Tütre klassijuhataja tunnustab hoopis neid, kes pole trimestri jooksul ühtegi õppetundi puudunud. Kingituseks on väike šokolaaditahvel.
Tunnustus, et pole kordagi ainevōistlusel vōi olümpiaadil kooli esindanud? Ka omamoodi tunnustus.
Ainevõistlused ja olümpiaadid käivad ilmselt eraldi arvestuse alla, vähemalt minu laste koolis.
Minu laste koolis kingiti lõpuaktusel neile, kes puudunud ei ole, raamat. Minu üks lastest sai ka raamatu, ehkki on (ka tundide ajast) üsna mitmest võistlusest osa võtnud. Haiguse, reisi, niisama puhkamise pärast vms põhjusel ta tõesti puudunud ei ole.
Teine laps oli haige ja puudus 2 nädalat koolist. Kas peaksin nüüd kooli juurde protestima minema, et miks minu vaene haige olnud laps, kes pidi ise järgi õppima, raamatut ei saanud (või nagu eespool üks kirjutas, pidi väikesest šokolaadist ilma jääma).
Minu meelest on iga tunnustus tore – ka siis, kui mu oma laps seda saanud ei ole ja kui tean, et tunnustuse saajal need teadmised/oskused/omadused keskmisest lihtsamini on tulnud.