Esileht Hobinurk Tüütud instatibid reisil

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 126 )

Teema: Tüütud instatibid reisil

Postitas:
Kägu

Tulime äsja eksootikareisilt, grupis oli 23 inimest. Nende hulka oli sattunud 3 ennastunustavat instatibi, kes ei huvitunud ei loodusest ega loomadest ega millestki muust (ka mitte kohalikest inimestest ega oludest), vaid kes huvitusid ainult iseendast.  2 nädalat pidi 20 inimest taluma 3 inimese egotrippi. Näiteks ronisime kõrgele mäe otsa ja kõik tahtsid teha endast pilti koos taamallaiuva maastikuga ja mägedega, kuid ei, ei saanud. Kõigepelt pidid 20 inimest ootama, millal instatibid oma fotosessiooni ära teevad, ja see võttis loomulikult kaua aega. Neil olid mingid imelikud poosid, käed laiali, üks jalg kuidagi kõveralt ees, mingid tuules lehvivad rätikud ja muu sellne atribuutika oli ka kaasa võetud ja lasti igal võimalusel käiku. Ja see jama kordus iga päev igal pool, ja see oli teiste jaoks tüütu ja segav. Sajad selfid nii- ja naapidi, üks püherdamine ja vähkremine ja suuprunditamine. Nad suutsid neid teenindava džiibi aku oma telefonide laadimisega nii tühjaks tõmmata, et 3. päeval oli kohalikel vaja selle auto aku välja vahetada, et üldse see džiip saaks sõite jätkata. Ühel nn tavakodanikul juhtus väike õnnetus ühe atraktsiooni ajal, ta hakkas kukkuma ja seetõttu vehkis tasakaalu säilitamiseks kätega – instatibi tegi sel ajal mingit järjekordset selfit ja sai pahaseks, et ‘oot, miks sinu käsi minu pildile jäi ja selle nüüd ära rikkus’. Kukkuja siis vabandas ette ja taha, et ta oma käega tibi pildi ära rikkus.

Ühel õhtul sööma minnes näitasime üksteisele päeval tehtud pilte, igaüks oli suutnud tabada midagi huvitavat kohalikust elu-olust. Siis tuli instatibi ja näitas enda pilte, mis sel päeval olid tehtud – tema enda jalad üles seina äärde püsti visatud, taamal ookean. Keegi ütles, et ahah, mind huvitavad teistsugused pildid, siis instatibi solvus ja mossitas ja läks minema, et tema jalad ei olnudki vaatamist väärt.

Keegi siis reisi lõpupoole ütles, et kui mina tahaksin ennast imetleda, siis ma ei tulekski eksootikareisile, vaid vahiksin ennast kodus peegli ees, jalad allapoole  või ülespoole, nagu parajasti soovin. Sellepeale instatibid solvusid veel enam.

Mis ma tahan öelda, on see, et need 3 inimest reaalselt ja konkreetselt segasid ülejäänud grupiliikmete elu ja tegevust selle reisi ajal, sest igal pool pidi kõigepealt pikalt ootama nende fotosessiooni lõppu ja alles siis said teised ka pilte teha. Märkuste tegemine lõppes alati silmapöörituste ja suuväänutamisega ja repliikidega, et ‘nojh, laseme siis penskaritel ja muul rahval ka neid imelikke suvalisi turistipilte pildistada’.

Miks ei võiks taolised inimesed teha mingeid indviduaalseid eneseimetlusreise, miks nad peavad teised süütud grupiliikmed oma ilutsemisega tanki lükkama? Mingu reisigu omapead ja tehku neid selfisid ja käed-laiali-sallike-lehvimas-juuksed lehvimas-käed puusas-üks jalg põlvest kõverdatud- pilte nõrkemiseni. Aga tehku seda omapead, mitte normaalseid turiste ahistades.

PS Ei ole kade. Olen kena ja sale, elus kõik hea olemas. Lihtsalt peast ei ole nii lolliks läinud ja ei tunne sellist haiglast vajadust enese eksponeerimiseks. Kui reisin, siis reaalselt huvitun võõrast maast ja inimestest ja loodusest, mitte 24/7  iseendast.

