Esileht Kodunurk Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )

Teema: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

Postitas:
Kägu

Tere,
esmapilgul tundub täitsa tobe küsimus endalegi aga…
kuidas valmistada ühepajatoitu??
olen teinud nii pliidil kui ka ahjus. aga see ei ole päris see:(

mulle endale kohutavalt meeldib Selveri Köögi oma. just selline hästi pehme, vähese vedelikuga ja see ka selline nagu oleks juba soojendatud.

sellist ma teha ei oska:(

aitate??
kas võtmesõna on hästi pisikesed tükid ja pikk küpsemisaeg ahjus??

olemas on kartul, porgand,kapsas, kaalikas ja karbonaadi liha.ja muidugi maitseained mis vajalikud.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

Jah, võtmesõnaks on pikk hautamise aeg. Mina keedan oma ühepajatoitu tasasel tulel u 3 tundi.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

Ühepajatoit on vist nagu kartulisalat, mida igas peres tehakse oamamoodi ja igaüks peab enda oma kõige õigemaks ja paremaks.
Ise teen 3 varianti:
1. Seakoot keema, keeta ikka kaua, 2-3 tundi. Tekkinud leeme sisse panen suured kaalikatükid, terved porgandid ja sibulad, kapsaveerandikud ja lõpuks kartulid. Sool, pipar, loorber
2. Sealihakuubikud pruunistan, panen potti, hautan jällegi tunni vähemalt, siis lisan juurikad tükkidena, hautan teise tunni. See on vast kõige rohkem Selveri ühepajatoidu moodi.
3. Praen sinki või peekonit, võtan pannilt ära ja tekkinud rasvas praen küllaltki väikesteks tükkideks lõigatud juurvilja. Kuum vesi peale, kui juba peaaegu valmis, liha tagasi juurviljade sekka. Kiire ja lihtne variant.
Kõik on erinevad, kõik on maitsvad.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

just sain ühepajatoidu valmis ja esimene ports söödud ka.
tegin ka sealihakuubikutega ja pisikeste köögiviljakuubikutega. hautasin kõik lõpuks ca 1,5 tundi. sai ikka hea küll.

ja homme kui soojendan seda siis ilmselt ongi selline nagu Selver teeb. polnudki keeruline.

tänud:)

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

Milline liha on kõige parem? Ma olen nii koba liha ostmisel. Ilma lihata ühepajatoit tuleb hea, aga lihatükit vintsked 🙁

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Milline liha on kõige parem? Ma olen nii koba liha ostmisel. Ilma lihata ühepajatoit tuleb hea, aga lihatükit vintsked :([/tsitaat]

mina panin sisse sea kaelakarbonaadi kuubikud. alguses pruunistasin poti põhjas ära ja siis hakkasin tasapisi lisama köögivilju. liha sai ka pehme.

0
0
Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 3 korda. Täpsemalt


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

Panen oma versiooni ka. Lihtsalt, et oleks võrdlusmaterjali. Ma teen lihata.

1. Poti põhja 1-2spl võid. Sinna sisse sibulatükid ja lasen läbipaistvaks.
2. Lisan võiga potti porgandi- ja kaalikatükid, segan, lasen minutikese olla.
3. Lisan potti kartulikuubikud ja lasen veel minutikese olla, segan.
4. Lisan vett, et kraam oleks kaetud ja soola.
5. Kui potis olev aedvili on peaaegu pehme, siis lisan kapsast, lillkapsast, pastinaaki, suvikõrvitsat, 2-3 tükiks tehtud aedoakaunu, rohelisi herneid.
6. Kui aedvili on pehme, siis lisan kas kuivatatud ürte paar spl ja/või värsket maitserohelist.

Sööme seda vahel hapukoorega, vahel liharoa juurde. Kuigi kirjas on väga palju erinevaid aedvilju, siis korraga läheb käiku enamasti 4-5 erinevat. Oleneb, mida olemas/saada on.

0
0
Please wait...


Postitas:
Kägu

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

ma ei pane ühepajatoitu tehes kunagi vett. milleks? koostisosad ajavad niigi piisavalt vedelikku välja. hea maitse annab Vegeta.

0
0
Please wait...


Postitas:
Nots

RE: Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

MInagi hautan kõigepealt või sees porgandeid, siis lisan kaalika, sisi kapsa. Kartuli panen viimasena, kuna see valmib kõige kiiremini. Vahepeal pruunistan pannil lihakuubikud(mida parajasti hea hinnaga saada on, ka kondiga liha panen, kuna see kõige maitsvam)ja hautan kõik koos. Maitseainetest: sool, pipar, sibul, küüslauk, värske till. Iial ei kasuta midagi keemilist.Ja seda sööki võiks ma iga päev süüa, lihtsalt nii maitsev on:)

0
0
Please wait...


Näitan 9 postitust - vahemik 1 kuni 9 (kokku 9 )


Esileht Kodunurk Ühepajatoidu valmistamine-kuidas

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.