Olen ise teinud ühepajatoitu alati haudepotis ja ahjus. Ei teagi miks, arvatavasti tegi ema ka nii või siis oma elu alustades leidsin sellise retsepti, milles oli kirjas, et peab ahjus tegema. Igastahes tuli täna teistega jutuks ja tuli välja, et paljud teevad tavalises potis pliidi peal. Kuidas teie?
Teema: Ühepajatoit
Alati teen pliidi peal ja tavalises potis.
Alati pliidil ja tavalises potis. Juba mu vanavanaema kodus tehti samuti niimoodi.
Ma jällegi teen ka ahjus savipotis.
Sellist ühepajatoitu, kus on kapsas ka sees ja on selline vedelam, teen potis, natuke tahedamat varianti, kus kapsast pole, teen ahjus 🙂
Pliidil haudepotis, sest lisan erinevad juurikad erineval ajal.
Mina teen pliidi peal suures potis.
Kõigepealt keedan vees 2 suitsusea kooti umbes 2 tundi, niiet saab mõnusa suitsuseakoodi vedeliku. Vajadusel lisan sellele soola.
Siis panen sinna vedeliku sisse keema kaalikad. Kui need hakkavad pehmemaks minema, siis lisan porgandi ja kapsa. Kõige hiljem kartulid.
Kõik hauduvad ühes potis.
Aga…..mina teen nii ,et ma ei haki kõiki neid asju väikesteks tükkideks vaid on ikka sellised suured tükid. Ehk kartuli lõikan pooleks, porgandid ka pooleks, või kolmeks jne.
Sööme siis koos selle seakoodi lihaga ja mees paneb majoneesi ka hunnikus otsa kõigele.
Mina teen panni peal hoopis. Selline sügav ja kindla klaaskaanega pann. Väga mugav on algul pruunistada ja hiljem jupphaaval koostisosi lisada. Niimoodi õhukese kihina hautades läheb kuidagi kiiremini ka.
[small]Kägu kirjutas:[/small]
[tsitaat]Mina teen pliidi peal suures potis.
Kõigepealt keedan vees 2 suitsusea kooti umbes 2 tundi, niiet saab mõnusa suitsuseakoodi vedeliku. Vajadusel lisan sellele soola.
Siis panen sinna vedeliku sisse keema kaalikad. Kui need hakkavad pehmemaks minema, siis lisan porgandi ja kapsa. Kõige hiljem kartulid.
Kõik hauduvad ühes potis.
Aga…..mina teen nii ,et ma ei haki kõiki neid asju väikesteks tükkideks vaid on ikka sellised suured tükid. Ehk kartuli lõikan pooleks, porgandid ka pooleks, või kolmeks jne.
Sööme siis koos selle seakoodi lihaga ja mees paneb majoneesi ka hunnikus otsa kõigele.
[/tsitaat]Teen täpipealt samamoodi. Keele viib alla 🙂
See teema on suletud ja siia ei saa postitada uusi vastuseid.