Mu kõige hiljutisem tutvumine toimus raamatukogus. Esimese asjana saime üksteisest teada, et meil on mõlemal lapsed. Tal oli kaelas täpselt sama sall, mille mu laps sai ühel luulekonkursil. Ütlesin talle seda. Ma poodides pole sellist näinud ja lapse sallil mingit silti polnud küljes. Huvitav sall oli. Ta ütles vaid, et tema laps sai andis selle talle, sai kuskilt auhinnaks. Hiljem selgus, et samalt konkursilt. Selline kokkusattumus siis 🙂 Juhuslikult ühte ja sama raamatut me ei otsinud, see oleks liig olnud. Ta küsis abi ühe raamatu otsimisel, sest arvas ekslikult, et ma töötan seal. Ma arvaks ka, kui keegi võtaks riiulist mingi 10 raamatut korraga 😀 Partnerid me pole (veel), alles vaikselt suhtleme ja käime kohvikutes, jalutamas ja üritustel. Tal oli lahutus pooleli siis, kui kohtusime, vahepeal on jõudnud lahutada. Võibolla liigume isegi liiga aeglaselt ja ei jõuagi kuhugi, aga see sobib mulle.
Enne seda tutvusin 15 aastat tagasi, kui oma tulevast abikaasat ja laste isa kohtasin. Töötasin peale ülikooli muuseumis ja tema käis seal abituriendina oma klassiga. Ajasime niisama juttu algul. Siis ta hakkas seal käima päris palju, alati oli tal keegi kaasas – sõber, õde, teise õe lapsed. Ma nagu ei mõelnudki, et tal seal minu pärast käib, arvasin lihtsalt, et tahab teistelegi huvitavat muuseumit näidata. Lõpuks jõudsime ka päris kohtinguni.
Päris esimene kohting oli netis tutvutud noormehega. Olin just ülikooli alustanud (19, tema 26) ja rate.ee oli populaarne. Tundsin end jube täiskasvanuna ja tahtsin kohtingutel käia. Kuigi seal rate.ee-s oli palju selliseid kirju, kus taheti kohtuda, siis neile ma enamasti ei vastanudki. Ühega jäin kuidagi rohkem juttu ajama ja leppisime kokku kohtingu. Oli täitsa tore päev vanalinnas, teist korda ka käisime kuskil, kolmandal korral ta kutsus mu enda juurde kohvile. Kuulasime muusikat, oli tore. Kuni ta ema tuli koju. Ta polnud maininud, et elab emaga, ma polnud seda arvanud ka tema elutuba vaadates. Ema kutsus ta kööki ja mina jäin elutuppa. Kuulsin nende jutuajamist: sa ei küsinud luba teda siia tuua, ei tohi jääda, käsi tal kohe lahkuda. Keegi tuppa ei tulnud, istusin seal üksinda, ei julgenud ise kööki ka minna. Keegi läks duši alla, keegi pani veekeetja tööle. Möödus 20 min ja hiilisin sealt korterist välja. Alles järgmisel päeval noormees kirjutas ja küsis, kuhu ma kadusin. Rate kaudu vahetasime veel mõnda aega kirju, aga kokku enam ei saanudki.