Esileht Kodunurk ühepajatoit hakklihaga

Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )

Teema: ühepajatoit hakklihaga

Postitas:
Kägu

Olemas on: hakkliha, õli, sibul, küüslauk, porgand, kaalikas, kapsas, kartul, tomati-paprikapasta, sool, pipar.
Kuidas valmistaksite ühepajatoidu?
Kas kasutaksite kõiki neid aineid või jätaksite midagi välja, vajaksite midagi juurde?
Kas pakuksite sinna veel midagi kõrvale (a la eraldi kaste, toorsalat?)

Mul on oma menetlus olemas, aga loeksin huviga teiste valmistusviise. Võimalusi on ju mitmeid ja äkki tuleb mõni hea idee 🙂

Sööjateks on 3 täiskasvanut ja 5 last vanuses 4-15

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Lastele on köige rohkem meeldinud:
kapsas, porgand, kartul, hakkliha, nats tomatipastat, puljongikuubikud.
Lihtne ja hea.

Viimati kasutasin hakkliha asemel viinereid, maitses kah väga.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Lastele on köige rohkem meeldinud:
kapsas, porgand, kartul, hakkliha, nats tomatipastat, puljongikuubikud.
Lihtne ja hea.

Viimati kasutasin hakkliha asemel viinereid, maitses kah väga.[/tsitaat]

Aitäh! Aga viitsiksid sa kirja panna ka samm-sammult, kuidas sa seda toitu teed? No et mis järjekorras ained lisad ja üldse.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Vesi keema, puljongikuubikud vette (soovi korral ka paar pipratera ), kapsas tükkideks ja vette, porgand umbes 2 cm tükkideks/viiludeks, potti, mulisevad röömsalt. Praen hakkliha (nats soola), rasva kallan ära ja siis potti, lisan supilusika tomatipastat ja kartuli (aeg oleneb siis kui suured kuubikud teed). Annan alati toitudel enne sööma hakkamist veel umbes 5-10 min. \”maha rahuneda\”, maitse paraneb.

Kui teed viineritega, need lisa siis kui toit on pea-aegu valmis, köige löpuks.
Ja suitsulihaga saab kah hea.

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Minu ühepajatoit:
Kartul, kapsas, porgand, kaalikas, hakkliha, taine sink (kuubikuteks) ja tomatipasta asemel panen väikse purgi kooritud, tükeldatud tomateid omas mahlas (võib ka näiteks basiilika maitseainega).

Viskan kõik valmimise järjekorras tükeldatuna potti, purustatud tomati kõige lõpus, kuna see ei vaja pikka hautamist.
Paar köögivilja puljongikuubikut (soola asemel) ja tilli.

Ühepajatoidu kõrvale sobib hästi keefiri juua ja mõnda head krõmpsu toorsalatit või keedetud peedi salatit süüa.

Hea toit on, homme teen!

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
mabam

RE: ühepajatoit hakklihaga

Minu ühepajatoit:
Liha ühes tükis või suitsukondid. Keema, vaht ära ja lasta muliseda.
Kapsas kas pooleks või kui väga suur, siis neljaks. Potti.
Porgandid tervelt
Kaalikad millegipärast tükeldatult
Enne kartuleid paar puljongikuubikut (soola asemel nagu eelmisel Käolgi)
Kartulid tervelt
Rohelised herned
Sööme hapukoorega. Muidu eriti hapukoort ei kasuta söögitegemisel, aga seda rooga ei söö meil keegi, kui hapukoort ei juhtu olema. Potist või tirinast tõstetakse endale meelepärane ette. Liha ei lõika noaga vaid murtakse kahvliga piki kiudu. Veidi leemekest ka, ja tubli törts hapukoort.
Nämm-nämm
Kui peaksin köögiviljad tükeldama ennem, siis on see supp, mitte ühepajatoit

Tegelikult on mu tekst teemast välja absoluutselt(hakklihaga pole iial taibanud teha ehk: see on siis supp juba)

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

[small]mabam kirjutas:[/small]
[tsitaat]Minu ühepajatoit:
Liha ühes tükis või suitsukondid. Keema, vaht ära ja lasta muliseda.
Kapsas kas pooleks või kui väga suur, siis neljaks. Potti.
Porgandid tervelt
Kaalikad millegipärast tükeldatult
Enne kartuleid paar puljongikuubikut (soola asemel nagu eelmisel Käolgi)
Kartulid tervelt
Rohelised herned
Sööme hapukoorega. Muidu eriti hapukoort ei kasuta söögitegemisel, aga seda rooga ei söö meil keegi, kui hapukoort ei juhtu olema. Potist või tirinast tõstetakse endale meelepärane ette. Liha ei lõika noaga vaid murtakse kahvliga piki kiudu. Veidi leemekest ka, ja tubli törts hapukoort.
Nämm-nämm
Kui peaksin köögiviljad tükeldama ennem, siis on see supp, mitte ühepajatoit

Tegelikult on mu tekst teemast välja absoluutselt(hakklihaga pole iial taibanud teha ehk: see on siis supp juba)
[/tsitaat]Miks supp? Ei ole supp, sest see on ikka pigem tahke toit ilma supileemeta ehkki hautatud väheses puljongi leemes.
Nii nagu sina teed, teeb mul ema. Nii on ka hea, aga tõesti päris palju teistmoodi kui mina teen.
Nii, et ühepajatoitu saab teha väga mitmel erineval viisil.
Minu ühepajatoit on ikka tahkel kujul, pigem puderjas ja kindlasti ei uju leeme sees. Seega, supist on asi ikka päris kaugel.

