Ja siis vahel minnakse töölt ära ja mõeldakse, et ikka oleks võinud temaga suhelda rohkem. Okei. Aga selle asemel, et mõelda, et oleks võinud just endise kolleegiga suhelda, võib hoopis näha, et tööl võib täitsa kedagi leida ja tulevikus anda see võimalus kellelegi, kellega samuti töö raames kohtutakse ja kes on võibolla, et sobivamgi.

+3
-4
Please wait...

Postitas:
Kägu

Inimesed panevad end mõtetega liialt kinni. Mugavusest. Sest nõme on ju uuesti kedagi uut tundma õppida ja vaeva näha, ikka mugavalt tahetakse saada elu elada.

+1
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui vanad te olete? Tundub nagu mingi pubekate teema.

+6
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Appi kui õudne. Mul on praegu lahkuminek käsil päris inimesest ja olen kurb, et see asi häirib mind ja ikka pole üle saanud.

Miks sa siis lähed lahku? Ju on selleks põhjus.

0
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kui vanad te olete? Tundub nagu mingi pubekate teema.

See miksi pubekate teema ja. Ei ole reaalne, et täiskasvanud inimene nii teeb. Siis peab ikka midagi endal viga olema või mingi lapsepõlvetrauma.

0
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks sa siis lähed lahku? Ju on selleks põhjus.

Loomulikult on põhjus, mis küsimus see on? See ei vähenda valu, ega tundeid nipsust välja ei lülita.

+3
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Loomulikult on põhjus, mis küsimus see on? See ei vähenda valu, ega tundeid nipsust välja ei lülita.

Siis keskendu põhjusele, mitte halamisele. Nutad oma ettekujutust, mis arvasid suhtest olevat. Tegelikult ju seda ilusat suhet pole ning pole mõtet oma aega raisata.

0
-6
Please wait...

Postitas:
Kägu

Siis keskendu põhjusele, mitte halamisele. Nutad oma ettekujutust, mis arvasid suhtest olevat. Tegelikult ju seda ilusat suhet pole ning pole mõtet oma aega raisata.

Ära õpeta mind. Olengi ju suhte lõpetanud, aga loomulikult ei lähe emotsioonid üleöö üle. Kui sa midagi suhetest teaks, siis sa ei targutaks nii lollisti. Oled jälle see vaimse häirega naisterahvas, kes siin kõiki elama õpetab, endal pole suhetega peale seriaalide mingit kokkupuudet.

+9
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära õpeta mind. Olengi ju suhte lõpetanud, aga loomulikult ei lähe emotsioonid üleöö üle. Kui sa midagi suhetest teaks, siis sa ei targutaks nii lollisti. Oled jälle see vaimse häirega naisterahvas, kes siin kõiki elama õpetab, endal pole suhetega peale seriaalide mingit kokkupuudet.

Ei ole ma vaimse häirega naisterahvas ning suhetega on kogemust aastakümneid. Inimene jääb kalliks ikka, pole mõtet seepärast veel nutta. Edaspidi suhtlete sõpradena, lihtsalt koos ei jätka. Saan aru, kui nutad laste või vanemate pärast, aga mehe?

0
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei ole ma vaimse häirega naisterahvas ning suhetega on kogemust aastakümneid. Inimene jääb kalliks ikka, pole mõtet seepärast veel nutta. Edaspidi suhtlete sõpradena, lihtsalt koos ei jätka. Saan aru, kui nutad laste või vanemate pärast, aga mehe?

Ära valeta, oled küll seesama vaimse häirega targutaja. Su klišeelik jutt ja targutamine on ju äratuntavad.

+5
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ära valeta, oled küll seesama vaimse häirega targutaja. Su klišeelik jutt ja targutamine on ju äratuntavad.

Võtan seda solvanguna, ma ei ole lillkapsamutt. Peale selle, et sa halad mingi mehe pärast, oled ka kehv inimestetundja.

+2
-5
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 67 )

Esileht Pereelu ja suhted Tunded, (sõge) armumine, limerents