+51
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes tanapäeval üldse enam mingitel grupireisidel käib?! See on nii 90ndad!

+24
-30
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kes tanapäeval üldse enam mingitel grupireisidel käib?! See on nii 90ndad!

Väga kaugetel eksootikareisidel ikka käiakse. Seal vaja ka sisetransporti kasutada, siselende näiteks,  ja seda on tüütu ise kokku panna ja selle eest vastutada. Jutt ei ole mingitest Euroopa reisidest või lihtsalt linnareisidest. Ka kasutakase palju kohalikke giide (näiteks safaritel), kelle huviks ei ole paarile isehakanule tulla rääkima, tahavad suuremat gruppi  ja rohkem raha.

+36
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks ei võiks taolised inimesed teha mingeid indviduaalseid eneseimetlusreise, miks nad peavad teised süütud grupiliikmed oma ilutsemisega tanki lükkama? Mingu reisigu omapead ja tehku neid selfisid ja käed-laiali-sallike-lehvimas-juuksed lehvimas-käed puusas-üks jalg põlvest kõverdatud- pilte nõrkemiseni. Aga tehku seda omapead, mitte normaalseid turiste ahistades.

Sarnane kogemus, aga mitte reisilt vaid ühelt privaatselt suurürituselt.

Külastajate hulgas oli paar sellist pruntsuu-selfitajat, kes kaks päeva kestnud üritusel igal võimalusel endast pilte vehkisid teha. Kusjuures vahepeal riideid vahetades ja soengut muutes. Ikka klaasike mulliga käes, huuled pruntis, pea kergelt kaldus ja jalg mingis kummalises asendis ette sirutatud. Kusjuures me üritasime mehega omakeskis välja mõelda, et miks see jalg ikkagi niimoodi kummaliselt ees peab olema. Kas nii paistad pikem? Või on eesmärk jalgu näidata? Minu jaoks täielik müstika, aga ilmselgelt on see jalasirutus instatibide seas hetkel popp teema.

Me omavahel lihtsalt irvitasime, ega lasknud nende selfitamisest ennast väga häirida. Imestama pani aga küll.

+35
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kogu see Insta-tibide, tiktokkerite ja vlogijate põlvkond on täiega infantiilne.

+44
-2
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vastik vaadata jah seda edevust. Olen ka reisil näinud, kuidas end kuskil rannas reaalselt tund aega pildistatakse, et just seda ühte “õiget” fotot saada. Jumala eest, naudi elu ja puhkust, mitte ära ürita teistele läbi filtrite tõestada, kui ilus ja äge sa ikka oled (ei ole).

+30
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

Nad reisivadki ainult piltide pärast. Ei huvita neid kohalik kultuur ega miski muu.

+23
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kas siis terves grupis sellist inimest ei olnud, kes oleks neile vastu hakanud? Ma oleks küll sellisel juhul sekkunud, et teised tahavad ka fotosid teha, mitte oodanud.

+29
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

eksootilisel reisil grupis 23 inimest?? ulme. ma nii suure grupiga küll ei tahaks reisida.

Aga mitte ühelgi inimesel polnud suud peas, et tibe paika panna? Lükanud nad sealt kaljult alla.

+9
-17
Please wait...

Postitas:
Kägu

Miks imestad? Nad teevad tööd seal reisil. Nad ei opereeri haiget ega pea loengut, nad näitavad ennast.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Aga mitte ühelgi inimesel polnud suud peas, et tibe paika panna? Lükanud nad sealt kaljult alla.

Ilmselt mehed ei julgenud öelda.

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

eksootilisel reisil grupis 23 inimest?? ulme. ma nii suure grupiga küll ei tahaks reisida.

No ongi ju tavaliselt paarikümne inimese ringis eksootikareisil. Niigi need maksavad 3-10 tuhat, mis nad siis veel maksaks kui ühele perele keegi giidid palkaks ja sinna-tänna bussis veaks..

Siin ei räägita ju ometi mingitest lähireisidest või linnatuuridest, vaid reisidest teisel pool maakera, kus paljudes riikides üksi ringikäimine on juba ohtlikki.

+15
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei raatsi need instatibid nii kallitele grupireisidele minna ja raha ka pole neil piisavalt.

