Pärispangatöötaja väidab vastupidist. Väga suured summad lähevad muidugi kontrolli. Aga seda juba rahapesuseaduse alusel.
Ja mina olen mängupangatöötaja?
Nagu juba ütlesin, siis pangasisesed väikesed maksed võivad, aga ei pruugi, läbi minna.
Pankadevahelised maksed ilma õige nimeta, ei lähe kindlasti läbi. Ja seda sõltumata summast. Kui ei usu, siis proovi ise järele!.
Ära nüüd aja jama. Pangasisesed maksed just ei lähe läbi, sest pangal on info kõigi oma klientide nimede ja kontonumbrite kohta olemas. Läbi lähevad just maksed erinevate pankade vahel.
Milleks anonüümselt mingit pangatöötajat mängida ja lolli juttu ajada, kui info on netis olemas?
Tegelikkus ei ole päris selline, nagu internetis kirjutatakse.
Ma töötan ka pangas. Ja paar aastat tagasi, oli meie üksuse üks tööülesanne maksete kontroll. Käsitsi kontrollisime üle maksed, kus oli nimi vigaselt kirjutatud (näiteks tähevead) või kontonumber ja nimi ei klappinud omavahel üldse. Programm selekteeris need eelnevalt välja. Ja meie tegime siis täiendava kontrolli. Täheveaga lasime läbi. Need, mis olid täiesti valesti, saatsime tagasi.
Nüüd töötan teises osakonnas ja pole enam sellega tegelenud.
Samuti, näiteks Coop pank kinnitab, et nemad kontrollivad kõik maksed läbi.