Minu ühepajatoit näeb välja selline (retsept on küll täitsa teistsugune):
http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=8246

mitte selline:

http://www.heatoit.com/2010/08/uhepajatoit.html

Please wait...
Kasutaja on kirjutanud teemasse 2 korda. Täpsemalt
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Hakklihaga hea kiire valmistada, muidugi suitsukondiga tunduvalt maitsvam.
Kõigepealt potti porgandi ja kaalikakuubikud (veega kaetult), seejärel kartulikuubikud ning viimasena kapsas. Pannil praen läbi hakkliha küüslaugu ja sibulaga, lisan hauduvatele juurikatele ja hautan, kuni pehmed, maitsestan soola ja pipraga, värske tilli-peterselliga.

Please wait...
Postitas:
nyah nyah

RE: ühepajatoit hakklihaga

Yhepannitoit: suurele pannile õli, selles kyyts & sibul (& sellerijuurikas, kui on), hakkliha ka pruunikesex, porknad-kaalid-pastinaagid kaela, vesi peale, kardulad & kapsad & paprikad & lollkapsad järele, kui muliseb, paar marineeritud kapparit kah sisse või veidi viilutatud oliive, tuli tillukesex, kaas peale, siis tund või paar, kuni isegi kaalikas on pehme. Unustada ei tohi maitseyrte & soola-pipart-muskaati. Puljongikuubiku/-pulbri asemel panexin pisut sojakastet. Tomatisodi, kui yldse, tasub lisada alles siis, kui köögiviljad on kypsed, muidu jäävadki kõvax.

Kõrvale olex hea värske kurk-tomat (mhmh, aga meil on veebruar) või peedi-mädarõika salat (kui keegi riivix) või omas mahlas ananassipudi, aga saab ilmagi ilusti. Samuti on yhepannitoitu võimalik syya hapukoorega, purgimädarõikaga või ketshupiga (kui see ei sisalda tomatit).

Please wait...
Postitas:
Rabakana

RE: ühepajatoit hakklihaga

Kõigepealt kapsas-kaalikas-porgand kokku keema. Vett just palju ei pane. Kui need sellised pooletoobised juba on, panen juurde kartuli, sibula ja muu säärase. (Hakk)liha praen panni peal eelnevalt enam-vähem ära ja siis viskan muu gemüse sisse podisema.
Lõpuks soola-pipart, värsket tilli. Talvisel ajal võtan seda sügavkülmast, suvel nimelt hakin karbikestesse hakkama.
Igasugu tomatipastasid jms üldse ei kasuta.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Väga huvitav nyah, aga misasjad on lollkapsad? 😀
Ja kas tõesti paned ühte panni kokku kõik nimetet juurikad?

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

meil algab ka ühepajatoit nagu nyahil ikka pannilt. kõik koostisosad, v.a kartul käivad pannilt läbi, siis suurde patta ja mõneks ajaks ahju.

Please wait...
Postitas:
nyah nyah

RE: ühepajatoit hakklihaga

Lollkapsad on lillkapsad. Kõiki nimetatud juurikaid tavaliselt tõesti korraga ei pane, need on lihtsalt valikuvariandid. Igasugust gemyyset annab panni- & pajaroogadesse toppida, kui seda parasjagu juhtub kodus leiduma, exole, mul lihtsalt on lollkapsa- & brokkolilembene pere, nii et vähemalt yht noist kahest enamasti leidub.

No & ma olen mudalaisk kokk. Mida vähem pestavaid nõusid, seda parem. Seega valmib yhepanniroog algusest lõpuni yhel & samal suurel pannil, kuigi ma tean, et viisakad inimesed määrixid potti ka;)

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Minu versioon siis selline.

Potipõhja või ja sinna pruunistuma sibul ja küüslauk. Varsti lisan sinna kaalika- porgandi- ja kartulitükid. Kui tundub, et aitab, siis kallan vett, et oleks kaetud ja lisan natuke soola. Kui aedvili hakkab pehmenema, siis lisan lillkapsast, pastinaaki, brokolit, aedoakaunu, rohelisi herneid. Vajadusel vett juurde. Kui kraam pehmeks saab, siis lisan pipart ja mingeid maitsetaimi, mis parajasti käepärast (nt basiilikut, tilli, mingeid ürdisegusid).

Kõiki aedvilju korraga enamasti pole. Saab teha ka nt ainult sibul, porgand, kartul, aeduba vms.
Hakkliha ma sinna sisse kunagi ei pane, sest mulle ei meeldi.

Selle toidu juurde pakun tavaliselt mingit lihavärki ka (kasvõi praetud hakkliha, hakklihakastet) ja mingit salatit. Või siis sööme hapukoorega.

Please wait...
Postitas:
Kägu

RE: ühepajatoit hakklihaga

Mina teen nii, et kapsas, porgand, kaalikas, kartul kõik korraga potti ja vesi peale. Kui vesi keema hakkab, siis segan asjad omavahel ära ning panen madalale kuumusele hauduma. Hiljem lisan puljongikuubikud ning kas praetud kanahakkliha või praetud kanafilee tükid.

Please wait...
Näitan 15 postitust - vahemik 1 kuni 15 (kokku 15 )


Esileht Kodunurk ühepajatoit hakklihaga

See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.