Siin nad lihtsalt ei teeni eriti midagi. Väljamõeldud ajakirjakirjanduslik katsetus, varsti loeme pikemat lugu kuskilt Delfi naistekast. Eriti see viimane lõik viitab sellele.

PS Ei ole kade. Olen kena ja sale, elus kõik hea olemas. Lihtsalt peast ei ole nii lolliks läinud ja ei tunne sellist haiglast vajadust enese eksponeerimiseks. Kui reisin, siis reaalselt huvitun võõrast maast ja inimestest ja loodusest, mitte 24/7  iseendast.

+3
-12
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ei raatsi need instatibid nii kallitele grupireisidele minna ja raha ka pole neil piisavalt.

Minu oletus on, et just seetõttu nad neid pilte nii meeletus mahus klõpsivadki, et seda contenti siis veel aasta otsa kasutada saaks. Seetõttu ka see pidev riiete- soengu vahetus kusagil mäe otsas või päevalillepõllul. Nii saab ühte reisi pikalt ära kasutada… Algul reportaaž kohapealt, kuu aega hiljem hashtag memories Monaco, paari kuu pärast #tbt Monaco, jne, jne. 😆 Seda harrastavad päris paljud tuntud ja vähem tuntud instatibid. Hale, aga no mis sa hädaga teed. 😀

+18
0
Please wait...

Postitas:
Hazel

Grupijuht/giid oleks pidanud sekkuma. Ja see “kõver jalg” poos on enamasti jah, et piht peenem ja/või tagumik suurem välja näeks.

+7
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ongi ju tavaliselt paarikümne inimese ringis eksootikareisil. Niigi need maksavad 3-10 tuhat, mis nad siis veel maksaks kui ühele perele keegi giidid palkaks ja sinna-tänna bussis veaks.. Siin ei räägita ju ometi mingitest lähireisidest või linnatuuridest, vaid reisidest teisel pool maakera, kus paljudes riikides üksi ringikäimine on juba ohtlikki.

Need tuhanded lähevad peamiselt vahendajatele, mitte kohalikule giidile. Just kaugetes eksootilistes riikides on elatustase pigem madal ja pole tegelikult ûlejõu käiv näiteks neljale inimesele giid tellida. Tegelikult tuleb see soodsamgi, sest vahendaja nuumamiseks kuluvat summat pole vaja välja käia. Pealehakkamist ja organiseerimist muidugi on vaja.

+2
-7
Please wait...

Postitas:
Kägu

Instatibid on muidugi tüütud, aga mis teil ülejäänutel viga oli, et lasite neil oma reisi ja elamusi rikkuda? Kohe esimese intsidendi järel oleks tulnud reeglid paika panna, et kõik teevad oma fotod mõistliku ajaga ära ja kui aega üle jääb võivad instabeibed oma ilufotosid teha.

+20
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Olen palju Aasias ja Aafrikas grupiga kultuuri- ja loodusreisidel käinud, väga meeldib. Pole kordagi midagi niisugust juhtunud. Kui antakse vaba aeg, siis on täpne kellaaeg paigas, mis kell bussides või autodes kohtume ja ära sõidame. Kui esimesel paaril korral keegi ka on hilinenud, on reisisaatja korra majja löönud. Sest nii kohalikel giididel kui bussi- või autojuhtidel on töö ja oma graafik, tihti ootab juba järgmises kohas kas uus giid või transport või lõunasöök või safarimasinad või on grupile kuhugi aeg reserveeritud. Enamasti pole reisisaatjal vaja olnud loengut pidada, aga paar korda on selgitustööd ikka tehtud, kui keegi lambist pool tundi hilineb.

+6
-3
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tundud väga väsitav ja õel inimene koos oma klatšiva sõbrannakambaga.

Väga väheusutav, et kellegi pildistamine suudaks reisi NII totaalselt ära rikkuda, no isegi dziibi aku tõmmati tühjaks, mitte polnud asi teile konditsioneeri panemises, eksole. Ma vaataks loodust ja ei paneks tähelegi, et kõrval keegi pildistab.

Kui juba vinguda tahaks, siis saaks ju ka selle üle vinguda, et miks ilusas kohas kõik pildistama kukuvad ja lihtsalt ei naudi hetke oma silmadega. Minu jaoks pole vahet, kas inimene pildistab loodust üksi või koos selfiega, pildistamine on pildistamine.

+5
-26
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga väheusutav, et kellegi pildistamine suudaks reisi NII totaalselt ära rikkuda, no isegi dziibi aku tõmmati tühjaks, mitte polnud asi teile konditsioneeri panemises, eksole.

Eeeee…vot nüüd ma pean küll sõna sekka ütlema. Džiipides nimelt….ei ole konditsioneere. Vähemalt mitte üheski nendest, millistega mina olen erinevatel soojamaareisidel sõitnud. Paljud džiibid on suisa ilma seinteta, sa pole kuulnudki sellistest? Või pealt ärasõitva katusega.  Konditsioneer? Kõrbe jahutamiseks äkki?

+17
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Väga väheusutav, et kellegi pildistamine suudaks reisi NII totaalselt ära rikkuda, no isegi dziibi aku tõmmati tühjaks, mitte polnud asi teile konditsioneeri panemises, eksole.

Eeeee…vot nüüd ma pean küll sõna sekka ütlema. Džiipides nimelt….ei ole konditsioneere. Vähemalt mitte üheski nendest, millistega mina olen erinevatel soojamaareisidel sõitnud. Paljud džiibid on suisa ilma seinteta, sa pole kuulnudki sellistest? Või pealt ärasõitva katusega. Konditsioneer? Kõrbe jahutamiseks äkki?

Ja tahtsin veel lisada (postitust parandada ju ei saa), et olen ka viibinud dziipides, kus ongi konkreetselt keset dziipi laadimispesad. Need tibud ilmselt kasutasid neid, selle asemel et oma akupangad kodust kaasa võtta ja neid öösiti toas laadida ja pärast neid kasutada. Mul on olnud ka ühel reisil juhus, kus need USB-pesad ei töötanud, oli küll on-off nupp juures, kuid ei töötanud, ja kohalik autojuht ütles, et ei, te ei saa laadida oma asju, need on lahti ühendatud. Ilmselt samal põhjusel?

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Vat see ongi see silmakirjalikkus või on hoopis maailm hukas, et kui märkuse teed, saad sõimata ja eputavad edasi. Ma ju ütlesin, et käivad seal töötamas, aga sain miinuseid. See ongi nende töö. Neil vaja sisu, mis neile tagasi teeniks selle reisi. Sina käid puhkusel, nemad töötamas. Mehed ei julge öelda, sest tibidele ei öeldagi midagi, mehed ei taha, et neid alandama hakatakse seal noorte iluduste poolt. Isast vaja mängida. Nii nad kannatavad.

+4
-5
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ma ju ütlesin, et käivad seal töötamas, aga sain miinuseid. See ongi nende töö. Neil vaja sisu, mis neile tagasi teeniks selle reisi. Sina käid puhkusel, nemad töötamas.

Teised, kes oma reisi eest on maksnud, ei pea sellepärast küll oma pildistamisaega võõrale instatibile loovutama ainult sellepärast, et tibi seal “tööd teeb” ja “sisu toodab”.

+16
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Teised, kes oma reisi eest on maksnud, ei pea sellepärast küll oma pildistamisaega võõrale instatibile loovutama ainult sellepärast, et tibi seal “tööd teeb” ja “sisu toodab”.

Aga loovutasite ju, loovutasite, sellepärast, et korrale kutsumine ei aidanud ja tavaliselt noored naeravad keskealiste üle, sest neil on piisavalt laike ja kiitust, muidu nad nii ei käituks ja hoiaksid väga tagaplaanile. Laigid on ehitanud monstrumid, inimesed arvavad endast nii palju, et nad teevad omi reegleid ilmselgelt.

+8
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

No ongi ju tavaliselt paarikümne inimese ringis eksootikareisil. Niigi need maksavad 3-10 tuhat, mis nad siis veel maksaks kui ühele perele keegi giidid palkaks ja sinna-tänna bussis veaks.. Siin ei räägita ju ometi mingitest lähireisidest või linnatuuridest, vaid reisidest teisel pool maakera, kus paljudes riikides üksi ringikäimine on juba ohtlikki.

Need tuhanded lähevad peamiselt vahendajatele, mitte kohalikule giidile. Just kaugetes eksootilistes riikides on elatustase pigem madal ja pole tegelikult ûlejõu käiv näiteks neljale inimesele giid tellida. Tegelikult tuleb see soodsamgi, sest vahendaja nuumamiseks kuluvat summat pole vaja välja käia. Pealehakkamist ja organiseerimist muidugi on vaja.

Kaugel eksootilistes riikides on väga oluline leida usaldusväärsed partnerid, kelle transpordivahendid õigel ajal kohal on, kes kokkulepped on sõlminud ja üle kontrollinud jne. Oleme käinud nii üksi kui büroodega ja on küll põhjust viimaseid “nuumata”.  Alati pole see rottimine mõistlik.  Sa vist pole eriti palju reisinud..

+13
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Kaugel eksootilistes riikides on väga oluline leida usaldusväärsed partnerid, kelle transpordivahendid õigel ajal kohal on, kes kokkulepped on sõlminud ja üle kontrollinud jne. Oleme käinud nii üksi kui büroodega ja on küll põhjust viimaseid “nuumata”.  Alati pole see rottimine mõistlik.  Sa vist pole eriti palju reisinud..

Arvan sama. Mõeldes oma eksootikareisidele – siselennud mingite kipakate suvalisel ajal etteveerevate lennukitega, mis stardivad kusagilt nö tühermaalt, džunglimatkad, öösafarid kottpimedas džunglis (olen osalenud kõikidel sellistel üritustel), 4-5-päevased safarisõidud sügavale sisemaale kohapealse telkides ööbimisega…selleks, et selliseid asju teha ilma vahendajata, pead olema seal riigis elanud ja tundma inimesi ja olusid, või olema mingi Nipernaadi seljakotiga, mingi ekstreemturismi harrastaja. Tavaline 2-3-nädalane eesti reisisell ei ole sellistes oludes turvaliselt kaitstud ja asjad ei suju. Neis maades on teised reeglid. Kui suuremat/tuntud vahendajat vahel pole, siis lasevad kohalikud kutid need üksiküritajad lihtsalt üle. Toit, puhas joomiskõlbulik joogivesi, turvaline transport, ööbimised, abi vigastuste korral…

Siinkohal oleks paslik meenutada kahte noort valget naist, kellel Marokos telgis islamiäärmuslaste poolt pead maha lõigati mõni aasta tagasi. Võib guugeldada. Jõulude ajal oli see, kas äkki miski aastal 2017-2019, umbes pakun praegu.

Ka mina arvan, et see eksootikareiside iseplaneerija ei ole tegelikult neil reisidel käinudki.

+15
-1
Please wait...

Postitas:
Kägu

https://www.washingtonpost.com/world/2018/12/20/two-tourists-killed-morocco-one-them-beheaded-likely-terrorist-attack/

0
0
Please wait...

Postitas:
Kägu

Ettevaatust! LIBATEEMA!

Näiteks ronisime kõrgele mäe otsa ja kõik tahtsid teha endast pilti koos taamallaiuva maastikuga ja mägedega

Kas sa ise oled parem? Ainult pooletoobised sätivad reisil olles ennast pildi peale!!

0
-8
Please wait...
Kommentaarist on juba teavitatud
Postitas:
Kägu

Eeeee…vot nüüd ma pean küll sõna sekka ütlema. Džiipides nimelt….ei ole konditsioneere.

Point on selles, et autodel ikka lähevad akud läbi ja juhtub palju muudki. Seekord olid lihtsalt mingid ilusad noored naised, keda oli muttidel hea taga rääkida ja kõiges võimalikus süüdistada. Äkki olid nad veel selles ka süüdi, et vihma sadama hakkas. Jabur viha. Vaata ja naudi loodust, mitte ära vahi, millega teised inimesed su kõrval tegelevad.

0
-13
Please wait...

Postitas:
Kägu

Tibid ise teemasse lennanud, tore.

+10
0
Please wait...

Näitan 30 postitust - vahemik 1 kuni 30 (kokku 126 )

Esileht Hobinurk Tüütud instatibid reisil